|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenčkov ekcem???
5.1.2010 10:06:23   
65si72
Imam 5 mesecev staro hčerkico. Pri dobrih dveh mesecih, prej je imela izredno lepo kožo, so se ji začeli pojavljati mozoljški na ličkih. Vsi, pediater, patronažna...so govorili, da gre za čiščenje kože, oz. hormonsko delovanje. Mozoljčki pa so se širili naprej na okončine, noge in roke ter tudi po obrazu. Na sistematskem pregledu pri 4 mesecih in pol je pediater pogledal in rekel, da gre za t.i. dojenčkov ekcem zaradi preveč delujočih žlez lojnic. Predpisal je kremo Elidel. V lekarni pa so bili več kot zgroženi glede uporabe te kreme zaradi preveč stranskih učinkov. Istega mnenja je tudi patronažna. Zato to stanje (vnete, rdeče kože z mozoljčki, ki občasno precej srbijo) blažim z Bepantenom oz. Ribodermom, kopam pa jo v oljni kopeli. Naj še povem, da se vseskozi samo dojimo. Prosim vas za nasvet, če je imela katera podobne probleme. Že v naprej lepa hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenčkov ekcem???
5.1.2010 12:17:33   
madela
Krema Elidel je res zelo močna,vendar tudi pomaga. Saj v navodilih imaš lepo napisano,da je treba namazat zelo na tanko in uporablja se kratek čas.
Moj ga je dobil pri 2 mesecih starosti in nisem razmišljala ali uporabit ali ne. Krema mu je pomagala zelo hitro. Tako sem si tudi jaz oddahnila,ker je otroka cel čas srbelo in peklo po koži.

V lekarni ti že lahko povedo svoje mnenje,vendar pa če se je zdravnik odločil za to kremo jo tudi uporabi.
Saj tudi ni tako zelo grozna,kot navajaš.
Pa niso morda pomislili tudi na kake alergije? Pri nas so bile te vzrok izpuščajem.

(odgovor članu 65si72)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenčkov ekcem???
5.1.2010 18:51:24   
pikapolončica
mi smo uporabili elidel kremo pri petih mesecih, res je hitro pomagala in ni bilo nobenih problemov. sedaj pa jo bomo mogli spet uporabit, saj so se ekcemi vrnili...

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenčkov ekcem???
5.1.2010 20:39:14   
akin
Ne poznam točno takšnih težav kot so vaše, ampak če si v dvomih glede kreme, pa morda ni odveč, če vsaj poskusiš prej s čim naravnim. Pri nas je vse podobne težave na koži reševal čaj iz slesa (mazanje oz umivanje z njim, ne pitje, da ne bo pomote) , veliko bolj učinkovito kot Bepanthen in podobne žaube.

(odgovor članu pikapolončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenčkov ekcem???
6.1.2010 12:32:54   
sanelaa
Uf, vsi kortikosteroidi žal pomagajo samo kratkoročno.................koža se jih hitro navadi, sčasoma potem splon steroidov ne zazna več in je treba poseči po drugi, bolj močni kremi.
Ampak to žal nikamor ne pelje, sploh ne na koži tako malih otrok.


Mi smo imeli z našim sinom hude, hude probleme, kožo na obrazu mu je pobralo do živega, grozna lička je imel. Smo poskusili advantan, elidel, afroderm.........pa žal ni blo učinka.
Ekcemov smo se za vedno znebili šele potem, ko smo začeli uporabljati kremo, ki je na naravni bazi.

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?