|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avgustovcki in avgustovke 2015
19.12.2015 7:48:43   
strukla
Tukaj nadaljujemo avgustovke debato o nasih sonckih, da nas ne bodo preganjali pri noseckah :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
19.12.2015 9:35:17   
sladkorčica
O superca....Upam da bomo v čimveč jem številu. ...sem pa videla da so že avgustovke 2016....me kar prijetni občutki obdajajo ko vem da je vse za mano kljub en kup težavah ...

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
21.12.2015 21:01:05   
Anaina
Evo še mene tukaj. user posted image
Nisem vidla da si ti že odprla temo Strukla pa sem jo se jaz. Bom se vam tukaj pridružla tisto pa naj zaprejo.
Kako ste ve? In kako kaj vasi malcki?


(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
21.12.2015 21:18:37   
sladkorčica
Ojla....

Midva imava jutri drugo cepljenje.....Upam da bo vse ok po cepljenju....
Da vidimo kok je že naš fant zrastu. ...Vsak dan je večji vsak dan neki novega ugotovi...
Aja presnji teden sva prvič jedla gosto hrano Hehe hecno je blo ker ni točno vedel kaj bi s tistim v ustih....malo je šlo dol malo pa ven...ob kateri uri mu pa ti ponavadi daješ? Jst nevem zakaj imam to v glavi samo ne upam mu dat v popoldanskem času ker se bojim da ga nebo kaj zatezilo. ..

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
21.12.2015 21:27:49   
Anaina
O super sladkorčica jaz se vedno veselim tega ko ga zmerijo in s tehtajo, da vidim kako napreduje. :)
Midva sva pri gh začela s kosilom. Tam okoli pol enih.
Kako so pa kaj vaši otročki radi v lupinicah? Nas ponori ko ga natlačim notri. Smo kupli sedež od 0 do 18 kg in ga bomo jutri kar zmontirali:)


(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
22.12.2015 14:27:23   
sladkorčica
Ojla...

Evo midva uspešno prestala drugo cepljenje....do sedaj uspešno tudi vročine ni na vidiku...je pa oreng korenjak 8600g. Ima...

Sem pa pediatrinjo vprašala za nasvet o uvajanju goste hrane....No iz prve roke mi je odsvetovala....je rekla da je še čisto prezgodaj mali je zdrav kg ma dost in dokler se bova uspešno dojila ne bom nič več ekspirementirala in bom počakala vsaj še en mesec....je rekla da novodobni starši prehitevamo za vse...tudi z hrano. Mi je rekla da se pogosto zgodi da imajo otroci alergije ker oni nimajo se tako črevesje razvito....Tako da pri nas bomo še malo počakali potem pa bomo počasi. ..je pa to odločitev za vsakega starša posebej. ..

Nas je zelo rad v lupinici...razen ko pa kam gremo in ga oblecem v budnico je pa vroče mu takoj...mah nevem men se zdi prezgodaj za avtosedež. ..Čeprav sva tudi midva razmišljala samo ne bomo zaenkrat. Potem se tudi z vozom vse podre...Sedaj ko kam gremo ga mamo itak v lupini pa sam na voz nataknem...ce ga dam v avtosedež moram potem košaro sabo vlacit za športni del je pa prezgodaj ker ni takega zavetja. Tako da mi bomo potem ko bo vsaj 6m strani pa prebekslali. ..



(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
22.12.2015 16:35:59   
Anaina
Sladkorčica res je pravi korenjak. :) glede goste hrane ti dam prav. Jaz če bi dojila bi tudi kasneje začela. Nas fant pa se je sam nehal dojiti in na splošno mleko zavrača. Tudi adaptirano. Je pediatrinja rekla da se to večkrat zgodi pri katerem. Tak da mi smo kr začeli pospeseno:) je pa zanimivo da v materinski šoli pa po novih smernicah priporočajo gosto hrano že takoj pri 4 mesecih.
Glede lupinice pa pri nas tudi ko je oblečen takoj zašvica potem pa znori:) nimamo ga pa več v košari ker ima rad da ma vse pod kontrolo pa tudi dokaj z guzva je že bil notri :) mamo pa ovčje kožo pa tudi vrečo ko bo potrebno. :)
Nas fant pa je danes ful živahn. Zdaj je pogruntal da se lahko kotali in je takoj z svoje podloge. :) kaj boste pa kaj vašim malčkom nastavle pod smreko?


(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
22.12.2015 18:45:25   
sladkorčica
Tudi meni je isto razložila pediatrinja...ce se ne dojit oz da zavrača mleko nekaj mora jest Ane? A potem čisto nobenega mleka ne je vaš mali?

JJa verjamem in vem da so nove smernice ....Samo kaj pa vem ....Mogoče niso za vse nove smernice ...Pač to so tud zdravstvo hecno ker vsak po svoje nabija....pol smo.pa čisto zmedeni.....Včasih ni bilo toliko povdarka na gosto hrano ...Zato sem malo zmedena tavelka je stara 14 in jst se res ne spomnim nič kaj posebnega. ....Ko je bila pripravljena smo začeli ...No res sem bila takrat zelo mlada in nisem toliko komplicirala kot sedaj Hehe. ...pustimo času čas pa bo ok....

No kaj sem ti rekla????!!!!oočitno bomo same dve tuki klepetali ker druge ne morejo vedet da mamo novo temo...

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
22.12.2015 19:48:12   
Anaina
Je mleko ampak mu ga skrijem v sadne ali zelenjavne kaše Al pa z riževimi kosmiči. Včasih mi pa uspe da mu v spanju samo mleko uvalim:) glede smernic pa tak kot si rekla. Vsak ti drugače svetuje pol pa vedi kaj je prav.
Od kje pa si ti? Pa kolko let šteješ če ni skrivnost?
Upam da se tudi ostale kaj javijo da bomo malo počvekale.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
22.12.2015 19:52:55   
sladkorčica
Uf potem maš kar dosti dela z pripravljanjem hrane.....Jst pa samo še udobno uležem majico dvignem in se lepo dojiva....Včasih prav komi čakam na hranjenje da se malo odpocijem. ...

Jah leta kar grejo...kKmalu bom 33...Drugače sem pa dolenjka.
Pa ti?

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
22.12.2015 19:57:37   
Anaina
Oh no potem si pa res še mlada. Jaz sem pa Štajerka pa 29 jih štejem. :)
Glede hrane pa mi ni problem. Rada kiham:) ampak bi raje vidla da bi se mali hotel dojiti. Za praznike boste pa doma? Prav žalostno je da ni nič snega user posted image
Sladkorčica a otroka bi se pa imela kakšnega?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
22.12.2015 20:20:31   
sladkorčica
Ja tudi jaz rada kuham ker je to moj poklic Hehe ...doma kuhati v službi kuhati....:)

Ah dvomim da bo še kakšen bebi. Se za škrata našega smo se matrala 7 dolgih let...No ko sva misla na umetno oploditev se je lansko leto zgodil čudež. ..naravno zanosila.....

Kaj pa pri vas?je to prvi otrok?

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
22.12.2015 20:23:41   
sladkorčica
Ja doma bomo....Itak ko ni snega je grozno ko bi vsaj bilo malo bolj mrzlo...Pri nas so skoraj spomladanske temperature.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
26.12.2015 16:10:25   
strukla
O poglej tale tema je pa ziva! Nisem dobila nobenega maila o odgovorih pa sm sklepala da ni se nobena nic odgovorila.

Mi se nismo meli sistematike ker je bil tamal ravno bolan, tko da se bom v ponedeljek prjavla na pregled in cepljenje. Ima pa verjetno ze nekje 9,5 kg. Trenutno mu je se za las prav stevilka 74, pol pa gremo naprej. V lupinici je zaenkrat se kar zadovoljn, edino vozit se ne mara ker je obrnje v sedez in nic ne vidi.
Z gosto hrano nic ne bom prehitevala ker smo sele dobrih 4 mesece stari, bomo pa zacel s petih mesecem ali pa se kasneje. Upam da bo lepo sprejel hrano predvsem pa vodo oziroma caj - prav nemogoce mu je dat flasko.

Midva se nic ne razmisljava da bi mela se enega, sem pa stara 28 in iz ljubljane. Zaenkrat komi cakam da tale mal odraste :)

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
27.12.2015 0:40:51   
sladkorčica
Ja strukla je živa sam kaj ko smo samo me tri tuki....naša ekipa iz avgustovk ziher ne ve da smo zdaj tuki ker je presnji debata žal zaklenjenauser posted image

Ja maš čisto prav glede hrane in avtosedež za ko da pri nas je isto....sva šla pa mal po trgovinah se pozanimat kako je kaj z avtosedež od 0 do 18kg....jih je zelo malo ker je sedaj še lupinica in je dobesedno denar vrzen stran....nas je recimo blizu 9kg in bi že bil po kilogramih za ta prav avtosedež samo to je še čisto prezgodaj da bi sedel samostojno ...bo moglo se par mesecev minet preden bo za tja. Nama je pa trgovke povedala da bo kmalu zakon da bodo vsi avtosedeži mogli bit kontra obrnjeni kao da ce že pride do nesreče da je bol varno...Tako da midva se ne bova kupila tega.....nas bo v lupinici saj je za to namenjena.
Nas še pa rad vozi včasih se tako vrti da mu kapica žleze na očke razen takrat se oglasi al pa če je kaka huda lakota da smo kje na terenu dlje časa.

Nas je bil cepljen ampak samo redno dozo je dobil...za pnevmokok dobi pri naslednjem cepljenju to je pa pri 6m. Je Mel oz se ma kar mal bunkec kjer ga je cepila. Drugače ni Mel vročine samo je pa dve noči bol se zbujal ponoči. ..najbrž je mal reakcija bla sam zdej je že bolje.

Z gosto hrano tudi jst ne bom prehitevala ker je bil komaj 4 m star pa itak se dojiva tako da ni nobene potrebe ...to bol za tiste pride prav ko so že na adaptiranem mleku.
Vsaka stvar ob svojem času jst pravim.

Kako kaj praznujete praznike?a ste kaj postavile smreko? Nas mali zelo rad gleda lučke. Letos sva pa hotela dat narediti foto voščilo z našim princem pa je v vodo padlo....sva pa dala narest koledar za domače. ..Zelo je lepo izpadlo tudi koledar je čudovit. Pa slikice smo danes izbirala da damo mal razvit.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
28.12.2015 20:02:42   
Anaina
Večer punci.
Res škoda, da smo samo tri ostale v tej temi. Upam da bodo ostale videl da smo tukaj in se nam pridružile. Več nas je boljše bo. :)
Drugače glede GH imata čisto prav. Jaz če bi imela to srečo da bi še dojila tudi sigurno se ne bi začela uvajat. Je pa tako da zdaj ko jemo GH tudi spije dosti tekočine. (Voda, čaj pa kdaj pa kdaj kak sokec od fruteka)
Praznike pa smo preživeli doma v krogu najbližjih in je blo prav lepo. :) postavilo smo tudi smreko, ki jo tudi naš fantič obožuje. Ne smeš pa it z njim preblizu, ker bi se kar obesil na njo:) smo pa tudi mu dali izdelati foto darila ( majice, koledarje in skodelice) super lepo izpadlo in vsi so bili zelo navdušeni.
Kako boste pa preživeli NOVO LETO?

Lep večer

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
30.12.2015 14:48:33   
strukla
Sej ne vem zakaj se je tko zelo mudil zaklent naso temo! Nikogar ne moti ce je se stara tema.
Smo pa meli danes cepljenje, mocno upam da bo vse ok. Stari smo pa 4,5 mesece in mamo 9,2kg in 70 cm. Tudi mi smo cepili tokrat samo diteper in bomo pnevmokoke posebej cez en mesec. Mocno upam da bo brez reakcije tokrat in se ze kar malo bojim vecera. Zaenkrat pa vse ok.

Na praznovanja in veliko ljudi je nas zelo obcutljiv. Smo bili za bozic pri druzini od mojega kjer je blo tudi sirse sorodstvo tako da je blo tam 14 ljudi in itak so vsi navalil takoj nanjga pa mu v obraz skakal in se ga dotikal. Tamal je bil cel v soku in smo mel doma potem kaksno uro in pol kricanja preden je zaspal. Sem skor znorela zravn. Tko da jutri bomo lepo sami doma silvestrovali v miru. :)
Jelka je pa seveda tud nasemu vsec, z veseljem bi bunkice dol pobral.
Punce zelim vama lepe praznike z druzinico!

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
31.12.2015 22:52:09   
sladkorčica
Tudi meni je žal da so druge punce zamudil verjetno da bo naša debata zaklenjena. user posted image zdaj je kar je očitno bomo tudi v bodoče samo me tri klepetali.

Držim pesti da bo ok po cepljenju. Pri nas je blo kar solidno. Mogoče je imel malenkost vročine samo še pa še danes čuti bunkica na mestu vboda. ...

O strukla vas je še večji težji od našega user posted image

Tole vpitje na večji maši ljudi gre še meni na živce kaj šele malemu. ...saj bo kmalu konec teh praznikov ....nevem zakaj ampak ni nobenega vzdušja pravega...Mogoče zaradi tega ker ni snega.
Mi bomo tudi sami novo leto praznovali. ...

Strukla kako pa kaj vas spi ponoči? Se zbuja ali spi v kosu.?nevem kaj je našemu. ..zvečer ga dam spat brez problema zaspi takoj pol se pa sredi noči zbudi pa zelo nestrpen je ratal. ..Včasih sem zaspana in se ne morem takoj zbrihtat že cvili. ..nevem kdaj nazadnje je spal celo noč. Mogoče mu malo dlesni nagajajo kaj pa vem.

Je pa zadnje čase za znoret po hranjenju se eno uro poliva oziroma bruhne. ...sstalno mamo vse pobruhano...sem že pomislila da mu refluks nagaja. Upam da se kmalu izboljša.

Na koncu za letos želim vse dobro v novem letu.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 20:18:49   
strukla
Evo cepljenje smo kr ok prestali, bil je malo vroc ampak vrocine nisem namerila. Cez en mesec pa se pnevmokoke cepimo potem pa se tretje cepljenje in konec za pol leta user posted image
Sladkorcica, spi mi tko, zaspi okol osmih in spi do polnoci vsaj. Potem se pa razlicno zbuja, vcasih se zbudi se trikrat, vcasih pa spi do sestih. Nimamo nekega sistema. Bomo vidl, mogoce bo pa boljs ko bo na gosti hrani. Teli veliki fantje mogoce ze kr pogresajo kej zraven mleka user posted image
Jst bom cez dva tedna ko bo star pet mesecev kar zacela s kaksno kasico, pa bomo vidl.

Glede polivanja, nas je fuuuuuul polival in obcasno bruhal v loku do pribizno tretjega meseca ko se je to ustavilo. Sem vsak dan prala njegove tetra plenice, bodije, rjuhe in plsteljnino. Pa moje majce ker je tud mene pobruhal. Obup. Ampak je minilo k sreci. Tud pri vas bo, verjetno ima vecji zelodcek in se zdej bolj naje ob vsakem obroku potem pa poliva kar je prevec. Z gosto hrano bo pa itak konc polivanja. Je kr zoprn problem ampak je treba potrpet. :) eni sorodnici je tud zacel po tretjem mesecu sele polivat p se niso nic sekiral, ga je dojila se do leta in pol.


< Sporočilo je popravil strukla -- 1.1.2016 20:23:24 >

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 20:34:05   
sladkorčica
Aha potem tudi pri vas ni neke rutine za spanje. Nas pa ne gre nikoli spat prej kot okrog 22h. Samo kar dolgo mi je spal tud do 6h zjutri. Zdej ga je pa začel srat in se že on 1h zjutri zbudi pa ob 5h spet pa ob 7h spet. Tako da se včasih zbudim zmatram ne naspala čedalje težji je za dvigovati. No danes je pa spal po dolgem vadu do pol 5h zjutri .
Ja tole polivanje se nam je zdej začelo kak teden. Vse mi pobruhano. Ta teden sem bila doma pri mami in je jedel pil sem ga mela v naročju in mi je v torbo skipal odvečno mleko. Hehe . Ja upam da se neha Kmalu ker se mi zdi da ga to teži . Pa kar naprej perem pa preoblacimo oba.

Tudi pri nas bomo verjetno začeli polahko pri 5m. Sem pa že probala zadnjič ko je bil 4m star pol se pa še pri zdravniku vprašala je pa rekla da se čisto nič ne mudi in sem pol odločila še da bom počakala.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 20:53:12   
Anaina
Punce srečnega in zdravega. Pa da nas bojo naši škrat je ubogali:)
Mi smo super. Tudi novo leto zelo lepo preživeli. Mali je bil zelo priden.
Glede spanja je pri nas tako, da ga dam spat tam nekje do 20.30 najkasneje. Včasih se vmes enkrat zbudi okoli 4h in spije malo vodo pa dalje spi. Včasih pa nam uspe kar v košu do 8h zjutraj. Tak da se nimamo kaj pritoževat. Edino kadar je luna ga malo meče. Sicer ne joče ampak se pa v eno premetava. Včasih se tudi pogovarja s svojo igračko in se ji smeji. Ampak moram potrka da je spanje drugače res super. Glede hranjenja pa vem da je meni P rekla da kadar se začnejo pogosteje zbujati ponoči rabijo več hrane.
A od vas katera razmišlja o cepljenju proti klopom?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 20:59:20   
sladkorčica
Ne zaenkrat nisem še razmišljala o kakem drugem cepljenju. To je tok teh bolezni da Adijo pamet. Se za pnevmokok sem bila v dvomih sem pa jaz bila zelo podvrzena vnetjem ušes kot otrok sem se potem na podlagi tega odločila.

Ja sej men je tudi spal zdej pa nevem mogoče mu res manjka hrane .Po kg sodeč ravno nebi rekla edino mogoče večja potreba po hrani. Bom pa probala mu čaj poturit sam kaj ko vem da je to samo malo preloženo. Mah saj se bo uštimalo enkrat menda.

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 21:23:07   
Anaina
Jaz vem da sem takrat ko se mi je začel bolj pogosto zbujat začela v flasko devat riževe kosmiče. In je pomagalo da je bil bolj dolgo sit. So pa riževe kosmiči tudi dobro za zgostitev mleka otrokom, ki polivajo. Samo to pri tebi ne pride v pošte ker dojiš. Kar je itak najboljše za otroka. A maš pri tamalem vzdvignjeno vzglavje v posteljici?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 21:24:00   
strukla
Ja jst bom proti raznim meningitisom cepila, ker se takih stvari bojim kot hudic kriza. Ampak pomoje sele po tretjem cepljenju enkrat da ne bo prevec vsega.

Ja tamal nas se pa res ful zbuja vcasih, ampak niti ne poje kej dost, ma josko bolj za dudo in mislim da isce blizino. Tko da sm ga dala kr v postlo k meni tko da je zame manj naporno. Sicer s temi njegovimi devetimi kilami nevem kako bi zdrzala.

Baje majo pa pr stirih mesecih priblizno obdobje ko se jim ritem spanja menja na ritem odraslih in se potem vec zbujajo. Nevem pa kok dolg naj bi to trajalo.
Nasemu seveda na kilazi nic ne manjka ocitno, ampak menim da vseeno ne zadosca mleko vec njegovim potrebam, ker je res ogromen. Tko da pr petih mesecih lepo zacnemo :)

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 21:26:33   
strukla
Anaina, kako pa se rece tem rizevim kosmicem? Kje jih kupis? Jst bi tud mogoce mal zmesala tako kasico zvecer s svojim mlekom pa mu dala par zlick. :)

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?