|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Fizična kazen včasih
24.9.2010 7:40:06   
barni
Pozdravljene!

Gotovo se najde tu kdo, ki je bil v svojem otroštvu kdaj fizično kaznovan (udarec po riti ali kaj podobnega). Zanima me, kako danes gledate na to dejanje vaših staršev, ko ste sami starši in se lažje postavite v njihove čevlje v tistem trenutku, ko ste jih dobili po riti (ne kaj ste vi takrat čutili).

Če je možno, ne bi razpravljali o tem kako fizično kaznovanje ni primerno itd. Tudi ne mislim na tiste, ki so jih starši pretepali, mislim na tiste, ki ste občasno za kakšno "neumnost" ali traparijo, nagajanje dobili po riti.

Kako danes gledate na to dejanje in kako vpliva na vaše življenje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 7:44:06   
uškinamama
Nikoli me nista udarila, ne mama , ne oče. Pa mogoče bi bilo boljše , če bi me kdaj pa kdaj user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 7:53:44   
*miska.mcc*
ene 3x sem jih pa res fasala po riti.

1x, ko sem 2 mesecno sestrico zabrisala iz kavca na tla, 1x ko sem usla mami na cesto in 1x ko sem ocetu preeeveeeec jezikala nazaj.

pa 1x me je mati oblila s kozarcem mrzle vode, ko me je napadla ihta.

nimam kakih hudih posledicnih travm.

sama ne tepem otrok. sem probala s kako po riti, ko sta bila stara 2 in 4 ali 3 in 5 let. res je bilo na momente nevzdrzno. ampak ni pomagalo popolnoma nic. še slabse je bilo potem.
tko da ne vidim smisla v tem.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 8:11:33   
kalbo
Spomnim se, ko me je foter nasekal po riti, ko me je tretjič dobil na sosedovi skladovnici ceglov. Mi ni več prišlo na misel, da bi šel plezat po ceglih, skladobnica se je pa zrušla, tko da je bilo takrat prav, da me je, zameril mu nisem.

Enkrat me je tudi nasekal ko je brat padel v blato, za stvar za katero nisem bil nič kriv. Takrat sem mu zameril, opravičilo je sledilo, bilo je sprejeto.

Nazadnje me je pa močno s palico in tudi po krivici, za tisto se mi ni pa nikoli opravičil, v bistvu je mati čisto ponorela, ker se je zelo poznalo od palice, sta bla pa že ločena.

Pri 16tih me je pa moja meter in pol visoka in drobna mati tako nasekala, da je zlomila metlo na meni. Zakaj, ker sva bla zmenjena, da če se učim, ker sem mel popravca grem lahko ven, drugače ne. Ko me je preverila, sva se spričkala in prišlo je tako daleč, da ko je rekla, da me mo nasekala, sem se postavil nad njo in rekelč "daj če si upaš", V naslednjem momentu sem letel v kopalnico, mati pa za mano, podrla je vrata, in zlomila metlo na meni.

Če me takrat nebi, bi ji v tistem momentu zrasel čez glavo in sem ji zdaj v bistvu hvaležen za to.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 9:03:05   
Hope2
Sem dobila kako okoli ušes ali riti. Največkrat pa sve mogle s sestro klečat in gledat v steno in se na koncu opravičit. Če je bilo kaj hujšega, so bile besede oprosti, tega se pa ful spomnim, bi raje še 1 uro klečala, kot rekla oprosti, ne bom večuser posted image . V glavnem nič hujšega, nobene travme, poškodbe. Včasih sem si zaslužila, takrat itak da nikoli, danes mislim da občasno ja. Mam isti občutek kot kalbo, da če ne bi takrat dobila, ne bi imela takega spoštovanja in bi res zrasla čez glavo. Po OŠ sem šla v LJ in nisem po 1 mesec videla strašev. Strah da bom straše razočarala, da bom kregana če bo slaba ocena, da bo kaj hujšega, če zaidem v slabo družbo, me je držal pokonci in lahko rečem, da me je ta strah res odvrnil od vsega hudega in prinesel dobre učne in športne uspehe. Mogoče bi mi lahko kaj takega tudi privzgojili z besedami, ampak tega nikoli ne bomo vedeli, zdaj kar je je, zaradi tistih klofut pa tudi nimam slabega življenjauser posted image
Svojega otroka pa še nisem, zaenkrat zaleže beseda, četudi mam včasih občutek, da govorim steni, pa me vseeno preseneti. Če je hudo, gre sedet. Do zdaj še niti nisem pomislila na kako čez rit. Najbrž pa obstajajo trenutki, ko ga bom na trše prijela in beseda ne bo dovolj- ne vem, res ne vem kak bom v določeni situaciji odreagirala

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 9:06:05   
Tejči
Baje sem jih enkrat dobila po riti, ker sem nabijala žogo v steno-opozorila sta me parkrat pa nisem ubogala, pol pa me je ata enkrat čez rit in me napodil v sobo, da se učim. A že čez par minut mu je bilo žal in je prišel po mene, da lahko pridem ven. Sicer se jaz tega ne spomnim, a bilo je enkrat in edinkrat. Pa kaj bi me tepla, če sem pa bila pridna punčka-tako sama pravita. Tudi meni se zdi fizična kazen nepotrebna, se da z besedo vse lepše in boljše rešit! Takšno vzgojo uporabljam tudi pri svojem otroku. 

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 9:19:26   
zvezdan
Mene niso nikoli tepli. Brata baje sicer so parkrat čez rit (tako on pravi) ampak jaz se tega ne spomnim. Smo imeli pa vedno pogovore. Sedeli smo za mizo in razglabljali kaj ni bilo prav. Vam povem raje bi videla, da me poknejo čez rit kot pa da moram poslušat tisto moraliziranjeuser posted image

So pa mojega bivšega partnerja kaznovali tako,da ko je kaj ušpičil je moral sam v garažo po šlauf in ga prinesti očeti in potem ga je ta z njim namahal po riti. No vseeno nima nekih večjih travm zaradi tega. Si pa predstavljam kako je mogla biti dolga pot od garaže do očeta s šlaufom v roki.user posted image


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 9:33:23   
majana79
Sama sem samo enkrat okol ušes dobila, ker sem jezikala, tako da je bilo zasluženo.

Se pa spomnim, da je bila moja mlajša sestra večkrat tepena po riti - ne sam ena al pa dve (bila je zelo živ otrok, naša mati pa ni znala tega drugače reševat) in sem še jaz jokala in prosila mamo naj jo neha tepst... Tako da to je precej neprijeten spomin in sama tega ne bom izvajala.

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 9:51:38   
kristinaj
spomnem se, da ko sva s sestro bile male nas je ščipala v stegno ampak samo, če smo morale sedeti pri mizi in nisva ubogale, drugače sva pa kakšno facko dobile, da bi bilo pa kaj hujšega pa nikoli, vsaj spomnem se ne....

nikoli jima nisem nič očitala, še posebej sedaj ne, ko sem mama, dvema malima in vidim, kako hitro včasih prekipi in potem raje kot njiju poknem po zidu...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 9:59:01   
mamamajča
Jaz se pa spomnim očetovih kazni.
V garaži je mel poličke s predalčki, in v vsakem točno razsortirano, kje je kaj.

S sestrično sva se igrali in plezali po tistih policah in jasno- padlo je vse skupaj in se razsulo.

Nakar- mama me je po riti, ata je pa samo vzel dva magneta, dal enega meni in enega sestrični in lahko sva pričeli- pobirat in sortirat šraufe.
To je bla "najboljša" kazen, kar se jih iz otroštva spomnim. Vzgojna, nedvomno.

Moj ata me ni nikoli po riti, ne za uho, res nikoli. Vedno je našel tako kazen, da sem dejansko nekaj potegnila iz nje. In, žal, ga danes tudi bolj spoštujem...

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 10:43:52   
Anonimen
Jaz sem jih dobila kar velikokrat, čeprav sem baje bila krasen in miren otrok in kot otroku mi ni bilo fajn.
Danes kot mama pa na to gledam kot iskanje bližnjic s strani staršev oziroma nezmožnost poiskati druge poti, metode ali kakorkoli se to že poimenuje. Mama danes vsake toliko reče, da sta bila prestroga in preveč zahtevna - torej tudi sama vidi, da so tudi drugačni načini, ki so na dolgi rok bolj učinkoviti, a jih nista bila sposbna ali jih želela poiskat. Imam pa menda bolj zahtevno hčerko, ampak ne vidim potrebe po tem, da bi jo kdaj vzgojno po tazadnji. Enkrat sem jo po prstkih, a velja enako kot napisano zgoraj: z malce razmisleka bi lahko reagirala tudi drugače in bi bilo enako učinkovito.

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 10:52:47   
kalbo
PRIMERJAVA: ŠOLSKO LETO 1970 vs ŠOLSKO LETO 2010
 
 
Scenarij 1:
Janezek in Markec se po šoli stepeta.
 
1970 * Zberejo se firbci. Janezek zmaga. Janezek in Markec si sežeta v roke in postaneta dosmrtna prijatelja.
 
2010 * Pokličejo policijo, ki aretira Janezka in Markca*Obtožijo ju fizičnega napada, oba izključijo, čeprav je Markec izzval spopad. Oba otroka morata obiskovati program za preprečevanje nasilja cele 3 mesece.
Šolski odbor skliče sestanek za vključitev programov proti nasilju v redno prakso.
 
Scenarij 2:
Romanček je nemiren v razredu in moti ostale sošolce.
1970 * Romančka učiteljica pošlje k ravnatelju in ta mu da nekaj vzgojnih.
Vrne se v razred, kjer potem sedi mirno in ne moti pouka nikoli več (no, vsaj nekaj dni).
 
2010 * Romančku dajo velike količine Ritalina * šibka verzija sintetičnega kokaina z primesmi. Testirajo ga za ADHD * primanjkljaj pozornosti in motnja hiperaktivnosti. Romančkovi starši začno dobivati invalidnino in šola dodatno državno subvencijo, ker ima Romanček razvojno motnjo.
Romanček čez nekaj časa postane zombi.
 
Scenarij 3:
Franci ima glavobol in vzame nekaj aspirinov s seboj v šolo.
 
1970 * Franci dobi od učiteljice kozarec vode, da lahko popije aspirin.
 
2010 * Učiteljica pove šolskemu psihologu, ta ravnatelju in ta pokliče policijo. Francija izključijo iz šole zaradi posedovanja prepovedanih drog. Pri Franciju doma naredijo racijo.
 
Scenarij 4:
Mali Joško razbije okno na sosedovem  avtomobilu in zato ga njegov oče da čez koleno, nakar sledi prašenje *tazadnje*.
 
1970 * Joško je naslednjič bolj pazljiv, zraste normalen, gre na fax in postane uspešen podjetnik.
 
2010 * Joškovega očeta aretirajo zaradi zlorabe otrok. Joška dajo v rejniško oskrbo, čez čas pristane v lokalni tolpi. Psiholog s socijalnega prepriča Joškovo sestro, da je bila v zgodnjem otroštvu zlorabljana tudi ona in njun oče je pečen * 3 leta na Dobu. Po pritožbi tožilca in nešteto člankih v Slovenskih novicah, 24 ur,*, mu kazen spremenijo na 5 let zapora brez možnosti pomilostitve.
 
Scenarij 5:
Mihec izprazni nekaj petard v prazno pločevnko Fante in z njo razstreli mravljišče.
 
1970 * Mravlje umrejo.
2010 * Pokličejo policijo, vojsko in antiteroristično enoto. Mihca obtožijo terorizma, SOVA pridrži in vzame pod drobnogled starše, ostale otroke odpeljejo neznano kam, zaplenijo računalnike. Mihčev oče pristane na listi potencijalnih teroristov in nikoli več ne sme sesti na letalo.
 
Scenarij 6:
Duško pade med igro in si odrgne kolena. Medtem, ko joče, pride njegova učiteljica in ga poboža, objame v tolažbo.
1970 * Duškotu je takoj bolje in nadaljuje z igro.
 
2010 * Učiteljico obtožijo, da je seksualna lovača in pedofilka. Vržejo jo iz službe, dobi 3 leta zapora. Po pritožbi tožilca in nešteto člankih v Slovenskih novicah, 24 ur, zadeva konča na evropskem sodišču.
Duško mora 5 let obiskovati terapevta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 10:55:48   
*miska.mcc*
kalbo, dobra!user posted image
pa se kako resnicnauser posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 11:31:56   
ronja
Nikoli me niso pretepali, oče me sploh nikoli ni udaril, mami pa me je kdaj po riti, mislim, da me je tudi kdaj klofnila. Tudi danes, ko vem, kako te lahko mali spravijo ob živce, še vedno mislim, da ni imela prav. Takrat se mi je zdelo krivično in tako se mi zdi še danes. Zato ne tepem svojih otrok, niti po riti ne. To je pa tudi edini vpliv zdaj. Vpliv takrat je pa bil, da ji nisem tako zaupala, kot bi ji verjetno sicer.  Nimam zato traum, ampak je pa vplivalo na mojo vzgojo, da se tega ne poslužujem, ker vem, da ni ok.

Kadar je bil pa kdo grob, ker je bilo nekaj nevarno zame, pa jim nisem nikoil zamerila in še zdaj nimam nobenih zadržkov bit groba do kogarkoli, če ga s tem rešim (recimo mene je sodelavka ujela za lase, ko sem enkrat skup padla - pa ji to štejem v dobrouser posted image , pa tudi sama sem že kdaj koga grobo odrinila/kaj iztrgla iz rok ali kaj podobnega - za take stvari nimam niti kančka slabe vesti).

zanimivo pa je, da moja mami zelo pogosto reče, da sem krasna mami (baje zelo zrelauser posted image ) in da bi si želela, da bi bila ona taka - pa se meni ona ne zdi slaba, pa tudi z malimi otroki zna super, samo večji so ji delali težave (jaz pa še ne vem, kako bo, ko bosta večji, zato ne vem, če sem res kaj boljša - čeprav bi si seveda želala, da bi bila vsaka generacija še malo boljša od prejšnjeuser posted image ...)

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 11:35:37   
josephine27
kalbo lepo povedano. sem se vsaj nasmejalauser posted image . v današnjem času se mi zdi da res kar pretiravajo in delajo tud iz muhe slona.

sicer pa sem bila tudi sama v mladih letih fizično kaznovana ampak pri meni žal ni šlo samo za dvakrat čez rit tako da na prvotno vprašanje žal ne morem odgovorit. ja mami to zamerim. očetu ki me sicer ni nikoli udaril pa to da je dopustil to.lahko rečem da se počasi učim odpuščanja. prav zato sem se odločila da svojega otroka ne bom nikoli ampak res nikoli fizično kaznovala. verjamem da bom vedno najšla kakšno drugo vzgojno kazen. mogoče se bo to v prihodnjih letih pokazalo za napačno ampak tako preprosto čutim.


_____________________________



(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 12:31:30   
Arwenko
hja, kolikor se spomnim sem dobila ene parkrat po riti, pa ene dvakrat se spomnim poštenega focna, ampak resnično vsakokrat ko sem delala res piz****, tako da to jima sploh ne zamerim. Bolj jima zamerim krivična nadiranja, ko sem bila kdaj vsega kriva, moj dragi mali bratec pa nikoli nič (je 7 let mlajši) - me bolj travmirajo te druge krivice kot pa tisti bačni, resnično. 

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 13:45:33   
kalbo
Ja, mene tud najbolj matrajo krivice in so me tudi kot otroka, zato poizkušam bit do svojih otrok pošten. Sem take narave, da se mi lahko hitro odpelje in reagiram bolj burno, kot bi blo zdravo, tako zame, kot za okolico in po vsaki takšni reakciji se otrokom opravičim, ker se mi zdi to edino pošteno.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 22:03:57   
ninchi9
Mene je mama po riti, za uhe in za lase, kasneje, ko sem bila večja pa fockala. Mislim, da je malo pretiravala, ker sem jo ubogala že na besedo. Nisem zagovornica tepeža, razen v skrajnih primerih kakšna vzgojna.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Fizična kazen včasih
24.9.2010 22:09:24   
ZmajTolovaj
Enkrat samkrat se spomnim, da me je oče po riti, ko sem mlajšega brata nosila štuporamo po stanovanju in sva divjala, jaz sem padla, brat pa je poletel prek moje glave direkt v šipo. 

Jaz sem ta starejšo enkrat po roki, ko je prste rinila proti vtičnici, pa me je skor kap. Drugače pa ne prakticiram fizičnega kaznovanja.


< Sporočilo je popravil ZmajTolovaj -- 24.9.2010 22:10:43 >


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Fizična kazen včasih
25.9.2010 7:38:44   
bubal
Tudi jaz sem jih parkrat fasala, a zame je bila najhujša kazen it spat brez risanke user posted image -jok in stok, hi hi. Sta  pa moja imela vsaj zame dober red, recimo ko so prišlli obiski sem jih pozdravila in recimo bila 10-15 min z njimi, potem pa izvoli v sobo se igrat. Tako so se lahko pogovarjali odrasle teme. Danes pri večini naših obiskih, so otroci zraven in imamo polno dela z njimi, mi odrasli pa nimamo nič od obiska. Poleg tega otroci poslušajo naše težave in si lahko narobe predstavljajo "probleme" in se sekirajo ali celo počutijo krive. Sem zagovornica, da se otroci v času obiskov umaknejo.
Poleg tega opažam, da veliko staršev "parlamentira" z otroci in se jim pusti izsiljevat. V mojem otroštvu sta starša rekla NE, razložila max 2x in basta.
Tako niti ne rabiš nekih udarcev, čeprav kakšna po riti zaradi neposlušnosti nobenemu ne škodi. Še mi odrasli bi morali včasih kako dobiti user posted image .
Še par naših doživetih vzgojnih: tamala ukrade revijo, jo dobimo in za kazen na vrtu zakurimo taborniški ogenj, jo pustimo samo in njena naloga je da list po list revije vrže na ogenj...uuu nikoli več.
Spleze na slivo in se dere, da ne more dol. Fotr ji reče, kakor si šla gor pridi še dol. Po 3 urah pride presrana dol a vseeno zadovoljna, da ji je uspelo in reče Ne bom več.
Ali pa vrže denar, ki je namenjen za kolonijo po tleh. Ukrep je bil, da ni šla v kolonijo. In seveda razlaga, da s tem dokazuje nespoštovanje do denarja, ki ga starša prigarata in ji namenita počitnice s kolonijo. Sori, tako se ne dela.
Drugače pa tepemo NE, mogoče 2x, ampak res je bilo zasluženo.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Fizična kazen včasih
25.9.2010 13:32:26   
roberta
Ko pomislim na to, se mi še zdaj pri 30 postavijo kocine pokonci in me zmrazi po telesu. Pa sem jih res dobila "le" po riti, ni bilo kakega pretepanja ali kaj takega, pa ni bilo pogosto, res bolj redko, ko sem npr. naredila kaj "narobe", npr. šla od doma na potepanje, ne da bi povedala kam in kdaj in za koliko časa ("narobe" sem dala v navednice zato, ker mi do tedaj ni nihče povedal, da tega ne smem naredit in zato po mojem niti nisem bila v prekršku in si tudi nisem zaslužila kazni).

In ker še zdaj ob spominu na to tako močno občutim ta občutek nemoči, strahu, ponižanja, sramote, se trudim, da naj mojimi otroci ne bi izvajala tovrstnih prijemov in se poslužujem alternativ. Hčerko sem samo enkrat klofnila po licu (ne močno, bolj kot opozorilo), pa me je še zdaj sram tega.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Fizična kazen včasih
28.9.2010 14:48:00   
slovenka
naju s sestro nista tepla, je bilo najhujše, ko se je foter drl, potem pa stal na štoku od vrat in pokazal z roko, naj grem (ali greva) ven. Potem nobena ni upala mimo njega user posted image

(odgovor članu bubal)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Fizična kazen včasih
28.9.2010 14:52:15   
zvezdan
joj ravno berem knjigo Otrok brez imena. Knjiga je po resničnih dogodkih in v njej opisuje zlorabe, fizično nasilje mame nad avtorjem ko je bil še otrok...grozno grozno!


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Fizična kazen včasih
28.9.2010 15:08:36   
vesna_b
po riti sem jih dobila samo 1*, po krivici, in mami se mi je opravičila, tako da ji tega ne zamerim, ji pa še vem povedat, da me je natepla, čeprav čist nedolžno....

res, nimam slabih spominov.
če je pa bila kaka kazen - je bila upravičeno oz je sledil tudi pogovor.

tamale ne tepem, ker mi je to katartrofa, je pa res dobila mal po prstkih, ko je klofutala vse okoli. ne fejst, malo je pa začutila, in je nehala. po moje je hujša kazen, da mo ra npr v sobo, brez tv, brez računalnika, brez ostalih otrok, če so npr obiski ali bratje ali sestre doma...

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Fizična kazen včasih
28.9.2010 22:27:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Zanima me, kako danes gledate na to dejanje vaših staršev, ko ste sami starši in se lažje postavite v njihove čevlje v tistem trenutku, ko ste jih dobili po riti (ne kaj ste vi takrat čutili).


Kot na dejanje prestrašenih in lenih ljudi.

Mama je udarila za mimogrede, če je imela slab dan - dokler ji nisem zagrozila s policijo. Potem je bil mir, ker javna sramota bi bila nekaj drugega.

In nekje ji zamerim, na način, da se me danes samo preveč dotakne - jo prebutam, brez milosti.

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




poletje-vrtec
Michonne RR

Ali bo vaš otrok poleti v vrtcu?

Da (44%)

Ne (22%)

Delno (33%)


Število vseh glasov: 27

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!