|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Delitev premoženja
14.5.2013 8:43:10   
ery
Pozdravljeni,

ne vem kam naj s eobrnem...doma imam kaos.. z Možem živiva pri mojih starših, zg.štuk, hiša je od atija. Ker se ločujeva zelo na grd način, hoče poklicati cenilca. In naj bi izplačala moja starša, ki pa nočeta.

Da moj mož tega ni vreden. Mene skrbi koliko bo ocenil cenilec..ker tudi jaz ne bom dobila kredita na to plačo.

Mož pravi, da sva se začela kregat zaradi mojih staršev, ker sta s evtikaa povsod in naj gremo na svoje vsi, jaz pa nsiem prepričana, ali se bo spremenil ali ne. Ker do zdaj je samo spal, češ d ani imel kaj delat ker se je skos moj ati vtikal, otrok pa tudi ni hotel na igrišče peljat. in enkrat na teden sme bila od njega nap**
Res ne vem kaj naj...

če sem seštela stroške brez dela, sva vložila cca 21000 eur. Vse skoraj v letu 2003 in 2004. Najprej je hotel 10000, sedaj so mu drugi rekli, da ne bo treple, naj iztoži dobro odškodnino..in naj uživa. Kaj ve mislite?

je rekel, drugače jima pa bodo zarubili hišo , če ne bosta dala keša. Je rekel, zakaj bi jaz trepel če mi ni treba.

jaz pa med dvema..med starši, ki jih imam rada, čeprav se tudi kregamo, ker mislita da sem stara 15 let..in možem. Ja noro....

Hvala za vse odgovore. user posted image

_____________________________



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 9:50:46   
Paštetka
vse kar je bilo ustvarjeno v zakosnki ali izvenzakonski skupnosti se deli na pol. Tudi vložek, oz. morebitni stroški, izguba...

Vse kar je en ali drug prinesel v zakon oz. izvenzakonsko skupnost kot posebno premoženje, le-to ostane njemu in se ne deli.

Recimo: če nista imela preden sta živela skupaj noben nič prihrankov se 21.000€ deli na pol in dobi vsak 10.500 €. če je npr. mož imel premoženje od prej in ga je vložil v vajino skupno (recimo, da je prinesel noter 5.000€), se od 21.000-5.000= 16.000 torej dobiš ti 8.000 €, mož pa 13.000€. In seveda obratno.

ČE gresta na grobo oz. se grobo igro: prištejsta stroške odvetnika + sodne takse + stroške sodnega cenilca. Tak za primerjavo znajo biti samo stroški cenilca nekje 600€.


Najboljše, da se malo s straši pogovoriš. Res nisi več 15 letnica in verjamem, da znaš razmišljati s svojo glavo, se prav tako odločati. REs, da bi starši storili vse, da bi zaščitili svojega otroka, vendr dostikrat mu zaradi tega nareijo več škode kot haska. Vseeno imata skupaj otroka in menim, da je skrajni čas, da sprejmeš tudi sama kakšno odločitev.

Zdaj, če imaš ali nimaš denarja za izplačilo svojega partnerja, ni vprašanje. Morala ga boš izplačati tako ali drugače. Tako pač je. Tudi vprašanje, koliko je tvoj mož vreden, po mnenju tvojih strašev, nima nobene vrednosti. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 14.5.2013 9:51:49 >

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 10:08:28   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: ery

Da moj mož tega ni vreden. Mene skrbi koliko bo ocenil cenilec..ker tudi jaz ne bom dobila kredita na to plačo.

Mož pravi, da sva se začela kregat zaradi mojih staršev, ker sta s evtikaa povsod in naj gremo na svoje vsi, jaz pa nsiem prepričana, ali se bo spremenil ali ne. Ker do zdaj je samo spal, češ d ani imel kaj delat ker se je skos moj ati vtikal, otrok pa tudi ni hotel na igrišče peljat. in enkrat na teden sme bila od njega nap**
Res ne vem kaj naj...

Po napisanem lahko sklepam, da tvoji starši ne marajo tvojega moža.
Mož bi zakon očitno še vedno rad rešil, zato je predlagal, da greste drugam na svoje. pa si se odločila, da mu te možnosti niti ne daš.
A si na situacijo kdaj pogledala tudi z moževega zornega kota?
Brez zamere, ampak se res obnašaš kot 15-letnica, ki naredi, kar od nje pričakujejo njeni starši, mnenje moža pa ni nič vredno. user posted image

Nešteto primerov je že bilo, ko se starši in mož/žena niso razumeli, potem je pa stvar posameznika, na katero stran se bo postavil - na stran staršev (financerjev in avtoritete) ali na stran družine (moža/žene). Verjemi, oči in mami nimata vedno prav. Trpeli bodo pa tvoji otroci.

Še odgovor na vprašanje: kot je že paštetka povedala. Pripada mu polovica tistega, kar sta skupaj vložila v stanovanje.

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 10:13:42   
ery
Hvala vama. Res.

To vem, da se deli na pol. Ampak ker pride cenilec, koliko bo on ocenil? Ker mož pravi, da bo dobil bistveno več.

jaz nikoli nisem bila srečna in ne vem kako se naj bi on obnašal drugje, ali me bo isto nadiral skos, če kaj narobe naredim, ali bo on povsod lahko šel , jaz pa ne. Enostavno nikoli nisem vedela, kakšne volje je, ko bom prišla domov, in se še ustaviti nisem upala za klepet, ker sem rekla, da doma čaka kosilo, bog ve ali me bo nadrl al kaj.

zato sem v dvomih..resničnih. Ga vprašam , če se bo spremenil, vedno to ignorira, le skos govori, d aje trpel.

Skratka, hvala za odgovor, samo če kdo ve, ali naj bi cenilec več ocenil ali kako?

hvala

_____________________________




(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 10:27:42   
Paštetka
ery, vprašanje na katerega moraš odgovoriti: Ga ljubiš? Smo to je pomembno.

Očitno ima tudi on tebe rad, če predlaga, da greste na svoje skupaj živet.

Ti povem po pravici. Če bi jaz živela pri moji tašči, bi bila že zdavnaj ločena oz. ne bi prišlo niti do poroke in otrok user posted image Pa ni vredno. Če imata možnost pojdita na svoje in sproti rešujeta svoje težave. Itak se kregamo vsi, ampak pomembno in umetnost je, da se znaš potem spraviti in ostati skupaj, če se dva ljubita. Najlažje se je ločiti ob takih malenkostih.
Starši, tašče, tasti... glej ljudje smo različni. In če že sama vidiš, da tvoja dva manipulirata s tabo...Imaš dve možnosti. Se ločiš in naprej slediš svojim staršem, si najdeš nekoga drugega in upaš, da se zgodba ne ponovi. Lahko pa poskušiš zaživeti na svoje s svojo družino. Vendar se to zadnje da le, če se dva ljubita.

Ne vem, jaz sem družinski človek. Najprej pridem domov k svoji družini, možu, otrokom, pa potem grem na klepet. In ne obratno. Sory jaz bi tudi bila jezna, če bi čakala s kosilom, moži bi pa se ustavljal na klepetku z mamico in šele potem prišel k meni.

Mislim, da si moraš najprej prioritete porihtati v glavi.

Moja tašča je npr. vsak dan klicala moža, da naj pride, da mu je piškote napekla, da bo revež imel kaj za zajtrk. Ko niso bili piškoti, pa jajca, zelenjava...ma vsak dan je nekaj našla. Žal take posesivne mame ne morejo ugotoviti oz. odpreti oči, da delajo škodo. Največji reveži ste potem vi, ker ste razprti med svojo familijo in starši. in če ne boš ti udarila po mizi in naredila temu konec, bo vedno hujše, kar se tiče tvojih občutkov, razdvojenosti. Vidim, da te je strah, verjetno tudi skrivaš pred možem, ko si se ustavila pri starših, se kaj menila...In verjami, da to "vedo" vsi po vrsti in čutijo. In gnev se samo še veča. Najslabšo boš pa potegnila ti!

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 10:38:23   
Paštetka
Zadevo si bo ogledal, poslikal in podal

Cenilec bo ocenil vrednost tako:
- stroškovni pristop ( torej vrednost vseh del, ki so bila vložena (zemeljska, betonska, zidarska, tesarska,obrtniška, inštalacije, zunanja ureditev, investitorski stroški). Vse stroške bo seštel in dobil: reprodukcijski strošek objekta. Potem bo odbil dotrajanost, zastaranje in omejitve in dobil vrednost.

- potem bo ocenil še na podlagi primerljivih prodaj

in na koncu podal končno oceno vrednosti ter ocenil pošteno tržno vrednost na podlagi vseh navedb, domnev...

Evo to, je postopek na kratko.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 10:45:48   
Vijoličarka
Ery, ali imata za vložek v stanovanje kakšne račune? Najbrž imaš neko podlago, na kateri ocenjuješ teh 21.000,00 EUR.

Ker nepremičnina ni napisana nanj, ampak na tvojega očeta, mora tvoj mož svoj vložek dokazovati. Zakaj so mu svetovali cenilca, ne vem.

V primerih, ko so spori in ko se pokliče cenilca, imaš ti pravico, da če on pripelje svojega cenilca, vzameš še ti svojega. Končni rezultat je potem povprečje med obema cenilcema. Ne more on kar nekoga pripeljati in ga morda tudi podmazati ter peljati cenitev v višave.

Morda je res vložek tam okoli 21.000,00 EUR, ampak stvari se obrabljajo in ni nujno, da so zdaj vredne toliko, kot ob nakupu.

Če je torej on realno prispeval tam okoli 10.000,00 EUR, je prav, da toliko tudi dobi. Če gre tukaj za jezo ali nagajanje, pa ne vem. S starši niste našli skupnega jezika, ne eden in ne drugi. Na udaru si predvsem ti sama, ker imaš majhna otroka in, domnevam, precej skromne dohodke.

Poskusi se pogovoriti, čim bolj trezno, s čim manj čustvi in čim manj joka. Njemu poskusi dopovedati, da imaš ti pravico najeti svojega cenilca in da se bo upoštevalo povprečje in čisto lahko se zgodi, da bo dobil še manj, kot je sprva privolil. Starše prosi za pomoč - ne dvomno jim čisto ustreza, da se bo neljubi zet odselil, ampak red je red - če je vlagal, ima pravico vložek dobiti nazaj. Tvojo situacijo poznajo, torej ti z odplačilom morda pomagajo.

< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 14.5.2013 10:47:00 >


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 11:04:18   
Paštetka
Morda je res vložek tam okoli 21.000,00 EUR, ampak stvari se obrabljajo in ni nujno, da so zdaj vredne toliko, kot ob nakupu.


lahko, pa da so vredne celo več user posted image

recimo, da nekdo kupi stanovanje za 50.000€ in zaradi vlaganj v vrednosti 30.000€, ima to stanovanje zdaj tržno vrednost 120.000 € ...

cenilec Vijoličarka upošteva vse dejavnike. Zato so mu ga svetovali. NE samo račune :) . Jaz bi rekla pametno. Glej v končni fazi, bi tudi jaz tako naredila. Bodimo odkriti, verjetno vsak.

Da nekaj nekam vlagaš, da bo imelo nekoč vrednost, potem pa moraš iti brez vsega, ker po taščinem mnenju tega nisi vreden. Jok brate...

Predstavljaj si, da je zadeva obratno, da si ti pri moževih starših in da vse prihranke mečeš v svoje gnezdo, potem te pa naženejo brez vsega... user posted image

Bodimo pošteni...



(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 11:37:37   
Felicita
samo eno blond vprašanje - glede na to, da noben od njiju ni LASTNIK stanovanja, ali bo dejansko cenilec upošteval vrednost stanovanja, glede na to, da se ga ločeno sploh ne da prodat (je del hiše ki je v lasti tretje osebe)?
meni se to zdi podobno, kot da bi partnerja vlagala v najemniško stanovanje (lastnik neka čisto x oseba) in bi potem ob ločitvi cenilec ocenil dejansko vrednost stanovanja (ki pa pa itak nobenemu ne pomaga, ker pač tega stanovanja ne more prodat, plus če sta skupaj vložila 20k eur, stanovanje je pa vredno 100k eur... bo potem en partner drugemu izplačal 50k eur?! ki jih nima, niti jih ne more dobit, ker pač stanovanje ni njegovo)

imho bo potrebno pogledat začetno stanje, vložek in končno stanje, in se bo ocenilo zvišanje cene stanovanja, potem bo pa potrebno izplačat polovico tega zvišanja, ne pa absolutne vrednosti (skladno z vložki, seveda).

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 11:40:16   
Vijoličarka
Aha, Paštetka, hvala. Saj jaz itak zagovarjam, da je pošteno, da se vložek dobi nazaj, nisem pa pomislila na delež pri povečanju tržne vrednosti.

S cenilcem sem imela opravka samo enkrat, ampak takrat smo si bile vse stranke v postopku lepo soglasne in ni bilo problemov. Ker je takrat na zunaj delovalo, da sem jaz precej na slabšem, mi je sam cenilec (za vogalom) svetoval, naj najamen še svojega in bi šli na povprečje - ampak to so bile druge zgodbe in smo drugače poštimali. Smo netipična slovenska družina in se lahko zmenimo.  Torej, Ery ima najbrž pravico najeti lastnega cenilca?

Kaj bi naredila sama? Sama nisem neko merodajno povprečje. user posted image   Moji starši so svoj čas pustili hišo, v katero so precej vlagali, očetovemu bratu, vse zaradi ljubega miru.

Pošteno bi bilo, da človek prejme, kar je vložil (tako material, kot delo), morda še kakšne obresti na depozite zraven.  Upoštevati je treba še, da je živel tu brez najemnine. Mogoče se je tržna vrednost res povečala, ampak ta vrednost se lahko realizira samo ob prodaji, kako se pa nepremičnine zdaj prodajajo, da vemo.

Pred kratkim sta se ločila znanca in on velja za zelo zagamanega človeka, pa je hotel samo, da se mu povrne znesek kredita, ki ga je že plačal in da žene prevzame njegov kredit, pa ji prepusti stanovanje. Njegova filozofija je bila, da bo to itak otrokom ostalo.

Žal imam občutek, da gre tukaj 'za ljubi mir' samo Ery. Starši so na svojem stališču in obravnavajo zeta kot pritepenca, zet hoče nagajati, nihče pa ne razmišlja, da bodo največ  škode imeli ravno Ery in otroci. Če da zet zadevo naprej na rubež in dražbo, bodo brez strehe nad glavo ostali ne le starši in Ery, ampak tudi otroci. Seveda se bo vse skupaj vleklo leta in leta in bo pustilo pečat na dušah, predvsem otroških.

Tako da, Ery, počakaj, kaj bo rekel cenilec in če bo šla cenitev v višave, najemi še svojega in potem poračunajte povprečje. Z možem pa o tem čim manj in predvsem čim manj čustveno razpravljaj. Staršem pa skušaj dopovedati, da ga je izplačati treba in naj pomagajo TEBI.


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 11:45:44   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

samo eno blond vprašanje - glede na to, da noben od njiju ni LASTNIK stanovanja, ali bo dejansko cenilec upošteval vrednost stanovanja, glede na to, da se ga ločeno sploh ne da prodat (je del hiše ki je v lasti tretje osebe)?
meni se to zdi podobno, kot da bi partnerja vlagala v najemniško stanovanje (lastnik neka čisto x oseba) in bi potem ob ločitvi cenilec ocenil dejansko vrednost stanovanja (ki pa pa itak nobenemu ne pomaga, ker pač tega stanovanja ne more prodat, plus če sta skupaj vložila 20k eur, stanovanje je pa vredno 100k eur... bo potem en partner drugemu izplačal 50k eur?! ki jih nima, niti jih ne more dobit, ker pač stanovanje ni njegovo)

imho bo potrebno pogledat začetno stanje, vložek in končno stanje, in se bo ocenilo zvišanje cene stanovanja, potem bo pa potrebno izplačat polovico tega zvišanja, ne pa absolutne vrednosti (skladno z vložki, seveda).


Felicta, če jaz prav razumem, namerava zet dobiti oceno tržne vrednosti,  da bi lahko določili, koliko se je povečala vrednost celotne hiše, ki je last tasta.  To povečanje se bo delilo na pol - pol na Ery in pol na zeta. Zet bo potem zahteval od tasta, da mu ta znesek plača, ker je tast tisti, ki je profitiral, pa če je hotel ali ne.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 12:49:39   
bubu_bibi

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

samo eno blond vprašanje - glede na to, da noben od njiju ni LASTNIK stanovanja, ali bo dejansko cenilec upošteval vrednost stanovanja, glede na to, da se ga ločeno sploh ne da prodat (je del hiše ki je v lasti tretje osebe)?
meni se to zdi podobno, kot da bi partnerja vlagala v najemniško stanovanje (lastnik neka čisto x oseba) in bi potem ob ločitvi cenilec ocenil dejansko vrednost stanovanja (ki pa pa itak nobenemu ne pomaga, ker pač tega stanovanja ne more prodat, plus če sta skupaj vložila 20k eur, stanovanje je pa vredno 100k eur... bo potem en partner drugemu izplačal 50k eur?! ki jih nima, niti jih ne more dobit, ker pač stanovanje ni njegovo)

imho bo potrebno pogledat začetno stanje, vložek in končno stanje, in se bo ocenilo zvišanje cene stanovanja, potem bo pa potrebno izplačat polovico tega zvišanja, ne pa absolutne vrednosti (skladno z vložki, seveda).


Felicta, če jaz prav razumem, namerava zet dobiti oceno tržne vrednosti,  da bi lahko določili, koliko se je povečala vrednost celotne hiše, ki je last tasta.  To povečanje se bo delilo na pol - pol na Ery in pol na zeta. Zet bo potem zahteval od tasta, da mu ta znesek plača, ker je tast tisti, ki je profitiral, pa če je hotel ali ne.


Zakaj? Če imam jaz nepremičnino in najemniki vanjo vlagajo brez mojega pisnega soglasja, nimajo pravice od mene potem zahtevati vrnitve stroškov česar koli. Če hočejo drugo fasado in jo naredijo na lastno pest (beri brez soglasja - pisnega je težje spodbiti), nimajo od mene kaj zahtevat. Kvečjemu jaz od njih, da jo pustijo v stanju, v kakšnem so jo prejeli. Ni temu tako? Vsak poseg v stanovanje, ki ni tvoje, mora biti dovoljen - ali po preteku pogodbe si dolžan stanje vrniti na začetno stanje.


_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 13:45:51   
Vijoličarka
Hja, vlaganje v nepremičnino je taka precej hrupna zadeva in četudi ni dal pisnega dovoljenja, tast ni storil ničesar, da bi dela preprečil. Da jih ni opazil, pač ne more trditi. Torej je to nekakšen tihi pristanek. Itak pa je mogoče dal pisno dovoljenje.

Najemne pogodbe tudi ni bilo, ker niti ni bilo najemnega razmerja - zet ni plačeval najemnine, nič ni dogovorjeno o vzpostavitvi 'prvotnega stanja'. Nimajo nikakršne pogodbo, v kateri se bi dogovorili karkoli.

Bo paštetka povedala, kako je točno s tem.

Zdi se mi, da je to področje premalo splošno poznano, da se ljudje premalo pozanimajo, preden gredo v takšne španovije, nimamo tradicije, nekih normalnih postopkov - najprej se imamo vsi radi, radi, radi, potem bi se pa pobili.

Upam samo, da to berejo ljudje, ki mogoče razmišljajo da bi svoj stanovanjski problem rešili pri starših enega ali drugega partnerja in da bodo malo premislili, kaj to pomeni in se že vnaprej dogovorili o pomembnih stvareh.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 13:57:43   
bubu_bibi
Vijoličarka - ja, samo debatiramo, čeprav je naslov za našo debato zavajajoč (ali tema zasmetena user posted image ). Saj tudi ne vemo, kako so v bajto vlagali. So obnavljali fasado, delali nadstrešek, uredili kuhinjo, kopalnico? Ker kar tako ne moreš priti živet k nekomu - moraš prijaviti prebivališče, torej brez pogodbe ti lastnik mora napisati dovoljenje za prijavo. In potem lahko reče, da so dela v dogovoru - ti tu zastonj živiš, pa si opremi po svojem okusu. Torej tudi to stališče bi kaj odtehtalo od zahtevanega premoženja.

_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 14:26:51   
Vijoličarka
Za prijavo stalnega bivališča najemna pogodba ni nujno potrebna. Potrebno je ALI dokazilo o lastništvu ALI najemna pogodba ALI pisno dovolilo lastnika. To smo dali že enkrat na čveku skozi. user posted image  Lepo je razvidno tudi tule: prijava stalnega bivališča


Drugače sem pa sama Ery razumela, kot da je šlo za kakšno prazno etažo v hiši, ki je bila mogoče samo ometana, pa je bilo treba položiti finalne tlake, urediti stene, kupiti pohištvo in morda urediti kopalnico. Poleg vrednosti materiala se mi zdi pomembno tudi, koliko dela je zet vložil.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 17:23:15   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: ery

Pozdravljeni,

ne vem kam naj s eobrnem...doma imam kaos.. z Možem živiva pri mojih starših, zg.štuk, hiša je od atija. Ker se ločujeva zelo na grd način, hoče poklicati cenilca. Kaj pomeni 'ločitev na grd način? In naj bi izplačala moja starša, ki pa nočeta.

Da moj mož tega ni vreden. Zelo prijazna ocena. user posted image Mene skrbi koliko bo ocenil cenilec..ker tudi jaz ne bom dobila kredita na to plačo. Obstaja možnost, da bo namesto izplačila postal solastnik hiše.

Mož pravi, da sva se začela kregat zaradi mojih staršev, ker sta s evtikaa povsod in naj gremo na svoje vsi, jaz pa nsiem prepričana, ali se bo spremenil ali ne. In zakaj mu ne daš priložnosti, da vidiš, kakšen je, ko lahko odloča brez vtikanja tvojih staršev? Zakaj ne daš priložnosti vajini družini ter namesto tega daješ prednost primarni družini? Ali tvoj mož, ki si ga z določenim razlogom izbrala, ni vreden tvojega truda?
Ker do zdaj je samo spal, češ da ni imel kaj delat ker se je skos moj ati vtikal, Če bi mene nekje kdo kritiziral in zaničeval, tudi ne bi hotela delati. Počitek pa je pomemben del človeka.
otrok pa tudi ni hotel na igrišče peljat. in enkrat na teden sme bila od njega nap** To mi ni jasno, o čem govoriš.
Res ne vem kaj naj...

če sem seštela stroške brez dela, sva vložila cca 21000 eur. Vse skoraj v letu 2003 in 2004. Najprej je hotel 10000, sedaj so mu drugi rekli, da ne bo treple, naj iztoži dobro odškodnino..in naj uživa. Kaj ve mislite? Vse pomembne odločitve namesto vaju sprejemajo drugi. Bolj zaupata drugim kot drug drugemu. Mnenje drugih vama je pomembnejše od vajinih. Kaj sta naredila za ohranitev zveze, razrešitev nesporazumov in izboljšanje odnosov?

je rekel, drugače jima pa bodo zarubili hišo , če ne bosta dala keša. Je rekel, zakaj bi jaz trepel če mi ni treba. Jeza in razočaranje.

jaz pa med dvema..med starši, ki jih imam rada, čeprav se tudi kregamo, ker mislita da sem stara 15 let..in možem. Ja noro.... Zanimiv zapis. Pri starših si napisala, da jih imaš rada, pri možu pa ne.

Hvala za vse odgovore. user posted image


(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 18:09:02   
ronja
ery,pojma nimam o pravniških zadevah in delitvi premoženja, hvalabogu mi tega še ni bilo treba, tako da če iščeš samo ta odgovor, potem ne beri dalje (da se ne bo spet kdo usajal, da ne odgovarjam na to, kar je bilo vprašanje - pa tisti me verjetno že dolgo ne berejo več;).

Ob tvojem opisu se mi poraja eno vprašanje: a si ti želiš ločit? Občutek imam, kot da se gresta eno igrico, kdo bo koga in to ni fajn... za nikogar, najmanj pa za otroke. Pa ni treba. Ali bi si ti želela bit z njim? Ga ljubiš, kot te je že paštetka vprašala. Če ga, potem se splača probat. Če bo isto, potem lahko še vedno prideš nazaj, če pa rata, pa bo otrok imel očeta in vidva zakon rešen...
Na tvojem mestu bi se usedla dol z njim, pa predebatirala vse, kar se je obema nabralo v tem času, vse zamere, vse... enkrat mora prit ven, da lahko greš naprej. In potem se zmenita - če si seveda želiš bit z njim - rečeš: ok, gremo na svoje, moji se ne bojo mogli toliko vtikat, vendar pričakujem, da boš tudi ti spremenil to in to, ker tako pa meni ni za živet.

med starši, ki jih imam rada, čeprav se tudi kregamo, ker mislita da sem stara 15 let..in možem

Glede na tole, bi namreč rekla, da zna imet tvoj mož kar prav, ko ti očita, da se povsod vtikajo in da ne more bit nič po njegovo in potem ga seveda mine karkoli delat - koga pa ne bi. V službi delaš kot ti šef reče, pa še tam se skregaš, če je neumnost, ne? Doma pa smo odrasli navajeni, da lahko odločamo o svojem življenju... in če ne moreš, potem pač nehaš. Tudi sama sem dobila občutek, da te ima mož rad in si želi rešit zakon, da mu ne gre za ta denar kot za to, da premisliš in se sama odločiš - ker do zdaj je bilo vedno najbolj komot sledit staršem. Če pa ti on nagaja, pa ne bo tako komot in boš morala hočeš nočeš malo razmislit, kako si se v to zapletla...

PS: tudi midva ne bi ostala skup, če bi živeli pri tašči;).
Moja tašča je npr. vsak dan klicala moža, da naj pride, da mu je piškote napekla, da bo revež imel kaj za zajtrk. Ko niso bili piškoti, pa jajca, zelenjava...ma vsak dan je nekaj našla.

Hehe, paštetka, moja tašča je morala pod urgentno prinest ZMRZNJENE gozdne sadeže in svojega zmrzovalnika:D. Ker to pa res ne počaka:D. Saj zdaj mi je ful smešno:D.

Podpis pod peteo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Delitev premoženja
14.5.2013 22:57:16   
mate0ja
ery, nasvet, ki ti ga je ronja in še katera pred njo napisala, je vreden vliko več kot tisti, kaj se bo zgodilo, če in ko bo cenilec sprintal papir. Če se spomnim preteklih let in mojega obnašanja do moža, ker je tašča delala sranje čist na vseh področjih lahko samo rečem, da hvala bogu, da se je mož odločil, da bo mamo postavil na svoje mesto in ne mene poskušal prevzgojit, da bi bila po taščinih merilih. V zadnjem primeru bi bila sedaj tudi jaz že ločena, tako pa sva potegnila skupaj in obema so se odprli novi svetovi. Sedaj funkcionirava zelo usklajeno, brez večjih žaljivih kregov. Prej pa sva se skregala že ob besedni zvezi "moja mama misli". Danes me ne moti več kaj njegova mama misli, včasih se celo strinjam z njo, definitivno pa sem ji sedaj sposobna pogledati v oči in z njo poklepetat.

Domačim lahko popolnima mirno poveš, da ti je družina pomembna, da boš poskusila, če boste v drugačnem okolju lahko drugače funkcioniral, da če ne boš probala, si boš celo življenje očitala. In seveda da jim nič ne zameriš, jih za nobene pretekle dogodke ne obsojaš in pričakuješ, da ti bodo stali ob strani če in ko jih boš potrebovala.

Včasih si ljudje pač tudi karakterno ne pašemo skupaj. Ni potrebno iskat krivca za nastalo situacijo ampak zgolj situacijo rešit, da bo volk sit in koza cela in da ne bo komu v prihodnosti žal za dejanja, ki jih je naredil v afektu.

_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Delitev premoženja
15.5.2013 0:29:24   
nananaja

IZVIRNO SPOROČILO: ery

jaz nikoli nisem bila srečna in ne vem kako se naj bi on obnašal drugje, ali me bo isto nadiral skos, če kaj narobe naredim, ali bo on povsod lahko šel , jaz pa ne. Enostavno nikoli nisem vedela, kakšne volje je, ko bom prišla domov, in se še ustaviti nisem upala za klepet, ker sem rekla, da doma čaka kosilo, bog ve ali me bo nadrl al kaj.

zato sem v dvomih..resničnih. Ga vprašam , če se bo spremenil, vedno to ignorira, le skos govori, d aje trpel.



kako to misliš, da nikoli nisi bila srečna in ne veš, kako naj bi se drugače obnašal? kdo se je pa odločil namesto tebe, da se z njim poročiš?

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Delitev premoženja
15.5.2013 13:29:13   
gsatalema
Jaz sem šla skozi takšno kalvarijo in postopek.....,
cenilec bo ocenil vrednost objekta, ...neka smernica pa vam je tako lahko že cenitev vaše nepremičnine na gursu. Koliko je mož , oz. vidva v času skupnega bivanja v tej nepremičnini, ki je kao od očeta, bo dobil polovico, če ga ne boste mogli izplačat, se lahko vpiše na to višino nepremičnine.... Oče mu je menda moral dovoliti kot lastnik hiše, da se tam stalno prijavi, in potem ni več vprašanja din dokazovanja ali je vreden ali ne....
Grše se boste šli, dražje in daljše bo trajal postopek. Naš je trajal 5 let, pa smo bili še hitro gotovi, 2x cenilec, ker se nismo vsi strinjali z prvo cenitvijo, odvetniki, razprave,... vse to je naneslo skoraj 8000 e, pa smo končali kot že rečeno na koncu hitro, da smo se izognili še večjim stroškom.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Delitev premoženja
16.5.2013 8:29:01   
ery
Ojoj..ojoj..

on je sedaj sveto prepričan, da bo dobil do 40000 eur. Da s eje tolk povečala vrednost nepremičnine.

GSATALEMA, Koliko ste mu morali dati na koncu?

_____________________________




(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Delitev premoženja
16.5.2013 8:57:09   
gsatalema
če je teh 40000 znesek, ki sta ga vidva vložila v to nepremičnino, oz. zgornjo etažo, potem pol, če je pa to že polovica, pa lahko to tudi zahteva in je možno malo odstopanje gor dol, ampak bo tam nekje.... Če imasta račune - oz. jih ima on, bo še toliko lažje....
Jaz sem nakoncu končala kalvarijo in pristala na znesek, ki je bil kot rečeno že približek cenitve....
Vso srečo

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Delitev premoženja
16.5.2013 9:16:08   
ery
Torej..midva sva res vložila cca 22000 eur... ampak brez stroškov dela. v stanovanju sva 10 let.

a se stroski dela tudi računajo in kako je z amortizacijo?

hvala ti user posted image

_____________________________




(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Delitev premoženja
16.5.2013 9:27:23   
ronja
Stroški dela se bi skoraj morali računat, saj če bi to naredil nekdo drug in bi ga plačala, bi bil to strošek. To, da narediš sam, je tudi vložek, sicer ne bi bili za svoje delo nikoli nič plačani... Amprotizacija pa seveda zmanjša vložek - če ste stanovanje zelo raturili vmes, bo to zmanjšalo njegovo vrednost, vendar bo še vedno vredno več kot pred obnovo.

Če mene vprašaš, je tudi fer, da če nekam vlagaš ves svoj trud, čas in finance, da dobiš nekaj tega nazaj, če moraš stran. Seveda se mora lastnik strinjat z adaptacijo, vendar to se je in ti sedaj živiš na boljšem (v svojem, obnovljenjem, urejenem stanovanju) tudi zaradi truda tvojega moža, pa če si to s tvojimi starši priznate ali pa ne. Majčkeno bi se lahko postavila tudi v njegovo kožo... Če bi ti bila pri njegovih, vlagala tja ves svoj denar, delala tam in urejala stanovanje, bi ti bilo pa ok, da potem samo spokaš kovčke in greš spet iz nule? Ne vem, no, meni se to ne zdi fer...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Delitev premoženja
16.5.2013 9:34:06   
ery
Ronja...seveda se strinjam...sja je priden in vse in mu nočem žalega, sploh ne. Se mi smili, čeprav on meni privošči najslabše.

Ampak 40000 pravi?.. Pa razbijal je in uničeval, ko se mu je strgal..a dej no..

se mi pa smili ja..pa ne vem zakaj..čeprav bom jaz na slabšem..on s ebo v lajfu znašel. In seveda mu pripada pol.



_____________________________




(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?