|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ICSI
24.8.2005 11:19:51   
KATKA 3
Hojla!

Včeraj sva pri dr. Rešu izvedela da ima moj možek tako malo plavalčkov da bova mogla it na ICSI. Možek je obupan jest pa bi rada zbrala čimveč informacij o tem postopku da ga malo potolažim, sej ni konec sveta, a ne? Prosim da mi malo obrazložite sam postopek, izkušnje, uspešnost postopka, čas čakanja, ceno, če plačaš sam....Lep pozdravček!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ICSI
24.8.2005 11:25:56   
tinkatonka
ICSI


To metodo bomo uporabili, če je koncentracija semenčic v partnerjevi semenski tekočini prenizka. Prav tako bomo uporabili ICSI (izg. Iksi), če se v predhodnem klasičnem IVF postopku ni oplodila nobena jajčna celica.
Jajčne celice bomo s postopkom imenovanim denudacija očistili celic, ki so prisotne na ovojnici. Medtem bomo na podoben način kot pri klasičnem IVF postopku pripravili tudi seme.
Postopek opravimo s pomočjo visoko zmogljivega mikroskopa opremljenega s pripomočki za manipulacijo s celicami in pod 200 ali 400 kratno povečavo. S pomočjo izredno tanke steklene pipete izberemo in imobiliziramo najprimernejšo semenčico ter jo posrkamo v pipeto. Z drugo, širšo pipeto stabiliziramo jajčno celico in s tanjšo pipeto, ki vsebuje semenčico predremo jajčno ovojnico in jo vstavimo v citoplazmo.
Vsa jajčeca takoj po oploditvi prestavimo v poseben medij in prenesemo v inkubatorje z nadzorovanimi pogoji. Inkubatorji skušajo posnemati pogoje v maternici z natančnim uravnavanjem temperature in količine ogljikovega dioksida (CO2).
ISCI je zapletena vendar učinkovita metoda. V povprečju je 80% jajčnih celic zrelih za oploditev, približno 10% jih propade med samim postopkom, od preostalih preživelih pa se jih uspešno oplodi okrog 70%. V grobem lahko od ICSI -ja torej pričakujemo, da se bo 50% od vseh, s punkcijo pridobljenih, jajčnih celic razvilo v zarodke.


Prvi dnevi

Naslednje jutro bomo z mikroskopom preverili ali je bila oploditev uspešna ter oplojene jajčne celice prenesli v svež medij. Prav tako bomo na osnovi nekaterih lastnosti zarodke ločili in tako omogočili natančno spremljanje in razvoj vsakega zarodka.
Ker se metabolizem zarodkov zelo spreminja že v prvih dneh življenja uporabljamo v našem laboratoriju t.i. sekvenčne medije, ki so glede na svojo sestavo najbolj primerni za posamezni dan gojenja v inkubatorju. Zarodke vsak dan prestavimo v sveže medije, jih fotografiramo ter zabeležimo celo vrsto pomembnih parametrov, ki so pomembni za oceno kakovosti zarodka na dan vnosa v maternico.


Prenos zarodkov v maternico

V skladu s predhodnim dogovoru boste naročeni na prenos zarodkov v maternico (Embryo Transfer - ET) 3. ali 5. dan po punkciji.
Embriolog vas po neposredno pred prenosom zarodkov povprašal po imenu in priimku ter vam na kratko povzel potek oploditve in število zarodkov, ki so na voljo ter vam zarodke tudi pokazal na ekranu. ET je izredno kratek in povsem neboleč poseg podoben običajnemu vaginalnemu pregledu. Ginekolog olajša prehod v maternico s spekulom in nato s tankim prožnim katetrom vstavi določeno število zarodkov v maternico. Pomembno je, da ste med posegom čimbolj sproščeni, saj vsakršna napetost v spodnjem delu trebuha otežuje vstavljanje katetra.
Koliko zarodkov?
Zakon o OBMP v 32. členu določa, da se smejo v enem postopku vnesti v maternico največ trije zarodki. V našem centru vnašamo najpogosteje dva najkvalitetnejša zarodka. V primeru izredno slabe prognoze, visoke starosti in po večkratnih neuspešnih postopkih in ob slabši kvaliteti zarodkov se včasih odločimo za vnos 3 zarodkov v maternico. Zaradi velikega odstotka večplodnih nosečnosti po OBMP se v zadnjem času priporoča vnos enega kvalitetnega zarodka.


Kje sem to našla: http://www.neplodnost.com/zdravljenje.html

Želim vama vso srečo in da čimprej ugledata :modri:!

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ICSI
24.8.2005 11:30:55   
neni
Ahoj!

Lahko si tudi prebereš pod naslovom
neni, MISLIM NATE, moraš pa it 7 strani nazaj (mislim, da 11.8.05)
Tam sem malo razložila kako to jaz vidim.:miska:
Sem pa trenutno v postopku.
lp Neni
:rozica:

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   ICSI
24.8.2005 11:51:15   
Mijavček
jest o ICSI vem sam to, da je mojima frendoma v prvem postopku ratal. Bejba je zdej ene 5m nosečka.

SREČNO!

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ICSI
24.8.2005 13:05:04   
klarisa
jst mislim, da k sreči živimo "danes" ko obstaja že toliko metod in vseh stvari, da ni hudič da nam ne bi ratalo..včasih bi bili pa brez možnosti za :duda:

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ICSI
24.8.2005 13:08:58   
KATKA 3
Hvala za odgovore! Sej sem optimistična, ampak še vseen bi rada prebrala besede, kot npr. jest sm mela ta postopek, ni nič hudega, je hitro ratalo... Itak smo pa tuki večinoma vse k mamo kakšne probleme z zanositvijo. Moramo biti pogumne in se boriti! Pa-pa

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   ICSI
24.8.2005 18:35:57   
kristy
Katka3!

Jaz sem imela en postopek in sicer IVM + ICSI. Rada bi ti povedala, da je uspelo, pa na žalost ni. Res jepa, da ni nič hudega in bom poskušala še naprej ... dokler ne uspe.

Več o vseh teh zapletenih postopkih pa si lahko prebreš tukaj:

http://www.neplodnost.info/forum/index.php

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   ICSI
25.8.2005 8:53:39   
klarisa
No, pa še mal več..
Za mano so 4 postopki ICSI (febr.04,jun.04,sept.04,febr.05) žal vsi neuspešni. Pri treh sem imela kombinacijo Dipherelina+menogona 3amp., pri zadnjem pa dolgi postopek se pravi suprefact sprey+menogon 3amp. Do punkcije traja pri meni cca. 15-17 dni. Pri 3 ICSI sem imela vedno od cca.10-15 spunktiranih celic od tega so se oplodile od 3-5.prve dve punkcije so bile kljub veliko celic neboleče, zadnje 2 pa prekleto boleče. Pri tretjem postopku se mi je celotno hormonsko ravnovesje čist sesulo in od spunktiranih 10 celic je bilo polnih(zrelih) samo 6, od tega so se oplodile 3(2slabše,1 boljša)..pred tem postopkom sem imela kao dieto po krvnih skupinah in bolj zdravo hrano pa vidiš kaj je blo..Zdaj vem, da sta 2 postopka na leto zvrhana doza za telo.pri postopkih razen napihnjenosti ni bilo kakšnih drugih stranskih učinkov. 2x sem bila doma od punkcije do testa, 2x od punkcije pa tri dni po ET. Po punkciji še nekaj časa boli, sploh ko greš na vodo..vedno sem imela ET 3. dan.po vseh zbranih info in surfanju po netu je nekak tkole; svetujejo jemanje otroškega aspirina od punkcije naprej,ker baje tudi do 50% zveča možnost uspešnega transferja zaradi boljše prekrvavitve, tud ananas naj bi baje pomagal, jemanje tifola, vitamina E, cinka, pa nekatere za Et vzamejo tudi apaurin ker zmanjša krčenje maternice..alternativa za izboljšanje partnerjevega spermiograma pa je vsakodnevno jemanje koencim q10 (od Pharmanorda), cink, vitamin c (500mg od plivita), korenina mace je baje tud fajn..sama sem hodila pred zadnjem postopkom tudi na akupunkturo, meni ni poratalo, prijateljici pa je..Postopki so kot loto,važno je samo da se vztraja do konca,ker teoretično je možnost na postopek ICSI cca.25%,zato jih je treba ponavljat do :modri:. Če te še kaj zanima le piši..

pa pa

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   ICSI
25.8.2005 9:25:46   
KATKA 3
Hvala Klarisa!
Jest tut mislim da je važno da vstrajamo, saj je pač tako vse urejeno da enim pač prej nekaj uspe, drugi imajo pa več sreče na drugih področjih. Upam da bom jest tut tako pogumna kot ti in vstrajala do konca.
A mi lahko samo prosim poveš kje si opravljala postopke, pa koliko si plačala? Sej sem pripravljena za otročka vsako ceno plačat, sam me okvirno zanima, da začnemo šparat:). Upam da nam bo vsem kmalu uspelo ugledat :modri:.Lep pozdravček

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   ICSI
25.8.2005 9:38:36   
klarisa
Na vse postopke sem šla v Postojno. Cena postopka je pa cca.230.000+zdravila.Menogon je škatla 123eur, diphereline škatla (7amp) cca.10.000, prometrium (po et)pa nekje 12 eur.jst porabim 3 škatle menogona, 2 škatle dipherelina..te cene sem pisala po spominu tako da so se lahko kej spremenile cene,drugače me bo ša še Neni kej popravla..

Veliko sreče in volje!

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   ICSI
25.8.2005 10:04:35   
spominčica
Čaklane dobe niso tako grozne kot je meni osebno dr. Reš rekel. Midva sva šla julija na zadnji pregled preden gre dokumentacija na konzilij in so mi rekli, da pridem na vrsto približno konec leta. Mislim, da ni tako hudo.

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   ICSI
25.8.2005 10:06:23   
spominčica
v Kliničnem centru seveda, da ne bo pomote.

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   ICSI
25.8.2005 12:45:18   
KATKA 3
Ne sej ni tk dolgo, sej če smo do zdej čakal bomo pa še mal. Katere preglede pa mora ženska opravit če so ugotovili da ima moški premalo semenčic, menda mi ni treba it na vse preglede?Ovulacijo imam normalno. Pa še eno vprašanje: a mislite da lahko nadaljujem kar pri dr. Rešu s postopki, ker drugače hodim k Dr. Megliču in nisem zadovoljna z njim.?

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   ICSI
25.8.2005 15:07:36   
spominčica
Jest pa z rešem nisem bla zadovoljna. Mi je rekel da je čakalna doba eno leto če pa pri njem plačam sem pa takoj na vrsti. ker že v štartu nisem imela dobrega občutka o njem(ker je ful navijal za to da plačava, ker je pri njemu najceneje ...) sem se odločila, da grem na državne stroške saj konec koncev tudi plačujem zavarovanje pri zdravniku pa nisem bla že ... ma se ne spomnim. Če je dokazano da je problem pri njem in imaš ti ovulacije normalno potem ti oddaš samo kri za hormone. Meni je dr. Drobnič naredil še UZ in to je blo to.
Upam, da vama rata .
Pozdravček

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   ICSI
26.8.2005 7:33:37   
klarisa
Postopki so povsod za plačat, tako pač je..Pripadajo ti štirje brezplačni in odvisno od klinike je kako ti jih razporedi. Dr. Reš ima navado da se prvi vedno plača, nato naslednji ne in tako naprej...Kolkr pa vem je klinika v Postojni najcenejša,kar se tiče postopkov.Sem pa že slišala, da zna biti včasih malo siten,ker ima ogromno pacient in s tem tud gužvo..

Veliko sreče kamorkoli bosta že šla,
k.

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   ICSI
26.8.2005 7:36:20   
klarisa
Evo tkole:

dr.Reš en postopek plačaš drugi na zzzs in tako naprej. Ivf - 192.000
Gk imaš najprej 4 postopke na zzzs nato postaneš samoplačnik ivf - 407.000.

Zdravila se plačajo posebej v samoplačniških postopkih.

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?