|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Fe v krvi,koliko?
13.1.2009 7:24:08   
vesnak79
Naš Anej ima po operaciji vedno premalo železa v krvi.Koliko more ga bit, da je vse v redu?On ga ima 115 pa ni čist ok in potem dobi sirupe.Gledam in na prehrano da bo čim bolj obogatena z železom in vse in ko greva dat kri ga je vseeno premal.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Fe v krvi,koliko?
13.1.2009 7:27:01   
Maxica
Hemoglobina naj bi bilo med 120-180.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu vesnak79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Fe v krvi,koliko?
13.1.2009 9:16:51   
Doll
Mah no 115 ni nič slabo

http://med.over.net/forum5/read.php?46,1587779,1587779#msg-1587779

(odgovor članu vesnak79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Fe v krvi,koliko?
13.1.2009 9:21:19   
Anonimen
Po priporočilih hematologov bi zdravili, če bi bil hemoglobin pod 98. Hemoglobin, ki ga določamo med boleznijo, ni verodostojen podatek, saj ta med boleznijo velikokrat pade, po 2-3 tednih pa se običajno vrednost popravi.


Vrednost hemoglobina je pri dojenčku odvisna od starosti. Če sprašujete za novorojenčka ali 6 mesečnika ali 9 mesečnika, se te vrednosti lahko zelo razlikujejo, po 12 mesecu starosti smo pozorni pri vrednostih hemoglobina pod 110, zdravimo pod 98.

Zdravljenje anemije zaradi pomanjkanja železa običajno res traja več mesecev, ker je potrebno ne le popraviti nivo hemoglobina,pač pa tudi zapolniti zaloge železa v telesu. Vendar vrednosti hemoglobina ne ocenjujemo med boleznjo, postavljene pa so tudi nove meje, pri katerih začnemo nadomeščati železo. Trenutno so pri hemoglobinu po 98 (prej pod 105, še prej pod 110).
S pravilno prehrano lahko vzdržujemo že doseženo, primerno vrednost, nikoli pa ne moremo pozdraviti slabokrvnosti in zapolniti zalog samo s prehranskimi ukrepi.


http://med.over.net/forum5/search.php?46,search=hemoglobin,page=1,match_type=ALL,match_dates=365,match_forum=THISONE



So pa mojemu skratu ko je imel 106hemoglobina tudi predpisali legofer,ker ga ni zelel pit sem nabavila aktiferin kapljice.

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Fe v krvi,koliko?
13.1.2009 10:28:59   
Anonimen
Normalne vrednosti hemoglobina so pri novorojenčku od 170-220 g/L, v starosti 3 mesecev od 105-120 g/L, v starosti 6-12 mesecev od 110-120 g/L in pri predšolskih otrocih od 115-125 g/L. To ne pomeni, da npr. pri enoletniku s hemoglobinom 109 že zdravimo. Dogovorno zdravimo po novejših priporočilih, če je hemoglobin pod 98 in če dietni ukrepi (meso 3-4x tedensko) niso zadostovali.
Pri izvidu se orientiramo po vrednosti hemoglobina (Hb), MCV (povprečna velikost eritrocita), železa pa rutinsko ne določamo.


Plod dobi največ železa od matere v zadnjem mesecu nosečnosti, iz svojih zalog pa dojenček v prvih 4-6 mesecih življenja črpa železo, potrebno za tvorbo hemoglobina. Nato je glede na njegovo telesno težo (ko doseže okrog 6 kg) potreben dodaten vir železa. To je obdobje, ko je treba otroku začeti dodajati hrano in v prehrano vključiti sadje in zelenjavo. Če ga mati ne doji, mu je treba dajati prilagojeno mleko, obogateno z železom.
Od drugega leta starosti do pubertete rast ni zelo intenzivna in zadostuje vnos železa z mešano prehrano. Med puberteto pa tako dečki kot deklice potrebujejo večji vnos železa in pogosto, kljub ustreznim prehranjevalnim navadam, hrana ni zadosten vir železa, zlasti za dekleta. Zelo pomembno je, da dekleta v puberteti zaužijejo zadostno količino železa zaradi nagle rasti in začetka menstruacije, hkrati pa ustvarijo v telesu ustrezne zaloge za bodočo nosečnost.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?