|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hematom v nosecnosti
2.4.2015 15:48:46   
vijolica2
Zivjo, sem v 16t5d in so mi v 15t odkrili hematom. To je moja druga nosecnost in v prvi nosecnosti sem imela iste tezave, ampak se je nosecnost dobro koncala in imamo zdravega triletnika doma. Sedaj sem pa upala da se mi v drugi nebo ponovilo, ampak glej ga zlomka.. Tukaj je...

Je se katera tukaj ki je imela te tezave?

Danes sem bila na pregledu in je se vedno hematom prisoten in je se kar velik. In sem zalostna, ker sem upala da se bo pocasa scistil.user posted image

Lep dan vsem
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hematom v nosecnosti
2.4.2015 16:19:48   
ronja
Mela ogromen hematom, donosila, rodila 14 dni pred rokom, mala laufa okoli vsa navita:). Ne sekiraj se preveč, to se zgodi in se vseeno velikokrat dobro konča:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hematom v nosecnosti
2.4.2015 16:29:59   
vijolica2
Hvala Ronja. Tebe se pa spomnem iz januarckov 2012user posted image . Moj januarcek mi veselo skace okoli, ceprav sem imela hematom tudi v prvi nosecnosti.
Mah danes me je moj gin. Prestrasil saj je vse nagativno povedal. Prej sem bila zelo pozitivna, danes me je pa vse poteptalo. In sem malo brala in me je sedaj strah da nebi bile kaksne poskodbe na plodu😞. Mah vse mi gre po glavi...
Koliko casa pa si krvavela? Strah me je da nebi dobila kaksne infekcije ker imam pac kri v noznici. Imas kaksne izkusnje?

Hvala ti

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hematom v nosecnosti
2.4.2015 16:45:29   
ronja
vijolica, jaz sem mela pri tadrugi (jan. 09) odstop posteljice, kar pomeni spontani splav. Samo ker so vedno izjeme, nekdo mora bit tudi tista 1: milijon:). Ona je bila tista ena:) Imela sem 8x2 cm velik hematom in sem ga imela praktično do konca, ker je bil prevelik, da bi se čisto absorbiral. Krvavela sem ful močno kak teden, potem pa manj. Kadar sem kaj pretiravala, sem spet zakrvavela. Ampak je ratalo:). Sem pa imela strogo naređenje, da sem v rangu 10 min od porodnišnice, ker če bi se mi v kasnejši nosečnosti to ponovilo, bi bili ogroženi obe s tamalo, ker je tam fejst prekrvavljeno in bi lahko obe izkrvaveli. Ker itak nisem smela nič in nikamor it, mi to niti ni delalo nekih hudih problemov:D. Sem pa zaslišala vse g., ki so me dobili v roke (in ni jih bilo malo:D, ker sem bila en čas v bolnici zaradi tega) in so vsi rekli, da otroku to nič ne škodi, ker se prehranjuje po drugi poti - skozi popkovnico in da dokler je not, mu je vse ok. Zato naj te ne bo strah:).

Sam hematom pa ni NIČ nevaren za otroka. To je enostavno zastala kri. NJega baš boli za to:). Hematom samo pomeni, da kri ni mogla tako hitro odtečt kot se je natekala in da se še ni resorbirala. Problem je samo razlog, zakaj je do hematoma prišlo. Če je to slučajno ena manjša krvavitev, potem ni problema. In v veliiiiki večini je tako:). Zato punca, glavo gor, boš donosila to dete, ok? Ne pa glih zdaj svojega januarčka preveč dvigovat, v redi? Saj že sam hodi in skače okoli:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hematom v nosecnosti
2.4.2015 18:14:02   
vijolica2
Hvala ti za vse besede.

Kako si se pa ti pocutila? Ker jaz se normalno- dobro pocutim in ni ravno lahko pocivati. Oz Pusenjak in se ena gin. Mi je rekla da lahko opravljam normalno domace aktivnosti. Ker ne morem skoz mirovati. Je pa tudi moj velik( 55x23xx50 mm tako velik je bil pred 14 dnevi ko sem bila sprejeta v bolnico. Danes mi ni g. Nic o velikosti povedal.. Samo njegova reakcija- joj kako je velik, to se bo dolgo cistilo, dolgo boste krvaveli, velika moznost splavauser posted image ) Samo to mi je povedal... Sem bila cisto zalostna.

Ker v prvi nosecnosti se je scistil in je bilo vse ok- okoli 3 tedne je trajal.
Sedaj me je pa strah ker je tako velik in da se nebo scistiluser posted image

Malega ne dvigujem nic, smo mu lepo povedal. In rAzume.

Ti imas tri otroke a ne? In samo v drugi si imela hematom?

Sedaj bom pa probala zamenjati G, ker je ta cuden...

Hvala

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hematom v nosecnosti
2.4.2015 19:08:59   
ronja
Mene je bolelo ko svinja! Res, kot katerakoli druga rana, ker pri meni ni bil problem sam hematom, ampak to, da se je del posteljice odlepil in to je bolelo. Tako da ni bil problem samo hematom, ampak razlog, da je do njega sploh prišlo... Pa tudi ko sem krvavela, je iz mene tekla kri v curku!
Mislim,d a ti je g. pošteno povedal - velik hematom se res dalj časa čisti in obstaja možnost splava. Meni so to povedali vsi g., da mi ne morejo kaj dosti pomagat in da je to navadno splav. Vsi so prebledeli, ko so videli. Ampak včasih rata:).

Jaz sem imela doslej, hm, kar precej nosečosti, v bistvu toliko ssov kot otrok. Ampak moji ssi so bili zgodaj in sem krvavela najprej čisto malo. Sem pa krvavela tudi v uspešnih nosečnostih, edino pri prvi nisem, je pa zato zaostajala v rasti, ker ni mela več kje vzet (sem mela 52 kg v 5. mesecu nosečnosti, ker sem imela pljučnico, moji ex. g. se je pa zdelo vse ok, da to ni njen problem - otrok je ok, torej po njeno lahko delam, jaz budala sem ji pa verjela:D). No, potem ejpa dete nehalo rast, pa naenkrat panika. Kura blesava! Zdaj mam eno fajn g., mi je pa tudi ona rekla, da bo to verjetno splav (zlatolaska mislim). Sem mela pa vse nosečnosti "vesele" - res najhujši čas mojega življenja so nosečnosti, no, saj zdaj smo fertig s tem:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hematom v nosecnosti
2.4.2015 19:27:53   
ronja
Po moje, če se dobro počutiš, lahko delaš, kar ti paše, samo dvigovat pa res rajši ne nič težkega. Uživaj nosečnost in se ne sekiraj preveč, zdravniki se velikokrat zmotijo, povedat morajo vse možnosti, pa na srečo ni vedno slaba prava;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hematom v nosecnosti
2.4.2015 19:35:11   
vijolica2
Hvala, res ti hvala za te spodbudne besede!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hematom v nosecnosti
3.4.2015 7:04:46   
vijolica2
Ronja, a si si ti uporabljala kaksne nozne antiseptike na mlecni osnovi? Jaz ko sem Pusenjaku pisala mi je to priporocal, da se nebi nardila kaksna infekcija, ker je kri skoz v noznici?
Joj danes misli begajo vsepovsod..

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hematom v nosecnosti
3.4.2015 12:37:11   
ronja
Nisem. Nič mi niso priporočali, je pa res, da sem enkrat drugič po dolgi krvavitvi dobila vnetje in šla do g., ki je rekla, da je to zaradi dolge krvavitve. Če ne more škodit, probaj. Sicer pa samo vnetje, dokler je samo spodaj, ni problem za otroka, samo če bi se gor razširilo, to boš pa itak že prej sanirala:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hematom v nosecnosti
30.4.2022 10:08:25   
Anonimen
Hojla,se se kaksna sooca s to tezavo? Jaz sem vceraj popoldne mocno zakrvavela, letela na urgenco kjer so videli da se je del posteljice odluscil ter se naredil hematom. Krvavitev se je ustavila sele ponoci (vmes sem mislila da je konec, ker je kri postala gosta s strdki, ampak danes zjutraj sem z AngelSounds slisala najlepse bitje srca), strogo lezim in mirujem. Res sem prestrasena. Sem na koncu 3. meseca. Otroček ziv s poskakujočim srčkom. Pričakovan ze kar nekaj let. Sedaj pa ta grozeč splav.Ima katera podobno izkusnjo? Morda kako opogumljajoco besedo? 

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?