|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Grlo stalno vneto
23.7.2013 21:52:12   
constanca

Pred ca. mesecem sem opazila, da ima nas 3 letnik precev vneto grlo. Morda mandlje, ampak tega nisem sicer se nikoli videla. Pol zrela je cisto zatecenega in nabreklega, rdece vse itd.
Otrok sicer vcasih npr. zjutraj potozi, da ga malo boli, ponoci precej smrci, drugo je pa vse ok. Nikoli nobene vrocine, nahoda itd.

V tem casu sem bila pri zdravniku 3 krat. Prvo je dobil nek sirup in sprej, vzeli so bris. Nic boljse. Sem sla nazaj, ker mi res ni vseeno. Drug sirup, pregled krvi, ce je neka bakterija, ki se je ne da zdravit (in ni) itd....zdravila nic pomagala. Grlo je stalno rdece.

Zdaj je zdravnik na dopustu in jaz malo opazujem kako gre z dihanjem v spanju (delanje pavz itd). Mandlje sedaj precej neradi jemljejo ven itd. Otroka pa s sladoledom ne morem kar filat, pomaga itak ne.

Je imel kdo ze podoben primer? Kako ste resili? Ne spoznam se na to, ampak ne morem kar zanemarit. Na googlo tudi ne najdem nic podobnega, ker verjetno tudi po napacnih kljucih iscem...

Kaj naj?   Sem prisla na idejo, da se za hec odpravim k nadomestnem dohtarju, da vidim drugo mnenje. Meni pac ni normalno, da ima otrok tako dolgo tako zateceno zrelo.

Hvala za odgovore.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Grlo stalno vneto
23.7.2013 22:36:39   
josephine27
Jaz ne vem, če bi hodila k dežurnemu oz, nadomestnemu razen, če bi se stanje slabšalo. Potem bi itak šla. Drugače pa bi šla takoj ko pride osebni zdravnik nazaj na pregled. Če ne more ugotovit in razložit kaj je pa naj vam da napotnico za naprej. Tako al tako se vse kar dolgo čaka in če ne druzga vsaj točno diagnozo morate dobit.

_____________________________



(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Grlo stalno vneto
24.7.2013 18:03:41   
Najaa
Naj ti da napotnico za ORL, pa boš dobila drugo mnenje, boljši pregled in predvsem predloge, kako naprej. Pri nas so se ponavljale angine in so ji dali mandlje ven. Smrčanje in netekoče dihanje spada med znake, da mandlji ovirajo proces tako da jaz bi sigurno šla do konca.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Grlo stalno vneto
24.7.2013 18:19:13   
Felicita
je možno, da ima povečano žrelnico? moja sestra je to imela (in še vedno ima) in pogled v njeno grlo je res grozljiv - zadeva je rdeča, povečana oz. otečena... ampak zdravnik ji je takrat (ko je bila majhna) predpisal sladoled za blaženje otekline (ki, kot praviš - ni pomagal), v primeru, da bodo pogosta vnetja ušes in/ali angine (za kar je ogromna verjetnost) pa sledi odstranitev. no, ona ni imela niti enega vnetja ušes in niti ene angine, zato ima to 'bolano' (povečano/otečeno) žrelnico še vedno na mestu. kot praviš, tudi ona smrči in se zjutraj pogosto zbudi z 'bolečim' grlom, ki pa je v bistvu izsušena sluznica zaradi smrčanja in posledično spanja z odprtimi usti (in izsušena sluznica pač peče oz. boli). po nekaj požirkih vode je ok. drugih težav zaradi tega ni imela in še vedno nima (pa je zdej že velika punca). tudi njena sedanja zdravnica pravi, da je 'preventivna' oz. 'kozmetična' odstranitev po njenem mnenju nepotrebna. je pa to verjetno en res redkih takšnih primerov, ponavadi se začnejo angine in vneta ušesa, sledi odstranitev žrelnice in potem izboljšanje situacije.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Grlo stalno vneto
24.7.2013 19:20:27   
respect
Žrelnico ne moreš viddet

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Grlo stalno vneto
24.7.2013 19:39:18   
Najaa
Naši so najprej odstranili žrelnico pa se stanje ni nič izboljšalo. Šele, ko so dali mandlje ven, je bilo to čisto nekaj drugega.

(odgovor članu respect)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Grlo stalno vneto
24.7.2013 19:56:18   
constanca
Zivjo Punce!

Najlepsa hvala za odgovore.

Ja, to nekako tako zgleda kot pri sestri od Felicite! Nic ne pomaga. Do zdaj ni imel se nikoli angine ali kakega vnetja uses itd. Samo ene dvakrat je bil mocno prehlajen ala v smer psevdokrupa. Sicer sploh ne vem, ce je ze kdaj jedel antibiotike. Sicer zdrav fant.

Res ne bom sla k dezurnemu. Hvala, da ste me ustavle. Bi res malo obupano zgledalo:-) Ker mu sicer nic ne manjka.

Ampak res se sprasujem, ce lahko tako skozi fura. Kot pravis Felicita gre, ampak a to na nic ne vpliva? Panicar sem, panicar pravi:))

Bomo vidli kaj bo drug teden rekel dohtar.


(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Grlo stalno vneto
24.7.2013 20:27:21   
Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: respect

Žrelnico ne moreš viddet

jah glej, njej so postavili diagnozo 'povečana žrelnica' in zdravnik jo je pokazal. zdej, lahko se on moti. ampak...?

constanca - kot rečeno, je že velika punca user posted image bolna je bila manj kot povprečen otrok, po mojem mnenju. tudi s športom se ukvarja brez težav (je mami skrbelo kako bo, ker zgleda da zadeva zapira skoraj pol poti v grlo - pa ne vem, mogoče se po tok časa nauči telo kompenzirat? ali pa pač ne ovira pretoka zraka). drugih težav... tudi ni nikoli imela. ne s požiranjem, dihanjem, ... pač smrči, samo spi sama v svoji sobi, tko da ne moti drugih, ona se pa tudi ne pritožuje, da bi slabo spala oz. se zbujala. vsekakor, če otrok nima vročine, težav z dihanjem, otečenih bezgavk na vratu ,.... potem pomoje ni panike. če se bodo pa začel pojavljat simptomi oz. bolezni, potem je fajn it do zdravnika po napotnico za orl, sicer pa... kaj pa vem, verjetno se da 'izsilit' operacijo oz. kar nekaj zdravnikov napoti brez težav. samo jaz ne vidim smisla v tem, če ni težav. je pa res, da se lahko potem začnejo angine pojavljat kar naenkrat - pri 20ih, 40ih,... lahko pa tudi nikoli. jaz lahko za tamalo samo trkam zaenkrat.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu respect)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Grlo stalno vneto
24.7.2013 21:56:32   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita


IZVIRNO SPOROČILO: respect

Žrelnico ne moreš viddet

jah glej, njej so postavili diagnozo 'povečana žrelnica' in zdravnik jo je pokazal. zdej, lahko se on moti. ampak...?




Žrelnice se ne da videt kar tako oz. jo vidijo šele takrat ko je otrok že na operacijski mizi, vsaj tako sta meni zatrdila dva ORL specialista. Diagnozo povečna žrelnica postavijo na osnovi drugih znakov.


_____________________________



(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Grlo stalno vneto
25.7.2013 23:01:44   
constanca
 Felicita, jaz sem pa vedno mislila, da si ti bolj mojih let, tam 30. Ampak, ce imas se mlado sestro pac bolj tezkouser posted image

Samo eno vprasanje se. Ima ona kaksne alergije? So jo kaj pregledovali v to smer?

Ker jaz ce npr. tamal ful smrci in mu dam ene kapljice proti alergijam, diha potem cisto lepo. Tudi sumim kaj je, ampak moramo tudi to tocno preverit.

In razmisljam, ce je mogoce kaka povezava med alergijo, dihanjem (no, med tema dvema gotovo je) in izgledom grla.



(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Grlo stalno vneto
27.7.2013 20:06:42   
brina_3
Constanca definitivno je povezava med alergijami in izgledom grla oz. žrelnico. Sama imam potrjeno alergijo na mačjo dlako in pršice, z grlom in dihanjem pa non stop težave. Reševale so me kaplice za nos in antihistaminiki( za alergijo), dokler mi niso pred 7. mesci odstranili žrelnice pri 21. letih. Lahko rečem, da sem hvaležna, da sem prišla v roke dobrega ORL na ORL oddelku v Celju, ker je življenje bistveno lažjeuser posted image
se sliši smešno ampak je resuser posted image

Rešite težave uspešnouser posted image

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?