|
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Gestacijski diabetes in sprožitev poroda 19.1.2010 23:38:25
|
|
|
|
Anonimen
|
silvy v prvi nosečnosti sem imela gestacijski diabetes, a sem sladkor uspela uravnavati z dieto. šla sem 3 dni čez rok,... potem so mi ga sprožili (trajalo cca 10 ur vse skupaj). v drugi nosečnosti se dieta ni obnesla in sem bila na insulinu. šla sem 2 dneva čez rok. na ctgju popadkov ni bilo, sem bila pa že 3 cm odprta. nekje po klistiranju so se pojavili rahli popadki. ko sem prišla do porodne sobe, so bili popadki malo močnejši, a so jih vseeno še nekaj dodali (trajalo cca 5 ur vse skupaj.... štejem porodno sobo) želim ti, da bo vse dobro!
|
|
|
|
|
RE: Gestacijski diabetes in sprožitev poroda 19.1.2010 23:44:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Je bilo z otrokom vse ok? z obema vse bp. tudi sama teža je bila v mejah normale. če imaš slučajno večino časa povišan sladkor, se zna zgoditi, da otroček v trebuhu aktivira svojo trebušno slinavko in posledično temu potem po porodu doživi padec sladkorja (hipa), zato mu v tem primeru dajo glukozo... verjetno ginekolog spremlja tudi obseg otročkovega trebuščka. večinoma so otročki malo bolj podvrženi zlateničnosti (vsaj moj prvi je četrti dan dobil zlatenco, a ga je dan pod lučko pozdravil),... pri drugem zlatenice ni bilo. med samim porodom se mi je sladkor obakrat uredil nazaj v meje normale...
< Sporočilo je popravil k.tja -- 19.1.2010 23:45:21 >
|
|
|
|
 | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubrikiNosečnost: Tabela rasti ploda po tednih Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Nežno okrevanje po poroduNosečnost in porod močno vplivata na telo, zato je okrevanje ključno. Od uhajanja urina do poporodne čišče in nege dojk ...
Zadnje s foruma
o brihtiNaša črtica korakaSe zgodi, da kdaj prav pride, če je imaš malce pre-več. Kako bi glede tega označili sebe? da, sem dovolj brihtna. (
35%)

to je domena mojega partnerja. (
3%)

ravno prav, ne preveč, ne premalo, se pa opazi. (
30%)

ha, zagotovo vem, da ni dedno! (
6%)

ne razumem te ankete. (
22%)

sem lepa. (
5%)
Število vseh glasov: 186Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!