|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Da Vincijeva šifra
25.4.2006 18:21:22   
Anonimen
Z nečim moram začeti... user posted image user posted image user posted image  
In ker sem skoraj prepričana, da ste to knjigo vse prebrale...
Kdaj ste jo prebrale? Koliko časa ste jo brale? Na kakšen način - na "obroke" (vam je zneslo? user posted image ) ali v "šusu"?
In, seveda, koliko resnice vidite v knjigi? Kakšna verjetnost obstaja, da je vse napisano lahko res?

Jaz sem čisto noter padla in sem jo prebrala v eni noči.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 18:26:03   
Dejča
Jaz sem jo prebrala v enem vikendu - še na wc sem si jo nesla user posted image , kar sicer nikoli ne delam. Me je čisto zapeljala in verjamem, da je cerkev marsikaj prikrila v svojo korist. Zelo zanimivi sta mi tudi drugi dve njegovi knjigi - Angeli in demoni ter Digitalna trdnjava - stil pisanja, ki te pritegne, je pa res, da ko jih več prebereš, so vse zelo po istem kopitu. Ampak vseeno zelo berljive. Jih preprosto ne moreš odložiti.
Me zanima, kakšen bo film - ne verjamem, da me bo tako pritegnil kot knjiga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 18:30:43   
Anonimen
Film že pridno snemamo na Azureusu, ja. Ampak dvomim, da me bo tako pritegnil kakor knjiga. Imam veliko raje knjige od filmov, saj si v knjigah vse lahko predstavljaš po svoje, v filmu pa ti predstavo vsilijo. In ker sem knjigo prebrala prej, svojo predstavo o dogajanju že imam, tako, da predvidevam, da bom razočarana.
Prebrala pa sem tudi Angele in Demone in Digitalno trdnjavo, pa tudi ta zadnjo, najnovejšo - Ledena prevara. Jo že imaš?

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 18:34:35   
Anonimen
Končno lahko rečem,da sem jo prebrala.Čakala,da pridem na vrsto.
Seveda v italijanščini(je bila cenejša,kot pri nas)v knjižnici je bila čakalna doba tudi čez mesec dni.Brala sem jo mesec dni,ker nimam kaj preveč časa na žalost,kar pa me zelo žalosti,ker sem od nekdaj v knjigah.
Morda je res,morda ne,kdo bi vedel. Meni bi bilo všeč,nič groznega se mi ne bi zdelo,če bi bila resnica;da je bil Jezus poročen in,da še živijo nasledniki,nič spornega v tem ne vidim,saj je bil človek tako kot smo vsi mi.Tudi To,da Magdalena ni bila prostitutka,ampak,princesa,bi mi bilo všeč,da bi bilo njeno ime rehabilitirano.Samo to se ne bo zgodilo nikoli,ker bi se morala več stoletij zgodovine popolnoma spremeniti.

No nekaj je kar izmišljenega.cerkev pa tako in tako ne bo nikoli priznala.Če si si ogledala,sliko,Poslednja večerja,si lahko opazila,da je res med apostoli ena ženska.tega prej nikoli nihče ni opazil.Cela zgodba je napet,da težko knjigo odložiš za kasnejše branje.
Sedaj si bom priskrbela še Angele in demone,ter njegova ostala dela.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 18:42:11   
Anonimen
Če mi na ZS zaupaš svoj naslov, Neva, ti lahko pošljem Digitalno trdnjavo in Ledeno prevaro. Angelov in demonov pa žal nisem kupila. Še. Prebrala sem pa jih. Ker v knjižnici sem jaz čakala eno leto, potem pa sem znorela in šla vse ksupaj kupit. Angelov pa ravno takrat niso imeli.
In zdaj komaj čakam na 5. knjigo. Katerakoli bo že.

Slike zadnje večerje si pa res še nisem šla ogledat. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 19:18:05   
Dejča
Ne, Ledene prevare žal še ni v naši knjižnici, ko jo bodo dobili, bo pa čakalna vrsta nekje do decembra user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 19:24:20   
tascha
Prebrala sem jo v šusu, še dobr, da sem bila takrat še na porodniški in je tamali veliko spal, da mi ni motil.user posted image user posted image Bere se ful hitro, prav tako Angeli in demoni in Digitalna trdnjava. 4. pa še nisem brala.
Sem pa potem, ko sem jo prebrala, drvela v knjižnico po knjige o Davinciju, da sem si ogledala sliko Zadnje večerje. Ja pa je res ženska tam zraven, z dolgimi rdečkastimi lasmi. Ampak kaj, ko Cerkev tudi takih logičnih oz. verjetnih stvari ne bo priznala. Je pa cela Cerkvena zgodovina pisana za moške in žensk sploh nima za enakovredne oz. za omembo vredne.
Pa računat oz. merit sem šla tisto Pi število? 1,73 ali nekja podobnega. To je razdaljo med ramo in dlanjo in komolcem in dlanjo, ter nogo od boka do tal in od kolena do tal.
Sem pa 1x brala o tem, da je čisto možno, da je bil Jezus poročen, saj so bili v tistih časih skoraj vsi moški poročeni, če res ni bilo kaj narobe z njim.user posted image Sam kaj, ko to ne bomo zvedeli, bi bilo pa zanimivo.
Komaj pa čakam še film. V maju ali ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 19:29:03   
babylove
Poskusi raje s knjigo Sveta kri, sveti gral. No ja, če te gral zanima. Sicer je pa res Brown primernejši, lahkotno poletno (površinsko?) branje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 19:29:09   
fusia
Prebrala, ja. Saj nisem mogla da ne bi, če je pa toliko pompa okoli. Knjiga pritegne, da ne moreš nehat. Prebrala sem jo v dveh popoldnevih. Verjetno bi jo naenkrat, če ne bi morala vmes v službo user posted image .

V glavnem... prijetno branje. Če je pa kaj res ali ne???? Menim, da Dan Brown ne more ugotoviti, kaj vse nam je cerkev zamolčala/priredila resnico/si izmislila... Denar je sveta vladar in cerkev ga je vedno imela veliiiiko in za ohranitev bogastva in vpliva bi po moje naredili karkoli. Ampak res karkoli.

Če je katera brala roman Borgia... to je po mojem res in še danes gre tako, le da je bolj skrito in zavito.

Prebrala sem tudi še Angele in demone. Enako napeto branje, vendar sem bila razočarana, ker je praktično enaka kot Šifra. Bom prebrala verjetno tudi druge njegove knjige, vendar se mi nič ne mudi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 19:54:33   
Nasy
Da Vinčijevo glihkar berem, sicer na obroke ampak tako hitro že dolgo nisem nobene knjige prebrala, berem jo ob vseh urih, moj se mi pa smeji, k ni glih knjižni moljuser posted image

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 20:02:16   
Anonimen
V tej knjigi lepo razloži,kaj aziroma kdo je sveti gral.
Ženska je ali njena maternica-sveti gral-kraljeva kri.Znak za gral oziroma žensko pa je V.
Ja cerkveni oblastniki so se v toku zgodovine popolnoma rešili ženske,zavladal je moški čez vse.
Nekaj zgodovinskih oddaj sem gledala.Pred več stoletij so bili Papeži poročeni in so imeli naslednike,da so lahko zasedli papeški prestol za več stoletij ena in ista družina-Medičejci,so bili ena od teh družin,močno požrešna na obalst in bogastvo.Niso se odvrnili niti zločinu,da so lahko neomajno vladali.

(odgovor članu fusia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
25.4.2006 20:35:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 20:42:40   
Anonimen
Jaz pa bi tukaj dodala še kanček svojega, namreč tako kot v knjigi preberemo kaj vse se je zmislila ali po svoje priredila cerkev lahko rečemo tudi za tiste ki so pisali oz. pomagali pri ustvarjanju knjige. Tudi ti so si stvari (sicer po njihovo znansveno dokazane) lahko po svoje prilagajali ker 100 ljudi lahko besedo 100 obrne. Iz tega razloga tudi Vatikan brani raznoraznim vsiljivcem svojo knjižnico in svoje knjige ker bi le te lahko popolnoma spremenile svojo sestavo pa ne zato ker bi resnično govorile nekaj drugega kar bi nam Cerkev želela zamolčati ampak iz istega razloga kot je nastalo polno takih in podobnih knjig - ker bi na žalost nekateri dali vse da bi onečastili sveto besedo in priredili ter podkovali še z znanstvenimi trditvami dogodke po svoje in bralce pritegnilo na svojo stran ne glede na to ali je res ali ne.

Slikauser posted image user posted image kjer naj bi bila naslikana ženska, hja odvisno kako jo gledaš a ne? Če ti nekdo reče da je ženska potem je velika verjetnost da boš videl žensko če pa veš da so takrat imeli v tistem času tudi moški dolge lase, potem pa je čisto verjetno to bil moški.
Ženske v SV pismu imajo veliko vlogo in nikakor niso zapostavljene ena izmed njih je naša mati...mati MARIJA ki jo je bog postavil za mater vsem vernikom.
In še nekaj me moti ko pravite da se duhovniki ne poročajouser posted image SEVEDA SE, poročeni so z bogom in sicer njihova poroka se imenuje NOVA MAŠA.

Samo toliko upam da neboste hude le drugačna perspektiva mogoče na celotno knjigo še iz moje strani.....verne osebe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 21:00:08   
jagoda80
Jaz sem jo prebrala v dveh dneh. Je tko napisana, da je sploh ne moreš odložit. Kar se tiče pa tega, koliko je res in koliko ne, pa jaz mislim tako: Da Vincijeva šifra je roman in vsak roman je fikcija. Tudi v zgodovinskih in biografskih romanih ni vse resnično. Če želimo izvedeti resnico, se moramo poglobiti v druge dokumente, leksikone, študije. Roman pa najbrž ni pravo mesto za odkrivanje resnice. Samo moje mnenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 21:01:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

No nekaj je kar izmišljenega.cerkev pa tako in tako ne bo nikoli priznala.Če si si ogledala,sliko,Poslednja večerja,si lahko opazila,da je res med apostoli ena ženska.tega prej nikoli nihče ni opazil.


Neva... brez zamere... ampak kdaj je nastala slika? In kdo jo je naslikal?
tako kot ta roman, je tud slika zgolj interpretacija vsega zgodovinskega dogajanja!
Kdo je tisti ki ve kaj JE RES?

tale knjiga je  izredno berljiva, napeta.. pa vendar ima kaj malo zgodovinskega v sebi.
Če greš preverjat "natančne geografske opise" (po avtorjevem mnenju)lahko najdeš take napake da se meni, kot popolnemu laiku na geografskem področju, zvrti od slabosti.

O natančnih zgodovinskih podatkih pa ne bi zgubljala besed.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 21:02:26   
Anonimen
Mene pa ni sram javno povedat,svoje mnenje,draga anonimna,ampak,prav v trenutku,ko si še pisala je bil tvoj nik zgoraj na vrhuuser posted image ker ši šele kasnje na anonimnost kliknilauser posted image
Torej sem kar srečna,da sem lajik,da bolj sproščeno gledam na vsebino,pa tudi na sliko.Na tapravi sliki so prav v teh dneh zaključili obnovo.Tudi verniki so opazili,da eden od apostolov nima prav nič moških potez in daljše lase,kot ostali moški,ki jih imajo do ramen,če že hoćemo biti pikolovski.Ampak kreganje okoli tega kaj je res kaj ni res je pa čisto brez veze.Sveto pismo sem prebrala,res so lepe in poučne zgodbice.To Sveto pismo je iz Nove zaveze,žal mi je,ker ne obstaja več Sporočilo iz Stare zaveze,ki ga je cerkev uničila,prav zato,ker je vsebovalo delček tega,kar omenja ta roman,ki smo ga brale.
Ženska pa je za cerkev večna grešnica,ki mora biti kaznovana.Če ti kdaj pridejo v roke Enciklike papežev si jih oglej,prav nobena ne poveličuje žensko,ampak samo opominja,da je grešnica,da se mora spokoriti v vsakem trenutku svojega življenja,No ne čisto naravnost tako,kot sem napisala,ampak z drugačnimi besedami.
Sedaj pa nič več ne bom napisala,zaključujem o razmišljanju o vsebini knjige.
Kot sem že rekla,morda je le delček resnice v vsem tem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 21:11:39   
Anonimen
Motovilčica zakaj pa naj bi zamerila?Razpravljamo o knjigi,ki smo jo brale.
No vska vleče na svojo stran,vsaka si po svoje razlaga.
Poslednja večerja je zelo znana Leonardo Davincijeva stvaritev,kadj je nastala pa ti trenutno ne bi znala povedat,ker tolkih stvari si pa ne zapomnim,lahko pa pogledaš na internetu.
http://www.mystudios.com...morda tudi tu kaj najdeš,pa na Googlu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 21:13:53   
Anonimen
Neva sej me ne zanima kdaj je nastala... sam hotla sem te opozorit  da je med dogodki in tisto sliko preteklo olala časa.....
Pa da si je umetnik po svoje razlagal stvari... tako kot si vsak posameznik.

Pa če smo že pri sliki... a ste vedele, da  v Jezusovem času še niso uporabljali miz?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 21:14:08   
Anonimen
Neva napisala sem samo svoje razmišljanje se ne mislim pregovarjati, ti vidiš po svoje to knjigo jaz pa po svoje!!!!

Anonimna sem pa čisto iz drugega razloga kot ti misliš(nisem nikogar žalila), ker določene osebe ne mislim poslušati spet na ZS.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
25.4.2006 21:14:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 21:21:08   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

In še nekaj me moti ko pravite da se duhovniki ne poročajouser posted image SEVEDA SE, poročeni so z bogom in sicer njihova poroka se imenuje NOVA MAŠA.



Zakaj pa potem seksajo s posvetnimi ženskami?

No jaz še knjige nisem prebrala, ker sem pač tip, da ko se karkoli na veliko propagira in postane bestseller, ne berem. Kasneje, enkrat pa zagotovo. Enako je z filmi.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 21:37:49   
Anonimen
Ah saj sem vedla da bom takoj dobila s kladvom po glavi, mar bi bla tiho pa me še ne izučiuser posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 21:39:20   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ah saj sem vedla da bom takoj dobila s kladvom po glavi, mar bi bla tiho pa me še ne izučiuser posted image

Anonimna, ni bilo osebno mišljeno-so mi prsti kar sami od sebe po tipkovnici leteli......user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 21:41:51   
Anonimen
Saj vem Marogica, saj bi povedala kdo sem pa mi neka oseba potem ne da in ne da miruuser posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Da Vincijeva šifra
25.4.2006 21:44:26   
Marogica
Nič ne skrbi, ti že veš, zakaj si anonimna, pa prijazna anonimnauser posted image

Mater, sedaj pa sva Kerensino temo "pokvarili"user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?