|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Homeopat in refleksologija
12.11.2007 17:52:01   
blanč
Zdravo punce. Jaz sam malo firbcam, če je že bila katera pri homeopatu zaradi neplodnosti?

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 15.11.2007 23:52:57 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: homeopat-neplodnost
12.11.2007 19:19:21   
Anonimen
Blanč pozdravljena,

jaz še nisem bila pri nobenemu hemeopatu.tko,da ti ne znam povedat nič o tem.Sej se bo našla kaka punca tule,ki ti bo dala več inf.
Moram pa ti povedat,da sem že tudi jaz razmišljala o tem,najprej bioenergetik,pa hemeopatija sem se pa odločila,da grem na refleksno masažo k ga.Karmen v Radomlje.Počakam na M.V nov 4.postopke grem spet januarja.
Ti si tista Blanč ,ki kadi ane??
Tudi jaz sem kadilka pa ne vem ali je to lahko vzrok,da se ne prime.
Vedno pridelam lepo št.celic,do vgnezditve pa ne pride.
No drži se pozanimaj se,pa poročaj.

lp


Avtorica: Tina Cipot Mal

Stopala so okno telesa, tudi plodnosti
 
Karmen Stropnik je refleksologinja, ki se je posvetila zdravljenju žensk, ki imajo težave s plodnostjo. Njen vzgib je bil pravzaprav preprost – tudi sama se je dolgo časa borila z neplodnostjo in jo na koncu s pomočjo refleksoterapije tudi premagala. Njen ponos je star tri leta, ime mu je Jan. Zažari, ko spregovori o njem, pa tudi tedaj, ko govori o zgodbah s srečnim koncem žensk, pravi jim dekleta, ki hodijo k njej na terapijo.
 
Kaj sploh je refleksoterapija?
To je masaža stopal, pri čemer pritiskamo na določene refleksne točke na stopalu, ki ustrezajo določenim delom telesa in organom, ter jih tako zdravimo in stimuliramo. Sama pomagam pri neplodnosti z načinom terapije, ki ga je odkril doktor Li Tai, ginekolog tradicionalne kitajske medicine.
 
Ste od nekdaj zaprisežena alternativka?
Že od osnovne šole sem si zelo želela postati medicinka, pa se to takrat ni izšlo. Ko so se pri meni pokazale težave s plodnostjo, sem se začela ukvarjati z alternativno medicino, v katero me je vpeljal dr. Ristić. Trenutno sem aroma- ter tuinoterapevtka, izvajam akupresuro, šolam pa se še za homeopata.
 
Koliko časa se torej že ukvarjate z refleksoterapijo?
Leta 1994 sem spoznala evropsko refleksoterapijo. Vendar mi takrat ta način zdravljenja ni bil preveč ljub. Zato sem šla v šolo za tuinologa, terapevta tradicionalne kitajske medicine, ki se ukvarja predvsem z ortopedskimi problemi, z migrenami, s težavami psihe in akupresuro. Na sotrpinkah, ki sem jih spoznala v obdobju, ko sem poskušala zanositi, sem brez uspeha preizkušala svoje prijeme. Potem pa sem se poglobila v kitajski način izvajanja refleksoterapije, se natančno poučila, kje so točke neplodnosti, in še to poskusila na svojih prijateljicah. Povem vam, od dvanajstih nas je bilo v kratkem nosečih enajst!
 
Kaj natanko počnete s strankami, ki vas obiščejo?
Ker sem imela že sama težave na tem področju, jih najprej predvsem razumem. Vem, kako je, če ti ponovno ni uspelo, če nisi noseča. Morda že sam pogovor, o tem, kako se počutijo ob neuspehu, kako hudo jim je, kaj vse morajo preživeti, da bi zanosile, lahko pripelje do uspehov. Tradicionalna kitajska medicina namreč pravi, da se spočetje prične v glavi.
 
Torej menite, da številnim vašim strankam poleg dejanskega učinka terapije pomaga tudi psihološki faktor?
Citiram dr. Li Taija: »Ko začne štimati v glavi, štima tudi v riti.«
 
Kaj stimulirate z refleksoterapijo?
Določene točke, ki so pri ženski pomembne za samo spočetje – hipofizo, ščitnico in ledvice. Kitajska medicina pravi, da maternica ni najbolj pomembna za spočetje, je le soorgan. Če maternica ne dela, je treba ugotoviti, zakaj ne dela, kaj je vzrok. Pri anovulacijskih ciklusih, ko torej ni ovulacije, je vzrok v nadledvični žlezi, da pa prihaja do splavov, da sploh ne pride do zanositve – tu je treba vzrok iskati v ledvicah. In velikokrat je res tako. Po Kitajcih se v ledvicah življenje začenja in tam se tudi konča.
 
Toda zdravnik klinične medicine bi se zadeve lotil drugje in drugače, s hormonsko stimulacijo.
Da, najprej tri mesece bazalne temperature, šest mesecev hormonske terapije in potem, če nič ne uspe, epruveta. Hvala bogu, seveda, da ta epruveta obstaja, da parom, ki imajo mehanske okvare, omogoča zanositev. A se da tudi drugače.
 
Hodijo k vam le ženske, ki so že spoznane kot neplodne?
K meni prihajajo tiste, ki imajo težave s plodnostjo. Zelo veliko je takih, ki so že na IVF-posegih, prihajajo pa tudi tiste, ki eno leto ne zanosijo po naravni poti, pa se odločijo za terapijo pri meni. In veliko takih potem kmalu zanosi brez dodatnih ginekoloških posegov klinične medicine.
 
Kolikšen odstotek uspešnosti imate?
Tega nikoli nisem štela, tak pristop se mi je zazdel preveč ekonomski. To je tako občutljivo vprašanje, da ne morem kar vzeti deklet kot številk in izračunati grafa. Od maja do junija jih je zanosilo pet. Denimo, da okrog 40 do 45 odstotkov deklet po terapiji zanosi po naravni poti. Brez medicinske pomoči. Glede epruvete pa so rezultati prav tako zelo dobri, ker so dekleta sproščena in ne prihaja do hiperstimulacije, torej premočnega odziva jajčnikov na hormonsko terapijo. Slednje je lahko namreč zelo nevarno.
 
Koliko je pri Slovenkah zaupanja v tovrstne načine zdravljenja?
Povečuje se. Tudi zdravniki tam nekje pod pisalnimi mizami po tihem že priznavajo tak način zdravljenja, uradno pa tega še nočejo.
 
Pravite, da ste se zaenkrat posvetili zgolj terapiji žensk in parov, ki imajo težave s plodnostjo. Zakaj?
Zaradi mojega Jana mi zmanjka časa za kaj drugega, a on ima prednost.
 
Vaša zgodba je navdihujoča, vztrajali ste do konca!
Včasih mi kako dekle na terapiji zaupa, kako stara je že, ker ima triintrideset let, da njej pa že ne bo uspelo imeti otroka. Ni res. Jaz sem zanosila pri 43 letih. Ženske nikoli ne smejo vreči puške v koruzo! Ker se splača. Imela sem veliko poskusov umetnih oploditev, na koncu pa zanosila po naravni poti. S pomočjo refleksoterapije.
 
Na spletu sem prebrala, da obstaja več tradicij refleksoterapije – se evropska in kitajska razlikujeta?
Se, razlikujejo se položaji določenih con za organe, evropska je tudi precej bolj groba, kot je kitajska.
 
Kako torej poteka prvo srečanje?
S stranko se pogovoriva in jaz postavim določeno diagnostiko. Povem ji, zakaj pri njej ne pride do nosečnosti in koliko tretmajev bo potrebnih. Stranka se potem sama odloči, ali bo hodila na terapijo ali ne.
 
Diagnostiko postavljate na podlagi kliničnih izvidov?
Ne, po principih tradicionalne kitajske medicine. S pomočjo simptomov, za katere izvem preko pogovora – denimo bolečina na določenih delih telesa – postavim določeno diagnostiko. In sem potem ob pregledu podplatov bolj pozorna. Če nekdo zelo rad pije hladne pijače, pomeni, da ima v urogenitalnem traktu določene težave.
 
Klinična medicina tega ne bi tako resno jemala.
Prav imate, verjetno bi se smejali.
 
Morajo ženske, ki obiskujejo vaše terapije, kaj spremeniti način življenja?
Ne. Priporočam pitje malinovega čaja, ki je izredno dober za krepitev materničnih vezi, za prekrvavitev same maternice, in če je v njej dovolj hrane, se bo tudi oplojena celica hitreje prijela. Kitajci pravijo, da če boš njivo zoral, bo seme lepo kalilo, če ga boš vrgel kar na trdo zemljo, pa ne bo nič raslo. Malinov čaj tudi zelo olajša porod.
 
Ko vaše stranke zanosijo, nadaljujete refleksoterapijo?
Ne. Dr. Ristić je vedno učil: »Bodite pošteni in se odpovejte temu. Če lahko stimulirate organe, da sprejmejo plod, potem jih lahko stimulirate tudi, da bodo izgubili plod.« Najbolj jezna sem pri teh samooklicanih bioenergetikih in terapevtih, ki nosečnice prepričujejo, da morajo hoditi na terapije. To je zgolj skrb za lasten zaslužek, ne pa za pacienta. Ko je ženska noseča, se tovrstna stimulacija telesa in stopal mora nehati!
 
Obstaja točka stimulacije, ki lajša bolečino pri porodu?
Akupresura pozna točko na roki – najdete pa jo tako, da greste po desni blazinici palca navzdol proti zapestju; takoj po koncu prsta padete v luknjico. To je aspirin točka. S pritiskanjem nanjo lajšate porodne težave, tremo pred izpiti, strah. Potem sta tu še točki tankega črevesja, ki rabita za pomiritev: s prsti druge roke stisnite vrh kazalca, levo in desno od nohta.
 
Koliko pa si lahko laiki z masažo stopal sami pomagamo?
Lepo je, da si partnerja izmenjujeta nežnosti in da drug drugemu stimulirata in božata stopala. S tem si ne bosta naredila nobene škode, prej veliko koristi. Če pa želita pozdraviti določeno težavo, denimo neplodnost, pa je potreben obisk pri  refleksoterapevtu. Tu laična masaža ne bo dovolj. Če navedem primer, povezan z oploditvijo v epruveti: dober refleksoterapevt lahko na točki jajčnika ob gležnju prešteje, koliko foliklov je nastalo v jajčnikih po hormonski stimulaciji. Povem vam, da se več ne zmotim.
 
Resnično?
Verjamem, da zato, ker sem imela sama s tem težave in sem še bolj dojemljiva.

(odgovor članu blanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: homeopat-neplodnost
12.11.2007 20:04:07   
blanč
Ja, jaz sem tista Blanč. Zakaj si pa anonimna? Eh, cigareti niso krivi, da ne zanosima. Vse moje znanke kadijo, pa so vse zanosile. Mogoče samo malo zmanjša plodnost, prepreči je pa ne.
V soboto grem homeopatu in seveda bom poročala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: homeopat-neplodnost
12.11.2007 20:08:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: blanč

Eh, cigareti niso krivi, da ne zanosima. Vse moje znanke kadijo, pa so vse zanosile.

Z lepim se hvališ,ni kej.Upam da ti uspe kljub tej grdi razvadi in da si boš kmalu prišla na čisto česa si želiš...otroka ali smrdlive razvade,..

(odgovor članu blanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: homeopat-neplodnost
12.11.2007 20:24:55   
blanč
No, no se boš morala na koga drugega obrnt, da se boš lahko kregala in stresala svojo slabo voljouser posted image .
Jaz povem po resnici, ker se mi zdi, da laganje čisto nič ne pomaga.


< Sporočilo je popravil blanč -- 12.11.2007 20:30:21 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: homeopat-neplodnost
13.11.2007 9:10:09   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: blanč

Ja, jaz sem tista Blanč. Zakaj si pa anonimna? Eh, cigareti niso krivi, da ne zanosima. Vse moje znanke kadijo, pa so vse zanosile. Mogoče samo malo zmanjša plodnost, prepreči je pa ne.
V soboto grem homeopatu in seveda bom poročala.


komaj čakam na poročilo, ker mene tud tole mal zanima... drugače ne, ampak zdaj ko sva v 19.krogu pa me počasi začenja zanimati...


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: homeopat-neplodnost
13.11.2007 20:40:35   
bayb77
Anonimna, a bi lahko napisala tel. št. od te Karmen ki izvaja refleksno masažo stopal, jaz pa verjamem v te stvari, če imaš kakšne blokade zna pomagat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: homeopat-neplodnost
14.11.2007 0:15:32   
Anonimen
Bayb evo tel.041 439-033,kar pokliči jo,je zelo prijazna gospa res.
Že po tel sem jo začutila,da je pozitivno vplivala name.
Poročaj kaj si se zmenila.
Srečno.

(odgovor članu bayb77)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: homeopat-neplodnost
14.11.2007 8:31:33   
bayb77
HVALA lepa, seveda bom poročala, te naravne metode delujejo,tko kot je rekla, vse se začne v glavi! meni se tablete tako upirajo. Sem se odločila, da najprej poizkusim z alternativo potem pa kaj "močnejšega".
Čimprej ti želimuser posted image  in sebi tudi!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
14.11.2007 15:41:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: homeopat-neplodnost
15.11.2007 21:59:39   
po33
Hodim k Stropnikovi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: homeopat-neplodnost
16.11.2007 9:10:12   
ANIME
po internetu sem iskala kaj več o njej, pa poleg članka nisem nič našla...

Ima kdo kaj več informacij: kolikokrat je potrebno it (saj vem, da je od primera do primera različno) ampak okvirno in kakšne so cene terapij.

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu po33)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: homeopat-neplodnost
16.11.2007 9:46:39   
po33
Jaz sem šla 3 krat pred ovulacijo,ki naj bi se zgodila,pa se ni. 1 obisk je 20 eu.
Moram jo poklicat, kaj sedaj.

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: homeopat-neplodnost
16.11.2007 9:54:33   
ANIME
po33 - hvala za info ... povej kako se to kaj obnese ...

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu po33)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: homeopat-neplodnost
16.11.2007 12:52:53   
po33
Sedaj še ne vemuser posted image

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: homeopat-neplodnost
20.11.2007 15:11:49   
blanč
Obljubila sem, da bom povedala, kako je bilo pri homeopatu. Dobila sem dvojne kapljice, ene za sprostitev in ene za beli tok. Homeopat trdi, da noben izcedek iz nožnice ni normalen in, da nam beli tok (vnetje maternice) preprečuje zanositev. No bomo videli kakšni bodo rezultati.

(odgovor članu po33)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: homeopat-neplodnost
21.11.2007 8:33:11   
ANIME
Tudi jaz imam cel mesec zelo močen beli tok (skoz moram uporabljati dnevne vložke, včasih pa še to ni dovolj), pa sem moji G že parkrat omenila, pa je vsakič čisto zignorirala. Meni se tudi ne zdi normalno ...
Kje si pa bila? kako si zadovoljna ... daj prosim povej malo o izkušnjah, ker me full zanima ...

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: homeopat-neplodnost
25.11.2007 18:18:02   
Fargesia
jst moram tud skos uporabljat dnevne vložke...sicer ni veliko, ampak vseeno...

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: homeopat-neplodnost
25.11.2007 18:41:12   
darcija
Tudi mene zanima kje si bila pri homeopatu. Vidim da si iz Celja in meni je Celje blizu in če je kje od tu bi te prosila če mi sporočiš kako poteka. Lahko tudi na ZS. Mogoče bi tudi jaz poskusila.



(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: homeopat-neplodnost
26.11.2007 14:56:19   
zuza
Živijo Blanč!

Homeopatija je aboslutno prava odločitev pri težavah z zanositvijo. Midva sva se 7 let mučila na vse pretege in ko zdravniki niso več vedeli kaj naredit sem odšla k homeopatinji v Zagreb (to je bil celo zdravniški predlog - lahk verjameš?!!) in po 4 mesecih nam je uspelo. Sedaj imamo krasno punčko. Nikar ne odlašaj - pojdi! Držim pesti zate!!! 

(odgovor članu darcija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: homeopat-neplodnost
28.11.2007 14:32:01   
Blicka
Pozdravljene. Zanima me, katera številke od refleksologinje Karmen Stropnik je prava? Namreč, jaz imam kar tri številke, pa se nihče ne oglasi? Mi lahko katera pomaga?

LP

B

(odgovor članu zuza)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?