|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška v nosečnosti
3.4.2013 14:02:28   
Neya26
Živjo,

jaz imam pa eno vprašanje v zvezi z bolniško med nosečnostjo. Trenutno sem tretjič noseča in sem še čisto na začetku (9.tednov). Ta teden se mi je začela grozna slabost čez ves dan in ful sem utrujena, povrhu pa še prehlajena že ta četrti teden! sem sla k os. dr. in mi je dal pač 1 teden bolniške. v službi imam ful težave, kar se tiče bolniške, ker enostavno si ne morem privoščiti bolniške in sem bila prisiljena povedati, da sem noseča in imam pač neke težave in moram doma počivati. potem pa mi je šefica zagrozila, da nej ostanem doma do konca na bolniški, ker če pridem spet v službo, nej ne pričakujem in ne nosim potrdrdil od ginekologinje, da ne smem delati nadur in da morjo pazit name..... če pridem v službo nej pričakujem, da bom delala tako, kot do sedaj in nič manj. Delam pa od 10 ur naprej....tudi 16 ur, ko je reporting. delam v financah in imamo cel kup mesečnih, tedenskih poročil za oddajat in dokler ne naredim ne smem iti domov. Doma pa imam 18 mesecev staro punčko, ki je kar naprej bolna in mora biti moj skoz na negi, ker jaz ne smem iti! katastrofa. sem iskala drug šiht, pa nisem nič dobila :( Skratka umes sem med prvo nosečnostjo in tretjo nosečnostjo, sem bila noseča 21 tednov, ko sem splavila. moje vprašanje pa je, ali me ginekologinja lahko da na bolniško, na podlagi preteklih nosečnosti: 1. nosečnost - 1 mesec prezgodaj rodila, 2. nosečnost - splavila v 21. tednu (ker je punčka imela prirojeno kompleksno srčno napako in bi umrla takoj po porodu, če bi jo donosila, zato sem mogla iti splaviti). Jaz sicer bi rajši hodila v službo za 8 ur in videla, da je vse ok. Ne upam, pa si iti v službo delat po 10 ali več ur in da se kaj zgodi potem. ker splav je bila moja najhujša izkušnja v življenju. otrok je bil že popolnoma razvit in čutila sem že gibe in vse, potem pa šok, da srček ni ok. To so ugotovili na morfologiji. Kaj nej naredim?
Hvala!

lep dan vam želim!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška v nosečnosti
3.4.2013 14:20:29   
astrid1
Ginekolog te lahko da na bolniško zgolj zaradi težav v tej nosečnosti. Ne more te dati, ker si na žalost morala prekiniti nosečnost v 21. tednu.

Mi je pa grozno brati, kako nekateri kršijo zakonodajo. Delati po 16 ur vsekakor ni po zakonu. Število nadur je omejeno. Prav tako niso normalne takšne in drugačne grožnje tvoje šefice. Jaz bi vojo šefico kar direkt vprašala, če bo ona prevzela odgovornost, če bo kaj narobe, pri takšnem tempu, kot ga zahteva.

Na tvojem mestu bi vse skupaj zaupala ginekologu, pa boš videla, kaj bo. Stres vsekakor ni v redu tako za nosečnico, kot za plod.

(odgovor članu Neya26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolniška v nosečnosti
3.4.2013 15:03:44   
Tippi
Čeprav je tvoja druga nosečnost grozna izkušnja, vem in globoko sočustvujem s tebojuser posted image , ima astrid prav, da ti lahko da ginekolog bolniško zaradi težav v tej nosečnosti.

jaz bi rekla takole. svinjarij med delodajalci je ogromno, roko na srce jih je veliko tudi med delavci (kar se tiče izkoriščanja), ampak tole kar si ti opisala je pa višek. glede na to, da si v službi slabo slišana, in nerazumljena, bi jaz vsekakor najprej poskrbela za svoje zdravje in zdravje otroka, pa četudi to pomeni takojšnjo odpoved. ni vredno. ko boš 'na varnem', pa bi si jaz na tvojem mestu vzela čas in preštudirala vse zakone in skladno z njimi ukrepala.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolniška v nosečnosti
3.4.2013 15:21:39   
Anonimen
neya, če vprašaš mene (tudi delam v financah, tako da imam precej vpogleda v dogajanje) - pejd na bolniško. sama veš, da nad 10urno delo niso razmere, ki so v korist družini, nosečnosti, čemurkoli. slej ko prej boš našla drugo službo, pa četudi v Lidlu.

Moja G, npr, mi je sama ponudila, naj grem na B. bi rekla, da če ji poveš kaj in kako imaš v službi, boš hitro v B.

hitim domov, na tole temo sem se morala javit - mogoče malo zmedeno sporočam, kar želim, a...

Je pa takih delovnikov v SLO nebroj - vse za ceno povzpetništva, amicioznosti, rekrutiranja (pomislite na vse pripravnike revizorje, preden kam pridejo). Grozljivka, res. Če nimate take službe - res bodite hvaležni za to. Gospodarstvo, kar vidim sama sploh SBE, grozno izkorišča delavce, takšno je poslovno okolje in to je posledica.....

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolniška v nosečnosti
3.4.2013 15:26:41   
ronja
Zaradi prejšnjih nosečnosti ne dobiš bolniške v naslednji - sem imela 5 nosečnosti, od tega 2 ss (med tema sem normalno delala), v vsaki nosečnosti cel kup sranja, vendar sem vedno delala, dokler ni šlo kaj zelo narobe v tisti dotični nosečnsoti. Vem pa, da imajo g. različne prakse in ponekod dajejo bolniške kar tako (verjetno zdaj manj, ampak sem poznala par punc, ki jim res ni čisto nič manjkalo, pa so bile na bolniški).
Kar se tiče pa naprezanja v službi: lej, če si itak iskala novo službo, se ne sekiraj preveč: delaj 8 ur in pojdi domov, saj te ne morejo s silo zadržat. Naredi najboljše, kar lahko v tem času in potem pojdi. Vi tistem letu porodniške pa boš mogoče našla kaj novega, če bi ti tu to preveč zamerili (sicer misilm, da te noseče ne smejo kar odpustit, če ti ne preteče pogodba).

Delodajalci velikokrat najrajši vidijo, če si na bolniški ves čas, ker se dostikrat vmes kaj zalomi, če ne drugega imamo navadno takrat bolj sesut imunski sistem in hitreje že kako gripo fašemo... Vendar pa si ne moreš sama zmišljevat, kdaj naj bo kaj narobe s tabo - itak bi verjetno vsaka najrajši, da bi bilo vse ok in bi lahko normalno delala. Tako da tu pač nimamo kaj - če se kaj zgodi, da ne moreš delat, potem pač nimaš kaj. Dokler lakho, pa tudi ne moreš it na bolniško na lepe oči... 10 ur na dan ti pa vseeno ni treba delat. Sicer so bolj riskantni fizično obremenilni poklici.

< Sporočilo je popravil ronja -- 3.4.2013 15:29:34 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Neya26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolniška v nosečnosti
3.4.2013 19:16:32   
Neya26
punce hvala za vaše odgovore. sej jest bi res rajši delala in videla, da je vse ok z mano in plodom. ampak, ker imam takšno šefico, ki krši zakone vsepovprek. jst vem, da če bi šla tožit to fermo, takoj dobim tožbo, ker so mi že ukradli 59 dni dopusta. imam čez 400 nadur, ki jih kao ne morem koristiti, ker je skoz delo. men prej dokler nisem imela družine ni bilo težko delati. sedaj pa imam doma otroka in ga vidim le kakšno uro na dan, če ga. jst se zdej bolj bojim, da lahko slabo vpliva na plod, če bom delala nadure in si ne bom odpočila in povrhu tega bila še pod pritiskom in stresom. to me najbolj skrbi. jst se dobro zavedam, da je zakon tak, da nosečnica ne sme delati nadur in tudi šefica ve. ona je meni čist direkt brez dlake na jeziku rekla takole: če prideš delati, ne pričakuj, da boš imela kakšne bonuse in privilegije v službi, ker boš delala tako, kot do sedaj in nič manj. tudi, da ne boš pod stresom in pritiskom ti mi ne moremo zagotoviti, to sama dobro veš, da pri nas ne gre. mi kar slabo rata, ko pomislim na najin pogovor. ja sem iskala drugo službo pol leta nazaj, vendar ni služb in niti nisem nič dobila. ne morem si pa privoščiti vsako delo oz. delo z minimalno plačo si ne morem privoščiti, ker imam skoraj 300 € kredita za stanovanje. in delodajalec me drži v šahu, ker ve, da ne bom dala odpovedi, ker si je ne morem privoščiti. vem, da se dan danes to dogaja skoraj povsod. ampak, da so tok nečloveški, si pa tud nisem mislila. sem se odločila, da bom ginekologinji lepo povedala vso situacijo in naj se odloči kako in kaj. če bo rekla, da grem delat, bom šla delat in delala 8 ur in šla domov. če bo šefica zatežila, bom poklicala inšpekcijo ali pa odvetnika in bomo videli, kaj se bo dalo rešiti. ne bojo me več izkoriščali.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bolniška v nosečnosti
3.4.2013 19:21:45   
uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: Neya26

jst vem, da če bi šla tožit to fermo, takoj dobim tožbo, ker so mi že ukradli 59 dni dopusta. imam čez 400 nadur, ki jih kao ne morem koristiti, ker je skoz delo. men prej dokler nisem imela družine ni bilo težko delati. sedaj pa imam doma otroka in ga vidim le kakšno uro na dan, če ga.


Ne vem no, najprej se pustite izkoriščat do onemoglosti, potem pa jok in stok.

Neya 26, pošlihtaj si v glavi. Stvar prioritet.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Neya26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bolniška v nosečnosti
3.4.2013 19:25:44   
majčica1508
Groza kaj jaz to berem......Ne se pustiti izkoriščati.....Sama sva delodajalca pri nas so zaposleni na prvem mestu,regres,dopust,božičnica,nagrade,nadure vse se plača...Mi na misel ne pride,da zaposlenemu nebi dala kar mu pripada...
Pri srcu me stisne,ko kaj takega preberem

Srečno!

(odgovor članu Neya26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bolniška v nosečnosti
3.4.2013 22:02:54   
bskrle
Dokler se ne boš postavila sama zase v službi, te bodo izčrpavali.
Firmo lahko tudi anonimno prijaviš na inšpektorat, lahko vnaprej zaprosiš inšpektorat za mnenje o tvoji situaciji.

Glavo pokonci in lepo nosečnost.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bolniška v nosečnosti
4.4.2013 6:32:24   
robika
No naj še jaz povem svoje mnenje..
Res beda kaj si nekateri dovolijo in se obnašajo kot bogovi-sploh če so ženske,ki bi naj saj malo razumele kako je ko si noseč in ko so tu otroci,pri nas že imamo tri-četrti pride septembra..pri nas so otroci prioriteta,če so bolani(kakšen prehlad..)jih čuva moja mama,če je kaj večjega ko smo zdaj naprimer imeli mesec in pol(!) vodene koze ki so si jih otroci od najmanjše do najstarejše lepo podelili(groza)sem pač jaz ostala doma in to mi nikoli nihče ne bo preprečil! Nobena šefica ali šef!Vsako nosečnost z izjemo prve so spremljali problemi-nažalost in sem brez oklevanja pristala na bolniško,pač moje mnenje je tako,najprej moje zdravje in zdravje otroka potem pa vse drugo..zdravi otroci so blagoslov in veselje..izguba službe pa trenutna ovira..vse se da poštimat tudi finančno..ko sem bila noseča z tretjim otrokom je moj še vedno študiral imeli smo samo en prihodek in preživeli..ni nam bilo hudo..

Kaj naj rečem..IZBERI SVOJO PRIORITETO !

Lepo nosečnost ti želim!

(odgovor članu Neya26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bolniška v nosečnosti
4.4.2013 9:30:57   
Neya26
hvala vsem še 1x za odgovore. moja šefica tega ne bo nikoli razumela, ker je pri 46 letih samska, brez otrok in živi pri starših.... njej je na prvem mestu služba in je deloholik, dela cele dneve in vikende in praznike.... zato se je z njo zelo težko pogovarjati glede familije. je pa tako, vedno reče, če komu kaj ni všeč lahko gre. seveda imam možnost dati odpoved, vendar nam bo potem zelo težko oziroma ne vem kje bi dobila denar za kredit, hrano, položnice..... treba je tudi gledati, da otroka lahko preživiš in mu nudiš kar potrebuje. ne upam si tako reskirati. defenitivno, pa bom po porodniški oz že med porodniško začela iskati novo službo. upam, da bodo za službo čez leto in pol kaj boljši časi. trenutno je kar kriza. ampak pozitivno je treba razmišljati in učasih malo potrpeti in bo. mogla sem se nekje izpovedati glede moje situacije in prebrati vaša mnenja. hvala.
lep dan vam želim.

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bolniška v nosečnosti
4.4.2013 9:35:04   
astrid1
Saj si si kar dobro tole zastavila, Neya! Drži se tega svojega načrta in ne popusti, da ne boš česa v prihodnosti obžalovala, če bo slučajno (pa saj ne bo) šlo kaj narobe. Samo to imej v glavi!

Držim pest zate in za tvojega otročka!

(odgovor članu Neya26)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bolniška v nosečnosti
4.4.2013 10:23:16   
Anonimen
Neja. :) user posted image

en oguljen: "sej bo". sem se že zgoraj oglasila, včeraj... se mi je zdelo, da ni vse v "pravicah delavca", da se prenašanje takega odnosa dogaja, ker imaš tudi obveznosti - posojilo, pa še vse ostalo (položnice, hrana...).

če ti pametujemo, kako "pusti službo, pojdi na bolniško (to je 80% plače, nič prevoza in malice), priajvi na inšpekcijo, furaj po 8 ur" - te samo dodatno spravljamo v stisko prepada med "kakšna je situacija" in "kako bi moralo biti".

Pridružujem se mnenju astrid in te podpiram v tvoji odločitvi. Delaj, kolikor zmoreš. Saj veš, bolj kot se bodo tedni nabirali, manj boš zmogla, manj boš učinkovita (tudi jaz sem). Hodi v sluzbo, delaj kolikor lahko in hodi domov po najmanj 8 urah. Eno uho notri, drugo ven.

btw: čez nekaj mesecev te bo nekdo nadomestil. ta tvoja šefinja naj o tem začne čimprej razmišljati!

Sem tudi jaz delodajalka, verjetno tudi jaz stiskam zaposlene (in sebe ali predvsem sebe). Ne zato, ker tok rada delam, ker se tok zasluzi. Zato, ker je takšno poslovno okolje, ker so takšne zahteve trga. In če hočeš preživeti - je to žal to. Bi pa raje delala v šoli, v vrtcu, na kakšnem geodetskem zavodu, v KC, ali celo: bila doma brezposelna na sociali / moževi plači / da mi starši financirajo "naš dom idr" - hodila v sluzbo, 8 ur, domov. Realnost je žal marsikje drugačna.

(odgovor članu Neya26)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bolniška v nosečnosti
4.4.2013 14:49:21   
ČebelicaMaja
Neya, podobno situacijo sem preživljala tudi sama... tudi jaz imam kredit in še kaj v ozadju, kar otežuje besede, saj bo...ali pa pojdi na bolniško, ali pa kar povej ji..., in tudi jaz sem imela direktorja s totalnim mobingom...grozno. Potem sem bila 3 tedne v popolnem precepu kaj narediti, kako naprej, prejšnjo porodniško sem ves čas delala preko podjemne pogodbe za službo, ker sem želela obdržati delovno mesto, vendar je bilo grozno stresno in si tega več nisem želela, poleg tega me je država kasneje udarila po vseh socialnih transferjih, tako da sem takrat pravzaprav delala ne vem če za 50€na mesec in prenašala verjetno ves stres na vso družino...

Potem sem se pa pomirila sama s seboj, si prebrala Zakon o delovnih razmerjih (deloddajalec te namreč v času nosečnosti in porodniške ne more odpustit- mislim da je člen zakona 145. ali nekaj takega), lahko te po preteku porodniške, pa še takrat ti potem pripada nekaj nadomestila na ZRSZZ. Govorila sem tudi s prijateljico pravnico in začela vodit dnevnik o mobingu, tako za vsak slučaj, če bi igra postala umazana, da bi se vsaj enkrat v življenju lahko branila, shranjevala sem si vse "grde" maile in pravno sporne obravnave... ni mi namreč odobril dopusta za selitev, čeprav mi je pripadal, pa še marikaj je bilo neprijetnega...pa sem bila tiho in prenašala... kot ti...zavoljo miru in plače...žal...

...sem pa dobro razmislila, kako bom izpeljala v prihodnosti... G me je dala na bolniško, tako zaradi stresa, kot tudi zaradi drugih težav, v službi je bilo negodovanje, ampak se nisem dala in dejansko ne vem, kaj me čaka po koncu porodniške- to je definitivno moja zadnja porodniška in je nisem hotela preživeti v stresu, živčnosti, letanju sem in tja in ob pogledovanju na maile in mobitel, kdaj me bo zadela nova naloga... nekako sem se sprijaznila koliko tvegam in tudi, če ostanem brez službe, bom nekaj že počela, sem pa tudi optimist in upam, da bo čez kako leto že kaj boljše, trenutno je res kriza, ampak za vedno ne more tako ostati in nenazadnje kot je rekel moj mož- kriza bo minila, službo poiščeš drugo, če bo pa z otrokom kaj narobe, si pa nikoli ne bi mogla oprostiti in vedno bi me glodalo, da sem naredila premalo...

... no, naj ti povem, da se je vmes v službi marsikaj spremenilo in kot vse tako kaže, sploh ne bo tako vroča juha za pojest, kot se je skuhala...čeprav si ne želim več nazaj in bom 3 mesece pred potekom intenzivno začela iskati novo službo....zaenkrat sem pomirjena, da sem anredila, kot je za družino najbolj prav, mož me podpira, hodit v službo s cmokom v grlu, je nekaj najhujšega...in še kako te razumem...

...odkrit spor ali kreg, ti lahko še bolj škoduje, tako da jaz sem nekako ubrala bolj enosmerno komunikacijo, samo povedala sem kako bo in kaj si želim in kaj je po Zakonu možno... še vedno jim pomagam od doma, seveda zastonj, da pokažem dobro voljo in en fer odnos, ampak teh igric mobinga se pa enostavno ne grem več...kako se bo izteklo ti pa pa lahko povem čez kako letouser posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bolniška v nosečnosti
4.4.2013 17:26:35   
Neya26
Čebelicamaja, to si pa dobro speljala. tudi jaz se ne želim kregati, vendar si želim samo, da bi bili fer do mene in pošteni. jaz sem vedno bila do njih. če sem se pa odločila za družino, pa to ni njihova stvar. šefica me je dobesedno napizdila in napisala sms, da se ji zdi skrajno neprimerno, da ji nisem povedala, da načrtujem še eno nosečnost! ker ona je pričakovala, da po splavu ne bom več imela otrok! haloooo. pa kje žviš baba? ravno to, da sem bila v drugo noseča in na žalost izgubila otroka, imam sedaj še zmeraj željo po drugem otroku. a ni to samoumnevno. zakaj si po splavu ne bi več želela otroka? kar se tiče mobinga imam samo ta sms. kar se tiče pa, da bom morla delati nadure in da nimam nobenih privilegijov je bilo pa ustno po telefonu izrečeno. mejl od šefice sem pa tudi dobila, vendar ne vem, če se s tem lahko kaj zagovarjam. napisala mi je ful uradno v smislu: glede na pretekle dogotke v zadnjih letih (s tem je mislila, moje 2 nosečnosti in bolniško, ker sem bila pač vmes pred porodniško in splavom nekaj časa tudi na bolniški) mi prosim čimprej sporoči do kdaj te ne bo v službo, saj moramo zaposliti novo osebo.
kako nej jst njej v naprej sporočim kdaj me ne bo???? jst ne vem al se bom čez 1 mesec odlično počutila, ali bom zbolela ali se ne bom dobro počutila. načeloma imam rok 10.11. in 28 dni prej se začne porodniška. če bom jst umes kej na bolniški, pa žal res ne morem v naprej povedati. ne vem no, a vsak človek prej ve kdaj bo šel v bolniško oziroma kdaj bo zbolel???
jaz bi se z veseljem z njo pogovorila na lep način, da želim delati po 8 ur in potem grem pač domov, ker rabim še kaj počitka a ne. in nočem groziti z nobenimi inšpekcijami itd. samo ona mi je že v naprej rekla: ne hodi mi s potrdili od ginekologinje, da ne smeš delati nadur, ker pri nas to ni mogoče in jih boš delala, tako kot do sedaj brez privilegijev. to zame ni pošteno. človek je priden, delaven in dela in misli, da se mu bo to kdaj poplačalo in vrnilo. na koncu pa ugotoviš, da si bil do konca izkoriščen in ko ti rabiš, da bi normalno dela, dobiš pa prst v rit in še jebejo te in noben ti ne reče hvala, ker si bil vedno tam, ko so te rabili.
ja in če bi bilo res tako enostavno, bi tudi jaz že šla stran, samo predno dobiš drug šiht pa res ne moreš dati odpovedi. vem, da me ne morejo dati med nosečnostjo stran in tudi imam za nedoločen čas. ampak jaz hočem zadevo rešiti na lep način.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bolniška v nosečnosti
4.4.2013 18:11:05   
petea
Neya26,
mislim, da se boš morala odločiti, ali boš reševala zadevo lepo zase ali lepo za tvojo šefico.


Trenutno iz tvojega pisanja razberem, da deluješ bolj v smeri lepo za tvojo šefico.
Veš, kakšne so tvoje pravice, zmožnosti in nevarnosti.


Tvoji šefici lahko vljudno, a odločno poveš, kaj pričakuješ od službe in kaj zmoreš ti.
Če se ti ne boš postavila zase, se, žal, najverjetneje noben drug ne bo namesto tebe. Še najmanj šefica.
Če se boš ti pustila izkoristiti preko tvojih zmožnostih, boš za to trpela predvsem ti.
Verjamem, da odločitev in potem odločno ravnanje ni ravno najlažja pot, a samo ti boš nosila morebitne negativne posledice svojega nepotrebnega pretiravanja.

Verjetno ima tvoja šefica še kakšnega nadrejenega nad sabo, s katerim se morda lahko da razumneje pogovoriti.
Za vsak slučaj pa z nadrejenimi čim več komuniciraj preko pisnih sporočil in zahtevaj to tudi od njih, predvsem, ko gre za sporne zahteve.


Srečno!

(odgovor članu Neya26)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bolniška v nosečnosti
4.4.2013 21:00:11   
Anonimen
Neya, nekateri ginekologi ti dajo bolniško glede na prejšnje spontane splave... Res da nisi imela spontanega splava, splava pa tudi nisi delala ker otroka nisi hotela ampak zaradi srčne napake... Vprašaj...

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bolniška v nosečnosti
4.4.2013 23:02:36   
Anonimen
A v 2. nosečnosti si tudi delala v tej isti službi in je bil tempo dela in odnos šefice do tebe enak?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bolniška v nosečnosti
5.4.2013 0:10:50   
ČebelicaMaja
Neya, te čisto razumem in tudi mene je popadla takrat sveta jeza...toda res...če ti ne boš poskrbela zase, nihče drug ne bo... sploh pa ti šefica lahko govori kar hoče, če prineseš bolniški list, ti ga mora upoštevat, verjetno boš deležna mobinga, pa ji reči, če lahko dobiš te zahteve na pisno...da ne smeš na bolniško!?...too much... jaz sem si za vsak slučaj še vsako bolniško skopirala, če bi kaj poskušali...pa potem ni bilo nič treba uporabit-se je umirilo, je pa dobro, da se zaščitiš, ker tole je res svinjsko, še bolj odkrito kot pri meni... lahko pa bi šefici tudi rekla, da ji po Zakonu nisi dolžna razlagat o privatnem življenju in da ničesar nisi naredila narobe... samo s takimi ljudmi nikamor ne prideš, ker ona je to vzela očitno zelo osebno ... ti si tista, ki moraš narediti distanco- delaj korektno in fer, toda daj ji vedeti, da je bilo dovolj in, da vsega pač ne boš požrla...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bolniška v nosečnosti
5.4.2013 8:57:20   
natali1
Neya26
Vse se da zrihtat, če se le hoče. Če maš normalno G seveda. Tvoja šefla ti pa nima kaj govort, oz.lahk govori kaj če, pa si nič ne more. Ne pusti se terorizirat, saj je zakon na tvoji strani. Samo tiho ne bodi!
Pa lep danuser posted image

_____________________________

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Bolniška v nosečnosti
5.4.2013 10:34:56   
zoya30
neya že par dni berem tvojo temo.
Prvo kar ti bom napisala misli in poskrbi zase, drug ne bo. In daj na prvo mesto sebe!

Doživela sem nekaj podobnega kot ti.
Bila šefu na voljo celi ljubi dan+vikende za 650e. Nobene hvaležnosti, samo delaj, delaj...(fizično delo) Ko pa sem zaradi službe zbolela na hrbtenici (imela urgentno operacijo) in pristala na bolniški sem bila največja pi... in svinja in ne vem kaj še. Z tem da sem v tistem času tudi zanosila in splavilauser posted image . Po ovinkih sem nato izvedela da je rekel, da si izmišljujem glede nosečnosti in da mi sploh ni nič. Ne bom naštevala še drugih stvari, ker ni vredno, so pa bile stvari precej hude(od groženj do ustrahovanja).
To je prebilo sodu dno šla sem do odvetnika preklicala vse inšpekcije. Po pravici povedano mi je bilo za službo že vseeno, pa sem tudi imela kredit in družino za preživet.


Baraba mi je plačal vse kar mi je bil dolžan, vse regrese in odpravnino (čeprav je hotel, da podpišem sporazumno), plačal je tudi državi, ker je kršil kar precej zakonov.
Je pa res če nebi imela ob strani moža, bi se mi totalka speljalo, kajti ni bilo dneva da se nebi zjokala.

Sedaj sem doma, noseča in srečna, sicer z malo denarja a pomirjena. Imam vse, kar rabim. Ljubečega moža, ljubko hčerko in topel dom, ter rastočo pikico v trebuhu.Kaj bo prinesla prihodnost ne vem, a bo že... Sem optimistuser posted image



Ne pišem ti tega zato, da bi se smilila ali kaj drugega, ampak zato, da ti povem, da se vse uredi in čas pokaže svoje. Tudi tvoji šefici se bo vrnilo, slej ko prej v takšni ali drugačni obliki.

En nasvet: pokliči na telefon za mobing na delovnem mestu, tam ti bodo svetovali kako in kaj.

Neya želim ti, da se ti stvari uredijo, misli le nase in na svojo pikico in ne daj se.
Iz srca ti želim vse dobro!!!

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Bolniška v nosečnosti
5.4.2013 11:16:20   
Neya26
Ful vam hvala za vse vaše odgovore. Ste mi dosti pomagali, da se malo pomirim. Vidim tudi, da vas je kar nekaj, ki se vam je dogajalo podobno. sem se lepo odločila, da v ponedeljek (ko mi poteče bolniška) grem normalno v službo in delam normalno po 8 ur. bom šla do šefice se lepo pogovorila z njo. Ji povedala, da bom delala 8 ur in nič več, ker moram paziti nase in se ne smem preveč forsirati. rekla bom, da mislim, da je za njih tudi bolje, če delam vsaj 8 ur, kot pa da sploh ne delam in sem na bolniški. da upam, da to razume in spoštuje. če bo karkoli začela težiti bomo pa drugače reševali. skratka, delala ne bom več kot 8 ur oziroma več kot zmorem. če bom utrujena bom šla pa tudi na bolniško, če bo treba. Samo, da bo vse ok z otrokom in pika.

(odgovor članu zoya30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Bolniška v nosečnosti
12.4.2013 11:25:28   
marelcaspelca
Neya26,

povej, kako je odreagirala šefica? Meni tudi grozi, da bom ostala brez službe, ker sem na bolniški zaradi nosečnosti, ampak ona še ne ve da sem noseča. V nos ji gre le moja bolniška, zdej začnem 3tji teden. Moj me tolaži, da imam vse, kar sem hotela in da pač ponavadi vsega ne moremo imeti, da tudi če moram nekaj zgubiti, naj bo to raje službo kot pa otrok. In prav ima!

(odgovor članu Neya26)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Bolniška v nosečnosti
1.5.2013 6:57:56   
Neya26
zdravo vsem! dolgo nisem nič odgovarjala, ker ni bilo časa. zdej je lepo veme zunaj in ga izkoristimo, da smo čimveč zunaj, zvečer pa itak sam dol padem.
ja šefica je, ko sem ji povedala za nosečnost padla čist ven, rekla mi je, da je skor živčni zlom dožvela.... no zdej se je mal umirila. hodim normalno v službo. bila sem 1 teden na bolniški, potem ko sem se vrnila v službo, pa se je obnašala normalno, edin včasih mi vrže naprej, da ona zdej ne more planirat dopusta zase, ker ne ve kaj se bo zgodilo z mano! ampak to sploh ni problem, ker ko sva ble same, je ona zmer lohk šla na dopust. zdej smo 3 in tud če mene ni ona bi lohk šla na dopust, ker je še zmeri 1 tam! ampak neki more rečt, pomojem! mi pač hoče slabo vest vzujat. ampak jst se ne sekiram! zaenkrat ni hude krize, ker se res pozna, da imam zdej še eno sodelavko in meni res ni treba delati še tajniškega dela ampak le računovodstvo in je ful lažje. ko imamo reporting nardim mogoče 2-5 nadur v tednu, ki pa jih izkoristim tako, da pol tud kasnej pridem na šiht ali prej grem. morm rečt, da se mi nadure zdej vsaj ne kopičijo, tko k prej. upam, da tako ostane do konca nosečnosti, da ne bo nobenih komplikacij. stran me pa zdej itak ne morjo dat, lohk me pa pol po porodniški takoj odpustijo.....
vsem želim lepe praznike!

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Bolniška v nosečnosti
1.5.2013 10:52:47   
marelcaspelca
Super, sem zelo vesela zate. No, jaz sem povabila šefico domov, da se pogovoriva, kaj je na stvari z mojo bolniško, ker po telefonu meni ni do teh pogovorov.
Pa je ona že vedela, da sem noseča, ker pravi, da vsak ve, da mlada punca toliko manjka samo zaradi nosečnosti. Ker zbolet pa očitno ne morem, al kako?
In se je izkazalo, da zelo dobro, da nisem podpisala aneksa za podaljšenje poskusne dobe, ker v tem primeru ne bi imela več službe. tega mi seveda ni rekla, ampak znam sešteti 1+1....
seveda je zelo razočarana, da sem zanosila in pravi, da naj se ne veselim, ker nosečnost ni nič lepega. Po dolgih pogovorih z možem sem dojela, da se sekirat zaradi tega ne rabim! Ko pridem s porodniške službe tako ne bo več, bomo pa poiskali kaj drugega. Sicer pa tega minimalca ne bom kej zelo pogrešala.
Imam še dva tedna bolniške, ki jo bom maximalno izkoristila za počitek in to je to.

(odgovor članu Neya26)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?