|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 0:51:04   
ales*
Jaz ne vem vec, kaj naj naredim. 3-letnik je ze od marca letos cez dan suh, odvadil se je izredno hitro, s kakanjem nikoli tezav itd. Od julija je na njegovo zeljo brez plenic tudi ponoci. Prvi teden je uspevalo, potem mu je babica na morju 3x dala za spat plenico (brez moje vednosti), nato je bilo kolikor toliko ok, na morju je spet lulal, dokler nisva pogruntala, da ga ponoci zebe in je bilo potem ok. Zdaj pa so dnevi brez polulane postelje prej izjema, kot pravilo. Res, da je vmes se nalival z vodo pred spanjem in spal pri odprtem oknu (babica) in smo polulano posteljo pripisovali temu. Zdaj je bil oblecen v spodnjo majco, pizamo in pokrit z deko in kovtrom in v spalnici zaprto okno, pa je postelja zopet mokra. Ce ga vprasam, zakaj lula, mi rece, da ga je zeblo, ni mogel zdrzat ali pa da res ne ve.

Ne vem ali naj ga kregam ali naj gremo nazaj na plenice ali kaj naj naredim. Sem ga vprasal zdajle, ce bo spet dojencek in bo imel plenice in je rekel, da ja, potem pa, ko sem mu povedal, da potem ne bo imel igrac za velike otroke, si je pa premislil. V stanovanju je trenutno 20°C,  ker se ne kurijo.

Ima kdo kako idejo? Ga kregat, mu kaj prepovedat, obljubit, iti nazaj na plenice … ?

Kakih sprememb, ki bi lahko vplivale kakorkoli na malega, v zadnjem casu ni bilo, je vse po starem.

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 2:31:45   
Rožica I
Karkoli boš že napravila, samo kregat ga ne! Zaradi kreganja lahko to agonijo podaljšaš za par mesecev...

- Moja mama je sina (ko je začel biti suh še ponoči) zbujala okoli polnoči in ga peljala na stranišče (vsega zaspanega). Meni je bilo to total mimo, zato smo to raje ukinili.
- Popoldne in proti večeru sem omejila pitje, sem pa le tega bolj forsirala preko dneva.
- Pred spanjem sva šla večkrat na stranišče.
...

Pri nas je to šlo v glavnem gladko; 1 mesec po odvajanju dnevnih plenic, sem prvič, ko je zjutraj imel suho plenico, le to ukinila. Se je zgodilo, da se je parkrat polulal (v lekarni obstajajo nepremočljive podloge cca. 1mx1m), ampak sem se potrudila in sem z nasmehom rekla, da to pa res ni nič hudega, da se vsakemu zgodi (vem, pa da sredi noči, ko smo vsi okrog mokri, je skoraj umetnost bit zaradi tega nasmejan user posted image , se pa definitivno obrestuje!).
Skratka otroka ne šikanirat in zasmehovat zaradi tega, le ponavljat mu je treba, kako je on že velik.. in kako bo ponoči, če bo treba pač šel na WC, kot odrasli...
Vsi s(m)o to dali skozi, tisti s prisotnim potrpljenjem, pa dosti prej user posted image !


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu ales*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 7:27:13   
ales*
NaredilA bom malo tezje, narediL pa malo lazje user posted image  

Podloge imamo, a kaj, ko je treba vsak dan oprat rjuho, kovter in vse, ce se polula. Vceraj je moral spati ze v drugi postelji, ker je bilo vse mokro. user posted image  Pomoznosti pa polula se posteljo od babice, ne le svojo ...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 7:34:38   
purple
To zna biti zelo moreče. Pri nas je bil drugi sin že dolgo suh, tako podnevi in ponoči, pri štirih letih pa je doživel en šok in lulali v posteljo do  četrtega razreda. Poiskušali smo vse, pa ni nič pomagalo.Na srečo je to tudi minilo in sedaj smo suhi tudi ponoči.

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu ales*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 7:35:50   
Anonimen
Hmm, kregat ga po mojem res ne, ker bo lahko še slabše, sicer pa ti težko svetujem, razen da ti povem, da mine. user posted image
Kot otrok sem namreč zelo dolgo lulala v posteljo, sva z mami hodile v ZD celo sončke risat (ko je bila postelja suha) in dežek (ko sem se polulala) user posted image . Ne vem kdaj točno sem končno nehala ponoči lulat v posteljo, vendar sem se ponovno parkrat polulala, ko mi je umrl hrček (od šoka), pa sem bila stara že 11 let!!! user posted image user posted image   No, zdej pa imam suho posteljo. user posted image
Aja, niso me pa nikoli kregali glede tega, ker otrok pač res ne more zadržat, ali se sploh od tega ne zbudi, da bi šel na WC. Me je pa bilo precej sram vedno, ko je bila postelja mokra in so se zunaj sušile rjuhe. user posted image

(odgovor članu ales*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 7:38:38   
Lenny
Kaj pa, če bi mu za nekaj časa vrnili nočno pleničko in ga nagradili vedno, ko bo ta zjutraj suha. Predstavljam si, kako je, če je v tem trapastem vremenu skoraj vsak dan mokra postelja. Rišite zvezdice ali karkoli za vsak uspeh, ko jih zber X, pa mu izpolnite kakšno željo.
A se ponoči razbrca? Naš spi kot ventilator, zato je še vedno v spalni vreči, ker bi bil v nasprotnem primeru 3/4 noči odkrit in mrzel.

(odgovor članu ales*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 7:59:40   
nuala
Jaz bi mu na tvojem mestu ali
- dala tiste hlačke, ki zgledajo kot gatke, ampak so plenica za ponoči in ga pustila kakšnih 10 dni
- vzela v svojo posteljo ( ali šla jaz k njemu spat ) in opazovala, kaj se dogaja

Sem pa prepričana, da bo težava hitro minila, kljub vsemu je še majhen. Morda ima kakšno krizo.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 8:08:07   
mala_pikica
Moja punca je bila čez dan brez pleničk že pri 22 mesecih. Ponoči pa sem ji pleničke ukinila pred približno 2 mesecema, bo pa oktobra stara 3 leta. Moram pa tudi jaz povedati, da se še sigurno 2do 3x na teden polula. Jo pa dam jaz na kahlico, ko grem spati, to je okrog polnoči. Pa včeraj se je proti jutru sama zbudila, da jo lulat. Jaz je nikdar ne kregam.
Sem pa v lekarni kupila posteljne nepremočljive podloge, v komletu jih je 30 stanejo pa približno 10€. Jaz 2 podlogi namestim nad jogi z rjuho, čez pa dam še eno rjuho, da podloge ne spležejo drugam ali pa se zgužvajo in potem, če se polula odstranim samo zgornjo rjuho, sp. rjuha in jogi pa ostaneta suha. Spi pa pri nama, na veliki postelji.
Sicer pa za normalne postelje obstajajo tudi nepremočljive rjuhe, ki se dajo kupiti v baby centru. Lp

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 9:04:53   
c7
Tudi mi imamo isti problem. Podnevi je bila brez plenice že od julija lani. Februarja je bila stara 3, in od takrat smo ukinili plenico tudi ponoči (tudi vmes že kdaj, in je bila celo suha). Na prste ene roke lahko preštejem, kolikokrat se je polulala od  marca do julija.

In potem smo šli na morje. Tam se je začelo, in se še do danes ni končalo. Tam sem pripisovala to temu, da se ji mogoče sanja o kopanju, pa ji treba lulat, pa kar pusti. Ampak zdaj bo že skoraj dva meseca od takrat, in mislim, da to ni to. V glavnem nimam recepta. Postelja je bila polulana skoraj vsak drug dan. Potem je bilo mogoče 1x na teden, zdaj je zdržala skoraj dva, ampak ravno danes je bilo zopet. In to celo dvakrat - ko je vstala, ni uspela priti na wc. S tem, da je včeraj popoldne pila res malo, zvečer šla lulat,....  Ne znam si razložiti. In ne znam pomagati. Poskusila bom s čim manj kreganja. Ampak 'vsakemu se lahko to zgodi', in to reči vsak drugi dan, .... pa mi tudi ni za rečti.

Ne vem kaj bomo, mi in vi.




(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 9:09:32   
Jančika_
Aleš, jaz bi mu enostavno dala nazaj plenico. Takšno na hlačke, kot pravi nuala, da ne bo ravno direkt "dojenčkasta plenička". Pa ko bo spet suh kakšen teden ali dva  skupaj, mu jo vzemi, prej ne.

Vasja ima še tudi ponoči plenico, čeprav je v dobrem mesecu, odkar je podnevi suh, lulal v njo le 3x in še tisto zjutraj po vstajanju, ponoči pa pokliče za lulat, če je treba (redko). Sicer je izrazil željo, da bi bil brez, a jo bo imel tako dolgo, da bo stvar čimbolj obvladal, saj ga vidim, kako nesrečen je, če mu kdaj uide kakšna kapljica v hlačke. Ful se sekira in po moje bi mu bilo grozno, če bi polulal posteljo, tako da se temu zaenkrat raje še izognem.

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 9:11:11   
Marogica
Mi smo naredili točno to, kar piše Rožica, da je njej čisto mimo. Torej preden sva šla midva z možem spati (med 23-24 uro) sva ga dala še zadnjič na kahlico, ki jo je imel kar v sobici-samo ponoči. In VEDNO je  lulal. Zbudil se ni čisto, kar napol v spanju.....Ni pa več polulal postelje ponoči. Ker "držati" celo noč  je malo predolgo za triletnega otroka oz. še odrasli gremo ponoči na WC, eni vsako noč, eni odvisno od situacije. In naš "mali", sedaj 6-letnik, še vedno hodi vsako noč na stranišče. TO je najbrž zato, ker otroci (no vsaj naš) dosti spijejo čez dan.

Plenice pa mu ne bi več dala nazaj, razen, če bi kljub temu skoraj vsako noč lulal.  Najprej pa poizkusite, ker se izplača...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu c7)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 9:19:29   
skuštrana
Naša je brez plenic od začetka poletja - podnevi , ponoči pa kak mesec manj. Sem pa opazila, da se vedno ponoči polula v posteljo, če večerja kaj mlečnega - gris, čokolino,.. tako da smo takšne večerje ukinili. In je mir. Morda tudi tvoj otrok zvečer je kaj takšnega, kar je malo diuretikauser posted image

Jaz pa mu ne bi dala nazaj pleničke, potem bo še bolj zmeden. Zvečer preden gre spat naj gre obvezno lulat pa ponoči ga probaj malo opazovat oz. prisluškovat. Naša se začne full premetavat, če jo tišči lulat in jo takrat zbudim pa greva lulat. Pa nagrada vsakič, ko se zjutraj zbudi suh. Naredi kakšen koledar in naj zvezdice riše na njega ali pa kaj takšnega.

A je morda doživel kakšno večjo spremembo v zadnjem času, potem je razlog verjetno to.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 9:36:38   
Aja32
IZVIRNO SPOROČILO: Lenny

Kaj pa, če bi mu za nekaj časa vrnili nočno pleničko in ga nagradili vedno, ko bo ta zjutraj suha. Predstavljam si, kako je, če je v tem trapastem vremenu skoraj vsak dan mokra postelja. Rišite zvezdice ali karkoli za vsak uspeh, ko jih zber X, pa mu izpolnite kakšno željo.
A se ponoči razbrca? Naš spi kot ventilator, zato je še vedno v spalni vreči, ker bi bil v nasprotnem primeru 3/4 noči odkrit in mrzel.


No, nas odvajanje od pleničke še čaka (bo pa po mojem težak projekt, ker veliko pije ponoči in moramo prvo to rešiti)...
Ampak se nekako podpišem pod izjavo Lenny... Kaj pa veš kaj se otroku plete v glavi... Mogoče je kaj doživel, ali pa ga je strah, pa se še on tega ne zaveda, kaj šele ostali...

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 9:49:05   
Anonimen
Ma daj mu že enkrat plenico nazaj, pa ne ga kregat in poniževat, mati mila. Saj ne lula zanalašč! Ma sem prav jezna zdajle.

(odgovor članu Aja32)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 9:52:58   
piščanc
plenico nazaj, pač še ni pripravljen. sicer ste pa to agonijo že predolgo vlekli.

saj to ni nič groznega???

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 10:01:30   
Maxica
Mi smo mu en čas potem, ko je bil čez dan že suh, še dajali pleničko ponoči, pa se je vedno zbudil in rekel, da gre lulat, pa tudi zjutraj je bila plenička načeloma suha. Tako da sem potem en dan kar vzela stran pleničko tudi ponoči in nikoli ni bilo problema. Edino zadnjič smo pa imeli "nesrečo". Spi pri nama in jaz sem lih orng zaspala, nakar me zbudi ob pol enih in ves paničen, mama, lulat, lulat, meni pa ni bilo nič jasno. Sem mu rekla, naj gre, ampak je tudi on bolj v spanju kot ne, vse to doživljal. Nakar je počepnil in se polulal. Po moje, da je mislil, da je šel na kahlico. Seveda sem bila totalno jezna, polulal mi je blazino, rjuho, jogi je bil čisto namočen. In ob enih ponoči vse to menjavat in čistit res ni bilo prijetno, sem bila res huda. Ampak sem videla, da se je ful zasekiral in mu je bilo ful žal, tako da sem potem še jaz zasekirala, ker sem ga tako zamorila.user posted image  Je pa res ful veliko spil, preden je šel spat, zato smo zdaj to ukinili. Je spil tudi po 3,4 dcl tekočine v postelji, valjda, da ga bo tiščalo na wc.
Jaz bi mu v tvojem primeru kar dala pleničko gor, iz varnostnega razloga, da mi postelje ne zmoči, bi ga pa nekak vzpodbujala, da se mi zjutraj zbudi s prazno. Mi smo naredili eno tako veliko ribo in potem je za vsako kakanje (s tem smo namreč ene parkrat imeli problem, pa se je kar v hlačeuser posted image ) pobarval eno lusko. Ko je bila cela riba pobarvana, je dobil eno veliko nagrado. Saj ni point v tej nagradi, ampak v tem času je nekak dobil občutek, zakaj in kako.
Me je pa mama že opozorila, da se zna zgoditi zdaj, ko je malo hladneje, da mu bo kdaj ušlo, saj ga lahko malo zazebe, pa ga potem mehur malo "izda".user posted image  Ne biti hud nanj, po moje se on tudi ful sekira.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 13:41:16   
ales*
Podloge ima ze skoz na postelji (tudi prej, ko je imel plenice, ker je takrat se obvezno nacejal z vodo pred spanjem in med spanjem, to smo ukinili). Plenice je ze itak imel easy up od Pampersa - hlacke (ze od 1 leta dalje), tako da to ne bi prislo v postev kot kao hlacke. Plenice nazaj dajali ravno ne bi oz. res v skrajni sili. Danes bom probal se z nogavickami, ce ga slucajno zebe v noge (ko se je vceraj polulal v posteljo, je imel ful mrzle noge, potem se itak zavije v kovter in se sploh ne zbudi). Ko sva ga danes na poti vprasala, zakaj je lulal, mu je bilo kar malo hudo, pa sva mu povedala, da ni nic narobe, da ne bo kregan itd., samo da bi mu rada pac pomagala. Potem je rekel, da ga je zeblo (samo to je zdaj spet tako-tako).

Sprememb ni nobenih, cez dan je vse ok, priden, ima svoje momente, ampak res ni nekih vecjih tezav. Je pa ponoci v stanovanju hladno. Zdaj bomo pac probali se to varianto z nogavickami in da ga dam lulat, preden grem spat (med polnocjo in eno), pitje pred spanjem cisto minimalno in itak obvezno lulat.

Ja, vsak vecer pa za vecerjo pojé cokolino.

LP

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 14:25:34   
Anonimen
Da ga daješ ponoči lulat, menda ni dobro, ker ga v bistvu navadiš na to, da se v spanju polula. Ker takrat itak ni čisto priseben.

Zakaj pa mu ne bi dal plenice nazaj? V čem pa je tu problem? Če še ni zrel, pač ni. Mi smo podnevi bili brez plenic pri dveh in pol, ponoči pa pri štirih. Pa se mi ni to zdelo niti omembe vredno. Za vsakega pride enkrat čas, če hočeš ta čas prehitet, otroku lahko povzročiš samo nepotrebne travme oziroma si do njega zelo, zelo nepravičen. Temu lulanju moraš predvsem posvečati čimmanj pozornosti, sploh pred otrokom.

(odgovor članu ales*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 16:25:58   
caillou
Pri nas mu tudi sem pa tja ponoči uide (štiri letnik), pa mi še na misel ne pride, da bi ga kaznovala.

Ales,  kupi mu tiste pleničke (nočne hlačke) in mu razloži, da so to hlačke v katere se sicer ne lula, ampak da pa če že uide, pa ne bo nič hudega. Očitno mora preteči še nekaj časa, da bo tudi ponoči suh.



_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu ales*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 17:56:58   
skuštrana
Nam je pediatrinja rekla, da ko se odločimo dat plenico stran je najbolj dat plenico čisto stran in fertik. Takšen ne tič ne miš ni v redu, otrok je samo zmeden.  In če je bil prej že suh tudi ponoči, potem pa je začel nazaj močit posteljo, ko mu je babi dala za nekaj dni plenico bo že nekaj na tem.  Je pa potrebno bit vztrajen, kot pri vsem. Najlažje je dat nazaj plenico, da ti otrok ne moči postelje. user posted image  

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 18:04:35   
ales*
Ja ravno iz tega razloga mu ne bi rad dal nazaj plenice, ker se v pol tega casa ni polulal, pol pa ja. In ker je bil brez plenice na NJEGOVO zeljo, ga ni nihce silil. Babica mu je dala plenico gor, ker je morala pac vsako noc preoblacit posteljo, da bi pa okno zaprla in ga ne nacejala z vodo pred spanjem pa ni pomislila. Zadnjic mu je dala skoraj pol kg lubenice pozno popoldne, se ne cudim, da je bil polulan ponoci user posted image  

Ne saj po tistem je potem bil cisto ok, pa tudi na morju se npr. 12 dni ni polulal, pa se je potem 3 dni doma polulal (odprto okno in pitje zvecer, itak), potem se spet ene 3 dni, pa 2 dni spet itd. Zdaj ko je pa hladneje, je pa se slabse. Bi mu dal plenico takoj nazaj, ce bi vedel, da sem ga silil v to, ampak meni in ribici ni nikoli rekel, da bi spal s plenico, moja mama je pa itak cisto druga zgodba, ki je itak ne bi vpletal v to.

Smo se pa zjutraj pogovarjali, da ce hoce, ce ne bo zdaj vec lulal ponoci (ok, pac nesreca se zgodi, to sploh ne kompliciram), bo dobil nove gatke z vesoljcki (ki si jih zeli). Se tri dni pocakamo, da res izkljuciva vse morebitne tezave/napake, ce pa ne bo nic boljse, pa pac ne bo druge izbire, kot iti nazaj na plenice user posted image  Aja, sicer pa ze nekje od konca aprila-maja spi npr. popoldne brez plenice in se je samo v vrtcu polulal ene 5x vsega skupaj, ker ni pravocasno vstal in sel na wc. (je bil ze zbujen oz. se je zbujal)

LP

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 18:20:57   
Anonimen
Ko sva ga danes na poti vprasala, zakaj je lulal, mu je bilo kar malo hudo, pa sva mu povedala, da ni nic narobe, da ne bo kregan itd., samo da bi mu rada pac pomagala. Potem je rekel, da ga je zeblo (samo to je zdaj spet tako-tako).


Ja, ljuba duša, kako pa naj otrok ve, zakaj je lulal user posted image  Ne ga matrati, pa mu dajte nazaj tisto plenico, ko bo zrel, bo že nehal tudi ponoči lulati v posteljo. Pa saj to pa res ni noben "podatek, ki bi kazal na inteligenco oz. hiter razvoj" otroka.

(odgovor članu ales*)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 18:41:52   
Njuškalo
Jaz sem imela pri mojem isto...vsako noč sem se zbudila, ker je prišel povedat, da se je polulal ali pa smo to ugotovili zjutraj.Ni pomagalo nič..ne pogovor, ne kreg, ne nič od nič...ker itak otrok ne ve, zakaj lula, niti se tega ne zaveda-zanalašč se ne bi.Tako, da sem "obupala" in sem mu dala nazaj plenico pri treh letih.Nisem pa sploh več polagala preveč pozornosti na to...če se je polulal, se je pač polulal.Zanimivo, da ne vem, če je imel plenico od takrat dvakrat mokro...ker po moje je podzavestno hotel neko pozornost, pa se meni ni dalo s tem ubadat, in je hitro našel drug način, lulanje pa opustil.To je potekalo vse na neki nezavedni ravni.Sklepam pač.
V glavnem nič ga kregat, nič govorit, če hoče biti spet dojenček...naj ima plenico, pa tudi igrače za velike otroke..zaradi tega ne bo nikogar konec,če bo spal v plenici.Sklepam, da bo itak več ali manj skoz suh, ker ne bo več noben preveč pozornosti polagal na to njegovo lulanje.Edino, če ni kaj  bolan seveda, potem je stvar drugačna.

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu ales*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 19:31:53   
caillou
Ja, pri nas je to pri mali vžgalo (kar pravijo knjige in med drugim tudi vaša in naša pediatrinja), pri malem pa pač ne.

Sem tudi jaz govorila, nikoli narest korak nazaj in dat plenico , pa smo ravno to storili. Ni šlo drugače, ker je bil zjutraj do vratu polulan, pa revež še vedel ni. Sedaj je mir in smo polulani samo še sem pa tja kdaj. Ponoči nosimo tiste nočne hlačke, pa je. To namreč ni plenica, to so  hlačke iz papirja, ki so polulane samo v primeru, če se zgodi nesreča, drugače rajši ne.

Otrok nas posluša in tudi sliši, ko  govorimo da ne sme lulat, vendar nas ne more razumet, ker očitno zadevi še ni dozorel.



_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 19:37:58   
Anonimen
Ponoči nosimo tiste nočne hlačke, pa je.


A imate vsi probleme user posted image

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




prevara
danuska

Ali bi oprostili partnerju če bi vas prevaral?

da (9%)

ne (58%)

mogoče (33%)


Število vseh glasov: 500

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!