|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Drugi porod z EA
30.1.2005 8:57:48   
Špela
Je katera probala drugi porod z EA, če je bil prvi naraven?Je razlika očitna?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Drugi porod z EA
30.1.2005 10:27:41   
polona2
:ups:Vprašaj Ireno, društvenico, ona je imela dva naravna poroda in enega z EA, pošlji ji privat sporočilo,:ups: lp!

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Drugi porod z EA
30.1.2005 21:38:45   
soncek
vsaka pravi, da je bistvena razlika.imam dve kolegici ki sta rodili brez EA, v drugo pa z EA, pravia da bi zdje meli še več otrok

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Drugi porod z EA
30.1.2005 21:42:08   
Teni_
Jaz pa bom tudi v drugo šla kar brez EA(seveda, ko bom noseča, prej ne:)-). Verjetno je nekakj razlike 100%. JasnaD pa ti bo tudi nekaj znala povedat. 1. je rodila z EA, 2. pa je za to zmanjkalo časa.

LP,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Drugi porod z EA
31.1.2005 1:03:02   
Annny
Z bolečinami ali brez- odločitev valda ni težka:)-

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Drugi porod z EA
31.1.2005 10:00:30   
brbra
Ja kaj pa vem - jaz sem imela v sobi punco, ki je hotela rodit z ea pa na koncu ni šlo. Najprej ji sploh ni primla - kasneje pa se je zapletlo in je morala na CR in ker ni bila ea dovolj močna so ji dali še narkozo.
Rodila je 2 dni pred mano in ko sem prišla v sobo je še vedno imela hude glavobole in bolečine v hrbtu- tako da je rekla, da se pri naslednjem ne gre več in raje potrpi par uric kot pa potem 5 dni -:zmeden:.
Osebno je ne bi vzela, sploh pa sem rodila tako hitro, da mi verjetno sploh ne bi primla :)

Ampak vsak ve koliko bolečine prenese in odločitev je individualna.

lp

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Drugi porod z EA
2.2.2005 9:23:54   
JASNA D
Razlika je očitna. Ampak, če bi mi lahko kdo garantiral, kar seveda ne more nihče na tem ljubem svetu, da bi šlo naslednjič tako, kot je šlo v drugo - grem tudi jaz rodit brez E.A. Posledic ni bilo nobenih - ne prvič, ko je prijela premočno, ne drugič, ko sem čutila vsak šiv, ko bi naj E.A. "držala".

Drugače pa - vsaka naj bo sama sebi svetovalec pri tej odločitvi. Stranski učinki - so ali pa jih ni - tako je tudi z navadnimi tabletami proti bolečinam, ali ne?

Jasna

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Drugi porod z EA
2.2.2005 10:22:48   
*maja
No pa da še jaz svoj lonček pristtavim.
Jaz sem pa do zdaj dvakrat rodila brez EA (tudi v tretje bom), in sploh ne razmišljam da bi jo vzela, ker sem slišala tudi za veliko negativnih posledic. Moja kolegica še 19 mesecev po porodu čuti mravljince v križu in nogah :zmeden:.

Sploh pa ne vem zakaj se punce tako zelo bojijo poroda brez EA :zmeden2:.

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Drugi porod z EA
2.2.2005 16:17:09   
polona2
Negativne posledice seveda so, kot pri vsaki taki stvari, drugače pa EA dajejo tudi pri operacijah, a bi jo takrat tudi odklonila???
Ti se sprašuješ:zmeden2:zakaj se bojimo rodit brez EA, jaz se pa sprašujem,zakaj se nekdo tako rad zvija v porodnih bolečinah:zmeden:, to je stvar, ki mi ne bo nikoli jasna, pa da ne bo sedaj zopet katera napisala, da se zaradi naravnega poroda bolj ceni, ker je to nonsens,
vsaka se mora SAMA zase odločit, na porodni postelji je SAMA in SAMA mora rodit in prenašat popadke, te vaše "moja kolegica, bla bla, pa od moje kolegice kolegica, bla, bla", mi gredo pa že prav na živce...

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Drugi porod z EA
2.2.2005 16:32:26   
polona2
Sicer je pa že vprašanje brezvezno, ali res misliš, da bi ženska s prvim naravnim porodom in z drugim porodom z EA, šla v tretje rodit naravno??? Mislim, da ne:hudicek:...
Ta tema se vedno sprevrže v nekaj čisto levega, če hočeš roditi brez bolečin, si priskrbi literaturo o EA, pojdi na razgovor o EA, pri sebi razmisli, ali se boš kljub (neznatnemu...)tveganju odločila za to metodo in se ne oziraj na druge, ne name, ki sem rodila z EA in ne na koga drugega, ki trdi, da je naravni porod prava žurka:hudicek:,
odloči se ZASE, ti sama najbolj veš, kaj je ZATE dobro in kaj ne, srečno:rozica::rozica::rozica:!!!

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Drugi porod z EA
5.2.2005 16:12:10   
frutka_
Polona2 dobro si napisala!!!

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Drugi porod z EA
6.2.2005 16:52:10   
Maxica
Jaz sem pred pol leta rodila z EA in imam same dobre izkušnje z njo. Tudi kakšnih posledic :zmeden: nimam. Najbolje pa je res, da se osebno pozanimaš glede EA v porodnišnici, kamor nameravaš iti rodit.

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Drugi porod z EA
7.2.2005 22:29:46   
Uršula
No jaz razmišljam o drugem porodu čez nekaj let, ko bom spet pripravljena kar z EA, saj je bil prvi porod zelo travmatičen. V nosečnosti sem bila čisto proti EA, le rekla sem, da je potrebno najprej probat kako to gre brez vsega. Pa je bilo zame prehudo. Upam, da bodo čez nekaj let že boljši strokovnjaki na tem področju.

Lep pozdrav vsem:ups:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?