|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   D vitamin
8.10.2014 14:07:49   
kamajuš
Je katera že sprobala Dlux 400 d vitamin razpršilo (dobi se ga npr v sanolaborju)? Ker naj bi se absorbiral skozi ustno sluznico, naj ne bi obremenjeval prebavil in posledično izzval morebitnih krčev ... Pediatrinja na MONu pravi, da je ok, enako učinkovit kot d3, je pa pač za plačat ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: D vitamin
8.10.2014 17:28:58   
petea
Čemu dodajati nekaj, za kar ni potrebe in je možno brezplačno dobiti s 5-minutnim ustreznim izpostavljanju sončnim žarkom?

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: D vitamin
8.10.2014 22:02:47   
bauko
Meni pa je pediatrinja rekla, da z izpostavljanjem soncu ne dobi dovolj vitamina D. Sploh zato, ker je ponavadi izpostavljen le obraz in rokice.

Ampak verjetno je kot pri vsaki stvari tudi tukaj polno različnih mnenj. Patronažna je meni rekla, da ima dve hčerki in da nobeni ni dajala D3 kapljic in da sta obe zdravi. Od prijateljice tamali je imel po kapljicah ful krče in so začeli dajat kapljice šele pri treh mesecih.

Mi smo z dodajanjem tudi malo počakali...začeli smo pri cca 1 mesecu in to z Oleovitom in nismo imeli nikakršnih težav. Je pa res, da je že tako in tako imela zelo malo krčev.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: D vitamin
8.10.2014 22:35:04   
Shana86

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Čemu dodajati nekaj, za kar ni potrebe in je možno brezplačno dobiti s 5-minutnim ustreznim izpostavljanju sončnim žarkom?



Ja no to npr. ni res ane... čez celo zimo zaradi kota padca uv žarkov na zemljo samo na ta način majhno odraščajoče bitje ne more dobiti dovolj vitamina D. Plus to, da so takrat večinoma tako zaeskimčkani, da ven kukajo samo okice. Se pa strinjam, vse z zdravo pametjo, jaz tudi moji na morju, ko je bila res cel dan zunaj, nisem dodajala vitD. Pa tudi celodnevno trpljenje zaradi krčev se mi ne zdi vredno... Sem začela dodajat pri 4 mesecih, po posvetu s pediatrinjo.

Samo en pomislek glede tega razpršila -še vedno gre to v usta, torej ga nekaj pogoltne, torej pri občutljivih povzroča krče... ?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: D vitamin
9.10.2014 7:51:26   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Shana86
IZVIRNO SPOROČILO: petea
Čemu dodajati nekaj, za kar ni potrebe in je možno brezplačno dobiti s 5-minutnim ustreznim izpostavljanju sončnim žarkom?

Ja no to npr. ni res ane... čez celo zimo zaradi kota padca uv žarkov na zemljo samo na ta način majhno odraščajoče bitje ne more dobiti dovolj vitamina D. Plus to, da so takrat večinoma tako zaeskimčkani, da ven kukajo samo okice.


Ni potrebno, da se sončimo cele dneve, goli.
Že nekajminutno izpostavljanje sončnim žarkom, ki ne rabi biti na mrzlem zraku, ampak je lahko tudi, doma, na toplem ob oknu, zadostuje. In to, če sonce sije le na del telesa, npr. na roke.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: D vitamin
9.10.2014 8:25:13   
Shana86
Ja to tudi ni res :p Za ODRASLEGA je treba mislim da 3x na teden 15 minut, s tem da mora biti direktno sonce, odkrita cela glava, vrat in cele roke. Steklo odbija uv žarke. Dojenčki pa potrebujejo več vitD, ker jim rastejo kosti. Glej, nima veze, ne zagovarjam skrajnosti v nobeno smer (dodajanje do 18.leta : sploh ne poskusit z dodajanjem, čeprav ni krčev), vsaka pa svojemu otroku želi najboljše user posted image

Če bo katera imela izkušnje s tem sprejem pri dojenčku, ki je imel po kapljicah krče, naj prosim poroča user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: D vitamin
9.10.2014 11:01:55   
*zvezdica zaspanka*
jah, glede vitamina d je toliko mnenj, kolikor je zdravnikov in mam. potem pa vedi, kaj je res primerno. kemija zagotovo ne more biti dobra, ampak če rečejo, da dojenček, predvsem pozimi, rabi, potem bo že nekaj na tem. mi smo že v porodnišnici dobili recept za plivitove kapljice, ki pa niso bile najboljše. veliko je jokala, se zvijala in predvidevam, da je imela zaradi tega krče. potem smo po posvetu z babco kupili oleovitove, ki naj bi bile na naravni osnovi (kokos ali kaj že), pa je bilo recimo, da ok, vsekakor bolje. rojena je bila oktobra, tako da čez zimo sem ji pridno dajala kapljice, nekje od maja naprej pa ne več. kakih posebnih težav zaradi tega nimamo, smo pa tudi veliko zunaj. verjetno je za vsakega nekaj dobro - naša je bp pojedla kapljico z žličko mleka, mislim, da bi bilo razpršilo malce težje, ker ne odpre ust, razen če je pred njo žlica in na njej hrana user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: D vitamin
10.10.2014 21:07:03   
Cassiopeia
Nam je super!

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?