|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Govor
27.5.2008 9:09:13   
tinai
Pozdravljene.

Mi imamo doma malčka, ki bo kmalu dopolnil dve leti pa še zmeraj nič ne pove. Zanima me, če je kakšna mamica, ki ima podobne izkušnje oz. ali bi me to moralo skrbeti. Razume čisto vse, je zelo inteligenten edino z govorom še ni nič. Je tako, da sploh ne trudi nič povedat. Pediatrinja sicer pravi, da je to zato, ker mu doma beremo misli, ampak po moje vsaka mama ve kaj njen otrok želi oz. ji želi povedati. Tudi ko joka ali se zbudi ne kliče mama ali ati. Mama sicer reče, pa ati pa ime svoje sestrice, ampak nas ne pokliče. Nekaj je sicer začel ponavljat besede, ampak izgleda kot da se zelo muči ko besedo ponovi. A mi lahko pomagate oziroma me pomirite?

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Govor
27.5.2008 10:01:02   
bučkabb
moj brat tud ni govoro do tretjega leta starosti nič, pol se mu je pa razvezalo in ni mogu nadoknadit, tak je čvekal, no en čas je mel še težave z črko R tak da je tud hodo na tiste govorne vaje k petiatru, ampak se mu zdaj nič ne pozna, da bi mel kakšne težave. vedno preveč govori. user posted image user posted image user posted image user posted image

lej če ti rečejo, da ni nič takšnega se ne obremenjuj preveč in se pač poskušaj čim več pogovarjat z njim, pa bo vse OK.

(odgovor članu tinai)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Govor
27.5.2008 10:15:19   
srki
Tudi ene punčka iz naše vasi tam do 2,5 let ni govorila, vsake toliko enih par besed. V bistvu še sedaj, pri 4 ne govori tako razločno, tako da, nič se sekirat.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Govor
27.5.2008 11:39:29   
x_srečka_x
Tudi od mojega sin je star 6 let pa še ne govori razločno, vendar ima težave s sluhom, pa so rekli da bo po operaciji bolje. user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Govor
27.5.2008 12:27:55   
tajtaja
Naš Maj je začel govoriti koliko toliko pri treh letih in od takrat še ni utihniluser posted image .



_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Govor
27.5.2008 12:58:49   
živa
Hoj!

moj je star dve leti in četrt in je manj kot mesec dni nazaj prvič rekel "mami". Prej je izgovarjal mama, tata, tati za druge osebe v naši družini, ampak vse po 2. letu. Sicer pa njegov besednjak obsega še: pa-pa (prva beseda), tika-taka (za srček in uro), Mak in Nik (imeni iz knjigic, ki jih ima rad), vlak (nerazločno) in potem se počasi neha.

Sicer je pa tak kot tvoj, vse pokaže, cmoka, če želi piti, te pelje za roko, kamor želi, kliče nas pa še vedno ne. Pa kar naprej čeblja v nerazumljivih zlogih.

Nič ne skrbi, saj počasi napreduje, potem se mu bo pa naenkrat zagotovo odprlo. Če pa do 3. leta ne bo spregovoril, pa lahko tudi prosiš pediatra za napotnico za logopeda.

Lp,

živa

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Govor
27.5.2008 13:17:51   
tinai
Hvala za tolažbo in vzpodbudo.
Lp,

Tina

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
27.5.2008 14:40:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tinai)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Govor
7.6.2008 21:53:15   
pomarančas
Da se še jaz pridružim, ker sem šele sedaj našla to temo. Mi smo pa že dobili napotnico za logopeda, sin bo star 2 leti in 3 mesece. Govori pa le naslednje: mama, ata, kapa, am am (za jesti),  pa živali zna veliko oponašati (muuu, mijav, hov hov, meee...), pa neee je postala njegova priljubljena beseda, potem se pa počasi konča; razume tudi popolnoma vse kar mu rečeš, v knjigi zna tudi pokazati vse kar ga vprašaš (od traktorja do živali, zelenjave, sadja....). Pediatrinja je svetovala, da bi se vseeno šla malo pokazati logopedu, da vidimo kakšno bo mnenje. Res pa je, da na sistematskem ni hotel sodelovati, ker full ne mara zdravnikov (kot tudi ne frizerja), tako da sem lahko samo povedala kaj zna in česa je sposoben.
No, ta mesec imamo logopeda in bomo videli kako bo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Govor
17.6.2008 8:33:19   
planinc1978
Tudi naš je ravnokar dopolnil 2L in pove sam tisto osnovno:mama, ati, baba, dedi, ne, ja...in živali oponaša. Prav tako razume čisto vse in seveda mi njega. Vsi pravijo, da bo že spregovoril, ko bo prišel njegov čas...tako, da čakamo.user posted image

_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu pomarančas)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?