|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Duda in dojenje
9.9.2004 17:50:18   
Babsy

Živjo!
:duda:

Verjetno je bilo na to temo že veiko napisanega, pa vas kljub temu prosim za nasvet in vaše mnenje.
Kaj menite o dudi?
Prebrala sem vse mogoče argumente za in proti. Pa se vendarle ne morem odločiti kako.
Naš malček ima slaba dva tedna, pa se trudiva vzpostaviti neko rutino v dojenje. Včasih ga moram dojiti tudi na eno uro ali na uro in pol, ko vendarle ni zelo lačen, pa joka in išče kaj bi vlekel. Potem se dojimo in podiramo kupčke, pa spet dojimo, pa previjamo in včasih celotna procedura traja celi dve uri, preden spet zaspi. Noči se nam tako zelo podaljšujejo. In tu sem pred dilemo kaj storiti.
Mleka imam dovolj, v tem sploh ni problem.

Je imela katera podoben problem? Kako ste prešle v daljšo rutino spanja in dojenja?

Pa še to - tudi glede dojenja na eni ali na dveh dojkah sem dobila različne informacije. Naj torej dojim na eno, ko se sprazni pa preidem na drugo? Ali vedno malo na obeh? Če namreč ene ne izpraznem se mi zdi, da pri podoju zaradi menjave dojke ne pride do mleka z več maščobami. Običajno torej prakticiram tako, da se osredotočiva na eno, ko pa je ta prazna, greva na drugo dojko. Se tudi zgodi, da pri enem podoju ne sprazne cele dojke. Kaj mislite?

Hvala za vaše misli in izkušnje.

Babsy
:zmeden:

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Duda in dojenje
9.9.2004 17:57:17   
SILVA
Mi dudo uporabljamo ampak zelo malo,je ne mara preveč.
Na začetku je bilo tudi pri nas tako.Dojenje na dve uri,vendar se s časoma to podalšuje.
Jaz vedno dojim najprej na eni dojki potem pa še na drugi če je potrebno.
lp

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Duda in dojenje
9.9.2004 18:01:33   
*NaTaŠa*
Ojla!

Tudi jaz sem bila pred nekaj meseci v dilemi, duda ali ne.No in potem sem ji jo pac parkrat dala in tudi po flaski malo vode ker po zlicki sploh ni slo.In kaj se je zgodilo.Ni vec znala prijet bradavicke.Midve sva se po pol ure ali vec matrale da ji je sploh uspelo zagrabit in zacet vlect.Tako da ce le lahko probaj brez.Ni pa nujno, lahko da jo bo cisto lepo sprejel-a in ne bos mela nobenih problemov.

Lp

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Duda in dojenje
9.9.2004 19:56:21   
*maja
Jaz osebno dudo zelo priporočam :bravo:, pri nas ne vem kako bi zdržali, če nebi bilo dude.
Z dojenjem pa ni bilo nobenih težav po tem ko smo mu dali dudo.

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Duda in dojenje
10.9.2004 14:33:55   
Anja167
Živjo! Mi pri dojenju kar izpraznimo eno dojko do konca (no, recimo, ker je mleka kar veliko), potem šele preidemo na drugo, ampak to se redko zgodi (le v obdobju pospešene rasti se je). Včasih jemo celo iz iste dojke še enkrat, če od prejšnjega dojenja ni minilo več kot dve uri in če smo takrat bolj malo popapcali.

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Duda in dojenje
10.9.2004 20:59:37   
viv_
Jaz se pa stronjam z *majo. Ne vem kaj bi brez dude.

Mirna jo je imela od začetka, dojile sva se vedno na 3 ure, če je bil pa vmes jok, je bila pa duda ali pa čaj po flaški. Nekatere sicer tega ne zagovarjajo, jaz pa sem imela 3 ure med dojenji, da sem šla lahko k frizerju, enkrat celo v kino, pa v trgovino ... Ponoči je pa spala do 4 meseca saj po 5 ur v kosu (nikoli se nisva dojile več kot 1x na noč). Ob dopolnjenem 4. mesecu ji je bilo moje dojenje premalo, takrat smo uvedli hranjenje po steklenički in od takrat naprej prespi celo noč.

Že 5 mesecev ne vemo več kaj je to nočno prebujanje, spi od pol 8 zvečer do pol 7 zjutraj. Tudi joka zelo redko - zasluge gredo predvsem steklenički in dudi.

Odločitev je tvoja, ali se splača ali ne?

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Duda in dojenje
10.9.2004 22:54:28   
tanjaP
Mi smo naši malčici ponudili dudo kmalu po prihodu iz porodnišnice, ker je imela dost močan sesalni refleks. Dojili sva se do 6.meseca na 2-3 ure čez dan, ponoči 1-2 krat, in sicer en obrok ena dojka, naslednji obrok, druga dojka (sem mela dost mleka). Če je pa slučajno zmanjkalo (proti večeru), pa na obeh. To sem vedno pazila na kateri dojki sva se prejšnjič dojile, da sem jo dala na drugo.
Lp,:rozica:

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?