|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hoče psa
2.5.2006 14:00:22   
hariba
Pred kkratkim smo bili na obisku pri moji prijateljici, ki ima psa. Od takrat dalje ga hoče tudi moja 6 letna hčerka, čeprav živimo v bloku. Imamo sicer kar veliko stanovanje, a vseeno se mi ne zdi primerno imeti psa.Pa dopoldan ni nikogar doma. Vse sem ji razložila, aona vztraja in zatrjuje da bo skrbela zanj. Zdaj sta ji pritegnila še starejša 2, ki obljubljata, da ga bosta vsako jutro pred odhodom v šolo peljala ven na stranišče. Jaz na te obljube malo dam, morda le nekaj dni potem bo pa navdušenje zagotovo splahnelo. Pa tudi bojim se da bo mlad pes vse razgrizel. A ste že ve imele podobne probleme in kako ste jih rešile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hoče psa
2.5.2006 14:10:36   
soncece24
Ko smo dobili pvega psa,sem bila stara 12, moj brat pa 15, kupili smo ga, ker si ga je želela tudi mama,tako da smo si skrb zanj razdelili. S psom je veliko dela, mlad pes mora ven na 2 uri, drugače boš mela doma vse polulano, tudi ponoči mora vsaj 1 x ven (ravno zdaj imamo mladička doma, pa je kr naporno). Dobro premisli,če si tudi ti psa želiš, ker otroci bodo zanj skrbeli bolj ko jim bo in ne vsak dan, vsaj ponavadi je tako,največji del bo odpadel na tebe. Pačodvisno je kak tip si,mi si življenje brez psa težko predstavljamo, je član naše družine, zanj skrbimo vsi, tudi zdaj,ko ne živim več doma, hodim domov rihtat psa in mi ni težko.

Mi smo sicer v hiši, imamo pa kr velikega psa (labradorca), no, zdaj je še majhen,bo pa zrasel. Pasmo pa izberi glede na navade vaše družine. Različni psi potrebujejo različno gibanja,nekateri solahko daljčasa sami, nekateri potrebujejo stalno bljižino lastnikov. Premisli tudi, kdo bo psa čuval,ko boste šli na počitnice, ga lahko vzamete zraven, daste h kakšni babici...


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hoče psa
2.5.2006 15:12:04   
Anonimen
Jaz bom tako rekla: vse je odvisno od tega, če imaš ti rada pse. Če jih imaš, ga nabavi, če ne, pa ne. Ker glavna skrb bo na tebi, to naj ti bo jasno. Pa tako, kot je rekla že sončece, pomisli, če imate koga, ki vam ga bo pazil, ko vas ne bo. To je tudi ogroooomno.
Pa če ste v bloku, potem nabavite kakšnega manjšega, da ga boste lahko s seboj jemali na izlete. Mi imamo višavskega terierja in ga res čistvo povsopd lahko s seboj stlačimo.
Pa če ga boste nabavili, najbolje, da ga poleti, ko so počitnice in pes ne bo sam na začetku. Ali pa če ti vzameš kakšen teden dopusta (porodniške za to ne dobišuser posted image ), tako, kot sem to naredila jaz.
Je pa pes res velika odgovornost, skoraj tako, kot če bi dobili še enega otroka. Pa tudi skoraj tako dolgo moraš skrbeti zanj, kot moraš skrbeti za otroka. Vsaj če imaš srečo.

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hoče psa
2.5.2006 16:02:01   
Anonimen
Naj ti povem, da ko smo mi lani dobili našga Zara, je tamali ponoči hodu k njemu in mu pol noči pel pesmice in pravil pravljice, ker je pogrešal mamo in leglo. Je pa tko, da za pse skrbi cela familija. In če ga boste nabavili bo velika večina dela itak tvoja - mularija ga bo kvečjemu razvajala in ne vzgajala. Vsaj mi smo to delali z našimi psi. Oče jih je vzgajal in treniral, mi smo jih pa 'kvarili'.user posted image

Kako zgleda met psa v stanovanju pa nimam pojma, ker so naši v pesjakih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hoče psa
2.5.2006 17:44:38   
Anonimen
Na veliko željo moje sestre(10 let) smo po dobrem letu premislekov in dvmomov v hišo pripeljali mešančka.Živi z nami 24-ur na dan.Na začetku je bilo podobno,kot da bi dobili dojenčka-pes je živa stvar-joka,je lačen,žejen,lula,kaka,ga moraš voziti na sprehod,...Moja mami je po dveh tednih skor obupala,a smo jo le prepričali in ga obdržali.Sedaj je star eno leto in ne predstavljamo si več življenja brez njega.Ko je bil majhen le grizel le copate.Vrača nam vso ljubezen in neskončno srečen je,ko mu jo vračamo tudi mi.:)
Vsekakor pa je 95% skrbi na starših,če so otroci stari 15.let ali manj.Otroci ga majo le ša za eno igračko.Vsekakor pa je odločitev vajina,ker bosta vidva vzgajala psa,ne otroci!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hoče psa
2.5.2006 18:08:40   
Anonimen
Jaz bi pse v bloku prepovedala (sori Spviš).
In drugič, kot so ti že rekle, vedeti moraš, da otroci NE bodo skrbeli za psa. Poglej RibicoRR. Je 10 let starejša od tvojih, pa ima včasih hude težave, vsak dan peljati svojo psičko na sprehod.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hoče psa
2.5.2006 18:38:30   
hariba
No saj tudi jaz imam veliko pomislekov glede psa, ker živimo v bloku in tudi dopoldan ni nikogar doma, pa še kam ga dati kadar kam gremo je tudi vprašanje. Moja mama sicer ljubi pse a je zadnje čase slabega zdravja. Tako da bi za njo to pomenilo še 1 obremenitev več. Jaz vem drugače kaj pomeni imeti psa, ker smo ga zmeraj imeli, ko sem bila še otrok, toda jaz sem odraščala na kmetiji. Zdaj mi pa to tudi otroci poudarjajo, da jaz sem odraščala ob psu, njim pa tega ne privoščim. Kazala sem jim namreč že fotogrfije od naših psov. Vsem se najlepše zahvaljujem za odgovore.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hoče psa
2.5.2006 20:59:07   
Grascakinja
Otroci vedno obljubljajo na vse pretege, da bodo skrbeli za žival. Zanimiva pa je samo takrat, ko jim zapaše. Pes je velika odgovornost - še en otrok, ki pa nikoli ne odraste in se ne osamosvoji. Je tudi velik strošek.
Če si ga sami ne želite in niste pripravljeni skrbeti zanj kot je treba in v vseh pogledih, raje naredite sebi in psu uslugo in ga ne kupite.

Moj svak je po vzoru nekega tipa naredil sledeče - svoji hčerki je obljubil psa, če prestane testnih 14 dni. Teh testnih 14 dni je pomenilo, da bo imela plišastega psa na povodcu in vsako jutro eno uro prej vstala ter peljala "psa"  na sprehod, ga peljala ven tudi popoldan in zvečer, vsak dan ob isti uri, dež, sneg, ni važno, za pol do eno uro in z njim tekala okoli, po potrebi pa še kaj vmes, ga redno krtačila in kopala in vse kar spada k pasji obravnavi.

Po treh dneh je obupala.

Kupili so raje mahjno želvo, s katero je bistveno manj dela, in miniaturnega hrčka. Oba sta ji v veliko veselje, zanju z lahkoto skrbi in nista tako zahtevna, sploh hrček je vsej družini v veliko veselje.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hoče psa
2.5.2006 21:51:32   
Anonimen
Pupa25, user posted image , tole pa je mega zgodba. Res, super.user posted image user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hoče psa
2.5.2006 22:01:34   
Marogica
Tudi jaz mislim, da otrok pri tej starosti, pa tudi starejši ne zna in nima interesa, da bi resnično skrbel za žival. Po moje gre bolj za muho "pet ali desetdnevnico", potem pa je veselja konec. Za otroka in psa. Skrb pa ostane staršem. Če ste to pripravljeni prevzeti nase, potem ne vidim razloga, zakaj ji ga ne bi kupili, pričakovati, da pa bo res ona zanj skrbela, je pa utopija. Pa saj ni edina, skoraj vsi otroci so pač enaki.

Pupa 25 user posted image


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hoče psa
2.5.2006 22:10:14   
kofetek2010
naš mulc (9let) je imel ribice in do prejšnjega tedna hrčka (ta je po 1,5 leta poginil) in si je skusil kaj pomeni imeti žival za katero moraš skrbet - sedaj pravi, da ne bomo imeli nobene živali več user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Hoče psa
2.5.2006 22:11:48   
Gina
Jaz sem čisto proti psom v bloku....pa sta se moj sin in mojuser posted image  nekega dne odločila in mi psa pripeljala domov z napisom v obliki velikega srčka: A me boš imela kaj rada? Pes je ostal, ampak jaz sem rekla, da samo pod pogojem, da jaz ne bom imela nič s skrbjo zanj. In nimam. Vendar mojadva skrbita za psa. Ta mali je imel prvih nekaj mesecev hude preizkušnje, on ne bi peljal psa včasih ven (pa je imel takrat 8 let, ne 6). No, po enem letu je obupal, ker smo vztrajali, da 1x na dan ga pa mora peljat tudi on ven. ( Mene namreč ne prepričaš, da bi jaz poleg vsega, kar imam, še to prevzela, ni šanse.)In ga zdaj pelje brez besede vsak dan, ko pride iz šole (torej se da, če hočeš tudi to uredit, da otrok skrbi za svojega psa vsaj 1x na dan). Včasih ga pelje tudi bejba. No, psa se pelje ven tudi zjutraj in zvečer, to pa moj dela. Pa seveda user posted image še nikoli nismo pustili doma, kadar kamorkoli gremo, niti pri kom drugem.

Jaz ne bi bila za psa, v tvojem primeru. V hišo ja, v blok ne. Ne glede na to, da ga mi imamo. Saj ne da bi mu bilo kaj strašno hudega, ampak prej to, da če imaš hišo, je pes lahko res ves čas zunaj. Pa tvoje dete je še premajhno. Marsikateri starš se toliko starega otroka niti samega ne upa spustit na dvorišče, kaj šele da bi psa sprehajal. Kaj pa vem....je pa res, da jaz morda nisem merodajna, ker nisem tolk mahnjena na pse....

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Hoče psa
2.5.2006 22:12:11   
Anonimen
No ja, ne bi rekla, da mi sprehodi predstavljajo problem. Res pa je, da jo cez teden zjutraj ne peljem jaz. Cez vikend pa (hoces noces MORAM vstat takrat, ko si zamisli, ce mi je ne uspe nazaj 'uspavat').

Mi Lune ponoci nismo vozili ven lulat, smo jo pa dobili julija, ko sem mela pocitnice. Odvadila se je lulanja v stanovanju sele pri 8-ih mesecih (torej pol leta brisanja luz, kmalu se je sicer navadla na papir). Je pa lulala od zacetka kjer je naneslo, vcasih je iz same jeze se polulala se kasneje, parkrat na KAVC in mojo postlo (ker ji nismo dali tistega, kar je zahtevalauser posted image ) itd.

Sami ne bodo skrbeli za psa, sploh pa moras psa vzgajat ze od prvega dne, ce hoces met psa, ki bo kaj ubogal. Ce tega ne pocnes od zacetka in ce nisi dosleden (oz. se s tem trudi le eden v familiji) pa lahko 15min letas za njo in jo skusas nazaj privezat (dones zjutraj npr.).

Pr 6ih letih otrok ni sposoben sam skrbet za psa. Jst ne skrbim sama za Luno, ampak skrbimo vsi. Jaz poskrbim za sprehode, trudim se z vzgajanjem, v solo jo vozim jaz, spi pri meni, kopa jo veckrat mami, drugace pa jaz, oci jo pelje ven cez teden zjutraj itd.

LP

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Hoče psa
2.5.2006 22:14:05   
Anonimen
Aja, zivimo pa v stolpnici, mamo pa hiperaktivnega lajajocega (prevecuser posted image ) beagla. Sva pa zunaj 3x na dan, po najmanj uro (cez vikende, cez teden je zjutraj manj).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Hoče psa
2.5.2006 22:24:12   
LEJLA
Kaj pa, ce bi jim kupila muco z njimi je veliko manj dela.
hitreje se navadijo na red in cistoco pa tudi babica bi lazje skrbela zanjo, ko boste na morju. V vsakem primeru pa so pocitnice primeren cas za prihod zivali, da ni prevec sama. Pa ce nocete imeti mladih bi bilo treba tudi hitro na operacijo.

lp

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Hoče psa
4.5.2006 8:55:34   
karmy
men se zdi preizkušnja, ki jo je pupa25, izredno dobra... pr temu bodi zelo stroga user posted image

ribicaRR --> vi pa mate izredno razvajenega psa.. nima niti enega pravega gospodarja, ki ji pokaže kako in kaj... zdaj pa imate, kar imate...ona je vaš gospodar in ne obratno... in to je najslabše kar se lahko zgodi... težko jo boste prepričali obratno, ker po njenem obnašanju, hitro obupate in jo preveč razvajate...


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Hoče psa
5.5.2006 23:26:22   
Anonimen
ribicaRR --> vi pa mate izredno razvajenega psa.. nima niti enega pravega gospodarja, ki ji pokaže kako in kaj... zdaj pa imate, kar imate...ona je vaš gospodar in ne obratno... in to je najslabše kar se lahko zgodi... težko jo boste prepričali obratno, ker po njenem obnašanju, hitro obupate in jo preveč razvajate...


Karmy, VSAK PO SVOJE, a ne? To je tko kot otroci - nekateri so vzgojeni, nekateri pac ne.

In ne bos verjela, MENE Luna najbolj uboga in MENE se najbolj razveseli in JAZ jo lahko bozam, premetavam, crkljam KAKORKOLI se zmislim in se crklja pri meni kot dojencek, medtem, ko se pri OSTALIH NE!

Spi pri meni, z mano je vecinoma na sprehodih, samo jaz jo imam zunaj kdaj pa kdaj tudi spusceno in me v 3/4 primrih takrat tudi uboga.

Torej, kdo je gospodar?

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 5.5.2006 23:27:39 >

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Hoče psa
6.5.2006 22:29:32   
Annny
Zelo blizu mi je, kar je napisala Gina.Včasih smo imeli nemško ovčarko, ki je bila res čudovit pes..Poginila je, ko sem imela kakih 14 let, zato se podrobnosti ne spominjam dobro..Skratka, pse na splošno imam sicer rada in so mi luškani..sploh so mi všeč doge...ampak po mojem mnenju pes v našem stanovanju nima kaj iskat, ker bi se mi po moje zmešalo, če bi morala pucat za njim dlake in da bi se okrog širil tisti zoprni pasji vonjuser posted image  Za psa je treba imeti lepo veliko pasjo uto in pesjak, pa velik vrt...kar mi sicer imamo, nimamo pa psa, ker ga ni junaka, da bi zanj skrbel tako, kot je treba.. Še skrb za zajca, ki sta si ga omislila moja dva, je večinoma uganite na kom...no, zdaj je pa začel naskakovat še sosedove kureuser posted image user posted image , tako da še ne vemo, kaj bi z njim..No, imamo pa veliko papigo, ki je kot kakšen dojenček in se je treba veliko ukvarjat z njo..Naši prijatelji imajo škotskega ovčarja, ki živi striktno v stanovanju..spi na sedežni, lulat hodi na vrt..v glavnem vonj, ko prideš k njim domov, fuj in fej, pa ne, da ne bi vzdrževali čistoče...mogoče imam zato tak odpor do psa v stanovanju..      

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Hoče psa
7.5.2006 21:25:45   
Anonimen
Pr nas ne smrdi po psu, ker tudi Luna prakticno nima vonja (razen ko se povalja po crknjenem pticu, dreku, gnoju, urinu .. tak pa sledi kopanje s samponom).

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Hoče psa
27.9.2011 19:05:51   
Zaskrbljena mamica
Imamo manjsi dvocek in vrt, ter dva otroka stara 11 in 15 let (punco in fanta). Hceri sem v 1. razredu obljubila da ce bo vso osnovno solo odlicna bo dobila psicka. Seveda se je potrudila in je bila odlicna in je ze v srednji soli. Kaj pa zdaj psicka si zeli samo ona, pes pa bi bil sam 6 do 7 ur na dan. Je to uredu? Naj psicka kupimo?

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Hoče psa
27.9.2011 19:31:28   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: Zaskrbljena mamica

Imamo manjsi dvocek in vrt, ter dva otroka stara 11 in 15 let (punco in fanta). Hceri sem v 1. razredu obljubila da ce bo vso osnovno solo odlicna bo dobila psicka. Seveda se je potrudila in je bila odlicna in je ze v srednji soli. Kaj pa zdaj psicka si zeli samo ona, pes pa bi bil sam 6 do 7 ur na dan. Je to uredu? Naj psicka kupimo?


Sem ti odgovorila na oni drugi temi...poglej tja.

(odgovor članu Zaskrbljena mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Hoče psa
27.9.2011 19:34:36   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Zaskrbljena mamica

Imamo manjsi dvocek in vrt, ter dva otroka stara 11 in 15 let (punco in fanta). Hceri sem v 1. razredu obljubila da ce bo vso osnovno solo odlicna bo dobila psicka. Seveda se je potrudila in je bila odlicna in je ze v srednji soli. Kaj pa zdaj psicka si zeli samo ona, pes pa bi bil sam 6 do 7 ur na dan. Je to uredu? Naj psicka kupimo?



ma lej,.. osem oz devet let si ji to obljubljala,.. tako,da ti po mojem ne preostane drugega kot, da obljubo držiš. Ker, da me mene osem let nekdo vleče za nos,..

Moraš pa vedet, vse kar so že predhodnice napisale, da se za psa odloči cela družina in ne 15 leten otrok. Ker skbeli in vzgajali ga boste vsi. Po mojem je pes lahko sam doma toliko ur, sej tudi drugi hodijo v službe in imajo pse,.. Le zjutraj bo treba poskrbet za njegove potrebe, da bo preskrbljen tudi, ko vas ne bo doma.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Zaskrbljena mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Hoče psa
27.9.2011 20:01:59   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: Zaskrbljena mamica

Imamo manjsi dvocek in vrt, ter dva otroka stara 11 in 15 let (punco in fanta). Hceri sem v 1. razredu obljubila da ce bo vso osnovno solo odlicna bo dobila psicka. Seveda se je potrudila in je bila odlicna in je ze v srednji soli. Kaj pa zdaj psicka si zeli samo ona, pes pa bi bil sam 6 do 7 ur na dan. Je to uredu? Naj psicka kupimo?



ma lej,.. osem oz devet let si ji to obljubljala,.. tako,da ti po mojem ne preostane drugega kot, da obljubo držiš. Ker, da me mene osem let nekdo vleče za nos,..


to pa res. in zdi se mi da če je mela disciplino 8 let za odličnost, bo pa tud enga kužka lepo rihtala..

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Hoče psa
27.9.2011 21:03:09   
Nika v službi
O psih iz zavetišč pa nobene besede?! Kaj če bi za začetek nekajkrat tedensko hodila tja in sprehajala tiste pasje dušice? Tako bi lahko na lastni koži občutila, kaj pomeni pes in skrb zanj...

Jaz sem zelo proti, da se otroku kupuje psa, sploh za nagrado. Pes ni igrača, je živo bitje, za katero je potrebno skrbeti. Kot za otroka, se tudi za psa odloči družina oz. njeni odrasli člani.

Po mojem mnenju pes ne sodi v blok in tudi to, da je po večino dneva zaprt v stanovanju, pa naj bo še tako veliko, ni ravno nekaj, česar bi se pes ravno veselil.

Če ni možnosti in je želja po psu velika, je po mojem mnenju prava pot zavetišče.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Hoče psa
27.9.2011 21:14:18   
RAKICA2007
No pri nas je bilo tako user posted image


živela sem v bloku (5.nadstropje)
stara sem bila okoli 7-8 let user posted image in želela psa takooooo hudooooo, da sem kar cepetala ko sem kakšnega videla user posted image

obožujeeeem živali...
in ker sem težila in težila in težila in obljubljala ni da ni user posted image se je moj oče odločil, da mi kupi . . .
povodec za psa user posted image , danes smešno, ampak takrat mi ni bilo čisto nič do smeha... obesil ga je na stojalo za plašče v hodnik in gremo . . .

vsako jutro pred šolo, takoj po šoli in zvečer (mraz,sneg,led,dež,blato,voče, . . .) sem mogla sprehajati povodec c žepu naokoli - uganete koliko časa ?!?! user posted image ja ja, samo 3 dni in čez eno leto smo dobili muca (to je pa druga zgodba user posted image )

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?