|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dobra igrača!!!
2.5.2011 10:40:06   
sunnycloudy

Olja!

Ker že res dolgo časa iščem kakšno dobro (po možnosti didaktično-ustvarjalno) igračo za našega vedoželjnega malčka bi Vas lepo prosila, če imate kakršnekoli izkušnje s posredovanjem dobrih kvalitetnih ustvarjalnih igrač. Sem prebrskala že veliko spletnih naslovov pa povsod obljubljajo nekakšne dobre igrače pa me nič ne prepriča. Rada bi da se otrok (2.5 ) kaj nauči, da razvija svoje veščine, uri svoje spretnosti, finomotoriko itd. Sita sem že ponudbe teh plastičnih igrač iz Kitajske:(( ki nimajo žal nobene vrednosti in daljnosežnih učinkov. Vem, da se splača v malčke "investirati" saj moja nečakinja, ki obiskuje drugi razred osnovne šole ima veliko težav z logičnim mišljenjem, števili, ročnimi spretnostmi. Je pa res,da ko je bila majhna je imela same igrače, preko katerih ni urila svojih veščin in so zdaj težave tu:(( tudi njej bi rada pomagala, res lepo prosim mamice tiste ki imate izkušnje in ki brskate veliko po internetu ali obstaja pri nas kakšno podjetje, ki uvaža dobre kvalitetne igrače iz tujine. Po možnosti lesene, neoporočne in s skrbno izdelavo!
Res lepo lepo bi prosila za pomoč in res me zanimajo vaše dragocene izkušnje. Če pa slučajno veste za kakšnega pa prosim z idejami na plan:))

Hvala vsem še enkrat,

ja, ni kaj ni lepšega pogleda, ko te pogleda tvoj navihani malček in kar sije od zadovoljstva ko mu nekaju uspe ali pa ko se nekaj nauči!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dobra igrača!!!
2.5.2011 11:46:30   
DragonLady
Hmmm...lahko bi začeli debato o tem, kaj za koga pomeni "dobra" igrača. Pa mi ni...Poznaš vrtce Montessori (verjetno nisem prav napisala imena)? V Lj je eden, kjer sem imela priložnost videti drugačen način igre...mi je izjemno žal, da tega ni več med nami. Uporabljajo predvsem snovi iz naravnih in neoporečnih materijalov, igrače, ki vzpodbujajo motoriko, ravnotežje, logično razmišljanje. Zanimivo mi je bilo, ko je vzgojiteljica otroku na mizo postavila dve posodici in je iz ene v drugo in obratno pretakal vodo, na isti sistem tudi riž,...mislim, da imajo dobavitelja za njihove igrače (lesene, ful zanimive...) nekje v Šiški...ne znam ti opisat, kje točno. Če se pelješ iz Celovške proti stadionu za Bežigradom. Je nek salon z avtomobili, zadaj pa delajo te igrače. Vsaj par let nazaj je bilo tako. Mogoče bi bilo smiselno vprašati v vrtcu Montessori, kdo je njihov dobavitelj, da ne boš lutala tam po Šiški...user posted image Sem pa zadnjič videla neke ful zanimive in stimulativne lesene igrače tudi, verjameš ali ne, v JSKU...dobivaš reklamne letake v nabiralnik? Malo počekiraj...

V vsakem primeru pa vsaka čast za tako razmišljenje...čeprav ni vse v igračah.

(odgovor članu sunnycloudy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dobra igrača!!!
2.5.2011 13:23:53   
hubi
Otroku daš lahko najbolj enostaven material: les. papir, barvico, kartonsko škatlo, kamenčke... pa se bo zabaval, gradil... Gradil bo na domišljiji in motoriki. Sam bo moral pogruntati, kaj naj počne. Lahko pa mu kupiš fensi igračo, ki mu omogoča le nekaj dejanj... Včasih je enostavno pač boljše in ceneje.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dobra igrača!!!
2.5.2011 13:30:21   
K_a_t_i
Zame so dobre igrače za 2,5 letnika naslednje:
žoga
zelenjava za rezanje
poganjalec
knjige
barvice
sestavljanka
skiro
lončki za pretakanje vode, lopatka in kanglica
avtomobilček (to je verjetno bolj za fantke)
plastelin
razni inštrumenti (lahko tudi home made)
spomin

Predvsem veliko gibanja, tekanja, kotaljenja, plezanja, skakanja, obmetavanja z listi, metanja kamnov v vodo,...

Dvomim , da ima tvoja nečakinja težave, ki jih opisuješ, zaradi nepravih igrač. Veš, vsi otroci niso spretni, geniji v logiki ipd... Otrok naj se igra s tistim kar mu je všeč. Zato pa se tem reče IGRA.



_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dobra igrača!!!
2.5.2011 22:11:24   
Najaa
Veliko je odvisno od otrokove domišljije, sploh ni treba da je kupljena igrača. Moji dve si iz navadne škatle pričarata hišo, avto in še kaj, kupljene igrače pa samevajo po omarah. Drugače pa pri nas vsekakor zmagajo puzzle, ki jih obožujeta.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dobra igrača!!!
3.5.2011 6:51:58   
bskrle
Se podpišem pod kati, sicer se pa z otrokom morajo igrati starši.
Dvoletnik radi pometajo, brišejo, prelivajo ... skratka se igrajo kot odrasli.So redoljubni.
Lesene kocke, lego kocke, posodice (iz ikeje) ter VODA!

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dobra igrača!!!
3.5.2011 9:14:15   
Oren
Meni se zdi čist zgrešeno razmišljanje da bo ena igrača pričarala da bo otrok bolj logično razmišljal in bla bla bla...To brezvezno potrošniško razmišljanje,  meni pokaže  pomanjkanje zdravega razuma pri starših in iskanje najlažje poti. V otroka je treba investirat ampak po mojem mnenju ne denar ampak ČAS in ENERGIJO. Nobena igrača ne bo naredila iz tvojega otroka genija žal. Raje preberi malo več knjig o tej temi in boš zelo hitro ugotovila da igrače ki spodbujajo razvoj nikakor niso neke blesteče in visocenovnega  blisk blisk razreda, ampak kot so predhodnice napisale najbolj enostavne stvari ki so prisotne že od vedno. Žoga, pesek, posodice,kocke, voda,lesene igrače.Ostalo pa je odvisno od tebe.

< Sporočilo je popravil Oren -- 3.5.2011 9:17:27 >

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dobra igrača!!!
3.5.2011 10:56:13   
marjetica8
Iz vidika našega otroka je najboljša igrača pes in mačka - živa. Poleg tega se ogromno igramo z njim mi - mama, tata, nono. Najljubša mu je gugalnica, tobogan, tricikelj in poganjalec. Za tem pridejo plastične črke, sintisajzer in une ta velike lego kocke. Potem še žoga, samokolnica in plastična kosilnica, ker s tem "orodjemuser posted image " pomaga nonotu na vrtu. Jst ga poskušam čim več vključevat v svoje delo po hiši in po vrtu, pa se mi zdi da se tko še najbolj optimalno razvija. Sem pa mela tudi sama v šoli težave z logičnim mišljenjem in to kljub temu da so mi starši dali svega in svašta igrač, ki naj bi razvijale logično mišljenje. Pa sem vseeno nardila vse šole (do 7. stopnje izobrazbe)...tko da: iz pedagoškega vidika menim, da se otroku logično mišljenje razvija tudi še skozi šolsko obdobje. Sej vsak je na enem področju bolj in na drugem malo manj talentiran.

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dobra igrača!!!
3.5.2011 14:06:09   
manna
Se strinjam s predhodnicami da nobena igrača ne bo kar "prinesla" neke veščine in nevemkakšne spretnosti. Tako razmišljanje je mimo. Prepričana sem, da tvoja nečakinja nima težav zato, ker kot mlajša ni "urila svojih veščin"! Vsak otrok ima določena obdobja ko ga nekaj zanima bolj ali manj, največkrat mu je treba samo pustiti svobodo in ponuditi neko stvar na tak način, da si jo bo sam izbral. Lahko je to samo lonček s kamenčki in vodo, kartonasta škatla, kos blaga, lesena kocka, papir, ...

Sicer pa se absolutno strinjam z montessori načinom vzgoje. Opazuj otroka in boš videla kaj potrebuje. Sigurno to ni kup igrač.

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 7.5.2011 21:42:45 >

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dobra igrača!!!
3.5.2011 14:10:32   
cmrucek
Pobrskaj na netu za montessori materiali, mislim, da je to kar iščeš.
Lp!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dobra igrača!!!
5.5.2011 22:30:41   
lumpo
Živjo!

Končno še ena taka, kot sem jaz.msilm na sunnycloudy:)), kapo dol za tako razmišljanje! Tudi jaz sem sem med enako mislečimi.
Imam dva navihana mulčka:) starega 6 (hodi v prvi razred) in 4 leta (je v domačem varstvu) in se doma veliko ukvarjam( mislim iščem kvalitetne igrače, za spodbujanje kreativnost...)
Ali katera ve, če obstaja pri nas kakšen ponudnik, ki uvaža kakšne dobre didaktične oziroma igrače, ki zadoščajo tem kriterijem pri nas....?
Vem samo to, da so vrtci zasičeni s slabimi igračami, sestrična dela že vrsto let v vrtcih in je tudi aktivna pri naročanju gradiva(igrače ) za vrtce in vrtci dobri iščejo dobre ponudnike samo pri javnih vrtcih ni denarja žal za omenjene igrače:((
Je pa tudi res, da so naši vrtci res obup (razen svetlih izjem) saj se otroci ne naučijo umirjenosti, koncentracije, ampak so vedno bolj hiperaktivni ker so vrtci zastavljeni tako, da ima ena vzgojiteljica 15 otrok in je to neizvedljivo da se lahko grejo kakšne umirjene igre in potem ko pridejo v šolo so težave tu. Pri mojem sinu, ki je v šoli imata dva fantka in ena punčka težave z umrijenostjo in sta nezmožna koncentracije in so jima priporočili( staršem) naj se začnejo ukvarjati z njima, naj jima priskrbijo kakšne igrače, ki spodbujajo koncentracijo in ne teh poceni "kitajskih igrač, ki so muhe enodnevnice in se otrok ničesar ne nauči, in ker so eni izmed njih naši dobri znanci bi rada staršem pomagala, da bi dobila kakšnega ponudnika....cena ni pomembna. Da ne bo pomote, starša se ukvarjata z otrokom, samo kot sem omenila težave so tu......
prosim prosim za pomoč....
Res otroci so naš blagoslov in za njih se mamice in očki borimo in radi bi jih opremenili z življenjskimi veščinami, ki bodo otroka izoblikovale v samostojno celovito osebnost ampak to se danes začne že v najzgodnejšem obdobju praktično do rojstva naprej, prepričana sem da otrok poleg varnega toplega zavetja staršev rabi tudi kvalitetne igrače in se tako preko igrač širi prepotrebno življenjesko znanje. Ker pa je v današanjem času zloraba otrok vse večja, ravno na račun otrok je največ zasluškarjev, saj otroške trgovine ne izbirajo igrač po kvaliteti in kar je za otroke dobro ampak tisto kar gre, četudi je poceni in nekakovostno in oporočeno, obup skratka.
Ne vem kakšno je vaše mnenje in upam, da se nisem kakšni zamerila ampak res z idejami na plan:))
lp

(odgovor članu cmrucek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dobra igrača!!!
6.5.2011 13:55:55   
livia
Jaz se poslužujem kar katalogov iz katerih naročajo vzgojiteljice v vrtcu. Tam je največ izbire, saj so katalogi debeli po 1000 strani. Potem pa igračo poiščem na ebayu.
Vprašaj za kataloge:
http://www.otroski-svet.si/
http://zaotroke.eu/otroski_program.html

Sem bila pa zadnjič prvič v Mothercarju v BTCju, pa sem bila čisto navdušena, ker so igrače malo drugačne kot v BC.

Poglej še tu: http://www.bibilou.com/

(odgovor članu tana-2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dobra igrača!!!
6.5.2011 22:51:21   
sunnycloudy
Ojla, punce!

Najprej hvala vsem za trud pri odgovorih in za vse napotke ter ideje, nasvete! Hvala vsem!
Zdaj pa hop na veselo novicouser posted image , po čistem naključju ko sem tako vztrajno brskala po spletu:)) našla res eno super zanimivo spletno stran, ki si jo punce res morate pogledati, toplo priporočam!!!

To je tisto, kar sem iskala in sem naročila njihov katalog tako da upam, da ga kmalu dobim in vam sporočim kako bo. Mi je pa prijateljica povedala, da to podjetje uvaža kvalitetne igrače od enega vodilnih nemških proizvajalcev kvalitetnih didaktičnih igrač in da ona ima eno tako igračo, ker so jo imeli v vrtcu, kamor hodi njena najmlajša hči. In pri njih doma navdušenosti ni konca.
Se pa vsekakor strinjam z vsem vami, da čas in energijo ki jo vložiš v lastnega otroka ne more nadomestiti nobenega ne vem kako super igrača. Sam ko se ukvarjamo z otrokom naj bo vsaj igrača, ki naj služi nekemu namenu, urjenju veščin, treniranju koncentracije to mislim že pri velikih otrocih od 4 let naprej ko kuhalnice, pesek, lopatka kosi blaga niso več primerni in ne zadoščajo hitro razvijajočemu otrokovemu razvoju. Saj tja do dveh let se najde veliko igrač.....potem ko so pa veliki in v šoli pa zmanjka. In ravno ta spletna stran www. didaktina. si se ukvarja z otroki ki so že večji in v šoli, saj tudi kasneje rabi otrok veliko igre, saj je ravno takrat sposoben dalj časa koncentracije, razuma, veščin....

V glavnem hvala punce za vse in veliko veselja in čimamanj tegob z vašimi sončki.....
lp

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 7.5.2011 21:40:45 >

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dobra igrača!!!
6.5.2011 22:54:59   
Anonimen
Papir in barvice.
Igrišče in žoga.
Prijateljice.
Kolo.
Karte.
Človek ne jezi se.
Knjiga.
Avtomobilčki za fante in punčke za punčke.

"Moderne" igrače, z oznakami a la didaktična igrača, me na dolgi rok ne prepričajo.

(odgovor članu sunnycloudy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dobra igrača!!!
7.5.2011 8:49:30   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Papir in barvice.
Igrišče in žoga.
Prijateljice.
Kolo.
Karte.
Človek ne jezi se.
Knjiga.
Avtomobilčki za fante in punčke za punčke.

"Moderne" igrače, z oznakami a la didaktična igrača, me na dolgi rok ne prepričajo.


Podpis!
Danes se vse preveč pehamo za sami truper duper igračami, hkrati pa se ne zavedamo, da jih imamo v bližnji okolici ogromno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dobra igrača!!!
7.5.2011 20:30:51   
m_o_i
pri nas je to z dobrimi igracami takole_ ob vseh pametnih kuzkih, pojocih telefonih, knjigah z glasovi, kockami(tavelkimi) in podobnim so zakon:
- skatla praznega kapucina, ki jo odpira in zapira(pa vcasih kaj noter da, pa ven, pa notuser posted image ),
- papirnata skatla caja, ki jo tudi odpira in zapira+obcasno strga in to je ful kuluser posted image ,
- posodice, ki se zlagajo ena v drugo (ena na drugo se ni skapiral; to znamo samo taveliki-je pa fino podretuser posted image ),
- daljinec(JASNO),
- flaska s tremi surovimi makaroncki v njej, da ropota in nenazadnje
- papirnat kozarec iz mcdonaldsa, ki tudi ima pokrov in...ohohoooo slamico v luknjiciuser posted image ; pa sibamo ven in not, ven in not.

vse certificirano by Eliasuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dobra igrača!!!
7.5.2011 21:16:44   
K_a_t_i
M_o_i, vprašanje je postavljeno za 2,5 letnika user posted image

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dobra igrača!!!
8.5.2011 9:40:44   
m_o_i
princip je isti-sve su ostalo nianse (by Đole)user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dobra igrača!!!
8.5.2011 17:07:42   
livia
sunnycloudy, a nam zaupaš link te strani

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dobra igrača!!!
8.5.2011 19:54:49   
polma
sunnycloudy in lumpo (ki sta verjetno ista oseba) sta se zlo potrudla, da sta nardila reklamo za internetno stran, ki je objavljena v drugem postu od sunny.... super štacuna, super igrače, tu ni kaj...

ampak mislim, da se otroci v večini veliko raje igrajo z nestrukturiranimi materiali, kot temu rečejo v vrtcu, plezajo in skačejo po lužah, skratka...se igrajo večinoma s stvarmi iz njihovega vsakdanjega življenja...

sunny alias lumpo...nice try... user posted image


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dobra igrača!!!
8.5.2011 20:08:22   
sunnycloudy

Ojla!

Palma, si me prehitro označila:((
Sama sem mamica, ki imam otroka v domačem varstvu in že kar nekaj časa sem iskala igračo za mojega navihanega mulčka:)
Žal mi je da tako misliš.....
Ker pa nisem ravno vešča "internetanja" tudi pravzaprav nimam časa sem dala post, da se mi punce javijo...če pa naredim reklamo za prijateljico pa ne vidim v tem nič slabega, konec koncev si med sabo izmenjujemo mnenja in si pomagamo.
Sicer pa, jaz iščem dobro igračo in kdorkoli mi kaj priporoči sem vesela. Sem pa bolj kot ne prisotna na internetu in so me prepričali da punce gor veliko vejo in da dajejo nasvete.
Upam, da te nisem kakorkoli užalila samo mi pa ni všeč, če me mečeš v isti koš:(
Imaš pa vsekakor prav glede ostalega
lp
p.s. pa brez zamere za izraženo mnenje

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dobra igrača!!!
8.5.2011 20:24:59   
betty.ford
:))


(odgovor članu sunnycloudy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dobra igrača!!!
8.5.2011 20:44:19   
sunnycloudy
livia!

Posredujem link od spletne strani

http://www.didaktina.si/

lp

(odgovor članu sunnycloudy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dobra igrača!!!
11.5.2011 20:44:00   
sunnycloudy

Živjo!

Sam sporočam, da sem kupila eno igračo od omenjenega podjetja in Vam sporočim kako se bo obnesla pri našem mulčku:))
Potem pa bomo videli kako naprej....


lp

(odgovor članu sunnycloudy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dobra igrača!!!
23.5.2011 14:06:31   
chezAnA
Oj, Sunnnycloudy!
Glede na tvoje poste bi ti predlagala, da na podforumu vzgoja prebereš temo, ki sem jo tam odprla, v njej je nekaj zanimivih linkov do tujih blogov mamic, ki svoje otroke šolajo doma(v tujini se šolanje začne malo prej kot pri nas). Mislim, da ti bo marsikatera ideja všeč in jo boš lahko uporabila. Marsikatero povsem običajno stvar, ki ti leži doma po omarah in predalih, se da spremeniti v didaktično igračo ...
http://www.ringaraja.net/forum/za_tiste%2C_ki_imate_otroke_doma/m_5629807/tm.htm
Pa veliko veselja vama z otročkom želim.user posted image

(odgovor članu sunnycloudy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?