|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
20.5.2010 23:30:57   
jagnje
Naj se sliši še tako nenavadno, neizvedljivo, morda čudaško, celo skopuško…vendar to popolnoma drži. Upam si trditi, da to velja za (skoraj) vsakega dojenčka. Obstaja namreč metoda »diaper free baby« (dojenček brez pleničke), ki je zelo preprosta in kar je najbolj pomembno – prijazna je do dojenčkove ritke, prijazna do okolja in navsezadnje tudi do denarnice.

Naj kar takoj povem, da te vrstice pišem z namenom, da delim svojo izkušnjo s čim več ljudmi in da povem, da je kaj takega sploh mogoče. Kajti tudi sama sem se za ta pristop odločila na podlagi pozitivnih izkušenj drugih staršev, ki »diaper free« prakticirajo in sem zelo vesela, da so svojo izkušnjo delili z mano. Torej moj namen NIKAKOR ni vzbujanje slabe vesti in občutka manjvrednosti tistim, ki so svojega dojenčka povijali v pleničke, tistim, ki to počnejo in tistim, ki to še bodo počeli. Moj namen je zgolj predstaviti eno od možnosti, za katero se bo morda kdo od vas odločil ravno zaradi teh vrstic.

Sama sem na teorijo o »diaper free« naletela po naključju, ko sem med nosečnostjo iskala informacije o pralnih pleničkah. Takrat sem bila navdušena nad tem in seveda skeptična hkrati, saj sem mislila, da je zadeva skrajno zahtevna. Ko je naša deklica dopolnila tri mesece in pol, sem se odločila, da metodo preizkusim, čeprav z veliko mero nejevere. Ko sva se v pičlih 24-ih urah zadeve naučili, mi je bilo žal, da nisem poskusila že prej. Seveda še pride do kake »nesreče« in tudi verjetno še bo – če se kdaj zaradi moje nerodnosti ne ujameva. A v glavnem doma pleničke ne potrebujemo več. Imamo le eno bombažno tetra pleničko ali kakšno krpico za tistih nekaj morebitnih kapljic, saj mi je škoda zavreči pleničko za enkratno uporabo, ki je le malo mokra; pa še bolj ekološko in ceneje je zgolj oprati tisto krpico. Če gremo ven, imamo pleničko za enkratno uporabo, a bolj za preventivo. Imamo jo tudi ponoči, čeprav točno vem, kdaj mora lulat. Vendar sem se odločila, da je nekaj časa še ne bom nosila na stranišče še ponoči, saj se bojim, da bi jo preveč prebudila in tudi sama se želim dobro naspati. Sicer pa je zjutraj plenička ponavadi tako ali tako suha in čista. Uporabljamo pa tiste eko pleničke (razgradljive), ki so prijaznejše okolju. Poleg zmanjšanja porabe pleničk sem opazila še eno pozitivno spremembo, ki jo povezujem ravno z uvedbo te metode: naša punčka je bolj dobre volje, manj je sitna in zvečer pred spanjem ni več neutolažljivega joka, ki je pred tem bil obvezno vsak večer »na sporedu«.

Mnogi starši se sprašujejo, kako in kdaj otroka odvaditi od pleničke. Moj nasvet je, da naj ga nanjo niti ne navadijo. Enako velja za dudo in še marsikaj drugega.

Večina pediatrov sicer trdi, da otrok nekje do 18. meseca starosti sploh še ne zmore nadzorovati svojih sfinktrov in da se izločanja še niti prav ne zaveda. Temu odločno oporekam, saj na lastne oči vidim, da še kako zna!!! Problem je edino v tem, da tega ne zna povedat (da zna)…pravzaprav zna, le da starši v naši visoko razviti družbi tega jezika oz. signalov ne razumemo. Skozi tisočletja smo pozabili, da nam otrok zna sporočiti tudi to. Ja kako pa potem lahko razumemo, kdaj je lačen in kdaj zaspan, pa nam prav tako ne zna povedat? Gre pa za popolnoma enak princip, enako komunikacijo z dojenčkom, le naučiti se je moramo. Dojenčku, prav tako kot nam, ni všeč zadrževanje v lastnih izločkih, a se skozi tedne in mesece tega navadijo in jim tudi ni hudega. A vendar ga je po dveh letih potrebno od tega spet odvaditi. In kako lahko nekdo reče, da otrok še ne zna na stranišče, če mu niti ne da nobene izbire in možnosti???

Poleg pediatrov bi se tu oglasili tudi psihologi, ki trdijo, da prezgodnje navajanje na stranišče lahko pri otroku povzroči razne travme in frustracije. Potemtakem so vsa »primitivna« ljudstva in velik del Azijcev (kjer pleničk sploh ne uporabljajo) do konca zafrustrirani in polni travm…in ubogi praljudje, ki v pradavnini še niso imeli Pampersa. In naj tukaj poudarim, kakšna hvaležnost sije iz očk naše deklice, da ji ni treba lulati in kakati v pleničko. Neverjetno, ampak jaz kot mama opazim izjemno razliko v njenem počutju in obnašanju, odkar to počneva. Strinjam pa se, da lahko travme povzroči siljenje na kahlico pri starejšem otroku, ki je navajen na pleničko in je še ni pripravljen opustiti. Le kaj bi rekel Freud, ko smo mu sedaj porušili njegovo teorijo o analni fazi?

Vsi, ki še vztrajate pri branju, si najbrž mislite: »Pa povej že vendar, kako?«

Torej, poznati je treba le nekaj dejstev:
• otrok med trdnim spanjem nikoli ne odvaja, to stori šele, ko se zbudi (tudi pri odraslih je tako, kajne?) oz. se prebuja,
• otrok odvaja (skoraj) vedno po hranjenju.

Nekaj časa je treba dobro opazovati svojega otroka – torej njegovo izločanje (kdaj, kako pogosto, kakšno je njegovo obnašanje pred odvajanjem – običajno je otrok nemiren, siten, v spanju se premetava) – to najlažje storimo tako, da otroka pustimo brez pleničke (če je hladno, ga pokrijemo) ali pa mu nadenemo le bombažno tetra pleničko, da takoj opazimo, ko je mokra…ali pač kako drugače improviziramo. Dobro je, če imamo kakšno nepremočljivo podlogo, da zaščitimo podlago in svoja oblačila. In praktično je, če otroka oblečemo tako, da ga je najbolj enostavno sleči (najlažje je pač poleti). Čez čas otroka že tako dobro poznamo, da točno prepoznamo signale in redko se zgodi, da znakov ne pokaže.

Po mojih izkušnjah je najbolje začeti tako, da otroka takoj po spanju in hranjenju slečemo, ga primemo za bedrce, naslonjen naj bo s hrbtom in glavico na naš trebuh – torej en tak »čepeč« položaj (če še ne zna sedeti) in ga držimo nad wc-jem, umivalnikom, kahlico... Dobro je, če je nasproti ogledalo, da lažje spremljamo, kaj se dogaja. Če pa zna že sedeti, pa ga lahko kar na kahlico ali školjko posedemo. In potem je zelo velika verjetnost, da se »zgodi«. Zraven damo otroku znak, ki kasneje sproži pogojni refleks (npr. šššššš). Ko uspe, dobiš takšno veselje, da poskušaš znova in znova in vedno več je uspeha in vedno manj »nesreč«. Prve dni si malce bolj na preži in imaš res nekoliko več dela, ker se pač še učiš, potem pa se navadiš. In veselit se moraš vsakega uspeha in se ne sekirat za neuspehe. Je pa vsak trud naložba za prihodnost.

In zanimivo…to o ne/obvladovanju sfinktrov pri dojenčku…naša tri-mesečnica lula skorajda vsakič, ko jo damo na wc, pa tudi če samo nekaj kapljic. Vidim, da izkoristi priložnost, kot jo izkoristimo mi, kadar ne vemo, kdaj bomo spet imeli priložnost lulat, pa čeprav nas ne tišči najbolj.

Za vse, ki menite, da je to težko: najtežje je narediti preobrat v svoji glavi, da je to sploh možno in sprejemljivo. Vse ostalo je potem mala malica.

Če še vedno vztrajate pri branju, v nadaljevanju navajam nekaj najbolj pogostih pripomb, in vprašanj skeptikov ter odgovore nanje:

Kaj pa, ko gre otrok v vrtec oz. v varstvo k nekomu, ki metode ne more, ne zmore ali ne želi izvajati?

Po izkušnjah drugih staršev se otrok lahko nauči tudi delnega »diaper free«, ko gre npr. v vrtec in ta metoda tam morda ni izvedljiva. Hitro dojame, da se v vrtcu pač lula in kaka v pleničko, doma pa v stranišče oz. kahlico.

Pa saj potem ne moreš nič drugega početi, ker otroka samo slačiš in oblačiš! Saj nimaš časa delati samo tega!

Morda imaš na začetku res nekoliko več dela s tem, a se hitro navadiš in z vsako čisto pleničko je tvoj trud poplačan. Čez čas pa si z otrokom že tako usklajen, da to storiš mimogrede in niti ne razmišljaš, da si kdaj delal drugače. In s previjanjem je več dela kot s to metodo, čeprav je res, da previjaš redkeje, kot pa nosiš otroka na stranišče.
Če razmišljaš dolgoročno, v bistvu s časom celo prihraniš, ker imaš dela iz tedna v teden manj. Otrok je namreč pri enem letu že popolnoma »zanesljiv« (tudi ponoči), enostavneje se z njim sporazumeš in so »nesreče« le še posledica nerodnih naključij. Če seštejemo (1) vso slačenje in oblačenje na začetku ali (2) previjanje do dveh, treh let, je očitno, da je bila prva varianta boljša naložba glede prihranka časa (in seveda denarja).
Sicer pa roko na srce: kar priznajmo si, kaj vse imamo v življenju čas početi – vsakega od nas bi najbrž bilo sram, če bi nas kdo gledal, za kaj vse si vzamemo čas…veliko časa. Zakaj si ga potem ne bi za svojega otroka. Pa še država nam (enim bolj, drugim manj) pomaga, da smo lahko eno leto doma z otrokom in mu posvetimo glavnino svojega časa.

Našega 2-letnega otroka pa nič ne moti polna plenička ali mokre hlačke!

Seveda ga ne moti, če pa se je v vseh teh mesecih nanjo tako navadil, da mu je ta nekaj popolnoma normalnega.

Skratka, kot sem omenila na začetku: moj namen je bil zgolj predstaviti eno izmed možnosti, vi pa izberite tisto, ki se vam zdi najbolj sprejemljiva!!

Če sem koga navdušila in če koga zanima še več, priporočam v branje:
http://bibaleze.si/clanek/starsi/intervju-novorojencki-ne-po trebujejo-plenick.html
http://med.over.net/forum5/read.php?1,4473621,5449266#msg-5449266



Največ napisanega na to temo pa je tako na tujih straneh. Vtipkate samo »diaper free baby«.

Pa lepo starševstvo vam želim – s pleničkami ali brez njih!!

Opomba: opravičujem se, če sem si kakšno frazo ali argument sposodila od staršev, ki izvajajo opisano metodo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
20.5.2010 23:33:01   
rija
Hvala, da si delila tole izkušnjo z nami.

Jaz sem za to metodo enostavno prelena. Pa tudi moj otrok je že kar nekaj časa diper free.....kot vsi....enkrat do prvega razreda.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu jagnje)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
20.5.2010 23:45:55   
ledenaa
Poleg pediatrov bi se tu oglasili tudi psihologi, ki trdijo, da prezgodnje navajanje na stranišče lahko pri otroku povzroči razne travme in frustracije. Potemtakem so vsa »primitivna« ljudstva in velik del Azijcev (kjer pleničk sploh ne uporabljajo) do konca zafrustrirani in polni travm…in ubogi praljudje, ki v pradavnini še niso imeli Pampersa -veš nekateri se  ne strinjamo s tem,ker smo čez to šli z otrociuser posted image

če tebi paše ti kar.veš četudi bo otrok do 2 leta bil v plenici mu ne bo nič user posted image


Sicer pa roko na srce: kar priznajmo si, kaj vse imamo v življenju čas početi – vsakega od nas bi najbrž bilo sram, če bi nas kdo gledal, za kaj vse si vzamemo čas…veliko časa. Zakaj si ga potem ne bi za svojega otroka  -)  za svojega otroka si vedno vzamemo čas,to pa še ne pomeni da bi ga morali imeti brez plenic user posted image
rajši ta čas,ki ste ga vi porabili za vaše preoblačenje nezgod,ujemanje  whatever da vidiš kdaj bo otrok scal,porabimo za drugačno ukvarjanje z otrokom user posted image
V vsakem pogledu so otroci na istem.Vi ki ste bili prej brez plenic in drugi ki so bili kasnejeuser posted image

< Sporočilo je popravil ledenaa -- 20.5.2010 23:49:23 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 8:44:25   
Urska09
Zanimiva izkušnja. Ampak kot je ena že napisala: enostavno sem prelena in se mi ne da. Oziroma ta čas slačenja, lovljenja in oblačenja nazaj rajši porabim za kaj drugega, po mojem mnenju bolj prijetnega za oba: mojega otročka in mene. Sploh pa, če je pri hiši več kot en majhen otrok user posted image

(odgovor članu jagnje)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 8:47:33   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: jagnje

Po mojih izkušnjah je najbolje začeti tako, da otroka takoj po spanju in hranjenju slečemo, ga primemo za bedrce, naslonjen naj bo s hrbtom in glavico na naš trebuh – torej en tak »čepeč« položaj (če še ne zna sedeti) in ga držimo nad wc-jem, umivalnikom, kahlico... Dobro je, če je nasproti ogledalo, da lažje spremljamo, kaj se dogaja.


Glede na moj tempo ko je bila moja mala mi kaj takega ne bi zneslo. Pa še podpis pod Rijo.

Tole z umivalnikom mi je čisto mimo. Ker je neokusno. Sem pa 100%, da take mame obstajajo. S tako mamo sem si namreč delila sobo na otroškem oddelku. Je kahlico praznila v umivalnik.

(odgovor članu jagnje)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 8:49:11   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

IZVIRNO SPOROČILO: jagnje

Po mojih izkušnjah je najbolje začeti tako, da otroka takoj po spanju in hranjenju slečemo, ga primemo za bedrce, naslonjen naj bo s hrbtom in glavico na naš trebuh – torej en tak »čepeč« položaj (če še ne zna sedeti) in ga držimo nad wc-jem, umivalnikom, kahlico... Dobro je, če je nasproti ogledalo, da lažje spremljamo, kaj se dogaja.


Glede na moj tempo ko je bila moja mala mi kaj takega ne bi zneslo. Pa še podpis pod Rijo.

Tole z umivalnikom mi je čisto mimo. Ker je neokusno. Sem pa 100%, da take mame obstajajo. S tako mamo sem si namreč delila sobo na otroškem oddelku. Je kahlico praznila v umivalnik.


No, dokler ni v pomivalno korito, še kar gre.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:09:12   
jagnje
Za vse, ki pljuvate po meni oz. se ne strinjate: očitno ste preslabo prebrale moj tekst - ničesar ne vsiljujem in se nad nikomer ne zgražam (kot se nekatere med vami nad menoj), zato neko nestrinjanje tukaj sploh ni na mestu. Želim samo deliti svoje znanje in izkušnje, ker pač menim, da bo to morda komu prav prišlo. Kot je prav prišlo meni, ko so drugi to delili z mano, in sem jim za to zelo hvaležna. In lepo sem napisala, da ni nič narobe, če vam ta metoda ni sprejemljiva. Pač površno berete in se zato ne morete upreti cinizmu in sarkazmu.
In kot sem rekla - najtežji je preobrat v glavi, kar pa je za negativce in cinike še posebej težko.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:10:08   
ronja
Lahko imaš enostavno eno posodico v ta namen (ki je ne uporabljaš za druge stvariuser posted image ) in potem dilema o pomivalnem koritu ali umivalniku odpade. Tako posodico imaš lahko v vsaki sobi in ni problem dat otroka gor. To gre tudi zunaj, kadar je dovolj toplo. Sicer je urin sterilen, pa dojenčki niti nimajo nekih strašnih nasičenih zadev not, ampak jaz sem imela kar posodice, ker se mi tako ni bilo treba sekirat, kaj si bo kak obisk mislil, hehe. Pa še nosit ti je ni treba drugam in jo imaš lepo v naročju.

MOja tavelika je bila "brez plenic" odkar sem zvedela, da je to mogoče - od 6. meseca dalje, mlajša pa od 6. tedna. Naslednji bo od 6. dne, očitno, hehe. Pri tem, da smo imeli starejšo ponoči še kar nekaj časa v plenicah, tamlajše pa poleti sploh nič, ne podnevi, ne ponoči, ne na sprehodu, nikjer - na morje (za dober mesec) sploh nisem vzela nobene pleničke, niti za na pot ne. Ni bilo treba, ker sem itak vedela, kdaj mora it, pa tudi po pravici povedano sem čisto pozabila nanje.

Vsak starš da otroku tisto, kar se mu zdi dobro, da bi otrok imel, imamo pa različne lestvice, kaj se nam zdi pomembno in kaj ne, vsak si naredi svojo. Meni se je to  zdelo fajn za moje otroke, ker sta obe zelo jasno dali vedet, da plenic ne marata, ker ROnja od prvič, ko sem jo dala na kahlo, ni več kakala drugam par mesecev in ker mi je Lejla vedno tako lepo sodelovala - predvidevam, ad ne bi, če ji ne bi bilo tako bolj všeč.

Je pa res, da gre nekaj časa kot po maslu, potem se pa zatakne - ko začnejo otroci plazit ali hodit, navadno. Pozabijo, enostavno, se zaigrajo in ne dajejo več takih znakov. Tako da, jagnje, računaj, da ne bo šlo ves čas enako dobro. Pri nas je zdaj spet ok, na začetku, ko je šla v vrtec (kjer je pa seveda v plenici, čeprav zdaj doma že sama prinese kahlo , si potegne hlače dol in se usede nanjo - ima 16 m) pa se je vse zmedlo. Sem jo že prej malo navajala na plenico, ker sem vedela, da bo šla v vrtec in da nimam šans, da bi jo imeli brez plenice, da ne bi imela dveh šokov hkrati. Je pa trapasto - navajat otroka pri 1 letu na plenicouser posted image . Ampak po moje je bilo to boljše zanjo. Pri eni babici je vedno brez plenic, pri drugi pa če smo mi zraven je brez, sicer pa z. ne silim nikogar, ker se mi zdi, da to dela samo, če se človek sam odloči. Skrivam pa tudi ne, ker se mi zdi brezveze.

Sama zagovarjam tezo, da če lahko to delaš sproščeno in se s tem ne obremenjuješ, potem super. če bi te to spravljalo v stisko, potem bojše, da imaš otroka v plenici in si zadovoljen.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:17:18   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: jagnje


In kot sem rekla - najtežji je preobrat v glavi, kar pa je za negativce in cinike še posebej težko.


in torej je vseeno res, da nas hočeš s svojim dolgim sestavkom pripraviti do preobrata v glaviuser posted image  in ker smo ciniki in negativci, pač ne gre...ne? in torej nam ne moreš vsiliti svoje edine prave metodeuser posted image

kar sem napisla, za tem stojim in zagovarjam "vsak po svoje". ampak ti pa za krinko zagovarjanja iste teze tukaj napadaš in žališ drugače mislsleče.

ni samo ena absolutno pravilna stvar....jih je več....cel spekter....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu jagnje)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:26:16   
emibu
moja babi je zrasla  v poviti riti,moja mami,jst.. pa nobeni nič ne fali,tako da bo tudi moje dete..
Kaj pa ko si sredi nakupovalnega centra? bo dojenček zdržal da priletiš do wc-ja??user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:26:58   
rija
ti si tudi smešna......user posted image  z dojenčki se vendar ne hodi kofetkat v nakupovalne centre....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:30:06   
emibu
hm..čudno zakaj potem tok vozičkov k stopiš v kak center.user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:32:58   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: emibu

hm..čudno zakaj potem tok vozičkov k stopiš v kak center.user posted image user posted image


To si tiste mame, ki po liniji najmanjšega odpoRRa, saj veš, otroka v voz pa v šoping, namesto na svež zRRak po gmajnah in tRRavnikih. Tiste, ki gledajo na lasten užitek, da se pasejo po nakupovalnih centRRih. RRoko na sRRce, le kaj ima otRRok od tega?

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:34:29   
mateja8
Emibu....a ne vidiš, da se rija šali. To je blo tako sarkastično napisano......saj jsj tako razumem. user posted image

_____________________________

27.7.2004 Žiga,
17.9.2009, mesec prezgodaj Vita:
rojstvo: 2100 g, 46 cm
21. mes.: 11300 g, 83 cm

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:37:18   
krtačka
rijauser posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:37:42   
mateja8
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: emibu

hm..čudno zakaj potem tok vozičkov k stopiš v kak center.user posted image user posted image


To si tiste mame, ki po liniji najmanjšega odpoRRa, saj veš, otroka v voz pa v šoping, namesto na svež zRRak po gmajnah in tRRavnikih. Tiste, ki gledajo na lasten užitek, da se pasejo po nakupovalnih centRRih. RRoko na sRRce, le kaj ima otRRok od tega?


A potem si mami enkrat ne mesec ne sme privoščiti sprehoda po nakupovalnem centru. Medtem, ko je vsak dan zunaj na svežem zraku???
Pa babe kje živite.
Js živim na deželi, smo vsak dan zunaj a zdej pa ne smem v trgovino z vozičkom, ker me bojo take smotke kot ste ene tle obirale, da po trgovini šetam nemesto zunaj po zraku?
wtf?

_____________________________

27.7.2004 Žiga,
17.9.2009, mesec prezgodaj Vita:
rojstvo: 2100 g, 46 cm
21. mes.: 11300 g, 83 cm

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:42:48   
emibu
sj sem razumela user posted image   ja jooi to je pa res napoor za dojenčka če je 1 urco v trgovini,a to k ga pa nad umivalnikom držiš takra k še sam glavice nemore dvignit je pa normalno al kaj' ne ga srat...

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:45:06   
mateja8
IZVIRNO SPOROČILO: emibu

sj sem razumela user posted image   ja jooi to je pa res napoor za dojenčka če je 1 urco v trgovini,a to k ga pa nad umivalnikom držiš takra k še sam glavice nemore dvignit je pa normalno al kaj' ne ga srat...


Tole je pa komentar dneva!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

27.7.2004 Žiga,
17.9.2009, mesec prezgodaj Vita:
rojstvo: 2100 g, 46 cm
21. mes.: 11300 g, 83 cm

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:45:10   
ronja
Kaj pa ko si sredi nakupovalnega centra? bo dojenček zdržal da priletiš do wc-ja??user posted image

Odvisno od dojenčka: Ronja ni in sem jo tam mela v plenici. Lejla je in mi je dala celo čas, da je babi izbrala čeveljčke zanjo in sem jo potem odnesla na drugi konec centra na wc, se je polula in sva prišli nazaj. Ni pravila. Za Lejlo ti pa lahko povejo tudi januarčice, ko smo se dobile parkrat v šoping centru in sem jo vmes pač nesla na wc.

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:45:19   
water lily
Že jezušček je mel plenice na riti....

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:48:18   
ronja
a to k ga pa nad umivalnikom držiš takra k še sam glavice nemore dvignit je pa normalno al kaj' ne ga srat...


Novorojenčka pestuješ - tudi ko ga normalno držiš, ga navadno ne držiš za rit oz. je ta prosta- tako da če bi bil brez plenice, ne bi lulal po tvoji roki, se strinjaš? In enako ga držiš, pa daš spodaj eno posodico, kadar mora lulat. Niti preprijemat ti ga ni treba, samo bodi odpneš ali majico dvigneš oz. hlače spustiš. V praksi to ne zgleda tako grozno kot si ve predstavljate, se mi zdiuser posted image .

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:53:37   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

a to k ga pa nad umivalnikom držiš takra k še sam glavice nemore dvignit je pa normalno al kaj' ne ga srat...


Novorojenčka pestuješ - tudi ko ga normalno držiš, ga navadno ne držiš za rit oz. je ta prosta- tako da če bi bil brez plenice, ne bi lulal po tvoji roki, se strinjaš? In enako ga držiš, pa daš spodaj eno posodico, kadar mora lulat. Niti preprijemat ti ga ni treba, samo bodi odpneš ali majico dvigneš oz. hlače spustiš. V praksi to ne zgleda tako grozno kot si ve predstavljate, se mi zdiuser posted image .



pa jim to nič po nogah ne teče?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:55:19   
mateja8
Ne bom več brala, ker ne dopuščate drugačnega mnenja. Vaša dejanja so edino pravilna al kaj? Mal ste mim.

Vsak zase prav dela in vsi otročki do sedaj so zrasl in jim nč na manjka, pa bojo tut naš.


_____________________________

27.7.2004 Žiga,
17.9.2009, mesec prezgodaj Vita:
rojstvo: 2100 g, 46 cm
21. mes.: 11300 g, 83 cm

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 9:57:12   
water lily
Osebno mislim da ženske k 24ur na dan bulijo v svoje sončEke in buhteke al kaj že kdaj se bodo polulal pa posral....no...za moje pojme majo mal problemov v glavi. Same s sabo. Puste otroke mal dihat matr. Viset na njih vsako sekundo njihovga življenja pa se "na višji ravni povezovat"...kristus ej. Mislm ni zdravo to glih no... Svojga življenja verjetno nimate al kako? Mislm ločeno od vaših sončekov?
Drgač pa slovenija ma dost gozda....se da zihr kje sklesat iz vej kkšno votlino pa živet "naravno". Pa še s pucanjem kakcev in lužic nimaš problemov poluser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!!
21.5.2010 10:00:09   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Osebno mislim da ženske k 24ur na dan bulijo v svoje sončEke in buhteke al kaj že kdaj se bodo polulal pa posral....no...za moje pojme majo mal problemov v glavi. Same s sabo. Puste otroke mal dihat matr. Viset na njih vsako sekundo njihovga življenja pa se "na višji ravni povezovat"...kristus ej. Mislm ni zdravo to glih no... Svojga življenja verjetno nimate al kako? Mislm ločeno od vaših sončekov?
Drgač pa slovenija ma dost gozda....se da zihr kje sklesat iz vej kkšno votlino pa živet "naravno". Pa še s pucanjem kakcev in lužic nimaš problemov poluser posted image



user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?