|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Celiakija - postavljanje diagnoze
12.5.2004 15:26:43   
simona1
Pozdrav vsem članom! Sem mamica 3 letne deklice, ki ima že nekaj časa prebavne motnje, izrazito napet trebušček, bolečine v trebuščku, kašasto blato gorčičaste barve... Testi krvi in blata so bili ok le dva od treh parametrov za celiakijo sta pozitivna, sedaj je hčerka naročena konec tega meseca za sprejem v bolnico za dokončno postavitev diagnoze (endoskopija z biopsijo dvanajstnika). Zanima me, če mi lahko kdo pove kakšna je ta preiskava in ali poteka v splošni narkozi in če bom lahko čez noč ostala poleg hčerke v bolnici.
Tako mož kot jaz sva oba prestrašena in prizadeta ob tej novici, saj nam je že moževa Crohnova bolezen pred kratkim zadala hud udarec in veliko preglavic pri pripravi hrane.
Za odgovor se vsem najlepše zahvaljujem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Celiakija - postavljanje diagnoze
24.5.2004 15:01:06   
simona1
Mojca in druge mamice!
Še nekaj se je pojavilo pri moji hčerki pa prej nisem bila tako zelo pozorna. Na vsake toliko časa se ji na petkah na nogah pojavi rdeče obrobljen izpuščaj, ki je brez mozoljčkov, ni hrapav, le neznansko srbi. Hčerka se ponoči tudi zbuja in joka da jo srbijo nogice. Bile sva že pri najini pediatrinji pa ji je zaenkrat dala le en sirup (se ne spomnim čisto dobro mislim da je Flonidan) to je dobivala 2 x na dan pa ni bilo nekega vidnega izboljšanja. Samo po sebi je izginilo potem pa se spet pojavilo. Jaz sem ji mazala z Kamagelom pa je bilo vsaj za nekaj časa bolje. Ali kdo ve če je to povezano mogoče z Celiakijo (sum za to bolezen je vendar preiskave še nisva naredili)? Ali ima kdo že izkušnje z takimi madeži. Midve sva zamenjali že čevlje, nogavičke, pa posteljnino.... vendar izpuščaji se ne dajo.


(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Celiakija - postavljanje diagnoze
12.7.2004 19:47:16   
Anonimen
:duda:Pozdravljena,imam vprašanje. Kdaj so se pri vašem otročku pokazali prvi znaki,kakšni.Vem da je celijakija dedna zato me je strah za mojega vnučka ,ker je bolezen v družini (nikoli prej odkrita in nikoli zdravljena,šele po dolgih letih potrjena)Ko smo omenili zdravnici je rekla da je še premajhen (takrat 5 mes.)za preiskave.Za sedaj še ni na strogi brezglutenski dijeti,hrana je normalna za otročke,ali bi se že sedaj pokazale težave?Pozdravčke vsem zaskrbljenim mamam!!!!!!:sloncek:

(odgovor članu simona1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Celiakija - postavljanje diagnoze
4.8.2004 22:58:09   
MB
Malo pozno sem odkrila vprasanje, ker smo bili na :morje:, pa vseeno. Sinu so se simptomi pokazali takoj, ko je zacel jesti gluten (kruh, keksi, zdrob, ...), ze pred prvim :torta:. Imel pa je izrazito povecan trebuh, drugace pa je zaostajal v rasti. Imel je tudi pogoste driske in kar naprej je bil slabe volje:((. Kljub tem, solskim simptomom, pa so mu diagnozo postavili zelo pozno - sele pri dveh letih in pol. Nimajo pa vsi tako izrazitih simptomov. Lahko se pojavi "samo" slabokrvnost, slabosti, ... ali pa simptomov sploh ni.

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Celiakija - postavljanje diagnoze
18.2.2005 7:26:16   
MB
Biopsija (in ne gastroskopija) je 100%. Genske teste delajo med ostalimi druzinskimi clani. Za celiakijo so znacilni doloceni geni in na podlagi teh testov ugotavljajo potencialne kandidate med ozjimi sorodniki.

(odgovor članu simona1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?