|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje in spanje na dojkah
8.7.2009 12:53:44   
nastasja
Zdravo!
Naša user posted image   bo zdaj stara 5 mesecev in se polno dojiva. Pred kakim mesecem se je začela ponoči zbujat in jest na vsake 2 do 3 ure (po 1h zjutraj zaspi pa ob 21.00). Naj še povemda je imela pri porodu 3830 zdaj pa ima 7.900. Neče sprejet flaške niti dude. Poskusila bom s čajem ampak že čez dan mi vse ven pljuva. In sedaj največki problem: vedno hoče zaspat priklopljena. Če ji dam dudo jo samo grize in pljuva ven, zamenjala sem že cel kup cucljev. Tudi uspavanje v poseteljivi z uspavanko ne gre. Parkrat je zaspala tako da smo jo malo rukali, ko je bila na boku, ampak sedaj niti to ne uspe, saj se obrne na kravce nekaj časa uživa, potem je pa vik in krik. Kako naj jo odvadim, da bi mi zaspala drugače kot na dojki?
Težka je dovolj in mislim da ne rabi še nočnega hranjenja ampak kaj ko se zbudi ...dude neče ....jo priklopim potem pa cuza in seveda spet je.
Čez dan včasih zaspi v vozičku....vedno pa tudi ne. Rabim nasvete in predloge.
pa Hvala in lepo se imejte.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje in spanje na dojkah
8.7.2009 13:09:11   
ledenaa
Moj  nasvet in predlog je da pusti
Pa kaj če na dojki zaspi
In ne moreš rečt,da je težka dovolj in ne rabi nočnega hranjenja.
kaj pa veš,mogoče je lačna,žejna.
Tvoje mleko je hrana in tekočina ko je otroček žejen

Vse mine in tudi to bo

(odgovor članu nastasja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje in spanje na dojkah
8.7.2009 13:31:29   
zmajaz
Meni je ta 1. od začetka tudi vedno med dojenjem zaspala - in sem jo pač pustila, pa zarad tega nismo nikoli imeli težav. Ko je bila že večja, potem včasih med dojenjem ni več zaspala - v tem primeru, sem jo pa, ko je nehala jesti, pač položila v posteljico in ugasnila luč, pa je lepo zaspala.

Če ti je, potem je že lačna ali žejna in očitno še rabi dojko - drugo bi pa bilo, če bi videla, da se samo igra z dojko ali da jo ima namesto dude, v resnici pa sploh ne je.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 8.7.2009 13:32:46 >

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje in spanje na dojkah
8.7.2009 20:25:28   
P*****
Če ti je, potem je že lačna ali žejna in očitno še rabi dojko - drugo bi pa bilo, če bi videla, da se samo igra z dojko ali da jo ima namesto dude, v resnici pa sploh ne je.
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ravno ta problem imam jazuser posted image . Stara je 10 mesecev in zavrača dudo. Do meseca nazaj jo je imela, sedaj pa jo videti ne moreuser posted image . Poskušam ji uvesti ninico, da se bo imela s čim potolažiti septembra, ko gre v jaslice. Mi pa ne uspeva. Tudi čez dan mi zaspi samo na dojki ali v avtu. In to se je začelo, ko se je začela postavljati na nogice. Prej je zaspala tudi v vozičku in zvečer sem prižgala zvezdico in je sama zaspala (z dudo).
Lahko tudi meni kakšen nasvetuser posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje in spanje na dojkah
9.7.2009 20:39:35   
nastasja
ja ima me za dudo, poje kar priteče, potem pa  še cuclja in če ji bradavice ne bi ven potegnila bi cucljala kdove kako dolgo. včasih ko ji bradavico povlečem ven iz ust se predrami in jo hočem prelisičit z dudo pa ne gre...spet jok...pa gremo zizat:(
pred kakim mesecem je bilo stanje boljše...zaspala je v posteljici socer ne vedno...samo zvečer sva se crkljali....zdaj pa je že problem v lupinici..
res več ne vem kaj naj še poskusim....
naj bom duda?

(odgovor članu P*****)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje in spanje na dojkah
10.7.2009 15:39:16   
uršika***
mi imamo za takšne primere vetrovne kaplice, ker ponoči sama duda ni dovolj dobra. so sladke, z mentolom in vedno po njih zaspi. dam mu eno kapljico na dudo in ga tako prelisičim. je pa naš mali isto star 5 mesecev, je pa še ob 4 ponoči in potem zjutraj.
čeprav nekateri odsvetujejo, da se dajejo te kaplice na dudo, ko ima krče, so nam pomagale samo na ta način. no, sedaj jih pa še nismo popolnoma opustili, saj so za našega malčka kar priročno uspavalouser posted image poizkusi, mogoče ti uspe, saj verjamem, da ni ravno prijetno, če je non stop na tebi priklopljena.

(odgovor članu nastasja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje in spanje na dojkah
10.7.2009 21:08:49   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: nastasja
naj bom duda?


Na to vprašanje lahko odgovoriš samo sama, ker bo tako, kot se boš sama odločila. Mene je naša ta prva pri kakem tednu starosti hotela imeti za dudo - že itak je jedla počasi in celo večnost (prva dva meseca od 40 minut pa do eno uro ali celo dlje), pa še potem, ko se je že najedla, bi še kar bila priklopljena. Eno večer mi je jedla že več kot eno uro in zraven seveda zaspala. Prestavila sem jo v posteljico in takoj je bil jok. Jo vzamem nazaj, trikrat potegne in spet spi. Jo dam spet v posteljico in spet jok. Jo še 1x vzamem in pristavim, spet trikrat potegne in spi na dojki. Jo dam spet v posteljico in spet jok. In sem rekla - zdaj pa dosti - previta je, sita je, za dudo ji pa ne bom. In je enostavno nisem več vzela ven, niti prižigala luči. Lepo sem jo božala po trebuščku, pa je še kakih 10 minut sitnarila, potem je pa zaspala. Naslednji večer je spet poskusila in spet ni dosegla svojega - od takrat dalje je bil pa mir in se je že takoj naučila, da ko se luč ugasne je čas za spanje in pika. In to se nam je vseskozi potem za naprej obrestovalo, ker nikoli nismo imeli problemov z uspavanjem. Če je zaspala na dojki v redu, če ni, sem jo pa takoj, ko je nehala jesti, položila v posteljico in ugasnila luč, pa je sama zaspala. Pa potem sem ji vedno, ko sem opazila, da ne je več, ampak samo spi na dojki, dojko vzela.

Je pa tudi tale nasvet od uršike*** dober - to pa zdaj mi že kar nekaj časa prakticiramo pri ta drugem - če je siten, dude pa noče zagrabit, damo gor malo vetrovnih kapljic od koroških lekarn, ki so ful sladke, in ko ugotovi, da so kapljice na dudi, jo začne ful vlečti. Včasih se zgodi, da čez nekaj časa spet pljune dudo ven, ko ni več sladka, in spet zajoka, pa mu je treba še enkrat dat kapljico gor, potem pa vendarle zaspi. To prakticiramo zvečer, ko gre po hranjenju spat, pa tudi čez dan, če je kaj siten. Mi pa skoraj nikoli ne zaspi na dojki, ker se za razliko od ta prve ful hitro naje (od 5 pa do največ 15 minut).

(odgovor članu nastasja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje in spanje na dojkah
10.7.2009 21:10:59   
zmajaz
Mi rečemo tem vetrovnim kapljicam kar "čudežne kapljice", ker vedno pomagajo, če je siten - ne glede na to, iz katerega razloga - ko dobi kapljico na dudo, vse težave v hipu  minejo. user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje in spanje na dojkah
11.7.2009 14:50:57   
pajčolanka
samo nekaj je treba še vedet, dojenje ni samo hranjenje. Mogoče otrok ponoči pogreša mamino bližino, se želi malo pocartat, mogoče je žejna, lačna...

Moja punčka je stara dobrih 8m, pa še vedno jeva ponoči, 2x-3x, tudi 4x.
Se zdrami, ji dam dojko in ponavadi se kar podoji, včasih pa samo nekajkrat potegne in zaspi nazaj, vzamem ji dojko in takoj poturim dudko.
Ima tudi pleničko-za ninico.
Kaj pa vem jaz se niti ne obremenjujem z nočnim hranjenjem, je vendarle še zelo majhen otrok in me verjetno pač pogreša ponoči.

Probaj počakat da res oreng zaspi pa ji hitro poturi dudko.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?