|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GH v 3.mesecu?
8.5.2009 20:01:28   
ajam27
Je katera morebiti začela z uvajanjem GH pri dopolnjenem 3. mesecu? Naš fantič ima tako močne krče, da ne pomagajo nobene kapljice ali masaža trebuščka. Tudi mleko smo že zamenjalil, pa nič. Joka po vsakem obroku najmanj 1 uro. Ker ne dojim ga hranim z adaptiranim mlekom. Prebrala sem, da pri zalivančkih lahko začneš z GH v 4. mesecu.
Prosila bi vas, da mi napišete svoje izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 20:02:50   
Netopirčy81
Pa ne!!!To je prezgodaj....Mi smo sredi 5ih mescih. Kake krče bo otrok šele pri 3eh imel user posted image

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 20:09:21   
Anonimen
očitno ima težave s prebavo, ti bi mu pa Gh dalauser posted image da mu "potrga" vse notriuser posted image

raje se posvetuj s pediatrom, mogoče gre za alergijo na KM ali kaj takega, probaj kako mlečno folmuro za alergike, pač najdi mu primerno mleko. o Gh pa razmišljaj čez 3 mesece.

(odgovor članu Netopirčy81)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 20:12:30   
urška
kaj pa če ima dete alergijo na mleko pa ima zato take hude krče? ne dajaj mu GH pri treh mesecih. zaradi tega ne bo nič boljše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 20:12:43   
špelin@
Problema krčev ne boš rešila z GH. Kvečjemu še slabše bo.

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
raje se posvetuj s pediatrom, mogoče gre za alergijo na KM ali kaj takega, probaj kako mlečno folmuro za alergike

To še lahko poskusiš.

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 20:14:41   
Anonimen
pa dojit res ne bi slo???al si ze cisto obupala?

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 20:17:06   
2.2.
kot prvo se posvetuj z P, nato se pa odloči sama. poznam eno mamico ki je imela podobne težave z otrokom in je začela dajat pri 3 mesecih in se je stanje bistveno izboljšalo. drugač pa danes večinoma P priporočajo po 6 mesecu z GH......jaz sem dala moji pri4 mesecih.....koliko pa smo bili mi stari ko smo začeli z GH-ni bilo nobenega "pravilnika"-sama se odloči.
jaz pravim ko otrok sedi lahko začneš in seveda če ima "zAnimanje" za hrano. moja ko je bila stara 4 m. je spremljala vsako žlico v usta in z rokamicami mahala......
tako da...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 21:21:41   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

pa dojit res ne bi slo???al si ze cisto obupala?

user posted image


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 21:26:45   
Veselka21
Si probala italjianske kapljice Alginor? Nam so pomagale, smo tudi imeli hude krče. Drugače pa bi se tudi jaz obrnila na P, da res ni kaka alergija. Pri uvajanju zelenjave in sadje smo imeli pa tudi krče, ma ne tako hude. Ji še zdaj (7m) ne dajem veliko surovega.

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 22:12:29   
sanelaa
kaj pa sladkorne kapljice koroških lekarn? Jih ful pomirjajo.

Uglavnem , seveda se posvetuj s pediatrom, probaj še zamenjat mleko, zraven pa mogoče ponudi še kakšen čaj proti krčem. Glede na to da je star 3 mesece za GH še ni, ker če je njegovo črevesje že zdaj občutljivo, bi blo verjetno po GH še slabše.

Mogoče ne bi blo slabo poskusit z aptamilom za alergike, se kupi v lekarni in menda tudi kar pomaga za krče.

(odgovor članu Veselka21)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 22:13:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

očitno ima težave s prebavo, ti bi mu pa Gh dalauser posted image da mu "potrga" vse notriuser posted image

raje se posvetuj s pediatrom, mogoče gre za alergijo na KM ali kaj takega, probaj kako mlečno folmuro za alergike, pač najdi mu primerno mleko. o Gh pa razmišljaj čez 3 mesece.



Se strinjam, obrni se na P.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
8.5.2009 22:25:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sanelaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 23:32:55   
sahary
Tudi jaz sem imela otroke na AM in sem začela hitro dajat GH, pri tatretjem sem mu dala kašico, no par žličk točno na njegove 3 mesece, potem do četrtega smo že kr dost jedli GH
pa ni blo nič narobe, tole da se uvaja GH pri 6h mesecih je novo, no 7 let nazaj ko sem mela prvega sina niso tako branli uvajanja GH
drugače je pa ogromno kašic, sokov na katerih priše od 4m naprej

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 23:39:26   
gogabojan
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

kaj pa sladkorne kapljice koroških lekarn? Jih ful pomirjajo.



Se strinjam s tem.

Jaz sem jih dobila stanejo okoli 3 evre. Ej dala bi 100 evrov za kapljice, sam da se ne muči. In so mu fulllllll pomagale. Ker se je kakih pol ure po kapljicah takooooooooooooooooo POKAKAL, da je bilo koj bolje.

Sem mu pa  dala tudi zelooooooo sladko kamilico skuhano in toplo, da je malo spil, in se je takoj pokakal. Krči - nič več, po kakanju.

Smo pa imeli zelo zelo hude krče, da nam je P svetoval, da naj kar za par dni prekinemo kapljice D3, ko je mel tako hude krče.

Želim pa ti da čimprej premagate vse ovire, ki jih imate, in da začneš lepo uživati kot mama. Ko te ne boli srček, ko vidiš kako tvojega otroka zvija.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: GH v 3.mesecu?
8.5.2009 23:44:20   
gogabojan
Aja GH pri 3h mesecih.

Prvi otrok je prvič probal GH pri 2h mesecih in to banano in kašico z KM. Nikakršno mleko mu ni šlo v želodček, le KM je fajn prenesel. Banano pa je dobil od babice. Seveda le malo, nato pa postopno vse. Pri 3,5 mescev, je jedel skoraj vse, razen mesa. Pa mu čisto nič ne fali.

Je tudi precej suh (mama je močnauser posted image user posted image user posted image user posted image ), nadpovprečno (malouser posted image user posted image user posted image ) inteligenten, ima vse roke, noge, prste, glavo na mestu. Mislim super dečko je. Le dojiti ga nisem mogla, ker sem pri 1,5 mescih fasala tako hudo pljučnico, da sem prekinila z dojenjem. Kasneje pa se ni hotel vrniti.

Pri drugem sem pa dojila do polnih 5m, nato pa postopoma dajala GH. Tako da, vse je stvar odločitve.

Poskusi dati kako kašico MLEČNO, pa poglej kake reakcije bo imel user posted image . Morda pa bo bolje, če začnete z GH, morda pa bo še huje.

V vsakem primeru srečno in veliko uspeha in zdravja.

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: GH v 3.mesecu?
9.5.2009 6:32:06   
ajam27
Pri našem user posted image  ne pomagajo nobene kapljice proti krčem. Imamo Lefaxine in Babynose iz AUT, neke kapljice iz ITA katerih imena se ne spomnim, potem pa še iz SLO Vetrovne kapljice koroških lekar, kapljice proti krčem iz lekarne Dobrova, Sab Simplex proti penjenju mleka, BIo Gaia za uravnavanje črevesne flore, Lovorovo mazilo celjskih lekarn za masažo trebuščka. Pa še neko olje od Welede za masažo...To je le tisto kar sem se spomnila, da mi leži v omari.
Poskusili smo tudi z menjanjem mleka. Imelil smo Aptimil imunofortis pa so bili krči grozni. Zamenjali smo ga za Aptimil comfort, kateri naj bi le te blažil. Pa nič boljše. Potem je sledilo Hippovo mleko. Še slabše. Sedaj pa imam  NOvalac AC. To se mi zdi za malenkost, boljše ker po obroku joka le kakšno uro (beri: prej je jokal po 2-3ure skupaj, skoraj do naslednjega hranjenja).
Pediatrinji sem omenila na morebitno alergijo na mleko pa je rekla naj poskusim z mlekom na sojini bazi. Poskusila, pa vse kar je od njega odnesel je bila le večja lakota. Krči pa enaki. Tako da...
Zato me je zanimalo, če je katera začela z uvajanjem GH prej kot v 6. mesecu. Vem, da ni priporočljivo a slabše kot je verjetno nebi moglo biti. Mi je pa pediatrinja svetovala naj kar v 4. mes. začnem ker vidi, kako je hudo.
Kar pa se tiče dojenja je pa tako. V porodnišnici sem bila kar precej časa na intezivni negi in iz postelje nisem niti mogla ustati, otrok je imel močno zlatenico. Sestre mi pri dojenju niso pomagale (še otroka so mi one morale hraniti po steklenički). Tako, da nisem obupala. Pač se ni izšlo po pričakovanjih.

Hvala za vaša mnenja.
LP

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: GH v 3.mesecu?
9.5.2009 9:17:51   
hedviga
Ma hudo je to s krči...user posted image
Lej jaz sicer nimam z našima tako hudih izkušenj, zato bomo z GH še počakali, če bo šlo do slavnega 6 meseca.
So pa prijateljici v bolnici svetovali dodtek rižolina. Njena mala (stara je 3 mesece) je mende jokala ob vsakem obroku in nazadnje je jokala že ob samem pogledu na flašo. Sedaj je dobila apetit in lepo je in se redi. Očitno je to rabila. Poskusi se še pomeniti s pediatrinjo in poskusi. Moje mnenje je, da pač niso vsi otroci enaki, za vsako ceno vztrajat pri sicer dovolj logični doktrini 6 mesecev pa se mi tudi ne zdi smiselno.

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: GH v 3.mesecu?
9.5.2009 10:10:55   
matic0105
Pri nas je bilo podobno - krči oz neko čudno zvijanje, stokanje, napenjanje....... po vsakem obroku 8že od 2tedna dalje). Jedel je sicer lepo in precej, a po pol ure so se začele težave. Mi je bilo vse skup čudno, saj ni šlo za tiste krče zvečer, jok po par ur, potem pa ok. pri nas je bilo to praktično non-stop. Letali smo od zdravnika do zdravnika, vsak naju je odpravil, češ "otrok ima krče, kaj komplicirate". Pa je bilo vedno slabše, nakar so ugotovili refluks in gastritis. In kasneje še alergijo. Nočem te strašit, samo svojo izkušnjo povem. Upam, da pri vas ni kaj podobnega, če bi se pa "krči" slučajno nadaljevali, pa veš vsaj, v katero smer mogoče razmišljati. Z GH smo po nasvetu gastroenterologa začeli pri 4m (rižolino), pri 5m pa s "pravo" GH. Pa srečno.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: GH v 3.mesecu?
9.5.2009 16:31:07   
Hope2
Vse, ki pametujete in ste začčele z GH pri 2- 3 mesecih, me prav zanima kake krčče so imeli vašši otroci. Najbržž nobenih.

ČČe ima tvoj otrok krčče, mu nikakor ne dajaj GH, ker bo 100x hujšše, Kot je ena rekla, mu bo vse potrgalo notuser posted image . Našš je imel krčče do 2,5 mesecev, potem pa nekaj ččasa mir in ko smo začčeli z GH pri 4,5 mesecih (zaradi refluksa), in so se krčči ponovili v kar hudi obliki. ŠŠe vedno mu ne smem dati nobene sadne ali zelenjavne kaššice po 13 uri, ker pol šše manj spimo in posluššamo vike in krike cel popoldan.


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 9.5.2009 16:32:16 >

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: GH v 3.mesecu?
9.5.2009 16:53:14   
majči22
Tako kot so ti ostale povedale bi tudi jaz počakala z uvajanjem Gh.
Pa mal čudno se mi zdi, da bi res čisto po vsakem obroku bili krčiuser posted image Jest mislim, da je res kakšna alergija na KM, ker takrat so pa res hudi krči in skoz jokajo po obroku.. So res boščki.user posted image


_____________________________

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: GH v 3.mesecu?
9.5.2009 20:30:02   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: majči22
Pa mal čudno se mi zdi, da bi res čisto po vsakem obroku bili krčiuser posted image Jest mislim, da je res kakšna alergija na KM, ker takrat so pa res hudi krči in skoz jokajo po obroku.. So res boščki.user posted image

Nasega minija je zvijalo na pol ure, cele dneve in noci... in to skoraj polne stiri mesece... pa nima nobene alergije, samo tako obcutljivo crevesje.

ajam27 - najprej se posvetuj s P, potem pa ukrepaj... nam je rekla, da naj pred petim mesecem niti pomislimo ne na GH... po petem mesecu pa pocasi in pazljivo, da se crevesje na izi navaja na gosto hrano. Vem da je zelo hudo, ker sem sama dala to skozi (v zelo hudi obliki)... sem mislila, da ne bo ne konca ne kraja in sem bila ze cisto na koncu... ampak pocakaj, minilo bo... ko bodo krci mimo, pa pocakaj kaksen mesec z GH, da se crevesje najprej malo "odpocije"... z GH se prav nikamor ne mudi.

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 9.5.2009 20:31:30 >


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: GH v 3.mesecu?
9.5.2009 22:13:03   
Najaa
Jaz sem pa že slišala, da zdravniki svetujejo, da se otrokom, ki veliko polivajo, prej začne uvajat GH.
Se pa vsekakor posvetuj s P. In najprej vse druge možnosti sprobajte, potem šele GH.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: GH v 3.mesecu?
13.5.2009 22:12:26   
jan6leon
naj še jaz dodam. Moj mali je star tri mesece. Proti krčem smo mu vsak dan dajali bio gaia kapljice( zjutraj dve, proti večeru tri, in so pomagale, vsaj nam). Ampak jih je treba redno dajat. Ker pa je veliko polival, sem mu dala kašico( samo jabolko po nasvetu sestrične pediatrinje) in pa tudi korenčkov sok po žličkah. Moram povedati da je veliko bolje. Začela sem pa z eno žličko. Če bi se ravnala po njegovi pediatrinji, mu še čaja ne bi smela dati. Predstavljajte si, da otroci, ki niso dojeni, ne dobijo tekočine. Ali vi ne bi bili žejni, če bi par mesecev bili samo na steklenički z mlekom? Moj prvi sin je star 7 let in sva takrat po nasvetu njegove pediatrinje začela s čajem že pri enem mesecu in z uvajanjem gh pri treh mesecih. Kakršnekoli pripombe boste imele, jih bom pač prebrala. Ampak jaz sem se odločila, da se ne bom držala vseh pediatrovih nasvetov, ki vsako leto preberejo na novo izdano knjigo ali prinesejo iz kakšnih izobraževanj, da otrokom do pol leta ničesar, niti čaja ne. Moj dojenček ni knjiga, ampak bitje z željami in potrebami, in če bo po kašici ali parih mililitrih popitega čaja zadovoljen in nasmejan, potem ni človeka, ki bi mi to prepovedal. Če se ravnam po otroku to NE POMENI, da sem slaba mama. In tudi ena majhna žlička naribane jabolke za poizkušnjo, ga ne bo zvila. Ga je zelo, zelo zvijalo po ad3 kapljicah, pa smo jih vseeno mogli dajat!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: GH v 3.mesecu?
14.5.2009 0:01:13   
pikicai
ehhhhhh te so pa res sam za posladkat........ne poznam nobenga k bi mo neki pomagale
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

kaj pa sladkorne kapljice koroških lekarn? Jih ful pomirjajo.

Uglavnem , seveda se posvetuj s pediatrom, probaj še zamenjat mleko, zraven pa mogoče ponudi še kakšen čaj proti krčem. Glede na to da je star 3 mesece za GH še ni, ker če je njegovo črevesje že zdaj občutljivo, bi blo verjetno po GH še slabše.

Mogoče ne bi blo slabo poskusit z aptamilom za alergike, se kupi v lekarni in menda tudi kar pomaga za krče.


(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: GH v 3.mesecu?
14.5.2009 7:50:10   
TiaSara
In tudi ena majhna žlička naribane jabolke za poizkušnjo, ga ne bo zvila.


Saj večina jih res prenese, lahko pa ravno pri vašem otroku s tem izzovete kakšno alergijo, do katere sicer ne bi prišlo. Jaz vem, da se s tem raje ne igram, kot da bi se potem po glavi tolkla. Sicer pa vsak po svoje. Nasveti pediatrov se pa res menjajo tako hitro, da je že težko sledit. user posted image

(odgovor članu jan6leon)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?