|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izdelki brez jajc in mleka, vendar sledovi! n...
9.12.2011 14:33:15   
maktub
drage mamice

Tudi pri nasi hčerkici (3m ) sumijo alergijo na kravje mleko in jajca, ler jo se dojim se morem diete jaz  drzat
Včeraj sva bila z možem v trgvini ene 3 ure..kar koli sem primla v roke je pisalo jajce .
No nato sem sla braz deklaracije izdelkov ki sem jih tukaj na forumu prebrala:
Barilla, Jelenov kruh., Grancereali, 70 al 80% čokolada , tortilja...na vseh teh  ni bilo pod sestavine mleka vendat pise na veliko možnost v sledovih!... torej..niti tega se nesme....??
a vi kupujete take izdelke oz.kupite sam kar je 100% brez torej niti v sledovih ali se lahko izdelke ki so lahko v sledovih?

pa lepoo vas proosim res lepo, da se mi napise točno kje v kateri trg in ime izdelka ki se ga lahko je pri dojenju otroka alergika kajti meni se bo zrolalo in jaz po nekaj ur nemorem bit v trgovini... bi vam bilča res uelo hvalečna za vse.,.kruh,kake namaze,čipse,pasto...aja san ne nič iz soje kajti sem jaz alergik na to..:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izdelki brez jajc in mleka, vendar sledov...
9.12.2011 14:50:06   
cukr07
Jaz sem bila pred dvemi leti v isti situaciji. Sprva je res šok in sem mislila da ne bom smela ničesar jesti, ampak sem kmalu ugotovila da ni tako hudo. Sama sem se strogo držala da nisem uživala niti izdelkov, na katerih je pisalo da lahko vsebujejo sledi mleka in jajc. Paziti je potrebno tudi na stvari katere vsebujejo sojin lecitin in E22.
Kruh sem takrat začela pečt sama doma (v kruhomatu). Testenine brez jajc sem jaz kupovala v Eurospinu, pila sem riževo mleko katerega sem kupila v DM-u, na njem sem kuhala tudi puding, riž....skratka vse za kar drugače potrebuješ kravje mleko. Prav tako sem v DM-u kupovala piškote. Nekih namazov jaz nisem kupovala, saj sem si po večini na kruh namazala kar domačo marmelado ali med. Obstaja sicer tudi margarina na rastlinski osnovi - GEA, ampak meni je bila zanič in je nisem jedla. Za jajca obstaja jajčni nadomestek - No Egg, katerega tudi dobiš v DM-u, z njim lahko pečeš vsa peciva enako kot z jajci.

Upam, da sem vsaj malo pomagala. user posted image




_____________________________

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izdelki brez jajc in mleka, vendar sledov...
9.12.2011 15:00:27   
Star_a
ja,je tudi stvari kjer piše da so sledovi .To ne pomeni da so notri,ampak da v tem obratu izdelujejo zraven jajca ali pač kar že.Žal za izdelke ti ne morem pomagati.Smo že 4 leta na dieti,ampak jaz berem in kupim,tudi tisto kjer piše s sledovi .In če bi že kaj blo noter bi jaz pri mojemu že videla.Tko da..... 

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izdelki brez jajc in mleka, vendar sledov...
9.12.2011 15:35:27   
caramel
V Sparu testenine njihove bio linije natur pur , tortilja čips (ziher sem za natural). Namazi so meni super mercatorjevi linije zdravo življenje (npr: http://www.mercator.si/trgovina/mercator-bio-sojin-namaz-s-piro_20741). Podobne proizvajalca Kalček imaš tudi v drugih trgovinah.

Na splošno se mi zdi, da ti bo za začetek najlažje če se bos osredotočila na izdelke "zdravih" linij - Natur pur (Spar), zdravo življenje (Mercator), alnatura (DM), ...

Kar se kruha in ostalih pekovskih izdelkov tiče, pa ti tudi jaz predlagam domačo peko. Za kruh je najpriročnejši kruhomat, tortilje pa speci po tem receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/6986/eksotika/psenicne-tortilje-ala-veri/ - je tako preprost in okusen, da ne boš nikoli več pomislila, da bi jih kupila.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izdelki brez jajc in mleka, vendar sledov...
9.12.2011 16:00:32   
ribica.
Veš kaj, če bo le kaj haska od diete, ker pri nas ni blo čisto nič bolje, pa sem se strogo držala. S tem da nisem jedla niti takih stvari, ki imajo oreščke oz. sledi oreščkov, ker sem sumila da smo zarad tega fasali alergijo. Pa ni nič zaleglo. Drugače pa sem jaz pila sojimo mleko, ki ga ti, kot praviš, itak ne smeš, jedla pa večinoma vaflje, oz pirin kruh, domač. Nisem jedla nobenega kupljenega kruha, nobenih namazov, razen marmelad, pa še te domača, ker sem hotla izključit čim več umetnih dodatkov k jedeh. Pa jedla sem pač zelenjavo in sadje, ko mi je padu cukr, sem si sama pekla jabolčni štrudel, in kuhala kompote. Pa itak ni blo nič boljš. Good luck!

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izdelki brez jajc in mleka, vendar sledov...
12.12.2011 9:53:12   
.tojeto.
Ribica - povsem mogoče je, da si napako naredila ravno pri soji, 60% tistih, ki so alergični na mleko, se razvije tudi alergija na sojo.
Drugače pa - sama sem bila ravno tako na dieti, ko sem dojila in nisem kupovala ničesar, kjer je pisalo, da je lahko jajce ali mleko v sledovih.
Jaz sem kupovala večinoma v Mercatorju, na BIO oddelku boš našla kar nekaj stvari, rižev čokoladni napitek (njami), testenine, riževe testenine, bio zelenjavni namazi, BIO telečje hrenavke...


< Sporočilo je popravil Ajra RR -- 27.2.2012 15:04:45 >

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Izdelki brez jajc in mleka, vendar sledov...
13.12.2011 13:48:28   
**NiNa**
Tudi jaz sem že več kot pol leta na dieti brez KML, jajc, oreščkov in pšenice. Diete se strogo držim, in tudi mi imamo prepovedano sojo. Nikoli ne kupim izdelka na katerem piše lahko vsebuje sledi ....
Vedno preberem vse deklaracije. Kupujem v Merkatorju na oddelku z zdravo prehrano oz tam kjer imajo za diabetike, pa brezglutensko prehrano,....

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izdelki brez jajc in mleka, vendar sledov...
29.12.2011 11:40:07   
ribica.
moj je alergičen na jajce, na beljak zelo. Težave ki jih je imel mu je pozdravil bioenergetik. Jaz sedaj jem vse normalno, tudi jajca, čeprav še dojim. Tudi on je vse, razen jajc. Tudi zadeve ki imajo sledove jajc, niso problematične, res pa da se ne baše z njimi. Ampak ne kompliciram. Težav od obiskov pri bioenergetiku nima. Je imal pa dermatitis.

glede soje vem, da je alergena, samo mi itak nimamo težav z mlekom, amapk z jajci. Pa ful fora je, da se pol leta nisem niti dotaknila jajc, ker sem polno dojila,kaj šele on, pa je ravno tako imel dermatitis. Dokler ga ni pozdravil bioenergetik.

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Izdelki brez jajc in mleka, vendar sledov...
9.2.2012 20:48:29   
Ela28
Pozdravljeni. Tudi jaz sem pred kratkim zvedla da je otrok alergicen na beljak in araside. Poleg tega pa ma se atopicni dermatitis ki bi naj bil povezan z alergijo. Star je 7 mesecev. Poskusili bomo vse da ga resimo te nadloge. Rada bi poskusla z bioenergetikom. Prosla bi, ce kdo od vas pozna kakega dobrega ce mi lahko napise naslov ali stevilko.. Lepo prosim..

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Izdelki brez jajc in mleka, vendar sledov...
27.2.2012 14:51:49   
Tinka Boninka
Mi vse kupujemo v Moji alergiji. Imajo res super izdelke, veliko ponudbo, ugodne cene, pa še v trgovske centre mi ni potrebno tekati, ker nisem iz mesta. Naročim in poštar mi že naslednji dan pripelje. Res super. Priporočam! Pa še številne nasvete in recepte za alergike imajo objavljene.

Drugače pa pri alergiji na jajca lahko jeste izdelke, na katerih piše emulgator: sojin lecitin (cukr07 je napisala drugače). Ne smete pa jesti izdelkov z lecitinom (ker se ne ve, ali je sojin ali jajčni) ali oznako E322 (ker je lahko prav tako sojin ali jajčni). Če piše, da je v sledovih, pomeni le, da v tovarni proizvajajo tudi izdelke s temi alergeni. Tako obstaja le majhna verjetnost, da bi alergen prišel v živilo. Pri zelo hudih alergijah je seveda previdnost potrebna.

< Sporočilo je popravil Ajra RR -- 27.2.2012 15:05:09 >

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?