barcolana
|
MAMICE, ČAV. Pixika, tudi naš Fran je včeraj dopolnil 3 tedne. Se mi zdi, da ni več tako nebogljen, kot je bil prve dni, da se že bolj odziva, spušča različne artikulirane glasove ... po drugi strani pa tudi vse manj spi, hoče več crkljanja, nošenja, hrane. Včeraj je bil buden 7 ur v kosu - ravno obiske sva imela, in mi ni pustil, da bi besedico spregovorila z njimi. Vmes 6x jedel, 3x kakal itd., tako da sem se ob desetih zvečer kar zjokala. Ponoči tudi ni bilo dosti bolje. V glavnem nikoli ne vem, ali je dovolj jedel ali ne, po dojenju izgleda zadovoljen in sit, potem pa po pol ure začne sitnarit, pa mu dodam AM 30 ml, potem je ok, po eni uri hoče spet itd. V glavnem, nobenega reda. Kaj naj rečem - upamo na boljše (upanje umre zadnje). V sredo imava pediatra v Ajdovščini, izbrala sem edino, ki je (kaj pa drugega ), je pa bila ona tudi moja pediatrinja, ko sem bila bebica in otrok. Tako da je preizkušena. Tesko, ma jaz se ne bi sekirala, če ti dečva tolk poje - meni je patronažna rekla, da rabijo zdaj na obrok kakih 90 ml, ni pa povedala, kako pogosti naj bodo ti obroki. Mislim, da ne smemo preveč gledat, kaj piše v knjigah (pri treh tednih poje tolko in tolko, zna to pa to ...), temveč poslušat sebe in dojenčka. Če hoče jest, pa naj. Če noče, se pač potrudiš, da poje tisto najnujnejše, bo pa bolj suhec. Jaz sem recimo bila taka mala bolha, da sem pri sedmih letih imela 14 kg in me niso pustil v prvi razred. Pa mi nič ne fali zdaj. No, moram it pripravljat za žar, če se pob ne bo zbudil vmes. lep vikend in oglasite se še kaj (da ne bom mislila, da imam težave samo jaz ). LP
|