|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Emamair,Bianka in ostale mamice
30.3.2007 21:41:32   
tatam
Mene pa zanima kako vam spijo ponoči,kako jih hranite ponoči...
Mi smo do sedaj jedli dvakrat ponoči na flaško,sedaj flaško vedno bolj zavračata in želita zizike,pri tem pa seveda hitro zaspita nazaj in sta zato kmalu spet budna,lakota!!Prej sem drugega zbudila,ko se je zbudil prvi in sva z možem nahranla vsak svojega,sedaj pa jima dam ko se zbudita...In posledica tega je,da sem danes ponoči bla budna štirikrat,da sta jedla..Jaz pa seveda totalno zaspana,crkjena in tak ne morem funkcionirat normalno!!!
Kaj naj naredim in kako????Pomagajte!
Aja,še to:probala sem,da bi jima dala jesti samo enkrat,recimo ob treh-po flaški,zjutraj pa sem imela čisto trde zize-strah me je kakega vnetja-sem ga imela dvakrat pri prvihdveh in je res boleče!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
30.3.2007 21:49:00   
emaa
David se zelo redko doji, mu ni več okus dojke, se je v bolnici navadil na flašo, Luka pa kot nedonošenček na joški zvečer od ugodja zaspi preden se naje in smo zato iz tega razloga pri 1,5 mesecu zvečer uvedli flašo. Če te prsi bolijo, si ji pa zvečer in zjutraj spumpaj, pa jima po flaši ponudi svoje mleko, David ga dobi toliko kot ga pač je. Če imaš še vedno dovolj mleka za oba, je to le fino. Mogoče jima okus mleka ni všeč, res poskusi s svojim, pa dodaj malo kašice pred spanjem, da se nasitita. Mojima okus kašice zelo sede.
Naš Luka je bil zvečer itak grozno lačen pa bi pri dveh mesecih spil pred spanjem tudi več kot 230ml, pa smo zvečer uvedli riževo kašic po flaši. Se obnese, obadva pojesta svojo kašico, Luka se mogoče še malo podoji, David dobi moje mleko po flaši in ponavadi oba mrkneta tam nekje do 9 (danes izjema, Luka zaspal šele ob 9, David bo pa zdaj zaspal, je pa res, da imata zamašena noska) in do 7, 8 zjutraj imam mir.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
1.4.2007 11:37:30   
bianka
živjo mamice.

Pri nas je s hranjenjem takole.Čez dan jesta na 3-4 ure,po cca160 ml.Zadnji obrok imata nekje med 19.30-20.00ure.potem pa se običajno zbudita ob 3.30,pa tudi do 6.00 sta že spala.Je pa res da sedaj cca 1 teden jima daje zvečer v mleko  še par žličk rižolina,tako da pojesta cca 180 ml,potem pa moram ponavadi povrhu tega napravit še cca 60ml mleka,samo ne vedno.
Glede dojenja ti nemorem nič svetovat,ker sta izključno na flaškah,jesta pa Milumil.Katero mleko pa pijeta tvoja tatam in Ema? A imata kartico popustov za hrano v kolinski,zate tatam je verjetno predaleč a ne?
Ste drugače zdravi,mi smo imeli že bronhiolitis in pljučnico in smo pristali v bolnici za 9 dni.Koliko pa kaj tehtajo vajini malčki?moja sta imela pri  2 mesecih  5385-57 cm in 5440-56,5 cm.
Mo če mata kaj časa pa napišita še kaj?
Pa še to koliko vama kaj spijo čez dan?Moja po cca 3 ure skupaj,sta kar pridne le zvečer malo potečnarita.

Lp,B

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
1.4.2007 13:32:16   
emaa
Mi jemo različno hrano, Luka se doji čez dan na 3-4 ure, imamo že en obrok goste hrane, ampak le zato, ker smo morali začeti uvajati zaradi Davida, so nam tako rkeli specialisti. DRugače ima Luka DM mleko. MI smo imeli pri 3 mesecih Luka 5760, David 5200 (zdaj okoli 7000 in 6500), samo smo bili mi precej lažji pri porodu od vaših dveh punc. David pa ima moje mleko (nabrizgano) in Neocate, posebno mleko za otroke z alergijami, težavami s črevesjem. Smrdi kot sam vrag, okus je še slabši, na srečo ga imamo zjutraj in zvečer s kašico, ker drugače ne gre dol. Ena 400g škatla pa je 70€, hvala bogu dobimo povrnjeno. Milumil bomo upam dajali lahko Davidu kasneje.
Bolani smo prvič razen Davidovega problema s črevesjem), smo nahodni. Kar sicer ni problem, smao pri Davidu, ker ima refluks, že zaradi hrane, ki mu ni všeč, je treba pazit, ko začne kašljat najraje vse ven vrže, čez 5 minut pa nesmrtno lačen seveda.

(odgovor članu bianka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
1.4.2007 14:49:12   
bianka
živjo ema
sam da te popravim jaz imam tudi dva fanta,skupaj 3.tavelik je star 4 leta,dvojčka pa 3 mesece.


čao

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
1.4.2007 16:01:47   
tatam
Čao!
Ravno malo dremata in mam par minutk časa..Podnevi spita enkrat v kosu 3-4 ure,ostalo pa dremata po 5min do pol ure.
Mi zdaj dodajamo samo  zvečer in to Comformil-proti kolikam.Pa ne pomaga ravno!Kak so pa vajini fanti s kolikami??Mi jih mamo kar pogosto,čez cel dan pomalem,pa še ponoči...Oz. ne tiste taprave kolike po par ur skupaj,ampak občasno ...Najpraj ful jokata,potem prdita kot stari dedi,potem ponavadi še kakata...Kar pogosto na žalost!!Upam,da bo kmalu konec!
Sicer smo ravno danes stari tri mesece,a Aljoša jih je mel do 6 mesecev...user posted image
Pa dajem jima Lefaxin,pa ne pomaga!
V petek smo bli prvič v razvojni,pa se v redu razvijata in mamo kontrolo čez tri mesece,kake posebne obravnave pa ne potrebujeta!
Bianka tudi mi smo bli v bolnici od 1.2.do 14.2. zaradi bronhiolitisa,pljučnice,RSV virusa in gripe.Je blo huuudooo!Anej je bil 6 dni na respiratorju in je blo kar kritično,Tosja jo je odnesel malo bolje-"samo" s kisikom in infuzijami..Anej je takrat tudi ful shujšal,saj so mu dajali zdravila za odvajanje,da mu ne bi pljučk zalilo..Ob prihodu domov je bil skoraj kilo lažji od Tosje,sedaj v petek pa le še 320g!Bravo pubec naš!!
Aja,ima pa Tosja 6400g in 59 cm,Anej pa 6080g in 57,5 cm!
No,kasneje je imel Tosja še vodene koze.Sta jih mela najprej Tjaša,čez 14 dni Aljoša,še čez 14 dni Tosja,le Aneju so hvalabogu prizanesle!!
Prejšnji teden pa je mel spet Tosja ful velik gnojni tvor na riti,dobil antibiotik in tekočino za čiščenje...Skratka vedno mamo kako sranje!
Sem že rekla,če bi mela take probleme s Tjašo bi bla ziher edinka!Dobro,da se to dogaja zdaj ko smo zaključli z user posted image ! user posted image
Naslednji teden mamo pa kontrolni UZ glave!Upam,da bo o.k.,saj se baje te krvavitve same popravijo!
Aja,še to:hrano in plenice kupujem v Avstriji.Comformil stane pri nas 15 evrov,se pravi 20 % odbiješ je to 12.V Avstriji me pride 10 evrov!!!Navaden Aptamil pa stane 8 evrov,pa je spet pri nas dražji-v Kolinski s popustom,sem se pozanimala!!Tak da se ne bo še kdo čudil zakaj pri nas rodnost pada!¨
Plenice pa sem menjavala in eksperimentirala vse po vrsti,pa sta mela vedno vnete ritke.Sedaj vztrajam na avstrijskih pamperskah in so ritke lepe!!user posted image
Šibam malo na zrak!Ob priliki še kaj napišta,saj je tak fajn brat nekoga v podobni situaciji!Rečta mi še to kak rešita čez dan,ko se oba dereta naenkrat??Jaz mam sedaj voziček v hiši in ju dam not,pa vozim sem pa tja!
Uživajta!Se beremo!

(odgovor članu bianka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
1.4.2007 20:05:37   
mravljica3
Vaše izkušnje so prav gotovo v veliko pomoč vsem, ki pričakujem dvojčke, zato me zanima ali spijo vaši dvojčki skupaj (v eni postelji) ali vsak v svoji? Mogoče je vprašanje smešno, toda sama sem razmišljala, da bi ju najprej dala skupaj, ker je posteljica kar velika (140X70), potem pa vsakega v svojo. Seveda pa v praksi nimam pojma kako to izgleda?! Bi bila vesela vsakega nasveta, ker mi počasi zmanuje časa.

Hvala in veliko naspanih noči!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
1.4.2007 21:36:53   
emaa
Bianka oprosti, sem narobe razumela, pol pa so očitno dvojni fantje v večini.
Ko se oba dereta, ponavadi se ne dogaja, razen, ko je lakota, sta čez dan kar nezahtevna. Dam manj tečnega v ležalnik in se posvetim bolj tečnemu. Je pa postalo uspavanje problem. Luko sva dala prej v posteljo, pa je malo jamral in zaspal, zdaj pa ugotavlja, ker pri bratu vidi, da se v primeru histerčnega dretja pride ponj. Sam pri Davidu se histerično dretje (en moment jamranje, takoj zatem histerija) zaključi v parih sekundah z bruhanjem, pa je treba tečt, ko začne jamrat. RA imamo tudi mi, 1x mesečno, 1x tedensko fizioterapijo, 1x mesečno specialista, pa še pediater.
Mravljica jaz ti težko kaj rečem, naša dva sta bila toliko časa narazen, da spita vsak v svoji postelji. Sva ju pa ob slabem počutju in ko sva davida pripeljala domov, dajala skupaj spat, ampak samo čez dan.

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
1.4.2007 21:40:57   
matejabr
Mravljica3,

naši punci sta spali v eni postelji nekje do četrtega meseca (dokler nista bili preveliki) in smo imeli enake dimenzije kot je vaša. To sploh ni takjo neumno, ker naj bi se dvojčki čutili, in če sta bili 9 mesecev v trebuhu skupaj, se mi je zdelo prav, da sta skupaj tudi v prvih mesecih. Ne vem, če je bilo naklučje, ampak ena je bila en mesec v bolnici in takrat tudi druga cele noči ni spala!!!, ko pa sta pričeli spati skupaj, se je naš spanec čudežno uredil.

Mateja

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
2.4.2007 8:51:09   
tatam
Ema kaj ti vsakega posebaj dojiš??Jaz si ju dam na blazino in gremo..Smo se ful lepo navadli.Ne morem si predstavljat da bi enega dojila,ko bi se drugi drl. Sta pa kar glasna in zahtevna čez dan.
Zakaj pa imate terapije?Preventivno ali so opazli kake motnje v razvoju?

Tudi jaz sem ju mislila dajat skup spat,pa so mi potem za Aneja priporočali Baby sense,zato zdaj spita narazen.Podnevi sta pa tak večinoma v vozičku.

(odgovor članu matejabr)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
2.4.2007 9:25:34   
emaa
David se tako redko podoji, da sem blazino za dojenje posodila naprej, eni bodoči mamic dvojčkov, sem jo pa prva dva tedna, ko je prišel domov uporabljala. Tako, da david ima večino časa flašo, Luka pa je dojen.
RA smo imeli preventivno, ker sta dvojčka in nedonošena, pa imata oba abnormno nevrološko simptomatiko (prepočasna za svojo starost), Luka pa je še blagi hipotonik. Saj sama fizio ni napačna, samo koliko priprav in časa, da gremo do tja, čeprav jaz pač mislim, da so eni otroci hitrejši kot drugi. Počasi bo že, vsaj s tem se tolažim.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
3.4.2007 20:25:23   
LIDJOČKA
Hojla!
Naši dve pa sta bili stari 5 mesecev in sta kar taprave babnce (predvsem po kilaži)user posted image . Par dni nazaj sta začeli odklanjat dojenje, tako da sedaj spumpam kar imam in jima dodam še aptamil, jesta na približno 3-4 ure. Sedaj jima počasi opoldne dodajam tudi GH, ampak res počasi, saj zaenkrat dovolj dobivata z mlekom. Spimo pa tudi še kar dobro od približno 22 pa do 6,30. Potem pa tudi dopoldne in popoldne prespita še kakšni 2 uri in zaenkrat še tudi kakšno urco zvečer, preden dobita "večerjo" in jasno predspalni ritual. Imamo pa stalno neke težave s prehladi, enkrat ena, drugič druga, tako da sploh ne moremo opravit cepljenja, pa upam da bo sedaj kaj bolje, ko prihajajo lepši dnevi.

Vse vas prav lepo pozdravljam

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
6.6.2007 13:44:12   
tatam
Kak ste kaj mamice,ni več časa za forum al kam ste se potuhnile?user posted image
Ema:kak sta vaša junaka?Kak je Luka?Malo me zanima kako rastete,kaj že vesta tvoja malčka,kaj jeste...No ja,zanima me kar vse..user posted image
Pa Bianka,NMJ,Lidjočka,Andreja75,mravljica3,Jesica...Kje ste punce??
Ajde pišite malo kak rastejo vaši pikeci in kaj je novega!!!

Mi smo imeli pri 4,5 mesecih Tosja 7810g in 66cm,Anej 7410g in 64,5cm. Že približno mesec dni uvajamo GH,ampak je pojesta še vedno le bolj za vzorec-kakih 50 ml oba skup.No,vsaj na okuse se privajamo!
Sta pa oba ful dobrovoljčka-ko nista zaspana ali lačna se samo smejita!Ful se rada obračata in kotalita na vse strani,roke so obvezno v ustih,predmete tudi lepo primeta,spustita malo težje...Mislim in upam,da trenutno nič ne zaostajata za ostalimi vrstniki,pa tak so me strašli zaradi teh krvavitev...
Razvojno mamo naslednjič 4.7. in takrat nas bodo učili posedanja-onadva bi pa najraje že zdaj sedela..user posted image
Probleme mamo le še vedno s tvorom,ki ga ima Tosja na ritki,saj se mu vleče že tri mesece in se mi zdi,da niti zdravniki ne vedo več kaj bi delali!Se mu je pa ravno danes spet odprlo in je tekel gnoj...user posted image Ubogi mali moj!!

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
6.6.2007 15:00:22   
NMJ
POZDRAVLJENE MAMICE DVOJČKOV,...

trenutno naši dve spita pa nahitro skočim malo sem gor. Mi smo sedaj stari 4 mesece in še malo oz. korigirano 2,5 mesca. Trenutno sta prehlajeni - kašljata, kihata,.. sicer pa smo bili zdravi. Neža ima sedaj 5400g in 60cm, Živa pa 3730g in 53cm. Hodimo tudi v RA IN pričeli smo tudi s fizioterapijo. Kadar sat naspani in siti sta zelo dobre volje, obe čebljata, dajeta rokce v usta in že mahata po predmetih.. no se že prebujamo...še ostale napišite kako se imate...čao

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
6.6.2007 15:08:49   
bianka
o tatam živjo

ja zdaj pa je malo več dela a ne?ja res sta prava korenjaka tvoja dva.No sej moja tut lepo rasteta.Smo imeli pregled ravno pri 4,5 mesecih in sta težka:Nik 8030g in 65cm,Nejc 7830g in 65 cm.Drugače tudi mi jemo že gosto hrano,pa pojesta kar vsak po 200ml na obrok.Dajem pa jima sadje zmiksano,pa rižolino,pa polento,pa enkrat sta dobila pire in bučke.Občasno pa dobita še skuto s sadjem-to imta najraje. Samo mleko Milumil 2 jima dajem samo zjutraj in zvečer pa še to zelo težko spravim vanju.Rižolino in polento pa isto pripravim na  Milumilu.Drugače pa sta pridna,spita celo noč(20-20.30 pa do 6.30-7.00)user posted image
Razvojno smo mi imeli ko sta bila stara 4 mesece,sedaj pa imamo pri 15mesecih.Ja mojadva se tudi kotalita,pa vriskata,pa brcata ,pa razne glasove spuščata.Toliko zaenkrat-
Lepo se imej pa se ob priliki še kaj oglasi.
Pa še ostale dvojne,ko bo kaj časa pa le natipkaje kaj in pohvalite svoje user posted image user posted image .

lp B

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
6.6.2007 17:40:02   
emaa
Mi smo imeli pri 6 mesecih David 8610 in 70cm, Luka 9000 in 70cm, tako da smo lupinici prerasli, glava nam čez gleda in ni druge. Na FTH hodimo skoraj 2,5 meseca, saj nista znala glave držat. Sedenja še ne obvladata, ampak če bo po sreči, bomo to znali do konca meseca. Kotalita oz. obračata se pa tudi ne, sta 14 dni nazaj zgruntala, da se to da, ampak ni veselja, gresta do pl, pol pa rajši nazaj. Drugače je Luka hipotoničen, vendar je boljše kot David, on pa je asimetričen, precej se zvija na levo, saj so bile v bolnici sestre na levi. Ampak se z FTh kar lepo poravlja, imamo pa RA redno, FTH verjetno vsaj do prvega roj. dne, pol bomo pa videli, upam, da ne predolgo.
GH mi jemo že od 3,5 meseca, zaradi Davida, tako da zdaj jemo vse (krompir, bučke, cvetačo, brokoli, kolerabo, korenje, riž, kislo smetano, piščanca, skute, breskev, jabolko, banano, marelice, baby piškote in vse vrste rižolinota, juhe pa ne marata, nobene sorte). Smo pa rabili kar nekaj časa, da smo prišli na cel obrok GH, Luka 1,5 meseca, David 2 meseca, ko pa je en cel obrok pojedel brez mleka, pol je pa kar šlo. Oz. ko smo se začeli hraniti v stolčkih, to je zakon, eno žlico enemu, drugo drugemu, obema hkrati čaj, če mi ga ne vzameta iz rok (ja to pijeta sama) in si postrežeta kolikor onadva hočeta.
No otroci kličejo, če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj.

(odgovor članu bianka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
6.6.2007 18:02:16   
bianka
Ema  živjo.
A tvoja že sama sedita?Ali ju hraniš v ležalnikih.Praviš da ste prerasli lupinice,a sedita sedaj že v " pravih" avtosedežih?Mojadva sedita še itak ne,klavic pa še tudi ne obvladata čisto.Pa flaško verjetno tvoja že držita a ne?

Lepo se imejte in javi se še kaj.

B

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
6.6.2007 18:05:31   
bianka
sem vaju še pozabila vprašat,če že imate kak zobek.Prinas še ni nič in če bo tako kot pri tastarejšemu sinu jih tudi še nebomo imeli.dobil jih je točno,ko je bil star 9 mesecev.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
6.6.2007 20:17:50   
emaa
Sedimo še ne, hranimo pa se kar v stolčkih za hranjenje, ležalnike sva upokojila, sta ju tako zazibala, da bi tudi na tla prevrnila ležalnik. Če bo sreča, bomo sedeli do konca meseca, glavice smo pa mi lepo držali pri 4,5 mesecih, tisto ko ga za roke dvigne s podlage pa pri petih mesecih. Zoba pa nimamo nobenega, ju matra že kak mesec, tako da ko ju boli imata dudo (drugače je ne marata, se kar davita). 

(odgovor članu bianka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
7.6.2007 10:32:21   
soncek.djukelica
ojla,

mene pa zanima kako je glede paketa za dvojčke? A dobiš le enega, kaj pa če hočeš vzeti denar?

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
7.6.2007 11:01:37   
emaa
Paket je za novorojenčka, torej dobi vsak otrok svojega (midva sva vzela denar, samo paz, da napišeš 2x, sicer te pa na CSD opozorijo), očetovski dopust pa je glede na porod, torej samo 15 dni. 

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
7.6.2007 11:41:19   
tatam
Mi zobkov še nimamo in če bosta kaj po starejši dveh jih bosta mela komaj okoli enega leta-ful pozno.Za Tjašo smo že mislili,da bo brez zobuser posted image
Glavic tudi našidva še ne obvladata povsem-večinoma ju lepo držita,včasih pa le še "pade".Včasih ju probam kaj posedat in ob opori zadaj kar lepo sedita. Vseeno pa to delam čimmanj,saj ni ravno dobro za hrbtenico,če prehitevaš.. Ravno zadnjič sem gledala slike za nazaj-Tjašo sem pri taki starosti obložla,da je sedela,pa v hojico sem jo dajala že...Zdaj me kar stisne,ko pomislim,kake osle sem strelala...
A boste uporabljale hojice?Jaz verjetno ne.Čeprav pri prvihdveh sem,sedaj pa tolko strašijo s posledicami ipd,da bi mela kar slabo vest,če bi ju dala not! Bom pa verjetno uporabljala hopsija.
Joj Bianka kak si srečna,da ti tak fajn spita.Mojidva zaspita sicer ob 20ih,prva runda bujenja in hranjenja je okoli dveh,od petih naprej pa se neprestano zbujata,tak da se vrtim malo sem malo tja,da ju zavlečem do kakih šestih,pol sedmih...Sicer pa tudi starejša sta noč prespala okoli enega leta,tak da...Sicer upam,da bosta tadva vseeno malo prej!
Dajta povejta mi še kolkokrat ju kopate,pa umivate glave?Jaz ju zaenkrat kopam 1-2 krat na teden,glavo umivam 1 krat tedensko.Če pa se spotita,ko je vroče ju seveda tudi skopam.Ampak ker smo navajeni se umivat vsak dan,se mi včasih zdi premalo.Kaj menite?Aja,nimata pa ravno rada priprav in kasnejšega oblačenja,zato mi ni ravno vsak dan ju za matrat!
Joj sem zabluzla.Šibam kuhat dokler spita..Oglaste se kaj!!
Aja še nekaj sem se spomnila:kaj pa vožnja v vozičku in avtu??Pri nas katastrofa-10 min še mogoče,potem pa stereo!Zato smo posledično seveda skoraj vedno doma,kar se mi pozna-pogrešam čveke ipd. in težim vam tu goruser posted image !

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
7.6.2007 13:14:57   
emaa
Mi se kopamo in tuširamo izmenično, en dan se kopamo, en dan tuširamo. pa ponorita, ko vesta, da je čas za umivanje. Lase jima zmočim pri kopanju, šampon pa, ko se spomni, približno na 14 dni, ko je vroče večkrat, da ne bi bilo kakih neljubih vročinskih izpuščajev.
V avtu se mi radi vozimo, ravno tako je voziček zakon, sta lahko skoraj cel dan noter kar se njiju tiče, samo dogajat se pa mora.
Hodala še ne vem, če jih dobimo, ja, drugače jih pa kupili ne bomo, ni prostora. Hopsija pa mamo, sta navdušena samo ko mami včasih pozabi nanj (zdaj že 14 dni nista bila noter), pa še takrat sta notri vsak par minut, vriskata pa kot dva norca.
Spimo pa mi čez noč že dolgo. Luka je pri dveh mesecih prepsal od 9-6,7, David pa po enem tednu, ko je prišel domov. Zdaj večinoma spita od 20-5:30 (David), Luka pa med 6 in 7 enkrat.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
10.6.2007 17:19:21   
mravljica3
Lep pozdrav mamice!
Vedno bolj spoznavam kako enostavno je pravzaprav skrbeti za enega otroka. Sem pa tja še preberem na sosednjih forumih o skrbeh, ki jih imajo mamice z enim otrokom in se mi zdi prav smešno. Stvari o katerih sama nimam niti časa razmišljati, kaj šele da bi se z njimi ukvarjala. Časa zase skorajda nimam, ampak se na pritožujem, saj vem da bosta še prehitro zrasla. Vedno pa si vzamem vsaj nekaj trenutkov da preberem kako vam gre.
Mi smo kar dobro, pri 6 tednih ima Sašo 4200g in Olja 3700g. Zadni teden so ju pričeli dajati krčki, sprva samo zvečer, sedaj že zjutraj in tudi čez dan, vedno po hranjenju. Jesta približno na 4 ure, včasih tudi vsako uro, kakor se jima zazdi. Oljo še vedno polno dojim, Saško pa je bolj zahteven, kar se mu pozna tudi na ličkih, tako da ponoči dobi dozo Aptamila. Seveda mu ni nič jasno zakaj toliko hrane brez posebnega truda. Popije in obleži ves omotičen.
Bili smo že prvič v posvetovalnici, dobili napotnico za UZ kolkov in AD3 kapljice. Drugače ju je zdravnica pohvalila,  pravi da se jima nič ne pozna da sta rojena z 8 meseci.
Kopamo ju enkrat na teden, pa še takrat je tako dretje, da jih komaj pomirimo.
Veliko mi pomaga mož, tudi ponoči, tako da zaenkrat kar gre.
Punce sedaj pa grem, saj slišim, da sta se zbudila.
lp

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
10.6.2007 22:05:41   
Jesica
Živjo mamice!

Pri nas pa tako: smo na aptamilu oz. bomo šli verjetno na novalac, ker sta po aptamilu zaprti. Jemo na 3-4 ure. Stari smo skoraj 4 mesece oz. korigirano 2. Jesta samo mleko. Kopamo ju 2x na teden. Mislim, da je čist dovolj. Ponoči pa zdržita cca. 5 ur skupaj, potem okol 4h zjutraj dobita obrok in spita nekje do 8h ail 9h. Kakor imamo srečo. Na začetku mi je ponoči pomagal še mož hranit, sedaj ju zrihtam kar sama, ker je hodil potem v službo kot zombi. Zaenkrat imamo 6 mlečnih obrokov. Čez dan sta v vozičku in ju imam kar doli v dnevni. Na začetku sta tudi čez dan dosti spali. Sedaj vedno manj. Ju že zanima svet okol njiju. Sprehod je vedno rešitev, da ne tečnarita.

Imata dobre 4 kg. Dolgi sta 54 cm. Kar je za korigirano starost čisto ok. Imeli smo že razvojno in po zaslugi 'handlinga', še ne rabimo fizioterapije. Bo čez 2 meseca videla, če bo potrebno. Zaenkrat pa dosledno pravilno rokujem z njima in težim še mami ter tašči s tem. Se izplača.

Izletov z avtom ne delam oz. samo enkrat sem bila v Tivoliju. Tole z avtom mi je še vedno znanstvena fantastika in mal preveč stresno, pa se rajš še ne silim sama. Z avtom gremo na izlet le vsi štirje.

Dajem jima D3 kapljice. Po AD3 sta imeli krče. Drugače krčev nimata.
Na splošno se nimam kaj pritoževati, po pravici povedano sem mislila, da bo hujše. Imam pa veliko pomoči čez dan, kar je pozitivno za moje živce:-) 

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?