|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ima drisko. Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 11:48:09   
Stefka
Lepo prosim za mnenje kaj bi ve storile v mojem primeru.

V glavnem mala je stara 16 mesecev. V vrtcu od septembra. V petek ponoči in soboto zjutraj je bruhala, potem nič več. Ima pa rahlo drisko (to pomeni, da sračka recimo dvakrat na dan, res vodeno, ampak dvakrat). Nima vročine, ni sitna, je in pije normalno.

Virozo je seveda dobila v vrtcu.

Kje je težava? V glavnem v vrtcu so izobesili obvestilo, da imajo v vrtcu to virozo in "priporočajo, da otroci v akutni fazi bolezni (driska) ostanejo v domačem varstvu" in vsak dan, ko pridem ponjo ali jo oddam mi povejo, da ima drisko... Ja halo, pa kaj sem jaz trapasta ali pa jo ima samo dopoldan? Popoldan ali ponoči doma ne kaka. Sploh.

Pravi danes vzgojiteljica, da je bila včeraj sitna. Ko sem prišla ponjo je bila ful dobre volje, tudi doma se je ful igrala in se imela fino.. nič sitna, nič.

V glavnem, kam naj jo dam? Kateri pediater mi bo pa dal bolniško zaradi tega, ker v vrtcu pravijo, da ima drisko? Pa tudi, menda ne bo doma zato, ker jo je treba dvakrat več previt? S tem, da sama dajem plenice v sobo in ne porabijo nobene več kot ponavadi.

Da se razumem, sem velika zagovornica vrtcev in vzgojiteljic, ampak tole se mi zdi pa res smešno. Da bi jo imela doma zaradi rahle driske? Razumem, da jih skrbi za druge otroke, ampak saj jo je tam dobila. Pa kaj naj zdaj dopust vzamem ali kaj? S tem, da sem tudi v službi sama! In ne rečem, če bi bila res bolna, bi z veseljem ostala doma, ampak za tole? Sem prav razkurjena, ker mi delajo slabo vest.

Fora je pa še v tem, da sem sama (mojega še tri tedne ne bo) in sem prav v dilemi kaj naj storim. Kaj bi naredile ve?

Aja, pa babic ali koga drugega, ki bi jo imel dopoldan nimamo.


< Sporočilo je popravil Eja RR -- 24.10.2007 15:10:46 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 11:56:06   
MarijaPo
Peljala bi jo v vrtec.

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 11:56:39   
Naja31
Ja, če v vrtcu pravijo, da naj ostane doma, a imaš kakšno izbiro?

Jaz bi ostala doma.

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:00:56   
MAŠKA
Mislim, da ni problem v previjanju in v plenicah, problem je, da je zadeva zelo nalezljiva. Vsak pediater bi ti moral dat bolniško, če ima punca drisko. Eden z drisko lahko okuži celo skupino in potem je to začaran krog. Tudi naša je imela drisko, pa je tudi kakala samo enkrat ali dvakrat. Če ti rečejo, da ma drisko, potem bo menda že kaj na tem? Mogoče jo zadržiš en dan doma, da vidiš kakšna je situacija. Absolutno se pa strinjam s tem, da otrok z drisko ni za v vrtec!

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:03:41   
jazz
Pelji jo k zdravniku, pa naj on oceni al je zaradi tega potrebno it v bolniško al ne. Včasih mamice vidimo kar bi rade videle oz. smo prepričane da ni nič takega. V vrtcu ti pa tudi kar tako brezveze ne bi nonštop govorile da nekaj ne štima. Nekateri otroci so takšni, da virus prebolevajo lažje kot nekateri drugi, ki jih vrže totalno. Če je ponoči bruhala, in potem še enkrat, ti povem da ni kar za ignorirat. Moj Matic tudi recimo en dan je bruhal, potem drugi dan ne, potem tretji dan pa spet nič in zdaj ima še samo drisko. Vsakega razumem, ampak ravno zaradi takšnih mamic, ki to kr malo ignorirajo in otročka vseeno terajo v vrtec fašejo potem tudi drugi otroci. Verjemi, da virus razsaja in da to ni kr neki. Lahko pa jo še naprej voziš v vrtec in za vsako ukrepaš isto in verjetno se bo kaj kmalu razvedelo (znate slišat tudi od upravnice vrtca), da nekateri pač teh svari ne upoštevajo....seveda ena in isti.

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:04:14   
oka
Otrok naj bi šel v vrtec, ko ima vsaj 24 ur normalno blato. Se pravi, če sem prav prebrala je bila tvoja bolna čez vikend, tako, da v ponedeljek še ni bila za v vrtec. Kar se tiče vzgojiteljice, mislim, da se ti ni kar tako v tri krasne zlagala, da ima mala drisko in res ni fer do drugih otrok, da bi se nalezli. Jaz bi na tvojem mestu stopila do pediatra, povedala, da ima drisko in basta. Ostala bi z njo doma, ker bi le tako bila prepričana, da dovolj popije in poje.

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:14:02   
Sibil_
In zaradi takih mamic potem zboli cela skupina.Ker pa to res ni nič malo driske.Halooo?user posted image

In btw za drisko dobiš bolniško, sigurno.

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:19:16   
eva1
ja otrok z drisko ne sme v vrtec-oz. nebi smel, ker bo okužil vse povprek!user posted image me to razkuri! In če ti doma že par dni ne kaka-nekje vrjetno mora,kajneuser posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:28:00   
Stefka
Joj punce, a ne morete lepo normalno samo svoje mnenje povedat, če sem vas za mnenje vprašala?

Raje se zadržite, pa preskočite temo, če vas take stvari razkurijo. Ma me res ima, da spokam z RR, ker prosim za mnenje, kaj bi naredile, ker ne vem kaj naj, pa berem kako sem neodgovorna... mislim tu mač, res. Evo, naprej lepo prosim, da vse, ki vam grejo "take mamice" na jetra, preskočite temo.

Hvala!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:31:18   
Anonimen
Glej, najprej praviš, da sračka dvakrat na dan drisko, potem praviš, da jo morajo v vrtcu dvakrat več pač preoblečt. Kolikokrat zdaj sračka, če praviš, da doma sploh ne? In če doma ne, kako potem veš, kakšno blato ima?

Če pravijo, da ima drisko, pojdi do zdravnika, ki ti bo dal bolniško. Otrok z drisko ni za v vrtec. Amen.

(odgovor članu Stefka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:31:44   
Anonimen
Evo, naprej lepo prosim, da vse, ki vam grejo "take mamice" na jetra, preskočite temo.


hop in sem jo preskočla.
V razmislek: malega smo nezavestnega v bolnišnico prinesli..zaradi "rahle" driske.

(odgovor članu Stefka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:32:19   
Naja31
Ah daj no, Štefka, saj smo ti povedale svoje mnenje. Menimo, da otrok mora ostati doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:33:32   
MAŠKA
Veš preveč mamic tako razmišlja kot ti. Ne mislim te napadat, ampak vidiš, da bolezni  v vrtcih se kar vlečejo. Moja hči je imela virozo z drisko in bruhanjem trikrat v enem mesecu in pol. Pa sem jo pozdravila doma, a kaj ko pride v vrtec, jo po nekaj dneh že spet faše. Ja najbrž od nekoga, ki pride tja z drisko! Če bi vsi otroke pozdravili kot je treba, se enkrat te bolezni morajo ustavit. Zato pa moramo vsi kaj neredit  za to!

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:34:29   
kofetek2010
Moj predlog:
- spakiraj blato od tamale in k zdravniku v laboratorij user posted image

Tako boš vedla, če ima tamala samo bolj redko oz.vodeno blato ali pa ima kakšno virozo, ki je nalezljiva. Čist preprosto, a ne? user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:51:00   
Nika v službi
K P, potem pa odločitev, kaj in kako. Do takrat pa doma, nič vrtca.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:52:43   
Naty*Taja
Na, evo za vse, ki jo nadirate. Mi smo imeli takle primer. Mal je  v soboto bruhala ponoči, v nedeljo je bila čist ok, tak da smo jo v pon peljali v vrtec. Peljal jo je mož, ki dela tako, da jo zjutraj odda v skupni prostor in jo potem tam tudi pobere. No pa je v pon. doma kakala čist normalno čokolinasto. (nikol nima klobas), pa v torek jo pelje mož spet v vrtec in ko sem potem jaz šla ponjo, me tam tako grdo gledajo, da je kaj! Zakaj - moj otrok je imel samo dopoldansko drisko in informacija do naju ni prišla. Ker se mala ni obnašala nič kej drugače mi še na kraj pameti ni prišlo da je bolna. Ja kako hudiča pa naj jaz vem, kaj se dogaja v vrtcu, če mi ne povedo, oz. se ne pobrigajo da pride info do mene?!! Pa zakaj vraga sem jim dala mojo mobitel številko? Me lahko pokličejo kadar je! No in potem sem jo imela v sredo doma, kjer je cel dan driskala! Ja, nek čuden virus je tole, ker otrok nima nujno skoz driske user posted image .
No, ja... vsekakor pa se strinjam, da tak otrok ne  spada v vrtec in ga imaš doma, če le veš.....

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:54:34   
Anonimen
in ko sem potem jaz šla ponjo, me tam tako grdo gledajo, da je kaj! Zakaj - moj otrok je imel samo dopoldansko drisko in informacija do naju ni prišla.


Do  nje pa je in v tem je razlika. In nihče nikogar ne "nadira". user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 12:57:09   
Stefka
Naty Taja, hvala za nasvet. Bova jutri ostali doma, potem bomo pa videli.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 13:03:53   
lex
pusti jo doma, ker se lahko naleze kakšnega rotavirusa. moj se ga je na podoben način. ne mislim, da ga ima tvoja, lahko ga ima kdo drug in ker tvoja driska je bolj dovzetna zato. moj je bil ful bogi in je bil 4 dni v bolnici

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 13:05:55   
tananejka
IZVIRNO SPOROČILO: Stefka

Lepo prosim za mnenje kaj bi ve storile v mojem primeru.




Ne bi je peljala v vrtec.
Ni dobro za tvojo punčko (ker je manj odporna lahko pokasira še kakšno zadevo), še manj pa fer do ostalih otrok v vrtcu.
Očitno je pa tale trebušna viroza na pohodu pos Slo. Tudi moji dvojčici sta jo imeli in smo bili doma dokler nista bili 24 ur brez driske (vse skupaj 5 dni).

Hitro se pozdraviteuser posted image

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 13:42:14   
nuala
Jaz bi jo v tem primeru sigurno peljala k zdravniku in naredila tako, kot bi mi on predlagal.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
24.10.2007 13:57:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 15:09:57   
livia
Jaz bi nedvomno ostala doma.
Meni da moj pediater bolniško tudi, če ji samo iz nosa teče.

Jaz sem jo enkrat peljala še rahlo bolno nazaj v varstvo, pa je potem spet, a še huje zbolela, zato jo od takrat naprej pozdravim do konca in šele potem greva v varstvo.
Malo pomisli tudi na druge otroke, ki jih s tem okužuje....

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 15:25:33   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Defenitivno je z drisko kužna, pa karkoli že je. Dokler je driska otrok ni zdrav, driska ni navaden šmrkelj ki traja celo leto.



Se strinjam. Driska ni nedolžna zadeva in je zelo kužna. Tvoje razmišljanje saj jo je tam dobila je napačno.
Za kakšen dan, dva, tri ti bo zdravnica sigurno dala bolniško. Ali pa vzemi dopust za en dan da vidiš kako je.

Aja, pa bolj zaupaj vzgojiteljicam, s tvojim otrokom so več kot ti, hkrati pa morajo gledati tudi na zdravje ostalih. tako, da jaz sigurno ne bi tako razmišljala kot ti, razen če se požvižgaš na njeno mnenje.

< Sporočilo je popravil faca -- 24.10.2007 15:29:45 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Bi jo peljale v vrtec?
24.10.2007 16:08:24   
dory
ne z drisko pa res ne bi sel v vrtec...

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?