|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Doma narejeno mleko za dojenčka
6.12.2012 10:01:02   
Myay
Zanima me, ali je katera poiskusila sama izdelati mleko za dojenčka, mlajšega od treh mesecev. V adaptiranih mlekih, ki so na trgu, je prisotno verjetno še kaj, razen navedenega na deklaraciji in to mojemu otroku verjetno dela težave, kljub temu da prejema hipoalergeno mleko in sem jaz na strogi dieti.
Vem, da 100% nadomestka ni in da je edino pravo le materino mleko. Otroka, ki je zdaj star 10 tednoc večinoma dojim, na dan dobi 1-2 obroka adaptiranega mleka, tako da bi to dodatno melko ne bilo edini vir hranil in vitaminov ter mineralov.

Ima kdo izkušnje s pripravo takega dodatka doma?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Doma narejeno mleko za dojenčka
6.12.2012 10:24:05   
Doll
Kaj je noter v prahu ti piše in to je to!!
Mogla bi tudi vedeti ,da je verjetno otrok na nekaj še alergičen,testi pač niso 100% .
In iz česa bi ti naredila mleko?

(odgovor članu Myay)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Doma narejeno mleko za dojenčka
6.12.2012 10:43:32   
Myay
Iz riža.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Doma narejeno mleko za dojenčka
6.12.2012 11:05:52   
nusi
da bi kdo sam delal mleko še nisem zasledila, mogoče vseeno še malo pri P preveri, ampak kot je rekla Doll, testi za alergije so pri tamalih izredno nezanesljivi in velikokrat ne pokažejo alergije, čeprav jo dojenček ima. Poskušaj ugotoviti če je alergičen še na kaj, na tvojem mestu bi ga peljala na bioresonanco. nočem delat reklame, ampak meni je patronažna povedala, da je bil njen vnuk 2 leti ves marogast in noben test ni nič pokazal, potem so ga pa peljali na bioresonanco, izločili par stvai in imajo mir.

< Sporočilo je popravil nusi -- 6.12.2012 11:06:21 >

(odgovor članu Myay)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
6.12.2012 11:07:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Doma narejeno mleko za dojenčka
6.12.2012 12:08:47   
Doll

IZVIRNO SPOROČILO: Myay

Iz riža.


To ni nobeno mleko

(odgovor članu Myay)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Doma narejeno mleko za dojenčka
6.12.2012 12:09:25   
Doll
pa tudi ne vem zakaj naj bi imel otrok en obrok z adaptiranim mlekom? Več ga pristavljaš več mleka imaš .

(odgovor članu Myay)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Doma narejeno mleko za dojenčka
6.12.2012 14:01:31   
mateyka
probaj čimveč pristavljat. pri 10 tednih lahk komot reguliraš provpraševanje/proizvodnjo s pogostejšim pristavljanjem. probaj no. če ti uspe ga lahko odstaviš od adaptiranega in rešiš problem mleka.
riževo mleko pa po moje ni enakovredna hrana za dojenčke. razen če bi se šla kemijo in bi mu dodajala vitamine, minerale itd., to ti pa verjetno ni namen..

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Doma narejeno mleko za dojenčka
6.12.2012 15:39:55   
Myay
Bi bila najbol srečna, če bi polno dojila. Tak je bil moj cilj od vsega začetka. Pa se je zakompliciralo s težkim porodom in dolgim poporodnim okrevanjem, da sem morala že v začetku dodajati. Ker pa sem hotela to omejiti na minimum, otrok ni zadosti pridobival na teži in je P rekla, več dodajajte, mora več pridobiti. Takrat je dobival dodatek tudi po 6x na dan. Dojila sem pa od vsega začetka non stop, razen po par minut, kar je vmes spal. Pred časom, ko mi je bilo bolje, sem prišla do 4x na dan polovičnih obrokov dodatka. Potem sem 1x rekla dovolj, zdaj bom pa le dojila. Tako je šlo en dan, ko je mali v solzah zvečer komaj zaspal, drugi dan zvečer pa ni več zaspal in se je drl do konca, dojiti se ni več hotel. Za posledico sem mela to, da se že čez dan ni hotel dojiti, čeprav je bil očitno zelo lačen. Tako sem nekako prišla do tega, da zdaj dojim tudi non stop čez dan do poznega popoldneva, ko se pa otrok res upre sesanju, potem ko zvečer vsaj malo zaspi po dodatku, pa se ponoči tudi zelo pogosto dojiva. Mislim, da je problem v nastavkih za dojenje, ker po njih zelo počasi pije, brez njih pa ga ne morem pristaviti, ker se ne zna prisesati in se močno joka. Tako da z dojenjem se res trudim, kar se da, upam, da mi enkrat tudi uspe samo dojiti (če se malemu vse ne bo uprlo), do takrat pa bi rada imela za dodajanje čim manj umetno varianto. Redi se tudi zdaj dovolj, zato mislim, da pri meni energijsko in tudi po vitaminih, mineralih, dobi zadosti.
Na to misel sem prišla, ker imam res težave tudi s formulami za alergike na kravje proteine, po katerih, ko jih popije, kmalu dobi izpuščaje. Pediatrinja pa pravi, vi kar vztrajajte, saj ni tako hudo flekast ipd. No, meni se ne zdi tako in iščem še druge možnosti. Sem ga pa tudi prijavila na bioresonanco, da vidim, na kaj pokaže alergijo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Doma narejeno mleko za dojenčka
6.12.2012 15:44:05   
Doll
Ste šli do specialistov?

(odgovor članu Myay)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Doma narejeno mleko za dojenčka
6.12.2012 16:40:55   
mateyka
afaik obstaja mleko za dojencke, ki je brez laktoze (ce je v tem problem), samo pozanimat bi se bilo treba..

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Doma narejeno mleko za dojenčka
6.12.2012 20:27:28   
nusi
Myay imaš ZS user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Doma narejeno mleko za dojenčka
9.12.2012 17:33:03   
mateja_c
SEVEDA obstajajo domače (doma narejene) formule za dojenčke, ki so neprimerljivo bolj kvalitetne in zdrave od kupljnegega AM (ki si v bistvu ne zasluži naziva hrana). Variant je več, možno je narediti fomrulo na osnovi surovega kravjega mleka, na osnovi surovega kozjega mleka ali pa na osnovi mesne juhe (če je pri dotičnem dojenčku res problem kravje mleko; večina ljudi, ki ima težave z mlekom, sicer lahko prebavlja surovo polnomastno mleko - edina varianta mleka, ki je zdrava; pasterizirana in homogenizirana mleka so namreč škodljiva).

Več informacij o domači formuli in pričevanja staršev, ki so AM zamenjali za domačo formulo, najdeš tule: http://www.westonaprice.org/childrens-health/recipes-for-homemade-baby-formula

Riževo mleko (ali katerakoli druga rastlinska mleka) za dojenčka nikakor niso primerna. Tudi za nikogar drugega v resnici ne, zlasti kupljena ne (da bi bila žita primerna za prehrano, morajo biti pravilno pripravljena, kar pomeni nakaljena in po možnosti še fermentirana, šele nato sledijo ostali koraki priprave).

Kupljeno AM pa ni nič drugega kot tretjerazreden zvarek, ki mu primanjkuje bistvenih hranilnih snovi (npr. holesterola, da drugih zadev niti ne omenjam) ter ki je poln neprimernih zadev (visoko procesirana, mrtva hrana, kot so npr. denaturirane mlečne beljakovine, rastlinska olja, sintetični vitamini itd).

Za vse tiste, ki se ob mojem pisanju počutite napadene, omalovaževane in ne vem kaj še vse - ni potrebe. Ni mišljeno kot napad na mame, ki uporabljajo AM. Ampak ob vsem sranju, ki nam ga vsiljuje kemofarmacija in prehranska industrija se mi zdi, da da bi bila "politična korektnost" in previdno postopanje okoli vrele kaše, da ja ne bi ranila kakšnih čustev, v resnici neumestna.
Zato, preden krenete v napad v smislu "a zdaj pa nisem dobra mama, ker dajem AM", ali "vsi vemo, da je surovo mleko škodljivo" ali "če AM ne bi bil dober, ga pediatri ne bi priporočali" - dopustite možnost, da stvari morda le niso take, kot nas učijo mainstream mediji in konvencionalna "modrost". Informacij je več kot dovolj in so več kot dostopne - stvar posameznika pa je, koliko se je prirpavljen poglobiti v zadeve in jih resnično preštudirati ter nenazadnje, koliko poguma premore za razmišljanje in delovanje izven ustaljenih okvirjev. Zgoraj navedena stran je dobro izhodišče za bolj poglobljeno znanje o prehrani.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Doma narejeno mleko za dojenčka
9.12.2012 20:35:02   
nusi
ne pocutim se napadene, mi je pa zal, da nisem prej naletela na ta clanek.

(odgovor članu mateja_c)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?