|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bottalov vod
4.4.2007 22:39:32   
Wahoo RR
Pozdravljene


Tukaj je kar nekaj informacij o tej srčni napaki : http://regi.si/srce/src_napake.php#pda


Prosila pa bi vas, za čimveč izkušenj v zvezi  stem.

Hvala lepa

_____________________________

Lp,
Wahoo RR


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bottalov vod
5.4.2007 8:20:28   
KIKI****
wahoo,

a ima kdo od otrok to srčno napako??? Ker naši tamali so to napisali na prvi izvid ko sva odšli s pediatrije 6 dan po rojstvu, na naslednjih pa ga niso več omenjali.
A boste morali na operacijo?

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bottalov vod
5.4.2007 8:28:21   
Wahoo RR
Ne, ni za moje - sprašujem za neko deklico, ki skupaj z mamico še leži v porodnišnici. Rojena je bila v 26 tednu.

_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bottalov vod
6.4.2007 10:52:37   
pickopacko
Imam vnukinjo, ki je bila rojena 27. februarja 2007 v 26. tednu in z mamico sta v  Porodnišnici v Ljubljani. Vnučka je bila v sredo oprerirana na srčku, ker so ji postavili diagnozo, da ima odprt Botalov vod. Imela je in še ima težave z dihanjem. Je bilo že boljše - nekaj časa je bila brez pomoči za dihanje, potem pa so ji dodali maskico, ene cevke. Vnučka leži ves čas v inkubatorju. Zanima me tudi kdaj vzamejo dojenčka iz inkubatorja, ali morda ko samostojno diha, ne glede na težo? Ker sem nekje na teh straneh prebrala, da tudi nodonošenčka že po treh tednih lahko dajo k materi. Ali pa se motim? Pred operacijo je bila deklica zelo živahna. Danes še ne vem kako je z njo. Pozdrav

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bottalov vod
6.4.2007 14:17:03   
Barči78
Moja Neja je imela isto odprt Bottalov vod ob rojstvu, pa še težave z dihanjem. Hvala Bogu se ji je vod sam zaprl, baje da v veliko primerih se. Že naslednji dan šuma ni bilo več slišati.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bottalov vod
6.4.2007 17:28:19   
TinaM
Moj je bil rojen v 34. tednu in je še imel odprt bottalov vod. Že na Pediatrični kliniki so rekli, da se v največ primerih zapre sam, da pa je včasih potrebna operacija. Mi smo imeli potem še dve UZ kontroli srca v prvem letu na PK, potem pa so k sreči ugotovili, da je vod zaprt.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bottalov vod
6.4.2007 20:42:45   
madela
Tudi moj je imel odprt bottalov vod,zraven pa še druge prirojene napake na srčku,za katere je takoj po rojstvu potreboval operacijo.Takrat so mu zaprli tudi bottalov vod,drugače pa je res,da se velikokrat zapre kar sam od sebe. Če ne pa je potrebna operacija.
Bottalov vod je v času nosečnosti odprt,po porodu pa bi se naj zaprl,a se včasih zgodi,da se ne zapre.(to sem prepisala iz knjige)

(odgovor članu TinaM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bottalov vod
6.4.2007 21:15:52   
POKPOK
Kako dolgo bo punčka v inkubatorju je odvisno od zdravstvenih težav, teže in od zdravnika. Moja je bila v inkubatorju 8,5 tednov. Ko so jo vzeli iz inkubatorja je bila težka samo 1300 g.
Seveda jo lahko dajo mamici kengurujčkat tudi v tem času.
Kisik je potrebno dodajat, da se cela pljuča predihajo, napolnijo s kisikom. Dihanje jih tudi utrudi, tako jih s to masko malo spočijejo.
Lp

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bottalov vod
6.4.2007 23:19:32   
anajmad
Naša Ula je imela tudi odprt Bottalov vod. Sprva so mislili,da se bo kar sam zaprl,potem so pa po enem tednu videli,da nikakor ne bo šlo. >To je bilo najbolj žalostno in obupno obdobje našega življenja. Ker je bila Ula rojena v 26.T nosečnosti in leto poprej ji je,oz. nam je umrl bratec in sinček Vid  rojen v 24 T. nosečnosti ( po dveh dneh), so nam povedali,da ji bodo dajali zdravila za zapiranje bottalovega voda in so nam kar povedali,da dvomijo,da bo prenašala ta zdravila. Posledica je odmiranje debelega črevesja,kar posledično sledi operacija,za kar so menili,da Ula ne bi preživela,ker je imela drastičen padec po porodu,več kot 20% svoje teže je izgubila v manj kot tednu dni.
Toda naša punči se ni dala in Novo leto 2006 je bilo najsrečnejše zame,ko so mi povedali,da zdravila dobro prenaša in bottalov vod se ji j lepo sčasoma tudi zaprl.
pickopacko,držim pesti,da bi se vaša punči dobro držala in prenesla operacijo. Po pravici povedano,punčke so večje borke po eni strani kot fantki in tudi močnejše. >Otročka pa dajo k mamici kengurujčkat takrat,ko naj  ne bi imel preveč težav z dihanjem. Jst sem Ulo res dobila po treh tednih in ne morem vam opisati trenutka moje sreče,ko sem stisnila svojo malo pikico k sebi. To mi je bilo največje darilo v življenju,da sem lahko svojo punčko pockrljala in poljubčkala do onemoglosti.
Misli,da bo to vašo hči ,kmalu doletelo.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bottalov vod
10.4.2007 8:58:50   
Lusa
Pickopacko-razlog zakaj jo mamica še ne sme pestovat je lahko ta ,da še ima deklica kakšne cevkice od operacij in tudi bolečina od brazgotine je kar huda in je bolje ,da leži lepo pri miru.Ker je operacija bila ne dolgo nazaj še je vaša vnukica v inkubatorju.Večina teh dojenčkov po operaciji jih je v inkubatorju.Za zdravnike in za sestre je lažje ,ker je nagica in jo lažje nadzorujejo.Ko bodo zdravniki mnenja ,da je operacija bila uspešna in da ne predstavlja kakšno tveganje ,takrat bo pa oblečena in jo bodo po vsej verjetnosti dali v toplo posteljico.

Glede dihanja pa je tako ,da jo lahko kadarkoli pestujete ,čeprav ima cevke(brčice v nos) ali pa kanilo.To sploh ni ovira ,saj smo mi sami šli skozi to ,ko je naša princeska prvič po 8,5mesecih prišla domov s kisikom.In bilo je čudovito-Naši najlepši časi in crkljanje do njenega 11meseca ,potem pa je postala naš angelček.

Verjamem ,da boste kmalu vašo vnukico crkljali v rokcah in videli ,kakšne borke so punce,vsaj naša je bila.Vaši pikici želim hitro okrevanje.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bottalov vod
10.4.2007 9:32:35   
pickopacko
Pozdravljeni, danes je torek. Včeraj je moja hčerka prvič kengurujčkala svojo deklico. Smo zvečer gledali filmček, ki ga je posnel njen očka. Hčerka je kar malo zaspala od ugodja. Tako smo veseli za njiju obe.  Naš sonček je operacijo dobro prestal. Sedaj zopet pridobiva na teži. Diha skoraj samostojno. Je še naprej zelo živahen dojenček. Se bom še kaj javila. Da mogoče opogumim kakšne starše. Hvala vam za vsak odgovor user posted image user posted image user posted image

Prijazen pozdrav vsem!

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bottalov vod
10.4.2007 11:55:49   
Lusa
user posted image user posted image user posted image za malo borko....brez imenčka...

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bottalov vod
10.4.2007 14:31:18   
pickopacko
  IVANA user posted image je ta naša borka. Ima ime, ima. 

Se opravičujem ....



(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bottalov vod
11.4.2007 13:26:59   
Lusa
Lepo ime ,sedaj pa ji želim hitro pridobivanje kilogramčkov in ,da čimprej pride domov.
Ivana ima takšno babico ,kot si zasluži.user posted image

lp in javite kako kaj napreduje mala borka

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bottalov vod
11.4.2007 14:30:46   
petra*
Tudi naša deklica ni imela zaprtega voda. Rojena je bila na rok, brez kakršnihkoli težav med nosečnostjo oz. med porodom. Vod se ni zaprl, šesti dan so jo operirali. Deklica se po operaciji ni več zbudila. Jutri praznuje rojstni dan.  user posted image   lp in lepo pomlad vsem, 

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bottalov vod
11.4.2007 14:56:01   
pickopacko
Spoštovana ga. Petra, prav pri  srcu me je stisnilo vaše pismo. Sem brez besed. Bodite pogumni in optimist.
Sama sem rodila 2 otroka, na rok,  brez nobenih problemov, tako, da sedaj ko vidim kaj prestaja hčerka, vidim kaj vse se ti lahko zgodi.
Naša IVANA se pridno kengurujčka. In pridobiva na teži. Držite pesti zanjo in za vse, ki rabijo SREČO in potrebujejo tako pridno in zavzeto osebje kot je v ljubljanski porodnišnici.
Prijazen dan želim!

(odgovor članu petra*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bottalov vod
12.4.2007 5:04:45   
anajmad
Na EINT so zlata vredni. Vesela sem,da se za vašo sončico tako lepo odvija. Hčerki in vaši družini želim čimveč pozitivnega z vašo malo Ivano in upam,da se srečamo kdaj v Mostecu.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bottalov vod
12.4.2007 7:57:29   
pickopacko
Pozdravljeni, rabim vašo pomoč. Hčerki pomagam pripravljati koš, posletljico ko prideta z Ivano domov. Imamo shranjen koš (pleten iz šibja) še od mojih otrok. Zanima me, kaj je priporočljivo dati kot polnilo za ležišče za koš. Za moje otroke smo takrat pred 30 leti pripravili ličkanje od koruze,  na drobno natrgano. Morda se danes to sliši čudno, ne vem. Amapak tako je bilo takrat.
Kaj naj sedaj dam kot polnilo za ležišče, še posebej ker je Ivana nedonošenček. Pa isto za vzglavnik? S kakšnim polnilom naj ga napolnimo?
Prosim za vaše nasvete.
Hčerki sproti pripovedujem o našem dopisovanju.

Hvala vsem, ki se oglašate na našo pošto.

Koliko ljubezni je na teh straneh! user posted image Prijazen dan želim vsem, pozdrav s Primorske
 

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bottalov vod
12.4.2007 9:55:35   
Lusa
Petra -tudi mene je kar orng stisnilo pri srčku ,vendar ti moram povedati ,kako bi si jaz danes želela  ,da bi naša Ajša lepo mirno zaspala pri operaciji oz.se ne bi več zbudila ,kot pa ,da smo šli skozi takšno kalvarijo s šestimi operacijami in še nato veliko manjših posegov.Želim ti veliko poguma ,kiti pa ga očitno ne primanjkuje.

pickopocko-ne razvajajte te micene ivane ,ker boste potem pri vnukici si še posteljo morali uredituser posted image ne ,ne samo hecam se ,crkljajte jo kolkor se da.
Glede posteljce ,bi pa jaz mogoče zastavila vprašanje na med.over.net-u pri pediatrinji ali pa na kakšnem drugem forumu tam gor.Ker ti zdravniki odgovarjajo in bo bolj natančen odgovor ,kot pa bi vam ga mi dajali ,mogoče pa katera mamica izkušnje s tem in vam pove.

lep dan

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bottalov vod
12.4.2007 11:37:16   
madela
Petra,zelo mi je žal zate in za vse tiste,ki se jim mora kaj takega pripetit.Naš sine je že dal eno operacijo skoz,na drugo pa strahoma čakamo kdaj se bodo odločili zanjo in si ne predstavljam,da se ne bi več zbudil. V tistem trenutku se bi mi podrl ves svet. Verjemi,da vaš angelček bedi nad vami in vas čuva.

Lusa,pred kratkim sem brala tvojo zgodbo in sem jokala kot dež.Občudujem tvojo moč in energijo. Bodi takšna še naprej in res mislim,da vaši angelčki bedijo nad vami zmeraj in vsepovsod.

Pickopacko,vam pa iskreno želim čimprejšnje okrevanje in prihod vaše sončice Ivane domov. Držim pesti,da se vse dobro izteče in bo še naprej lepo jedla in se čimveč kengurujčkala. Velikooo,velikoo sreče vam želim.

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Bottalov vod
12.4.2007 13:33:28   
pickopacko
Zanima me ali je vaš sine že bil enkrat operiran zaradi nezaprtega Bottalovega voda? In ali morda čaka sedaj na tako operacijo? Koliko je bil star, ko je bil prvič operiran in pri kateri teži? Naša Ivana je bila operirana pri  malo manj kot 1,5 mesecu pri teži cca.1,20 kg. Danes že dobro diha, je pri hčerki okrog 2 uri, na žalost pa hčerka nima več zadosti mleka. Tudi sama nisem veliko časa dojila. Moja mama tudi ne.

Glede crkljanja pa ... tako teoretično z možem misliva, da bova razsodna, ampak ....??????



(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Bottalov vod
12.4.2007 13:58:29   
madela
Naš fantič je bil rojen na srečo rojen na rok,tako da nismo imeli težav s težo. Operiran je bil 6.dan po rojstvu,pri teži 3300g. Pri operaciji smo mu zaprli bottalov vod in pa delno odpravili druge prirojene srčne napake-nemreč imel je 4 prirojene napake. Sedaj se je pa stanje začelo slabšat,ampak ne bottalov vod,ta bo zdaj normalno ostal zaprt in ne bo več težav s te strani,tako da ne bat za vašo punčko,da bi zaradi tega potrebovala še eno operacijo. Naš bo operiran zaradi druge,le delno odpravljene napake,ki upam da jo bodo dokončno odpravili.
Tako lepo je prebrat,da že lepo diha in da se lahko že kar lep čas crklja pri mamici.user posted image user posted image Bravo za vašo  Ivano. Po eni strani je škoda,da mamica nima več mleka,ampak po drugi strani pa je bolj pomembno,da se punčka lepo razvija in pije adaptirano mlekco,tudi od tega bo zrasla.

Crkljanje???? Naš je tako razvajen,si nisem mogla pomagat,da ga ne bi crkljala in ga še danes. Pa kaj zato,ko bo odrasel,pa se mi več ne bo pustil,vsaj v taki meri ne kot sedaj,torej izkoristim dokler lahko...user posted image

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Bottalov vod
12.4.2007 19:48:52   
anajmad
Ne vem,kaj bi dali polnilo za v zibko. Mene so opozarjali,da čim manj alergenih stvari. Tako,da imam v posteljici jogi(nevemkakšen,vem da je antialergijski;kupili v Baby centru) vzglavnike imam tudi antialergijske. Vzglavje imamo še sedaj pri 15 mesecih dvignjeno. Magari ji kupite Baby Sense ali pa Angel Care. To ni stran vržen denar,vsaj bolj mirna bo vaša hči. Mi imamo še sedaj Angel Care,smo ga kupili v I,ker smo iz Izole. Potem,ko ga bomo nehali uporabljati,ga bomo podarili EINT.
Od kod pa ste,če smem vprašat?
Glede crkljanja,ne se sekirat. Četudi bo scrkljana do onemoglosti,naj vam ne bo žal,je mala borka. Lahko pa tudi greste na stran nedonošenčkov,kjer vodi ta forum Dr. Cerarjeva. Tam boste tudi izvedeli marsikaj koristnega. Kateri zdravnik jih pa ima?
Lepo se držite in čimvečuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vašo Ivano.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Bottalov vod
13.4.2007 7:58:39   
pickopacko
Dobro jutro, vsako jutro komaj čakam, da pogledam kaj je novega. Mi smo iz okolice Nove Gorice. Tudi blizu Italije. A ste Baby Sense oz. Angel Care kupili v otroški trgovini v Italiji, mogoče v kaki lekarni? A se spomnite koliko - približno - to stane? Ali je ta baby center v Trstu ali morda pri nas npr. v BTC sem videla - od zunaj- tako trgovino? Hčerka bo šla ta vikend v Staro Gorico v PRENATAL trgovino.  Tudi zaradi majhnih oblačilc, ki jih pri nas ni prav veliko. Kako mislite dvignjeno vzglavje? Imate podložen jogi pri vzglavju ali imate vzglavnik za dojenčka? Polnilo za jogi so mi rekli (ena prijateljica mi bo to naredila), da bo iz kokosa, prevlečeno z bombažno tkanino. Ivano je operiral dr. Sojak, sicer pa ima eno zdravnico za osebno zdravnico, sama ne vem kako se piše.  Vse dobro želim vsem skrbnim staršem in malim sončkom!                 

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Bottalov vod
13.4.2007 21:36:27   
madela
Pozdravljena!

Sem mal radovedna,pa me zanima kako je z vašo punčko? Seveda upam,da vsak dan bolje in lepše.
Ker se zanimate za angelcare sem vam spodaj prilimala link in si lahko malo več preberete o tej zadevi,ter o cenah,pa tudi naročite lahko,je spodaj naročilnica. Je pa to res zelo dobra zadeva in še posebej priporočljiva za nedonošenčke,res se splača kupit.
Dvignjeno ležišče pomeni,da je celoten jogi postavljen rahlo navpično. Jaz sem to usvarila z nekaj brisačami pod jogijem,seveda samo na zgornjem delu posteljice,da je bil jogi postrani. V bolnici ima zdaj tudi dvignjeno ležišče,s tem da imajo tam že strukturo posteljce takšno,da to kar mehansko naredijo,koliko bo dvignjeno ležišče.
Mogoče sem malo zmedeno napisala,ampak upam da kljub temu razumljivo. Ko bo prišla Ivana domov jo bo pa tako obiskala patronažna in jo lahko prosite,da vam to pomaga urediti.
Držite se in sporočite kako je kaj mala borka. Pošiljam vam en velik  user posted image  in  user posted image za srečo.


Tukaj pa je še link za Angelcare:

http://www.angelcare.si/predstavitev.htm


(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?