|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cokoladna cista
27.10.2006 16:55:55   
ir1
Zdravo punce!
Najprej cestitke vsem, ki ste prav neverjetno pogumne in vedite da vas obcudujem.
Odlocila sem se, da tudi jaz povprasam za mojo tezavo.
Imam endometriozo, cokoladno cisto na levem jacniku, ki vztrajno iz meseca v mesec raste, danes meri preko 5 cm. V sredini novembra imam v Postojni poseg za odstranitev. Zanima je imela katera podobne izkusnje in kaksne napotke mi lahko podate. Bojim se, da bi bil potreben rez cez cel trebuh, ker obstaja moznost endometr. zarisc tudi na drugih organih. Rada bi tudi zanosila.
Sicer pa sem problem odkrila po nakljucju, lani sem bila na UZ in je bilo vse bp, letos pa tole.
Zalostna. Iscem vzroke kje sem pogresila, kaj bi lahko storila, da bi to preprecila, pa odgovora ni, ker ne vem zakaj se to sploh pojavi.
Hvala za vspodbudne besede, napotke, informacijem, karkoli v zvezi s tem. Nikoli nisem bila v bolnisnici, nikoli bolna, nikoli nic. Zdrava kot riba, sportnica, jem kar se da zdravo, pazim na dobro pocutje...pa ni dovolj. ZAL!
Lep vikend vsem, Irena
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cokoladna cista
27.10.2006 17:18:29   
Anonimen
sorry,kaj pa je to cokoladna cista?

(odgovor članu ir1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Cokoladna cista
27.10.2006 17:39:15   
Anonimen
Draga ir, ko sme bila jaz na laparoskopiji so meni in še 3 puncam odkrili čokoladna žarišča, pikice. G nam je povedala, da ni Bog ne ve od česa to ride in tisti, ki bo to zvedel, bo bogataš. Kasneje je en zdravnik naredil eno študijo v kateri je govoril o endometriozi in čokoladnih žariščih, pa je rekel, da je gluten velikokrat krivec za to. Vendar hrana brez glutena, vseeno ni nujno da bi pripomogla k preprečitvi tega. Nažalost je endometrioza ponovljiva. ponovila bi se naj po 6 mesecih od operacije. prepreči jo lahko KT. Na srečo, pa lahko kljub endometriozi zanosiš, če ni v hujši obliki tudi naravno, drugače pa ni tolikšna vira za OBMP (umetno oploditev).
Še to, rez čez cel trebuh ne bo potreben. Ena izmed tistih punc, je imela endometriozo razširjeno vse po črevesju in vsem kar se je dala. Zelo hudo obliko in ni bilo potreben rez čez trebuh. dobila je samo eno luknjico več kot me. 3-4 male luknjice, vsaka z enim šivom. ko se zaceli se sploh ne vidijo. sem si zdaj komaj 1 našla. To je kar ti lahko rečem iz svoji izkušenj, in upam, da bo pri tebi nekaj takega. Nisem pa dr. tak, da ti težko točno povem kaj ti bojo delali.
vso srečo v prihodnosti in želim ti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Cokoladna cista
27.10.2006 18:14:56   
Anonimen
tud meni je G našla cisto. Sicer še ni povedala al je čokoladna ali vodena, ampak hkrati je pa rekla, da bo najbrž treba nardit operacijo, sumi pa na endometriozo. In če se jaz kaj spoznam, je to potem čokoladna.user posted image

Itak grem čez 2 meseca šele na kontrolo, ker mi je to našla šele pred parimi dnevi.. Hkrati tud vprašanje: A SO VAŠI g TUD ČAKAL TOK ČASA, ZA KONTROLO???? Ker men se zdi mal dolgo, glede na to, da bom ta čas imela 2 M, kar bo cisto le povečalo..

no, tud jaz bom hvaležna za vse informacije..

kako je pa z zanositvijo?? npr. da zanosim sedajle, pred tisto kontrolo??

aja pa še to: ker M sploh nisem dobila, mi je G predpisala Primolut-nor.. M še vedno nisem dobila (včeraj sem jih nehala jemat).. a se v tem času da zanosit?? al itak ni ovulacije?

no, upam da bom tud jaz dobila odgovor, da ne bo treba nove teme odpirat.. itak pa se še slišmo glede teh cist..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Cokoladna cista
27.10.2006 18:27:11   
Anonimen
Biba ne bi vedela, mogoče zato toliko časa, ker če je vodena, ta ponavadi sama poči, pa čaka, da  bi sama počila, ke je škoda t za tako cisto na operacijo. Jaz sem imela eno mičkeno vodeno cistico, ki je ob M počila. Kja pa maš ti, ap res ne vem, tudi ne odgovora na zadnja tvj avprašanja, najbrž bi te samo zmedla, če bi ti kak primer ali odgovor dala. se bo že našla kaka pupa, ki ti bo dala odgovor. če ne pa čez par dni odpri novo temo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Cokoladna cista
27.10.2006 20:28:38   
triša
Jaz sem mela 3 čokoladne ciste ( 6cm), nardili so mi operacijo v LJ. stari porodnišnici pred tremi leti. Trebuh ti ne prerežejo temveč ti naredijo stiri zarezice cca. 2 cm, tri nad sramnimi dlakami in eno v popku. V bolnici sem bila en teden in na bolniški en mesec, prvih 14. dni  je bilo kar hudo, bolečine zrak ni šel ves iz telesa in to sv.. boli. Potem pa še kar nekaj časa ne moreš ničesar težkega dvigniti. Vendar kasneje nisem imela nobenih težav in sem zanosila hitro in normalno.
L.p Triša

(odgovor članu ir1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Cokoladna cista
27.10.2006 21:21:11   
ir1
Draga Triša in Mišek13, tisočkrat hvala za vajine odgovore. Zelo pomaga beseda nekoga, ki ve za kaj gre in je podobno situacijo že dal skozi.

Mišek13, hvala za tvojo tolažbo. Pomaga res. In hvala za vse podatke in napotke. V veliko pomoč si mi.

Triša, super si ti to izpeljala. Bravo. Upam, da bom lahko tudi jaz kaj takega napisala drugo leto.

Mi lahko zaupata kdo vaju je operiral oz če mi koga lahko priporočita  Sicer že imam datum v Postojni pri dr. Likarju, pravijo tako na splošno, da je dober kirurg. A rada bi prišla še v Lj po drugo mnenje glede operacije.

Hvala vsem, ki ste se oglasili še enkrat, prijetne praznike oz proste dneve vam voščim in vso srečo!
Ostanite ljubeznivi radostni in svetlih misliuser posted image  

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Cokoladna cista
27.10.2006 21:22:32   
ir1
Pozdravljena Triša, si tu?

(odgovor članu ir1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Cokoladna cista
27.10.2006 21:54:28   
ir1
Draga Triša in Mišek13, tisočkrat hvala za vajine odgovore. Zelo pomaga beseda nekoga, ki ve za kaj gre in je podobno situacijo že dal skozi.

Mišek13, hvala za tvojo tolažbo. Pomaga res. In hvala za vse podatke in napotke. V veliko pomoč si mi.

Triša, super si ti to izpeljala. Bravo. Upam, da bom lahko tudi jaz kaj takega napisala drugo leto.

Mi lahko zaupata kdo vaju je operiral oz če mi koga lahko priporočita Sicer že imam datum v Postojni pri dr. Likarju, pravijo tako na splošno, da je dober kirurg. A rada bi prišla še v Lj po drugo mnenje glede operacije.

Hvala vsem, ki ste se oglasili še enkrat, prijetne praznike oz proste dneve vam voščim in vso srečo!
Ostanite ljubeznivi radostni in svetlih misli!

(odgovor članu ir1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Cokoladna cista
27.10.2006 22:50:21   
PBJ
Meni so takšno cisto (7,5cm)  odstranili pred 3,5 leti in ob tem odkrili še številna žarišča in zarastline zunaj maternice, po vezeh... desna stran rodil je bila zlepljena od teh zarastlin. Operacija je bila laparoskopska, kot sta opisali predhodnici.
Dve leti in pol je trajalo, da sem zanosila, vmes so mi naredili HSG, kjer so ugotovili, da je desni jajcevod neprehoden, praktično zanič.
Torej, zanosila sem in rodila zdravega fantka, tako da kar brez strahu. Bila sem že na čakalni listi za IVF, opravili so mi že eno neuspešno inseminacijo. Mi je dr. v ambulanti za neplodnost dejal, da imam na naravni ciklus manj kot 5% možnosti za zanositev. In ko sem zanosila, sem bila najrečnejša ženska pod soncem ...

biba, če je cista folikularna - vodna, potem bo verjetno že v naslednji M razpočila. Ciste lahko tudi zadržujejo M, ker so hormonsko aktivne. Če je napolnjena z gostejšo vsebino in bo zrasla nad 6cm, potem verjetno ni vodna in jo je treba odstraniti. To bo G opazovala.
Vodnih sem imeli kar nekaj, ker se večkrat folikel ni razpočil (ni bilo ovulacije) in je rasel naprej. To sem vedela, ker mi je G  6 mesecev spremljala cikluse preko UZ, ko nisem mogla zanositi.

In še tisti ciklus, ko sem zanosila, sem imela cisto, ki se je obdržala do 4. meseca nosečnosti, potem pa se je razpočila.

To je moja izkušnja.

Lp in kar pogumno naprej ...

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu ir1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Cokoladna cista
27.10.2006 23:00:56   
PBJ
Biba, jaz sem šla k G na pregled, ker sem imela bolečine na desni strani. Pogledala me je preko UZ in takrat je bila cista velika 7,5cm. Rekla je, da se  naj pridem pokazati čez  kak teden, če bi se slučajno zgodil čudež in bi počila. Ampak mi je že kar rekla, da bom morala na op.
Tako da nimam pojma, kako dolgo je cista rasla, do te velikosti.

Ir - Zanesljivega vzroka za enodmetriozo še niso odkrili, tako da si nimaš kaj očitati. Strokovnjaki samo domnevajo: zasledila sem že, da nekateri krivijo mlečno hrano, drugi imunski sistem,...
Sem pa bila tudi jaz takrat šokirana, ker ta bolezen ni tako nedolžna, čeprav nekatere nimajo večjih težav, pri drugih pa se hitro širi in je treba vsakih toliko časa odstranjevati žarišča.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Cokoladna cista
28.10.2006 10:29:14   
barbarela77
Najprej pozdravljene vse skupaj!

Da vam še jaz opišem zgodbo z mojo diagnozo endometrij na obeh ovarijih.
Julija letos mi je g. z uz odkrila na obeh jajčnikih čokaladni cisti. Na desnem 30x32 mm, na levem 32x45 mm. Čez tri mesece me je naročila na ponovni pregled (4.10.2006). Videla je da cisti nista sami od sebe počili in da sta tudi malo zrastli ter mi dala napotnico za laparoskopijo+ histeroskopijo. Takoj naslednji dan sem šla v MB bolnišnico se naročit in mi je sestra rekla naj pokličem prvi dan ciklusa. Prvi dan ciklusa je bil 17.10.2006 in so mi rekli da moram 24.10.2006 prit na sprejem v bolnišnico in da bom 25.10.2006 operirana. HVALA BOGU USPEŠNO PREŽIVELA OPERACIJO IN PO TREH DNEH ŽE LEPO OKREVAM!!!juuppppiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image

V bolnišnici pa je stvar izgledala takole:
1. dan: sprejem, odvzem krvi, ekg, odvajalne tabletke,inekcija proti strjevanju krvi, za kosilo juha, potem pa nič več.
2.dan: bujenje ob 6-tih zjutraj, tuširanje, tabletka za pomiritev, čakanje do osmih, potem so me odpeljali v operacijsko (bila sem prva na vrsti za operacijo, sreča, ker to čakanje najbolj ubija). Tu sem celo pot jokala, ker moram priznat, da sem bila ZELO PRESTRAŠENA. Narkoza in naslednje, kar se spomnim je na intenzivni negi. Tisti dan in noč preživiš na intenzivni negi. kjer so vsi zelo prijazni in delajo zelo lepo s tabo. V bistvu celi dan skoraj prespiš, ker si še čisto omotičen od narkoze in proti bolečinskih inekcij.
3.dan: ob 12. sem šla na oddelek, ob 16. pa že domov

Imela sem zelo zapleteno obliko endometrioze. Torej na obeh jajčnikih cisti, endometriotična žarišča v mali medenici, levi jajcevod čisto neprehoden in priraščen na debelo črevo. Vse so mi lepo popravili, odstranili cisti, prepihali jajčnik (po operaciji je čisto prehoden) , izrezali zarastline. Tako da sem sedaj po besedah zdravnice 100% zdrava. vendar mi je rekla, da se ta stvar rada ponavlja.
Zdaj okrevam doma, počutim se dobro, bolečin nimam, malo krvavim. Zdravnica mi je tudi rekla, da že po prvi M lahko spet delamo na user posted image (trudimo se že več kot eno leto). Pa še to, PARTNER mi je res v veliko pomoč, tako psihično za podporo in fizično pri stvareh, ki jih še sedaj ne morem počet sama (tuširanje, oblačenje, kuhanje,...)
Aja pa še to, operirala me je dr. Žegura v MB bolnišnici, zelo prijazna in strokovna in tudi ostalemu osebju vse pohvale.

Se opravičujem, da sem bila tako dolga, vendar sem želela povedat, da ni tako hudo in da vse potrpimo samo da smo bližje naši srečiuser posted image user posted image user posted image user posted image .

lepo soboto vsem skupaj,
barbara



(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Cokoladna cista
28.10.2006 10:38:15   
triša
Mene  je operiral dr. Vogler zelo prijazen, kar pa ne bi mogla reči za sestre na oddelku.
Za pregled pri njemu se komot zmeniš pokličeš na 01 4338027 (sem sem mogla poklicat za ambulanten pregled po operaciji pri dr. Voglerju, tak da je verjetno zate isto).

(odgovor članu ir1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Cokoladna cista
28.10.2006 11:42:38   
Anonimen
Mene je operiral dr drobnič. Strokovnjak na mestu. Zelo dober, čeprav se mi je mal zameru, ker mi na laparo ni odstranil pregrade, čeprav jo je videl, na kontrolnem pregledu po operaciji, pa si je premislil in sem tako mogla še enkrat pod nož in narkozo. Ja kar se pa tiče sester v stari porodnišnici, pa lahk samo rečem, katastrofa od katastrofe. Prijaznost jim je tujka, kar koli narediš te naderejo. 2x sem bila tam in je bila ista zgodba, od vseh sester je bila samo ena zlata, no ta je odtehtala vse grozote ostalih. Celo sem slišala, da vse ta hudičeve kar premestijo sem. Ja pa prijazni so še pripravniki, ki so občasno tam. Najhujše so une na EKG-ju, s emi zdi. Evo pa sem jih vsaj tu popluvalauser posted image , ker si jih tam nisem upalauser posted image .

(odgovor članu triša)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Cokoladna cista
28.10.2006 11:55:27   
Anonimen
Zdravo!

Še ena od dr. Drobniča,...Je ravno 18 dan od laproskopije, ki mi jo je naredil on. Kar se tiče njega, mi ravno ni vse razložil tako kot bi moral, bom videla kaj bo, ko bom šla na kontrolo, sicer ga bom pa sama zaslišala. Sestre na odelku so bile do mene zelo prijazne, razen na EKG so pa res zoprne,...

Imam pa eno vprašanje, če mi lahko katera svetuje, in sicer od operacije ves čas malo krvavim, čist malo in to vseh 18 dni, je imela katera podobno situacijo, ali bi me moralo to skrbeti, drugače se pa počutim že čisto v redu, kot da nebi bila na op.

Pozdravček vsem sotrpinkamuser posted image user posted image user posted image  in na čimprejšnjouser posted image user posted image user posted image  !!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Cokoladna cista
28.10.2006 23:21:27   
ir1
Draga dekleta, hvala vam. Ogromno ste mi pomagale s posredovanjem vasih izkusenj.
PBJ - hvala ti. Cestitam, da ti je uspelo kljub tako majhnim možnostim. Pridna in pohvale vredna za veliko zaupanje vase.
Barbi - lepo, da je vse že za tabo. Hvala tudi tebi, da si napisala o sebi in mi pomagala.
Triša in Mišek, hvala za info.
user posted image
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Cokoladna cista
3.11.2006 20:49:29   
PBJ
Irena, čim manj težav ti želim in poročaj o uspehihuser posted image

Držim pesti ...

lp

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu ir1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...
V članku preveri, kateri so najboljši kozmični ljubezenski pari.
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




otroška trgovina na internetu
nada56

Nakup otroške obutve, oblačil, igrač in športne opreme preko spleta. Ali bi kupovali?

DA, idealno (21%)

DA, če je dostava brezplačna (33%)

NE, raje obiščem trgovino (46%)


Število vseh glasov: 165

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!