|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Do česa sem upravičena?
17.11.2005 10:58:04   
Morgaine
Sem se odločila da bom kar tu vprašala, ker je ta forum najbolj obiskan in mi bo mogoče katera znala pomagat.
Bom poskusila na kratko opisati moj primer, torej zaposlena sem bila do konec decembra 2004, potem sem se prijavila na zavod in vse do zdaj sem prejemala denarno pomoč za brezposelnost. Rok poroda imam 29. novembra in na centru za socialno delo sem izpoljnevala obrazce za porodniško nadomestilo, vsaj tako mi je rekla socialna delavka, da sem do tega upravičena, ker sem bila v zadnji treh letih zaposlena! Ampak ker odločbe še do danes nisem dobila, sem poklicala in zgrožena zvedela, da naj bi v mojem primeru bila upravičena le do starševskega nadomestila ali nekaj takega kar pa je okoli 40000.
Najbolj se mi zdi krivično, da mi tega že niso povedali takrat ko sem tiste obrazce izpoljnevala, zdaj pa me res zanima do česa sploh imam pravico.
Je imela katera podoben primer in ali bi bila tako prijazna da bi mi razložila kako in kaj!? Prosim, za odgovor bom zelo hvaležna.
Če sem pa še kaj pomembnega pozabila dopisat, pa napišem kasneje.
Sem pa malo zmedeno napisala in upam, da se bo dalo iz tega vsega razbrat, kaj želim vedeti.
Lep dan vam želim!

Morgaine user posted image 38t2d
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Do česa sem upravičena?
17.11.2005 11:48:57   
lin
Mislim da boš na žalost res dobila samo toliko.
Jaz sem lani nastopila porodniško 14 maja ,pogodba mi je pa potekla 17 maja se pravi čez tri dni.
In dobro se spomnem da mi je socialna delavka povedala da če nastopim porodniško in sem še zmeraj v delovnem razmerju dobim več,pač odvisno od plače ki si jo prejemalo ko si bil zaposlen, če pa se mi prekine delovno razmerje in šele nato nastopim porodniško pa magari samo en dan prej (da ti neha delovno razmerje)na žalost dobiš samo cca. 40.000.
V tvojem primeru ki se pa že neki cajta doma mislim da velja isto da dobiš pač unih 40.000.
Upam da sem ti pomagala

(odgovor članu Morgaine)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Do česa sem upravičena?
17.11.2005 12:17:25   
beti 1
Po zakonu si upravičena do porodniškega nadomestila glede na višino prispevkov za starševsko varstvo, ki jih je zate v 12 meseceih pred nastopom porodniške nakazoval delodajalec ali so bili nakazani iz kakšnega drugega naslova. Ali jih nakazujejo če prejemaš nadomestilo za brezposlenost pa ne vem. Za takrat ko nisi zaposlena pa se ti šteje zajamčena plača. Če v letu pred nastopom porodniške nisi plačevala prispevka za starševsko varstvo nisi upravičena do nadomestila plače ampak le do starševskega nadomestila.
Najbolje da greš še enkrat na CSD osebno in se tam točno pozanimaš kako in kaj, še prej pa an zavodu, kjer si prejemala nadomestilo.
lp

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?