|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Boleče dojenje 4mesečnika
4.6.2006 6:36:35   
soncka
Pozdravljene,
nedeljsko jutro, jaz pa za računalnikomuser posted image  Po levi joški me zbada in ne vem kja naj.
V glavnem, user posted image  polno dojim od začetka. Začetne težavice sva premagala, nisem jih toliko pričakovala sedaj. Dojiva se na cca 3-4 ure. Ponoči je že tudi spal 5-6 ur v kosu, potem pa se je pred par tedni vse porušilo. Bil je nemiren, lačen, dojila sva se tudi na dve uri... No stanje se je nekoliko umirilo in sedaj smo v glavnem spet na 3-4 urah ( s še kakšno izjemo; npr. to noč je zaspal ob 21ih ob 23ih pa že jokec). Pred 10 dnevi sem mu prvič začela ponujat čaj pa vodo, ma ni navdušen. kk požirk naredi bolj po pomoti. Ker je user posted image  velik, ima že 7kg in 68 cm, si mislim, da mu enostavno dojenje ni več dovolj. Ali je čas za uvajanje goste hrane? Ali je čas za dodatno mleko? Mogoče le za kakšno kašico za večerni obrok??? Ne vem. Kaj pa to trganje v prsih? A se tudi vam to dogaja. Meni se je bolj na začetku, pa sedaj spet. Se mi zdi, da je povezano z nastajanjem mleka. A mi jo tolko izprazni...???

Vprašanj veliko skratka. A je imela katera podobne izkušnje? Pa še to glede uvajanja goste hrane. A je kje napisan kak "jedilnik" v smislu s čim na kakšen način začet?

Vnaprej hvala za vaša mnenja in lepo nedeljo želimuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Boleče dojenje 4mesečnika
4.6.2006 9:07:03   
tulip
Glede nenadne lakote: je tako obdobje, da gre za preskok v rasti in ni nič nenavadnega, če se hoče več dojit- ti ga kar pristavi, ko bo lačen, se bo kmalu spet vzpostavil ritem.
Glede zbadanja v prsih pa je sigurno povezano z dojenjem- več dojiš, več mleka nastaja in če se otrok kdaj noče dojit, to mleko zastaja!
Pazi, da ne bo prišlo do mastitisa, naj izpije mleko na vsaki strani do konca, če je boleče, iztiskaj-a malo, toliko da pritisk popusti-, pomaga masiranje in topli obkladki. Če ne bo dobro in dobiš še vročino, pa obišči zdravnika.
Glede uvajanja goste hrane: naredi kot se ti zdi, jaz sem pri 4mes začela vsak dan dajat malemu par žličk sadja oz. zelenjave, ob normalnem ritmu dojenja- se pravi, samo za okus, dojenje je bilo glavno. Tako do 6mes, ko sem počasi naredila en obrok.user posted image

(odgovor članu soncka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Boleče dojenje 4mesečnika
4.6.2006 9:44:39   
tulip
Aja, če mu ponudiš ponoči vodo, poskusi z mlačno oz. bolj toplo - naš hladno pljuva ven po prvem požirku, toplo pa je popije ful!user posted image

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Boleče dojenje 4mesečnika
4.6.2006 10:35:37   
fricka
Verjetno ne veš, da ti pripada še nekaj obiskov patronažne v času odraščanja otroka. Jaz sem jo kar poklicala in mi je mal razložila kaj in kdaj naj začneva jesti. Začele sva pri 4 mesecih z kašicami od frutka- banano in jabiolček. Nadalje sem ji kuhala jabolčne kompotke, potem zelenjavco in postopoma šrinačo s krompirjem,... Prav mi je prišla tudi Paparica za prve nasvete

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?