Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
? Biti še naprej študentka, se zaposliti, se samozaposliti ali se kar prijaviti na ZZRS

bila sem v podobni situaciji kot ti, poročila sem se konec 4. letnika. dokler sem bila
sem bila absolventka. 1 meseca pred porodom sem diplomira in sem se zaposlila pri možu - za en dan (stroškov za to je bilo 2500 sit za davek), ker sem pol takoj nastopila porodniško. to se še najbolj splača. višina porodniške si mi je potem izračunala na podlagi minimalne plače ker nisem imela nobenih dohodkov in sem imela nekaj manj kot 50.000 sit. če pa se ne bi zaposlila bi dobival okorg 10.000 sit manj.
ne prinese bistveno več stroškov - pri nas 10000-15000sit na mesec (razen če kupuješ drage oblekice, najdražje plenice in kozmetiko. kupovat je treba kvalitetno in poceni), z možem bosta pa tud preživela. midva sva preživela celo leto s minimalnimi dohodki, (pa še veliko sva prišparala od tega
) in imela sva vse kar sva potrebovala. kar pogumn bodi, vse se da uredit, samo nasein otroka pazi.