|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hiperkinetični sindrom
22.4.2011 15:37:37   
*goldfish*
Pozdravljene!

Že od rojstva sem sumila, da tale naš pobalin ni eden "tipičnih" dojenčkov, ki bi samo spal in spal in spal. Skoz je bil v pogonu, nemiren do amena, neskoncentriran,....No, zdaj pred vstopom v šolo, mu je šolska zdravnica tudi dala "oznako" hiperkinetični sindrom.

Nič mi ni razložila kako in kaj naprej. Brala sem da je možnost, da bo v šoli rabil malce več pomoči, da je najbolje da je čim več v aktivnosti. Saj to bi še, vendar njega ne zanima ne nogomet, ne hokej, ne kake borilne veščine (to mi je pediater že odgovoril pred kakim letom, na moje pomisleke glede hiperaktivnosti)
V glavnem, tu sem brala neke odločbe...zakaj, kako in kako naprej? 

malo pomoči bi rabila user posted image

_____________________________

Vse bitke v katere se zapletemo se zgodijo zato, da nas nečesa naučijo - tudi tiste, ki jih zgubimo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hiperkinetični sindrom
2.5.2011 19:40:43   
frost
Splošni zdravnik, brez psihologa, specialnega pedagoga in po možnosti socialnega delavca, ne more postaviti nobene oprijemljive oznake. Obrnite se na vrtec/šolo/svetovalni center, opravite testiranja in vložite odločbo za začetek usmerjanja. Če ima otrok res ADHD ali karkoli drugega, je v šoli upravičen do prilagoditev in ur dodatne strokovne pomoči s strani specialnega pedagoga. 

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hiperkinetični sindrom
3.5.2011 19:28:10   
ares1
res je dobro, da uredite odločbo sicer zna v šoli naleteti na teževe, tako pa ga bodo obravnavali drugače in mu bolj pomagali da bo dosegal rezultate. Lahko ima določene privilegije, ki jih brez odločbe ne bo imel. Če se boste stvari lotili sedaj, bo do zsačetka naslednjega šolskega leta odločba (če bosta upravičena) že izdana. To kar nekaj časa traja

(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hiperkinetični sindrom
6.5.2011 20:27:44   
urška
tako kot so ti že napisale. pediater za tako diagnozo ni primeren. dejstvo je, da vse preveč otrok označijo za hiperkinetične samo zato, ker so živahni. adhd se kaže z več simptomi, med drugim tudi z motnjami koncentracije, ja.
ampak najprej moraš k psihologu, da se otroka testira. potem, ko imaš njihovo diagnozo, lahko začneš s postopkom o usmerjanju. to odaš na pristojnem zavodu za šolstvo, potem gre zadeva čez komisijo in ti dobiš domov odločbo s tem kaj otroku "priprada." postopek se ponavadi vleče kar nekaj mesecev, tako da če gre tvoj otrok jeseni v šolo, mislim, da do takrat odločbe ne boš imela.

srečno!

(odgovor članu ares1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?