|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   BREZ EA
11.1.2005 20:34:23   
NENAJANI
Mogoče se vam bom zdela neumna, a me vseeno zanima.
Ali je res tako boleče roditi brez EA. Jaz bi, da bi bilo vse najbolj naravno kakor je pač lahko. Je res grozno boleče. Moja sestra pravi, da je ful :hudicek:
Saj mi je rahlo :ups:, ker imam milijon vprašanj, a sem vseeno nova :nosecka:, tako da upam, da mi boste oprostile. :)-
Neposredna povezava do sporočila: 1
   BREZ EA
11.1.2005 20:39:01   
Seven*
Ni tako zelo bolece. Imela sem tezek porod, na koncu vakuum, bila zelo prerezana, sivana.. pa bi se enkrat sla rodit brez EA. Se mi pa zdi velika prednost EA v tem, da si dosti bolj priseben. Jaz sem bila v enem velikem soku celi cas poroda. Adrenalin pa taksen, da sploh nisem slisala nobenega. Bolelo pa ni tako zelo..

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   BREZ EA
11.1.2005 20:42:02   
Anonimen
Hojla!

Tudi jaz sem za to, da bom imela čisto naraven porod. Mati narava je že poskrbela za nas tako, da lahko porod pretrpimo brez bolečin. Saj so ženske leta in leta nazaj rojevale brez tega, pa je šlo. Pa še več otrok so imele. Odločila sem se, da bom poskusila brez vsega, pa bomo videli, kako bo. Sploh pa brez EA, ker si po njej kot kakšen invalid z vsemi katetri (v hrbtu, mehurju), tako da ni več ne duha ne sluha o naravnem porodu.

Bye,

Blacky s :duda::rozica::rozica::rozica:


(odgovor članu NENAJANI)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   BREZ EA
11.1.2005 20:49:10   
nita

Tudi jaz sem se odločila, da bom rodila po čisto naravni poti (če se bo le dalo), drugače pa mislim, če te je zares zelo strah in misliš, da ne bi pranesla bolečine, je pa tudi EA ena od možnosti. Sicer pa mislim, da se lahko za to odločiš tudi sredi poroda, tako da boš že videla - če bo prehudo, pač prosiš, da ti dajo EA (punce, če se motim, naj me katera popravi!!!).

L.P. Anita:rozica:

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   BREZ EA
11.1.2005 20:51:04   
NENAJANI
aja. A tolk te pikajo pri temu? Vav!
Pa naj boli koker hoče, mene že ne bojo pikali brez potrebe.
Se bolano bojim igel :ups::ups::ups:
Že od malega imam skoraj nevidne žile pa me vedno celo preluknjajo, da mi vzamejo kri. :grrr:Tako, da ni čudno da se bojim.:((

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   BREZ EA
11.1.2005 20:58:26   
Jančika_
Rodila sem brez in je bilo vredu. Tudi naslednjič bom rodila brez. Takole pa je to zgledalo v celoti:

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=2&id=15218&msg=111607&idk=85

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   BREZ EA
11.1.2005 21:00:19   
lan
Jaz sem sicer imela v planu EA,ampak me je prehitelo in smo rodili brez EA.Ni bilo panike.Mene sploh ni bolelo,lahko bi rodila še enkrat naslednji dan.

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   BREZ EA
11.1.2005 21:06:20   
NENAJANI
Pa še nekaj me zanima. Sem iz Velenja in ne vem kam bi šla rodit. Kje je bolje v SG ali CE? :rozica:

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   BREZ EA
11.1.2005 21:31:06   
Anonimen
Jaz sem tudi brez EA rodila. :bravo:In ni bilo težko. Rodila sem v eni uri s svojimi in umetnimi popadki. Nič rezana, nič šivana...:bravo: Takoj po porodu bi še enkrat rodila. Zame so bile bolečine pri menstruaciji pred nosečnostjo bolj boleče. :(
Naslednjič bom tudi rodila po naravni poti.

(odgovor članu NENAJANI)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   BREZ EA
11.1.2005 21:32:28   
cmokec
Nanejani, pomoje je še daleč najboljši opis praga bolečin, če tisti pravi popadek primerjaš z močnimi in bolečimi menstrualnimi krči. Pri popadku si na boljšem, ker je med enim in drugim popadkom premor in se lahko sprostiš in pripraviš na naslednjega. Bolj, ko se bližaš koncu poroda, manj boli. Ko pa otroček dobesedno prihaja iz trebuščka, je vse brez bolečin.

(rodila sem brez EA)

cmokec

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   BREZ EA
11.1.2005 21:36:41   
Pikabu
Smo si med seboj različne. Mene je bolelo zelo, pa ni bila bolečina kot pri menstruaciji, ampak me je zelo bolelo v križu, kot da bi me trgalo in vleklo narazen. Najlepše od vsega pa je, da v trenutku, ko je otroček zunaj, vse preneha. Rodila sem brez EA in bom verjetno tudi naslednjič.

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   BREZ EA
11.1.2005 21:40:13   
Seven*
Pikabu, a si imela kaj umetnih popadkov?

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   BREZ EA
11.1.2005 21:54:39   
Gina
Jaz sem vse tri rodila brez EA, ampak mi je ful žal, ker tretjič nisem vzela EA. Prve dvakrat se je še ni delalo, oz. samo za vip osebe.
Roditi ni tako lahko, ampak umreš pa ravno ne. Če se koncentriraš samo na en popadek, in pridno dihaš, kar gre. Boli pa približno toliko, kot če bi tvoj najhujši krč pri menstruaciji pomnožil s tri in traja tisti krč eno minuto ali malo čez, potem pa minuto počitka, pa spet. Ali če ti razložim drugače - bolečina (pri tistih, ki jih boli v trebuhu) je bila pri meni taka, kot da bi te zvijalo pri driski v najhujši fazi, samo da traja bistveno dlje in da noče nehat. Če te boli v hrbtu, je tako, kot je napisala Pikabu. Vsaj jaz sem čutila tako. Je pa mene pri enem porodu bolelo spredaj, pri drugem pa zadaj.
Otroček pa itak pride ven z EA ali brez. Če vprašaš mene: Vzami EA. Sicer obstaja možnost, da boš ena tistih srečk, ki jih skoraj nič ne boli, obstaja pa bistveno več možnosti, da temu ne bo tako
P.S.: sredi poroda se v večini porodnišnic ne moreš premisliti, moraš povedati prej

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   BREZ EA
11.1.2005 22:10:00   
Pikabu
Seven, samo umetne popadke sem imela. Odtekla mi je voda, popadkov pa nič in so me takoj priklopili na umetne. Končalo se je pa tudi z vakumom.

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   BREZ EA
11.1.2005 22:13:39   
Anonimen
Meni so sicer porod končali s carskim rezom, ampak pred tem me je bolelo in to zelo. Popadke sem imela v križu. Če sem ležala je bilo še tisočkrat hujše, zato sem kar sedela. Babica me je kregala, naj se uležem, ker so bili takrat popadki hujši in naj bi se zato odpirala, pa nisem mogla. Malo sem se že ulegla, potem, ko sem pa začutila, da prihaja ta hudo, pa spet na rit sedet... Ne vem, zdelo se mi je, da vedno, ko je vsa tista teža pritisnila na neko določeno točko v križu, me je zvilo, da sem zvezde videla. Seveda če sem ležala. No ja in potem, ko se nisem odpirala, so naredili CR. Kar se mene tiče, boli kot hudič. Res sem bila pa že vsa preplašena, ker sem bila skoraj tri dni skupaj v porodni in poslušat vse tiste, ki rojevajo, res ni prav spodbudno.
Ja, na sredi se pa menda ne moreš kar odločiti za EA, ker mora biti na razpolago anestezist in še pogovor moraš prej opraviti.

(odgovor članu NENAJANI)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   BREZ EA
11.1.2005 22:18:05   
Pikabu
Meni je tudi bolj ustrezalo, če sem sedela, pa mož mi je masiral križ. Potem so mi pa dali kao nekaj proti bolečinam (ne vem, če je prijelo, meni se ni zdelo) in sem morala iti v ležeči položaj, potem je pa babica ugotovila, da sem že odprta in da bomo rodili, tako da mi je bilo tisto v leže potem hujše.

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   BREZ EA
11.1.2005 22:22:15   
Anonimen
Meni so tudi vedno, ko me je prišel pogledat Zdravnik (Rizner ali pa Gregorač) dali nekaj proti bolečinam. Kao. Jih imam na sumu, da se samo tako reče...
Čisto možno, da sem si sama pridelala carski rez. Ampak mene noben bog ne bi prisilil, da bi takrat ležala. Razen če bi bila nezavestna. Kar sem potem tudi bila.

(odgovor članu NENAJANI)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   BREZ EA
11.1.2005 22:30:07   
puri
Jaz sem 2-krat rodila po naravni poti, pa bi se takoj odločila enako- BREZ EA!!!

"Najlepše je naravno!":)-

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   BREZ EA
11.1.2005 22:32:24   
Gina
Hi, hi, jaz sem se pa ulegla na hrbet in se nisem hotela na bok, čeprav so hoteli da se, mi je bilo tako lažje. Joj, kolk mi je to danes smešno, me moj že pisan gleda, kaj se režim...

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   BREZ EA
11.1.2005 22:36:38   
Gina
Ja Puri, ti sploh ne veš, da smo ti me vse fouš. Me bi tud naravno, pa da se ne bi fajn namatrale,ker nam je to tud najlepše, hi hi

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   BREZ EA
12.1.2005 0:26:48   
polona2
"Najlepše je naravno", s tem se ne bi ravno strinjala, prav tako se ne bi strinjala z navedbo, da je kateter z EA moteč, sploh ne , sama sem rodila z epiduralno in me niti malo ne mika, da bi bilo drugič kaj drugače, prav tako so z EA rodile vse moje prijateljice, nobenih težav, pri vstavljanju katetra pa te samo malce pikne, morast je samo sključen položaj, v katerem si(2 min), ko ti kateter vstavljajo, pa še to ne da niti slučajno primerjati z bolečimi popadki, ki sem jih imela,preden mi je prijela EA,
jaz ti torej toplo priporočam porod z epiduralno, sama pa se moraš na koncu odločit, bolelo bo tebe,
lep pozdrav!

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   BREZ EA
12.1.2005 2:11:39   
Annny
S tem o prisebnosti se pa ne strinjam! Nekdo, ki nima obeh izkušenj, o tem pač ne more govoriti.
Rodila sem z EA in bom prav gotovo še kdaj! Bila je prekrasna, neboleča izkušnja...obe s hčerkico nisva bili niti najmanj utrujeni:)
Sicer pa...porod tak ali drugačen...je že tako, da porodno bolečino hitro pozabiš...mati narava je že vedela, zakaj:)
LP in lepo nosečnost ti želim:rozica:

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   BREZ EA
12.1.2005 2:15:43   
Annny
Nita, za EA se moraš odločiti PRED porodom- ko je še dovolj zgodaj...samo nameščanje katetra dolgo traja, poleg tega (ko je končno vse pripravljeno) traja cca. pol ure, da EA prime!
Torej.. na zalost ni tako, da bi se lahko takrat, ko bo slo zares in te bo morda prevec bolelo, premislila in se odlocila za EA... zal!!
LP

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   BREZ EA
12.1.2005 8:00:08   
puri
Ne mislit, da sem rodila čisto lahko, sem se kar dobro namatrala, samo jaz sem takega mišljenja, da je dobro, če je porod naraven, da mora pač boleti, navsezadnje, saj se splača, saj dobimo na koncu nekaj najlepšega na svetu in vemo, da je bilo za to potrebno tudi nekaj truda in bolečin!
Tako znamo potem tudi bolj ceniti sebe in porod, ker se zavedamo, da smo opravile res zelo veliko delo in nam je uspelo po naravni poti!

To je moje mnenje, vsaka se pa odloči sama!

lp:)

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   BREZ EA
12.1.2005 8:47:06   
polona2
Jaz sebe še kako cenim, rodila sem, to se mi neprimerljivo z vsemi dogodki in z vsem, kar sem kdajkoli storila v življenju, ne vem zakaj bi se morala zvijat v bolečinah, da bi potem lahko sebe bolj cenila, vsaka ženska, ki rodi je zame spoštovanja vredna, najsi je to z EA ali brez,
pa še to,
tudi jaz sem v nosečnosti spraševala punce, ki so že rodile, kako izgledajo popadki, tudi takrat mi je bilo rečeno, da vse skupaj izgleda kot močnejši menstrualni krči,
ko pa so se popadki pri meni začeli, sem bila, ne samo presenečena, ampak naravnost šokirana nad intenzivnostjo bolečine,
ker vem, kaj je boleča menstruacija, nikakor ne bi primerjala popadkov z menstrualnimi krči, lahko samo rečem, blagor vsem ženskam, ki iz svojih izkušenj lahko povejo, da je bilo pri njih drugače, lp!

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?