|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Destruktiven otrok
5.10.2004 0:09:06   
nejcko
Živjo!
Naš skoraj triletni sinek je že od vsega začetka zelo živahen otrok, ki nam povzroča kup težav. Resda je zdaj v tistih letih, ko se srečujemo tudi s trmo, ampak bolj me skrbi nekaj drugega. Naš mali je namreč zelo destruktiven. Že od malega svoje igrače in tudi druge stvari samo razmetava, brca, meče, uničuje, pri tem pa mu ni niti najmanj žal, da npr. je neka igrača potem povsem neuporabna in roma v smeti. Ponavadi jo še sam nese v koš. Z njim je skorajda tudi nemogoče početi kaj ustvarjalnega: če riševa, samo čečka, lomi voščenke in mince na barvicah, ter si sploh ne pusti nič dopovedati (npr. naj v pobarvanki barva le znotraj črt). Kadar bereva knjige, mi sploh ne pusti brati, kar obrača strani in na hitro komentira slike. Mene to zelo moti in priznam, da prepogosto prehitro zgubim potrpljenje ter se umaknem. Tudi drugače je precej grob otrok, kar se odraža tudi pri njegovi igri - z avtomobilčki se moramo samo zaletavati, živalce grizejo druga drugo itd., pa tudi v igri z drugimi otroki je precej grob, samo prerival bi se in kričal. Včasih mi je prav nerodno pred drugimi starši, sploh v zadnjem času, ko je resnično postal nemogoč.
Kaj menite vi? Ali imate kakšne podobne izkušnje ali nasvet? Ker imamo doma še malo dojenčico, me je kar malo strah, kaj bo. Na pomoč!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Destruktiven otrok
5.10.2004 8:44:00   
Anonimen
Ali je že skozi tak ali šele od tedaj, ko ste dobili malo dojenčico? Kakšne ima pa kaj gene? Predvidevam, da ti nisi take narave, kaj pa njegov očka? Večkrat otroci kakšne takšne lastnosti prinesejo s seboj na svet. Mož moje sestre je zelo negativna osebnost v smislu, da vse vidi v slabi luči. In njunemu otroku se je prav ta karakterna lastnost pokazala takoj, ko je bilo to možno, še preden bi lahko kdo (npr. očka) na to vplival. Veliko osebnostnih lastnosti otroci prinesejo s seboj na svet. Če jih pridobijo zaradi zunanjih vplivov (npr. rojstvo bratca in sestrice), se da veliko pomagati in mu olajšati stisko. Če pa ima tak značaj, potem je, po mojem, treba z njim veliko potrpljenja, nežnosti in izkazovanja ljubezni, po drugi strani pa doslednosti. Če pa te zelo skrbi, pa lahko za nasvet vprašaš tudi kakšnega strokovnjaka, npr. na "Popovih zdravnikih" že lahko dobiš nasvet, kam se obrniti.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Destruktiven otrok
5.10.2004 21:55:14   
Mani
podobno naši zgodbi, zelo podobno. Le da je naš sedaj star 3.5 let in tamala 1 leto. Njegova destruktivnost je presegala že vse mje,zadj se spravlja na sestrico 8brca, tepe , porine ,...). Zelo te razumem in vem, kako težkose je zadržat pri takem otroku. Jaz sem se naučila par stvari. Igrače, ki jih je uničeval , sem mu enostavno vzela, nekatere je dobil šele po 14 dneh.Taki otroci imajo sicer veliko energije, ki jo morajo dati ven, žal na destruktiven način. Mi mu takonekja "teh uničevan" dopuščamo- ne v smislu, da igrače nalašč razbije, ampak če pač razmeče cesto (ki se ne polomi) na vse strani, ne dam nobene pozornosti. Mora pa seveda pospraviti. Če zvečer ne pospravi, ni pravljice, ne risanke, in sam gre spat( jaz grem spat z njim, dokler ne zaspi. ponavadi to .
pomaga, ampak prej ni toliko zaleglo). Pri resnem uničevanju, mu stvari pač vzamemo, z obrazložitvijo, da se tako pač ne dela ( kar sedaj že predobro ve)

Kra se tiče risanja, tudi naš samo čečka , no sedaj celo že riše 2vlake", ampak pri tem ga pustimo. Mislim, da otrok ne smemo učiti risati.Naj ustvarja po svoje. Če barvice, voščenke lomi nalašč- bi mu jih jaz pač vzela. Ker se tako uničijo in konec. Ali pa če jih je vse polomil, bi jih vzela, rekla, da so zanič, da mormo kupit nove. Ampak- ker niso poceni, bomo morali varčevati, in se bo kar nekaj časa moral odpovedati rečem, da bo denar dajal v hranilnik.


Vem, je zelo težko, ampak jaz sem se naučila, da tudi n smemo prevč pričakovati, vsaj ne od takih energičnih otrok.Recimo, z barvanjem le znotrj črt- tudi našemu se to še ne da dopovedati. Mu povem, mu pokažem (ne prevečkrat)potem ga pač pustim da dela po svoje. Bojo tudi do tega nekoč prišli. Enako je z branjem knjig. Tudi naš je dolgo (in še večkrat sedaj) listal po svoje, da nisui mogel nič prebrati. Pač še niso zreli za tako spremljanje. ENi pač prej, drugi pač kasneje. To, da komentira slike, je zelo dobro. jaz še dane spogosto z njim le gledam slike, in si sproti ob njegovih komnetarjih izmišlajm zgodbo (pa kar če ni enaka kot v knjigi, pri nas je Rdeča kapica praznovala že rjstni dan, imela bagerja, ...)

Ne vem če sem veliko pomagala, saj se tudi mi še ukvarjamo s temi problemi, no malo lažje kot pred pol leta je pa le.

lep pozdrav

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Destruktiven otrok
5.10.2004 23:09:09   
nejcko
Hvala za odgovore. Očitno nam res ne preostane drugega kot čakati, da se stanje čim prej umiri in seveda upati, da nam bo na koncu ostalo še kaj živcev. Lp

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Destruktiven otrok
5.10.2004 23:54:17   
Aly
Iz prakse ti vsekakor ne bom pomagala ...... Vendar, ko sem prebrala tvoj post, sem takoj pomislila na to, da tvoj sinek ni "težaven" otrok kot tak, temveč spada med t.i. "iskrive" (tudi indigo, kristalne) otroke, za katere je značilno, da so sicer zelo inteligentni, vendar pri vzgoji nadpovprečno zahtevni............. Kar nekaj literature sem prebrala že na to temo.... Bistvo teh otrok je v tem, da imajo mnogo pozitivnih lastnosti, vendar se te ob "nerazumevanju" lahko kar hitro sprevrnejo v negativne..... Baje se nekje od leta 1983 rojeva vedno več takšnih "iskrivčkov".... Morda ga tudi mi dobimo v teh dneh :)-:)-:)- .......... Fajn se je posvetovati s kom..... ne dolgo nazaj sem zasledila, da Štorklja v LJ na to temo prireja tudi predavanja

http://typo3.tipka.com/usr/01/index.php?id=961


Upam, da nisem preveč zatežila :ups: in da kaj pomaga........

Lahko noč :rozica: Aly

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Destruktiven otrok
6.10.2004 22:25:54   
nejcko
Hvala Ali!
Sem ravno včeraj zasledila to o "iskrivčkih" in menim, da je naš lumpek eden od njih. Grem na Štorkljino delavnico in vam sporočim, kako nam bo šlo. Lp

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Destruktiven otrok
20.10.2004 22:08:49   
Suza
Zdravo,
nimam sicer nobenega nasveta ker imam komaj 10 mesecev starega nagajivca. Sem pa na RTLu zasledila oddajo z naslovom SUPER VARUŠKA (prevedeno), kjer skupaj s starši rešujejo težave problematičnih otrok. Oddaja se mi sicer zdi kar poučna in jo spremljam, če le imam čas. Iztočasno pa upam, da ne bom imela nikoli takšnih težav kot jih imajo ti starši. Sicer pa drži, da ni enostavno izvesti stvari, ki ti jih drugi govorijo.
Oddaja je na razporedu ob sredah ob 21.15. Ce razumes nemško mislim, da ne bi bilo slabo če jo enkrat pogledaš, potem pa se odločiš če bo pomagalo ali ne. Probati ni greh - pravijo.
Pa veliko potrplenja in jeklene volje.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Destruktiven otrok
21.10.2004 9:35:06   
ronja5
OJLA!
Zelo pomembno je kako reagiraš na take situacije.Izogibaj se grajanju.Če naredi kaj narobe samo opiši situacijo in ga ne kregaj!Povej mu da se to tako ne dela, povej mu strogo, vendar ostani mirna! Predvsem pa ga nikoli ne pozabi pohvaliti,če naredi kaj OK, še posebej zaleže, če ga pohvališ pred drugimi.
Pred leti smo imeli podobne težave. Prebrala sem veliko na to temo. Najpomembnejše je,da ne izgubiš živcev.Spomnim se, da sem gledala neko oddajo na TV, mislim da Dr. Phil.Tam so omenjali tri košare, A, B in C.

Košara A pomeni DELAJVA TAKO ,KOT ŽELIŠ.

Košara B pomeni POGAJAJVA SE, NAREDIVA KOMPROMIS.

Košara C pomeni PO MOJE BO IN PIKA!

Največkrat se uporablja košara B, saj se tako nauči "normalnega" vedenja.Košaro C pa starši uporabijo le v primeru kadar je neposredno ogroženo zdravje in življenje otroka ali koga bljižnjega.
Naš fant je zdaj že velik(13 let) in zadeva se je uredila. Je zelo brihten in priden, včasih še ima "kratki stik", ampak mislim,da lahko to pripišemo puberteti.
LP!:rozica::rozica::rozica: Ronja

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?