|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Depresija pri partnerju
16.8.2012 13:48:04   
curly
Pozdravljene.
Na kratko: trudiva se že dve leti in pol. V tem času sem sama prebrodila mnogo krizic glede neuspehov. Sestavila sem se in zdaj po dolgem času spet živim, uživam življenje z občasnim, neizbežnim slabim dnevom v času menstruacije. Skratka, mislim, da je zaenkrat najhujše mimo.
Za nama sta dva neuspela IUI-ja, čaka naju tretji v septembru, hkrati pa imava tudi razgovor za IVF. Z zadnjim, drugim IUI-jem, sem imela dva folikla partner pa slabe plavalčke in mislim, da sem naredila napako, ker sem mu povedala. Namreč od takrat naprej je rahlo depresiven. Ne toliko, da ne bi šel v službo, ampak ravjno toliko da je služba vse kar naredi in še to po moje ni kvalitetno, ker doma pravi, da nima volje do ničesar. Vem, da 2,5 leti ni tolikšna doba, da je veliko še pred nama, ampak njega to očitjno zelo obremenjuje, kar pa ni dobro za njegove plavalčke. user posted image
V glavnem, zanima me, če se katera spopada s istim problemom in kako ga rešuje ali ga celo je rešila? Vsakršna pomoč mi bo prav prišla.
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Depresija pri partnerju
16.8.2012 16:19:21   
astrid1
Ti mu povej, da se tudi slabe plavalčke da poštimati. Poglejta še malo v tej smeri. Marsikateri pripravek pomaga. Poleg tega pa spermo pred postopkom IUI ustrezno pripravijo in jo naspidirajo. Pri IVF pa bodo tako ali tako pozorni na kvaliteto sperme. Najbrž tudi ni tako slaba, da se v epruvetki ne bi jačeca oplodila. Če se to slučajno zgodi, bodo pa vstavljali posamezni spermij v jajčece.

V glavnem, povej mu, da ni konec sveta, da se da pomagati in da je veliko parov, kjer je neplodnost nepojasnjena, pa se trudijo in trudijo. Vama pa sedaj lahko ustrezno pomagajo, ker nek vzrok so pa le našli. Pa boš kljub temu še vedno ti tista, ki boš nosila največje fizično breme postopkov.

Ta njegova depresija je deloma tudi prizadet moški ego...

Naredita načrt za naprej, kako pomagati plavalčkom, ker se res da. Tudi na tem forumu je bilo kar nekaj tem...


(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Depresija pri partnerju
16.8.2012 17:31:59   
krisv
Moški se popolnoma drugače soočajo s problemom neplodnosti kot me. Me visimo na forumih user posted image in jamramo druga drugi ter se spodbujamo. Moški tega nimajo. Še z nami, partnerkami, se težko o tem pogovarjajo. Sploh pa če se zgodi, da del "krivde" neplodnosti pade nanj oz na kvaliteto njegove sperme, pa je itak močno prizadet njihov ego. Ampak moški pač so takšni.
Menim pa, da če bi bila njegova sperma res tako slaba, vama tudi IUI-ja ne bi delali. Je pa tudi to, da kvaliteta niha, in je lahko spermiogram enkrat super, drugič pod povrečjem. Se pa da veliko narediti s prehrano. Ko se bo pomiril, naredita strategijo za izboljšanje kvalitete, malo poguglaj, kaj naj bi jedel, in poskusita tudi tako. Moški so tisti, ki vedno potrebujejo rešitev za problem (vsaj moj je tak user posted image ). Pa mu ga ponudi. Želim vama veliko sreče!

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Depresija pri partnerju
18.8.2012 14:17:28   
Night

IZVIRNO SPOROČILO: astrid1

Ta njegova depresija je deloma tudi prizadet moški ego...

S tem se kar strinjam. Moškim je res drugače. Jaz imam npr. tri dobre prijateljice, s katerimi se lahko pogovarjam o marsičem, tudi o neuspehu pri zanositvi, pa se potem bolje počutim. Moški pa se v družbi ne pogovarjajo o teh stvareh, ampak tiščijo to v sebi.
Na spermije se da vplivat, vsaj jaz sem že slišala o pozitivnih rezultatih, sploh če gre za spremembo prehrane. Lahko uvedeta tudi različne prehranske dodatke (maca koren). Probaj ga spravit tudi malo ven, na zrak, da ni samo doma, ko pride iz službe. Skupaj se športajta, pojdita zvečer na pijačo in poskušajta uživat. Itak odmislit zares ne moreš, lahko pa pozabiš za kako uro.
A pri sp. odnosih se tudi kaže ta njegova depresija ali je to še v redu?

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Depresija pri partnerju
18.8.2012 16:22:06   
curly
Lepo pozdravljene punce.
Najprej se vsem najlepše zahvaljujem za podporne besede in ideje, kako mojga user posted image potolažit. Izjemno sem vam hvaležna! user posted image user posted image user posted image
Pa naj malo pokomentiram... To, da so njegovi rezultati enkrat dobri drugič slabši, nama je čisto jasno. Veliko sva se že pogovarjala na to temo. V aprilu sva imela nadpovprečne rezultate, zato sva se po neuspehu odločila, da še povečava najine možnosti, zato sva pila vitamine, minerale, maco, matični mleček, folno kislino, krvomočnico, plahtico... V glavnem SVAŠTA. Res je, da se jemanja vseh nisva čisto do potankosti držala, ampak če sva en dan pozabila, sva drug dan definitivno vzela. Sledil je drugi poiskus v juniju. Imela sva velike upe, ravno zaradi moje dobre reakcije na Klomifen in zaradi tega, ker sva jemala različne pripravke za uspešen rezultat. Naj še povem, da sva belo moko nadomestila s polnozrnato, uživalva sva veliko zelene zelenjave ipd. Rezultat pri mojmu je bil zelo slab. Verjetno je krivo tudi to, da je imel 3 tedne pred IUI-jem eno izmed krizic in sva veliko jokala. Stres pač vpliva na število gibljivih spermijev - začaran krog! user posted image
Mene njegov slab rezultat ni potrl, ker sem pač vedela, da tako je. Sicer sem šla v postopek polna upanja, ampak sem ga hitro izgubila, ko mi je sestra povedala, da so rezultati pod povprečjem in da je zelo malo upanja, da uspe v tem krogu. Jaz sem si takrat samo mislila, naj že bo konec tega postopka, da lahko potem spet normalno živim. Zdi se mi, da sem od teh hormonov čisto drugačna - samo sebe težko prenašam, da o bolečih O sploh ne govorim.
Takrat, ko sem mu povedala za njegov slab rezultat, sem naredila napako, ampak ga ne mislim vlečt za nos ali mu dajat lažnega upanja. Povedala sem mu točno to, kar je sestra povedala meni - zelo male možnosti so! Ker sem videla, da ga je to zelo potrlo, sem načela pogovor o tem, kako jaz ne mislim njega krivit za to, ker pač težko vpliva na ta rezultat. Meni se je zdelo to čisto samoumevno - se pač naredi in zato ni kriv ON! Skratka, takrat je bilo nekaj dni še malo otožnosti, potem pa se je spet pobral.
Zelo sva vesela, da imava en drugega. Čutiva to ljubezen in uživava v njej. Čeprav se čudno sliši, nama je ta preiskušnja prinesla tudi veliko dobrega. Pravijo, da človeka šele spoznaš, ko si postavljen v kakšno krizno situacijo. No, najin problem ni omajal najine ljubezni, kvečjemu se je ta še povečala. Odločila sva se, da se bova imela rada in skupaj še veliko stvari doživela. Točno vem, kam spadam, v njegov objem in on v mojega! user posted image
Torej, slabe vesti zaradi slabega rezultata nima, tako da sem skoraj 100%, da to ni to, zaradi česar mu je zdaj tako hudo.
Glede spolnih odnosov. Ja, pozna se, ko ima slabe dneve. Recimo po zadnji M sva od 5. dneva pa do O imela spolne odnose vsak drugi dan oz. do 4krat na teden. Pa to ne govorim o mehanskem seksu - zato, da bi delala na user posted image , ampak to je bil tak poželenja poln seks. user posted image
Med to krizico, ki se je pojavila v ponedeljek in je recimo trajala do včeraj nisva imela spolnih odnosov. Danes je že boljše, kar pomeni tudi akcijo. user posted image Verjetno je temu pripomoglo tudi to, da sva včeraj šla malo ven, na pijačo in sva se oba lahko malo sprostila, tako da ja, včasih jih je treba tudi malo prisilit v kakšno zabavo - izlet, druženje s prijatelji, sprehodi, pohodi, športanje... da se malo sprostijo pa čeprav gredo stežka iz hiše se ponavadi naredi, da gredo potem tudi težko domov, ker se PREVEČ sprostijo user posted image - hehehe.
Glede teh kriz in kako jih ženske rešujemo: Ja, je res, da nam tile forumi precej pripomorejo k celjenju notranjih ran ipd. Drugače sem pa mnenja, da vsak se mora sam v roke vzet in naredit nekaj na tem, da se ne smili več samemu sebi, da si najde stvari, ki ga veselijo in da se včasih prisili v nekaj, kar se lahko razvije v lepo preživete in sproščene trenutke. Hočem povedati, da je vse to v glavi. Način razmišljanja je veliko. Jaz se vedno tolažim z mislimi kot: so še hujše stvari/bolezni na svetu, verjetno mi ni namenjeno, ker še moram kaj prej narediti/urediti, ne gre z glavo skozi zid itd.
Vse se zgodi z razlogom. Tako daleč sem jaz zdaj prišla. Moja zadnja večja kriza je bila maja, ker je pač v najinem življenju prišlo do določenega mejnika, drugače pa zdaj normalno živim naprej. Priznam pa, da sem 2 leti NEŽIVELA zaradi neuspehov in vseh dogodkov povezanih z user posted image in user posted image . Zdaj si tega ne dopuščam več, ker sem si obzorje razširila - to je bil dolgotrajen in mučen proces, ampak očitno je že moralo biti tako, da lahko zdaj ponovno uživam življenje, si postavljam nove cilje in jih dosegam, kar prej nisem počela.
Malo sem se razpisala. Moje roke so splohj težko dohajale moje misli. Se mi zdi, da bi lahko o tem pisala celo večnost. Ponosna sem na sebe, da sem trenutno taka kot sem: pozitivna, polna življenja in čakam, kaj mi bo življenje še prineslo. Vem, da se bo kakšna kriza še pojavila, če še dolgo ne bo uspeha, ampak se bom zjokala, zopet sestavila in živela naprej.
ŽELIM VAM VELIKO VELIKO USPEHA PRI DELANJU user posted image , BODITE POZITIVNE IN NASMEJANE! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Depresija pri partnerju
18.8.2012 20:41:36   
astrid1
Midva sva tudi zelo dozorela in se še bolj povezela med zdravljenjem neplodnosti. Najino razmerje je dosti bolj trdno kot prej. To je ena takšna huda šola, polna preizkušenj, vendar če stvari prav obrneš, lahko tudi nekaj dobrega pridobiš skozi cel proces.

Tudi sama si nisem več pustila določenih stvari, ki so me spravljale v obup. Npr., zavestno sem se odločila, da ko bom izvedela za kakšno nosečo kolegico, bom vesela zanjo, ne pa da me trese in da mi gre na jok. Počasi se takšen pristop obrestuje in začneš živeti bolj polno in sproščeno življenje.

Seveda se tudi zgodijo krize, vendar se dajo prebroditi. In to sta uspešno naredila tudi vidva.

Držim pesti, da bo naslednjič pri vama vse optimalno in da vama uspeh ne izostane.

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Depresija pri partnerju
29.9.2012 12:39:26   
_Anida_
LEP POZDRAV PUNCEuser posted image , sem nova na tem forumu. Odločila sem se, da tudi jaz delim nekaj izkušenj(slabih/dobrih)z vami, ker mi bo mogoče pri tem malo lažje.
Stara sem 24, za user posted image  se trudiva že tretje leto(kar nemorem verjeti da je že toliko).Problem je nastal že pri tem, ker se moj še ni odločil za spermiogram, čeprav mu jaz govorim da je že čas.user posted image  On je prepričan da je z njim vse vredu, in da nama bo sigurno uspelo, le da pač nisva imela sreče...ampak to je vendar že 3 leta(zame veliko).
Tako da.....jaz ga sigurno nebom silila v to, ko se bo odločil se bo,če se sploh bo.Tako da do takrat pa lahko samo čakam, čakam..........
Vem da sem zapadla že v nekakšno depresijo, ker so se dogodki v teh treh letih odvijali tako kot da bi nama hoteli le slabo...mislim kako me nebo zabolelo, ko kolegice zanosijo takoj, in otroku dajo ravno tako ime, ki sem ga imela izbranega že pred leti...mi gre ves čas na user posted image ....zelo sem vesela za njih toda, kaj pa midva.
Bo že, si mislim.....ampak kako naj preženem to ven iz glave in začnem misliti pozitivno?????Nemorem oz. težko bo to zame , ker jokam vsak dan...zaupati nemorem nobenemu saj to je vendar najina stvar....tudi pri partnerju sem opazila spremembe, sploh se noče več o tem pogovarjati, ker pravi da ves čas govorim samo o tem...

Je katera zanosila po večih letih naravno, brez pomoči zdravnikov? Na koga se obrniti za kakšen vspodbuden nasvet????
lep dan vsemuser posted image

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Depresija pri partnerju
29.9.2012 13:38:52   
Night

IZVIRNO SPOROČILO: _Anida_

Je katera zanosila po večih letih naravno, brez pomoči zdravnikov?


Jaz sem na internetu prebrala veliko zgodbic, ženske zanosijo tudi, ko jim rečejo, da nikoli ne bodo mogle zanositi, pa potem tega ne znajo pojasniti. Lahko se zgodi po 3 letih, po 7 letih, kadarkoli. Ampak kolikor jaz razumem, tebi ni več do čakanja. Mislim, da so 3 leta že dovolj dolga doba, da začneta odkrivati, kaj pri vama ne štima (če sploh kaj). Žal mi je, da tvoj partner nima posluha za to, ampak hkrati pa ga tudi ne razumem. Ali si otroka sploh želi? Ali si ga bolj ti želiš?
Mislim, da se boš morala pogovoriti z njim, ker boš samo tako rešila svojo dilemo. Mogoče ga je strah slabih rezultatov, morda se boji, da je on "kriv" za to, da vama ne uspe?
Vso srečo!

(odgovor članu _Anida_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Depresija pri partnerju
29.9.2012 13:51:01   
_Anida_
Night,otroka si seveda želiva oba, ampak sem samo jaz toliko bolj nestrpna on pa ne. Ker pravi ko bo, bo.

Hvala in lp

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Depresija pri partnerju
29.9.2012 14:53:44   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: curly
Priznam pa, da sem 2 leti NEŽIVELA zaradi neuspehov in vseh dogodkov povezanih z user posted image in user posted image . Zdaj si tega ne dopuščam več, ker sem si obzorje razširila - to je bil dolgotrajen in mučen proces, ampak očitno je že moralo biti tako, da lahko zdaj ponovno uživam življenje, si postavljam nove cilje in jih dosegam, kar prej nisem počela.


Si se vprašala, kako je partner v tem času živel (?) ob tebi.

Stoj mu ob strani zdaj, ko te potrebuje, tako kot je on tebi.

Zakaj ne razmišljata o posvojitvi?

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Depresija pri partnerju
29.9.2012 15:53:25   
pelin
Tudi meni je to padlo na pamet....ti si se sedaj nekako pobrala...razčistila v sebi...si zadala, da te to ne bo povozilo....Vendar glede na napisano, vedno nisi tako razmišljala...seveda je to čisto normalno...vsako preizkušnjo v življenju je v prvem hipu težko predelati....Vendar če si ti že šla čez to, ni rečeno, da je šel čez že tudi partner....mogoče je bil on v času, ko si bila ti na tleh, močan zase in zate...mogoče ga prej vse skupaj ni tako povozilo, ker se mu je zdelo, da je " problem"glede zanositve v glavnem v tebi in ne tudi v njem....mogoče je enostavno njegova mera polna...
Iz tvojega posta se da prebrati, da si se ti odločila, da ne boš dopustila, da te stvar povozi...zdiš se kot oseba, ki je precej delala na sebi in ki se je odločila z novo močjo stopiti življenju na proti....Mogoče se on ob prekipevanju tvoje odločnosti počuti še bolj depresivnega....lahko da se boji, da boš ob prihodnjem spodletelem poskusu padla še globlje...ne vem..Zagotovo pa vem, da ni lahko gledati ljubljeno osebo, ki trpi...psihično in fizično...še posebej, če imaš občutek, da velik del bremena leži na tebi (njegov slab spermiogram...)...mislim, da ljudje še zaradi manj bolečih zadev padajo v depresijo...tako da ni nič čudnega, če se tako počuti tudi on...

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Depresija pri partnerju
30.9.2012 0:56:32   
curly

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: curly
Priznam pa, da sem 2 leti NEŽIVELA zaradi neuspehov in vseh dogodkov povezanih z user posted image in user posted image . Zdaj si tega ne dopuščam več, ker sem si obzorje razširila - to je bil dolgotrajen in mučen proces, ampak očitno je že moralo biti tako, da lahko zdaj ponovno uživam življenje, si postavljam nove cilje in jih dosegam, kar prej nisem počela.


Si se vprašala, kako je partner v tem času živel (?) ob tebi.

Stoj mu ob strani zdaj, ko te potrebuje, tako kot je on tebi.

Zakaj ne razmišljata o posvojitvi?


A misliš, da mu ne stojim ob strani? Misliš, da ga ne tolažim s solzami v očeh, ker se mi ne zdi nič bolj groznega in bolečega kot to, da je on žalosten zaradi tega, ker še nimava otrok! In ne, nisem se vprašala, kako je on takrat živel, ker niti ni kazal nobenih znakov slabe volje zaradi neuspehov. Kvečjemu je bil on pozitiven in če ti po resnici povem, sem se včasih zaradi njegove brezbrižnosti spraševala, če si dejansko želi otroka! Zdi se mi, kot da me obsojaš nečesa, česar niti slučajno nisem kriva. Njega sem imela vedno rada in mu to tudi pokazala!
Zadnje vprašanje me je zelo zmotilo. Ne vem, če se mi zdi prav, da bi kar obupala in posvojila otroka. Namreč pripada nama 6 postopkov umetne oploditve in izkoristila še nisva nobenega. A se ti zdi pametneje, da greva v postopek posvojitve, da bova prišla do svojega otročka, ali naj še prej poskusiva z umetno? Verjetno imaš izkušnje s posvojitvijo. A sta posvojila? Kako dolgo sta se trudila in kaj vse sta pred tem poskusila?

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Depresija pri partnerju
30.9.2012 1:06:14   
curly

IZVIRNO SPOROČILO: pelin
Tudi meni je to padlo na pamet....ti si se sedaj nekako pobrala...razčistila v sebi...si zadala, da te to ne bo povozilo....Vendar glede na napisano, vedno nisi tako razmišljala...seveda je to čisto normalno...vsako preizkušnjo v življenju je v prvem hipu težko predelati....Vendar če si ti že šla čez to, ni rečeno, da je šel čez že tudi partner....mogoče je bil on v času, ko si bila ti na tleh, močan zase in zate...mogoče ga prej vse skupaj ni tako povozilo, ker se mu je zdelo, da je " problem"glede zanositve v glavnem v tebi in ne tudi v njem....mogoče je enostavno njegova mera polna...
Iz tvojega posta se da prebrati, da si se ti odločila, da ne boš dopustila, da te stvar povozi...zdiš se kot oseba, ki je precej delala na sebi in ki se je odločila z novo močjo stopiti življenju na proti....Mogoče se on ob prekipevanju tvoje odločnosti počuti še bolj depresivnega....lahko da se boji, da boš ob prihodnjem spodletelem poskusu padla še globlje...ne vem..Zagotovo pa vem, da ni lahko gledati ljubljeno osebo, ki trpi...psihično in fizično...še posebej, če imaš občutek, da velik del bremena leži na tebi (njegov slab spermiogram...)...mislim, da ljudje še zaradi manj bolečih zadev padajo v depresijo...tako da ni nič čudnega, če se tako počuti tudi on...


Res je, da sem naredila en velik korak, vendar kljub temu ti moram priznati, da me prihod M še vedno ful prizadene. user posted image Ne morem si pomagat, želja je pač velika, nekaj me močno vleče proti temu, da čim prej postanem mamica. Po večih pogovorih, se je tudi partner pobral, vendar še pride kakšen dan, 2 ali 3je, ko ga prav nič ne razvedri. Takrat ga cartljam, stiskam k sebi in mu 100x na dan povem, da ga imam rada in bi zanj naredila vse. Mene čaka še par stvari za "uredit" in spet iščem voljo in energijo, da se sestavim in lotim naslednje naloge. Sem odločna, pozitivna in se trudim ostati nasmejana, ampak vse to je ob neuspehih skrajno težko. Tiste, ki imate izkušnje s tem, me boste razumele! Nikomur ne privoščim tega in menim, da si vsak, ki ima željo po otroku, to zasluži! Vse dobro vam želim!

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Depresija pri partnerju
30.9.2012 8:17:17   
astrid1
Curly, jaz te čisto razumem. So super obdobja, potem pa padci. In takrat je pomembno samo to, kako se poberemo.

Mi je pa čisto mimo, kadar takšne zadeve komentirajo ljudje, ki niso šli skozi vse to in sejansko nimajo pojma. Skozi eno uho noter in skozi drugo ven!

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Depresija pri partnerju
30.9.2012 11:26:16   
curly

IZVIRNO SPOROČILO: astrid1
Mi je pa čisto mimo, kadar takšne zadeve komentirajo ljudje, ki niso šli skozi vse to in sejansko nimajo pojma. Skozi eno uho noter in skozi drugo ven!


user posted image user posted image user posted image Se popolnoma strinjam!

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Depresija pri partnerju
30.9.2012 13:28:28   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: curly

In ne, nisem se vprašala, kako je on takrat živel, ker niti ni kazal nobenih znakov slabe volje zaradi neuspehov. Kvečjemu je bil on pozitiven in če ti po resnici povem, sem se včasih zaradi njegove brezbrižnosti spraševala, če si dejansko želi otroka! Zdi se mi, kot da me obsojaš nečesa, česar niti slučajno nisem kriva.


Obsojano se najbrž počutiš, ker imaš za to razlog, vsaj podzavesten user posted image .

Bil je močen, ko ti nisi bila. Bodi zdaj ti, ko te on potrebuje.

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Depresija pri partnerju
30.9.2012 13:30:52   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: curly

Ne vem, če se mi zdi prav, da bi kar obupala in posvojila otroka.


Posvojitev ni posledica obupa, ampak je zanji potrebenga veliko poguma, neizmerne ljubezni in visoka osebna zrelost. Glede na napisano umikam vprašanje, ni smiselno, ker ni pogojev.

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Depresija pri partnerju
30.9.2012 14:37:25   
pelin
Curly...sama res hvala Bogu nisem šla skozi to in tudi moj komentar ni bil niti na daleč mišljen kot neka kritika...v bistvu sem ti nekako hotela povedati, da sta kljub temu, da sta pred tako veliko preizkušnjo v svojem partnerskem odnosu najverjetneje bogatejša kot marsikateri par, ki ima več otrok. Nekako se zavedata, da sta največja opora prav eden drugemu...in ko si ti rabila steber , je bil on tam, sedaj pa je najverjtneje vrsta na tebi....
Glede posvojitve pa...moja sodelavka je šla pred kratkim skozi to, kar trenutno preživljaš ti...šla je skozi 4 postopke umetne oploditve, ki žal niso bili uspešni....mož je že pri drugem rekel, da se tega ne gre več, ker se boji zanjo...ona je bila trdna in vztrajala do četrte...sedaj pa pravi, da ne želi več skozi to...odločila sta se, da bosta pač živela tako kot jima je dano...ne želita posvojitve...ko ju takole gledam , se mi zdi, da sta kar nekako vzcvetela...se umirila...postala izrazito ljubeča eden do drugega...nekako imaš občutek, da sta prišla do ugotovitve , da sta naredila kar je bilo v njuni moči in se nazadnje sprijaznila s situacijo....
Želim vama...da v vajini ljubezni najdeta oporo....vse drugo pa je tako ponavadi v drugih rokah....

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Depresija pri partnerju
30.9.2012 23:02:17   
curly

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Curly...sama res hvala Bogu nisem šla skozi to in tudi moj komentar ni bil niti na daleč mišljen kot neka kritika...v bistvu sem ti nekako hotela povedati, da sta kljub temu, da sta pred tako veliko preizkušnjo v svojem partnerskem odnosu najverjetneje bogatejša kot marsikateri par, ki ima več otrok. Nekako se zavedata, da sta največja opora prav eden drugemu...in ko si ti rabila steber , je bil on tam, sedaj pa je najverjtneje vrsta na tebi....
Glede posvojitve pa...moja sodelavka je šla pred kratkim skozi to, kar trenutno preživljaš ti...šla je skozi 4 postopke umetne oploditve, ki žal niso bili uspešni....mož je že pri drugem rekel, da se tega ne gre več, ker se boji zanjo...ona je bila trdna in vztrajala do četrte...sedaj pa pravi, da ne želi več skozi to...odločila sta se, da bosta pač živela tako kot jima je dano...ne želita posvojitve...ko ju takole gledam , se mi zdi, da sta kar nekako vzcvetela...se umirila...postala izrazito ljubeča eden do drugega...nekako imaš občutek, da sta prišla do ugotovitve , da sta naredila kar je bilo v njuni moči in se nazadnje sprijaznila s situacijo....
Želim vama...da v vajini ljubezni najdeta oporo....vse drugo pa je tako ponavadi v drugih rokah....


Zgornji komentar niti slučajno ni letel nate. Napisala si lepo, kot da čutiš z mano in za to sem ti hvaležna. Res je, da v tem času "borbe" sva doživela marsikaj, a najbolj se to pozna v najinem odnosu. Zelo sva se zbližala, veva, kaj je pomembno in kaj ni. Naučila sva se, da je veliko, da imava drug drugega, da se imava rada. To si tudi vsak dan poveva, včasih mogoče prevečkrat, ampak Rad/a te imam! vsak rad sliši! Imava ogromno prijateljev, med njimi so tudi pari, ki so že dolgo skupaj in ko včasih poslušam zaradi kakšnih banalnih reči se prepirajo si mislim svoje. Včasih bi najraje zakričala, da so lahko srečni, ker se imajo radi in da svoje sreče ne rabijo kvariti z brezpredmetnimi komentarji, NI VREDNO! Sicer še nisem doživela toliko kot tvoja sodelavka, ampak si mislim, kako jima je. Spoštujem ju zaradi moči in volje, ki sta jo imela (oz. jo še imata). Tudi midva se potihoma pripravljava na kaj takega. Večkrat je bilo že izrečeno, da če ne bo otrok, bova pa imela živali ali pa bova veliko potovala. Nek rezervni načrt mora biti pa čeprav si ga ne želiva uresničiti! Imava veliko hišo in 3 prazne sobe. Zelo žalostna bova, če jih ne napolni otroški smeh in jok.


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: curly

In ne, nisem se vprašala, kako je on takrat živel, ker niti ni kazal nobenih znakov slabe volje zaradi neuspehov. Kvečjemu je bil on pozitiven in če ti po resnici povem, sem se včasih zaradi njegove brezbrižnosti spraševala, če si dejansko želi otroka! Zdi se mi, kot da me obsojaš nečesa, česar niti slučajno nisem kriva.


Obsojano se najbrž počutiš, ker imaš za to razlog, vsaj podzavesten user posted image .

Bil je močen, ko ti nisi bila. Bodi zdaj ti, ko te on potrebuje.


Obsojano se počutim, ker me ti obsojaš pa me sploh ne poznaš! Temo sem odprla z dobrim namenom, in sicer sem želela slišati izkušnje, torej želela sem poste tistih, ki so se s tem soočali in bi mi lahko napisali svojo zgodbo! To je bil prvi namen, drugi pa je bil ta, da je nekje nekaj napisano na to temo, ker verjamem, da nisem edina, ki se s tem sooča in verjamem, da bi kakšne pozitivne in spodbudne besede marsikomu pomagale.

Druge in tretje povedi sploh ne bom komentirala, ker mislim, da nista na mestu.

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: curly

Ne vem, če se mi zdi prav, da bi kar obupala in posvojila otroka.


Posvojitev ni posledica obupa, ampak je zanji potrebenga veliko poguma, neizmerne ljubezni in visoka osebna zrelost. Glede na napisano umikam vprašanje, ni smiselno, ker ni pogojev.


Res je. Ni to posledica obupa, nisem mislila tako kot sem napisala. Kljub vsemu bi rada poskusila še z umetno oploditvijo, ker to možnost imam in ker se z njo strinja tudi partner. O posvojitvi pa sva se seveda že pogovarjala, vendar je to odločitev, na katero morata pristati oba v partnerskem odnosu.

Ni vse samo črno in belo. Z besedami lahko izrazim le del sebe, ne pa celoto, zato mislim, da tvoje domneve o pogumu, ljubezni, zrelosti oz. moji celotni podobi niso utemeljene.

Stanislava , hvala, ker si si vzela čas in pokomentirala moja razmišljanja, ampak mislim, da karkoli napišem ne bova prišli skupaj.
Nikogar ne želim užaliti in nikomur ne želim slabega. Glede na to, da sva s parterjem še vedno skupaj in se imava še vedno rada, nekaj delava prav -> on zame, jaz zanj. Trenutno sva srečna in to je zame pomembno pa čeprav vem, da bodo sledili padci in vzponi, ampak očitno je vse z razlogom!
Vse dobro vam želim! Radi se imejte!

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Depresija pri partnerju
1.10.2012 8:35:12   
astrid1
Stanislava, mene pa zanima samo ena stvar, če imaš mogoče podobne izkušnje kot pari, ki se borijo z neplodnostjo.
Ker če jih nimaš, nikakor ne moreš razumeti, soditi in obsojati. Dinamika neplodnega para se zelo zelo razlikuje od para, ki nima težav na tem področju.

Posvojitev pri veliko neplodnih parih pride v poštev šele, ko izkoristita vse možnosti. Pa še takrat se vsi ne odločijo za to.
To je spet neka druga vrsta predanosti. Npr., jaz bi takoj šla v to, moj partner pa ne, dokler ne bi izkoristila vseh IVF- jev. In dokler bi bila na dveh bregovih, ne bi imelo nobenega smisla. Ker navsezadnje gre za človeško bitje, kateremu se je treba predati 100%. Ne samo nova mamica, novi očka tudi.

Zato je meni takšen standardni nasvet glede posvojitve tudi čisto mimo.

Te stvari so zelo zelo občutljive. In plodnim parom pogosto nerazumljive.


(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Depresija pri partnerju
4.10.2012 1:10:48   
_Anida_
Curly,eno vprašanje, če ni preveč osebno...napisala si da veš zakaj je tako da ima partner slab spermiogram, pa me zanima če res vesta vzrok za slab spermiogram????


To me zanima zato, ker je imel moj v otroštvu operacijo zaradi nespuščenih mod, in me sedaj skrbi da ni samo to razlog, da nebova nikoli mogla imetiuser posted image .............Je možno, da je zaradi tega prišlo do popolne neplodnosti ali pa da naravno nebo šlo?
Trudiva se že 2,5 let, na spermiogram še ni šel.....
Ce bi katera poznala kakšen tak primer in odgovor na to......hvala

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Depresija pri partnerju
4.10.2012 11:28:58   
curly
Ne, mislim, da si me malo narobe razumela oz. možno, da sem se narobe izrazila. Konkretnega razloga ne poznava. Je pa pri nama zelo pomembno, da imava spolne odnose na 3-4 dni, ker če jih imava prej ali kasneje, ima slabše plavalčke. To vem zato, ker sva v treh postopkih imela različno dolgo abstinenco in 3 različne rezultate...
Žal mi je, da ti ne morem pomagat. Upam, da gre tvoj čim prej na spermiogram, glede tega, da bi pa imela ničto možnost pa ne verjemem, Tudi midva se trudiva že skoraj 3 leta pa nisva obupala. Imaš pa seveda tudi postopke, ko iz mod spunktirajo semenčeca, tako da... Obupat ne smeta, treba bo pa stopit do androloga, da bosta vedela na čem sta.
Pa še malo za spodbudo. Moja kolegica in njen fant sta oba bp pa sta vseeno potrebovala 3 leta. Kmalu bo rodila! user posted image

< Sporočilo je popravil curly -- 4.10.2012 11:32:34 >

(odgovor članu _Anida_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Depresija pri partnerju
9.10.2012 9:34:25   
Poka
Midva tudi nekako tri leta delava na tem, pa ne da je moj depresiven, v bistvu imava toliko stresnih situacij, da mogoče to vpliva. Moj cele dneve dela in se obremenjuje z enimi stvarmi, jaz pa tudi. Ne moreš pa tega odmislit in rečt ne, ker je od tega odvisno najino preživetje, prihodnost... Danes, če ne delaš maksimano v službi, je jutri ne boš imel. Če ne delaš v firmi maksimalno, te bo konkurenca pohodila - midva pa če ne bi iemla tega, bi bila klošarja na cesti, ker nimava tako kot nekateri, staršev, ki bi pomagali, če gre karkoli narobe.

Če ne funkcionirava, je kriv stres zaradi situacij v službi, v Sloveniji, ne to- s tem se sploh ni časa obremenjevat. zato si jaz mislim, bo ko bo... Ko bo čas za to. Vedno se nekako vse spelje dobro, to je očitno moja usoda, da kar zlahka ne gre. ne smeš si pa zaradi tega pokvarit teh nekaj dragocenih let življenja, ko si še mlad. Jaz delam ful stvari zraven, ustvarjam, se ukvarjam s športom, igram inštrument, drugače so mi dnevi enaki dnevu... Edino kar mi manjka, je družba, ko nimaš časa več za nikogar, pa drugi tud ne zate...

Tvoj se naj kar potrudi v službi, da ne bo kaj narobe... Pa da pol ne bo imel kakih izgovorov, da pa zaradi tega ne bi imel otrok, ker nima službe. Pol bo šele hudič...

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Depresija pri partnerju
9.10.2012 9:45:12   
ronja
Anida, nihče ne more vedet razloga, dokler ne gre fant na spermiogram, da sploh vidijo, če je vse ok ali ne. Šele, ko imaš v rokah rezultate, lahko ugotavljaš, zakaj se je nekaj zgodilo. Kar se tiče operacije nespuščenih mod: prav zato operirajo, da ne bi prišlo do neplodnosti (jajca morajo bit na hladnem, zato tudi visijo iz telesa, čeprav so tako zelo občutljiva, da bi jih bilo sicer vredno zavarovati) - vedet, ali je bilo že prej kaj okvarjeno ali je še vse ok, ne moreš, dokler ne naredi testov. Poznam pa fanta, ki je imel tudi to operacijo, pa ima otroke, če te to kaj potolaži. Vsekakor pa naj gre na pregled, saj ni invaziven.

curly, nočem ti pametovat, ker hvalabogu nisem bila v tej situaciji, zdi pa se mi, da se malo slepiš, ko praviš, da je vse ok, da sta srečna (oba), hkrati pa da ima partner depresijo zaradi neuspeha pri zanositvi... Depresija je še huje kot žalost, oboje pa je na drugi strani lestvice od sreče. Kar so ti punce hotele povedat, je, da si prej imela ti "low" in je bil partner tista skala, na katero si se lahko oprla, zdaj pa sta zamenjala vlogi in te on rabi. Čeprav si se ti odločila, da boš srečna, ne glede na vse, je on žalosten, ker ga to boli. Ne moremo se kar odločit: zdaj pa me briga, bom srečen, pa je. Pomaga taka odločenost vsekakor, vseeno pa ne boš kar srečen ratal zato, ker si se odločil. Tako kot si ti rabila kar nekaj časa, da si prišla do sem, ga rabi zdaj on...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu _Anida_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Depresija pri partnerju
9.10.2012 11:13:14   
curly
Pozdravljene.
Ne vem, zakaj imate občutek, da sem ga kar pustila na cedilu, da se nisem zavzela, se z njim pogovorila in ga skušala potolažiti. Vse to delam že več kot eno leto. Temo sem odprla zato, ker se njegove depresije vračajo, enkrat so blažje, drugič hujše. Neizmerno ga imam rada in on to ve! Pogovarjava se o tem, delava na sebi in se enkrat skupaj jočeva, drugič smejeva. Moram povedat, da imava trenutno super obdobje. Uživava v družbi drug drugega in najinih ljubljencev. Neprestano sva v movingu, ker je okoli hiše in v njej ogromno dela. Niti slučajno nisem imela namena pustiti partnerja, da se sam ukvarja z vprašanji, da se muči, zato sem mu vedno stala ob strani.
Glede moje odločitve, da bom živela življenje.. Res je, da popolnoma se ne da odmislit, da ne gre to tako, da če se odločim, da bom srečna, dejansko bom. Ampak že pristop je pomemben, pozitivna energija in volja! Želela sem spremembo. Dosti mi je bilo zbujanja v solzah. Bila sem brez volje, zanemarjala sem prijatelje, hišna opravila, ljubljence, ker sem vso to negativno energijo zadrževala, nisem naredila koraka naprej, nisem se osvobodila. Zaradi projekta user posted image , sem dala vse na PAVZO, kar pa ni prav. S tem, ko sem rekla, da sem se odločila živet, sem mislila na to, da sem življenje pognala zopet v tek. Imam veliko volje do življenja, rada pospravljam in opravljam hišna opravila, cartljam naše ljubljence, jih vozim na sprehode, se z njimi igram, posvečam se mojemu user posted image vsako minutko, ko imava čas, povem mu, da ga imam rada... Skratka, stanje je bolj ali manj normalno. Tu pa tam še priteče kakšna solza, ampak to je neizbežno! Ne pustim se slabi volji, raje izberem dobro.
Vsak je svoje sreče kovač in nič drugače ni!
Lep sončen pozdrav vsem!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?