|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 19:34:33   
MansY
Drage moje,
 
zgodilo se mi je najhujse. Jezna sem na ves svet, predvsem pa na našo prelepo državico, ki za moje pojme premalo skrbi za nosečnice. Kaj se je zgodilo?
Kljub temu, da sem v 14. tednu šla na nuhalno (v Domžale), kjer je bilo vse 'oh, kako lep otrocek,' lepo in prav, so mi (šele v 27.tednu) odkrili VELIKO ANOMALIJO PRI PLODU. Moj otrok je imel kar 7.5mm odprtine na hrbetici - t.i. spina bifida. Posledicno se ji je v glavi nabirala voda in prislo je do vodenoglavosti. Poleg tega je moja mala imela tudi precej zvite noge -  pes equinovarus (upam, da sem prav napisala) ... Skratka, 3 velikanske anomalije, ki jih prej niso opazili. Zanimivo je to, da sem imela le 2 UZ in nuhalno (ki sem jo seveda placala sama). Res pa je, da pregledov nisem opravila v Ljubljani in takoj, ko sem prisla v Lj porodnisnico je zdravnica (v eni minutki uz-ja) ugotovila, da je vse narobe.
Kar sem dozivljala potem ... Joj, bolecina je se danes tako ziva. Od tega, da so otroka pac morali uspavati, do poroda,  ki je trajal skoraj 24 ur... Do 'birokratskih' svinjarij ... Res mi je zal, da uporabljam take besede, a ne vem kako bi lahko definirala vse, kar se je dogajalo in kar se se vedno. Včeraj pa dobim račun iz Žal - 111.000 sit za upepelitev  moje zlate Lune ... Meni je tako hudo. Ne zmorem vec ... Ne zmorem vec hoditi po uradih in gledati 'prijazne' obraze ... pa poslusati o mrliških listih, o mrtvorojeni deklici ... o vseh teh stvareh ... Ne zmorem več. Od danes naprej bo vse te zadeve urejal moj dragi ... Ker je že preveč zame.
Sem se fejst 'zjamrala' ... Vendar sem morala dati ven. Sicer pa - še toliko stvari imam za opisati ... Mogoče bom jutri.
V glavnem, punce ... bodite 'tečne', zahtevajte, da vas in vaše pikice pregledujejo ... Nikakor ne dovolite, da bi se tudi vam pripetilo to. Jaz vem, da naslednjič ne bom popustljiva in da bom ZAHTEVALA več pregledov, več ultrazvokov ...  Nuhalno bom pa vsekakor šla delat v Porodnišnico v Lj ... Ker, raje grem h kakšni zdravnici, ki ne uporablja vseh vrst pomanjševalnic itd. Hočem konkreten pregled in to v vseh 9 mesecih!
AJa,  da bo krivda padla name ... Povsod sem slišala te besede: "Ste jemala folno kislino?"
Občutek krivde me razjeda, ker je NISEM jemala. To pa zato, ker sem jo v 1. nosečnosti jemala ... dosledno - vsak dan in prišlo je do SS ... v 3. mesecu. Nakar sem zopet zanosila in, ker sem pač mislila, da nama ne bo takoj uspelo, je res nisem jemala ... Vendar sem se prehranjevala s hrano, ki naj bi vsebovala visoke doze folne kisline in vseeno je prišlo do nepopravljivega.
Skratka ... hočem se otresti občutka krivde, obenem pa vem, da bi me MORALI naši dragi zdravniki veliko bolj 'pogledati' ... in to iz 3 razlogov:
1. imam 33 let
2. sem imela SS 3 mesece pred to nosečnostjo
3. sem kronični bolnik
...  Vse to ni bilo dovolj ... Žalostno, res žalostno!
Pozdrav vsem in jaz ne bom odnehala ... Hočem otroka! Moja Luna bo pa ostala za vedno v mojem srcu ... In vem, da prej ali slej bom nehala jokati ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 19:39:27   
lenika
Zelo hudo mi je, ko to berem. Ne najdem besed s katerimi bi ti lahko pomagala. Upam le, da bo zate čim prej lepši in svetlejši. user posted image

(odgovor članu MansY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 19:43:04   
ZARA
Najprej moje sožalje...sploh ne vem, kaj naj ti rečem...res sem slaba v teh stvareh... Iz srca upam, da ti bo uspelo čimprej prebrodit te grozne stvari, ki se ti dogajajo in upam, da čimprej dobiš željeno detece...
Srečno!

lpkuser posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu MansY)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 19:44:12   
sa
moje sozalje...naj jo cuvajo angelcki

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 19:45:02   
MansY
hvala!

Za naprej želim, da bi mi seveda šlo vse ok... Predvsem pa bi rada, da bi nosečnice bolje pogledali ... Da si ne bi nekateri zdravniki dovolili biti preveč pametni in da nas ne bi ocenjevali, kot TEČNE nosečnice (prebrala sem kar nekaj postov na to temo) ... IN RESNO - PUNCE NE BIT VEČ TIHO! PREDVSEM TISTE, KI ZAČUTITE, DA NEKAJ NI PRAV - Z BESEDO NA DAN! BODITE TEČNE IN ZAHTEVAJTE, DA VAS PREGLEDAJO ... Koliko zgodb sem prebrala ... krutih, a resničnih ... O otročkih, ki so se vedno manj gibali v maminem trebuhu, o tem, da so te nosečke klicale in povedale zdravnikom o tem... a zdravniki (ne vsi) - niso naredili nič in otrok je umrl.... Čeprav bi ga lahko rešili. Moje pupe itak ne bi morali rešiti, ampak, če bi že na začetku ugotovili to veliko nepravilnost (nepravilnosti), bi meni in moji pikici lahko prišparali veliko trplenja ...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 19:47:55   
Marogica
Zelo žalostna zgodba in v bistvu sploh ne vem kaj naj ti povem oz kako te naj potolažim. Te sploh lahko? Najbrž ne, ne vem. Na srečo nisem bila nikoli v takšni situaciji, ki mora biti za vsako mamo nekaj najbolj groznega, kar se ji lahko zgodi. Mogoče je edina tolažba ta, da bi tvoja punčka z vsemi temi anomalijami preveč trpela na tem svetu, vi pa z njo. Vem, skromna tolažba z moje strani.
Mi je pa bil všeč tvoj zadnji odstavek, iz katerega je razvidno, da si "trmasta" v pozitivnem smislu, kar pomeni, da boš svojo željo po otroku tudi uresničila. Luna pa bo na vas gledala in vas čuvala. Vse lepo ti želim

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu MansY)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 19:53:59   
mojcadamijan
Ni jih besed s katerimi bi te lahko potolažila, ker je prehudo-vem, da bi se mi na tvojem mestu "snelo"-srčno ti želim, da bi posijalo sonce v tvoje življenje ti poklonilo krasen sončni žarek-jaz sem prepričana, da tudi tebe čaka sreča in da boš kmalu imela čudovitega otročička-ne zadržuj solz ampak jih iztoči boš videla da boš počasi sprala bolečino.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 20:07:17   
Katjusa
Kaj takega si clovek ne zna in niti ne zeli predstavljat pa vendar se dogaja in v takih trenutkih je socloveku tezko najti tisto pravo besedo, ki bi lahko vsaj malo potolazila jokajoce srce! pa vendar si pravilno storila da si se malo izpovedala pravilno je da se jezis da to jezo dajes iz sebe prav tako bolecino, ki bo stabo ostala vse zivljenje mala Luna pa ti bo v pomoc ker te bo in tvojo druzino kot angel varovala! Punca to kar prestajas si jaz niti v sanjah nebi upala, zato obcudujemj tvojo moc tvojo energijo in ti zelim da bi se cim prej postavila nazaj na stara pota in da se ti cimprej uresnici tvoja zelja da bi v tvojem stanovanju odmeval otroski glas!
Drzi se in ne obupaj zate, za tvojega dragega in malega angela pa en velik sopekuser posted image najlepsih cvetlic!

LP Katja

(odgovor članu mojcadamijan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 20:10:39   
MansY
Moram pa vseeno pohvaliti osebje, ki se je z menoj 'ukvarjalo' v porodni sobi. Imen se ne spomnem več, ker sem bila preveč iz sebe ...  Ampak, spomnim se 2 babic - ena manjša s kratkimi lasmi in ena velika z dolgimi črnimi, prijetne zdravnice in predvsem fanta (moški babica - ne poznam izraza), ki je tako lepo delal z menoj, me tolažil .. se več kot eno uro pogovarjal z menoj. Krasni ljudje, ... ki so videli že veliko (preveč) takih primerov in ki vedo, kaj je trplenje... Res hvala vsem! predvsem pa tistemu fantu, ki vem, da prebira tudi ta forum - da, tudi o tem sva se pogovarjala!
DAnes sta minila 2 tedna od poroda in šele danes sem bila sposobna to napisat.
Ja, otročička hočem in ga bom imela!
hvala vsem še enkrat ...

(odgovor članu mojcadamijan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 20:12:43   
Anonimen
Moje sožalje. Rada bi ti pomagala pa ne vem kako. Lahko ti samo povem, da vem kako se počutiš in ti lahko svetujem, da daš vse to ven iz sebe. Zjoči se, pogovarjaj se. Samo ne se zapret vase. Mislim, da ti prav vse tukaj na forumu stojimo ob strani in ti želimo, da bi tudi ti kmalu postala mamica. Tvoj otroček bo pa imel angelčka. Tudi jaz ga imam.

(odgovor članu MansY)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 20:12:45   
jagoda
Rečem ti lahko samo to, da te razumem. Meni se je to zgodilo pri 17. tednih in bila je najbolj grozna izkušnja mojega življenja. Drži se in ne se trudit bit močna. Zjokaj se in če se ti bo zdelo potrebno poišči tudi pomoč psihiatra. Gre za res hudo zadevo. Svoje pikice ne boš pozabila nikoli, je pa res da bolečina s časom otopi. Srečna boš pa šele, ko boš v naročju stiskala malo zdravo štručko in vem da jo boš... Hudo mi je, da se je tudi tebi zgodila ta tragedija in ukrepaj proti zdravnikom, ki so te malomarno pregledovali. Samo tako lahko pripomoremo k večji vestnosti zdravnikov v prihodnje... Lahko mi pišeš na privat, če te še kaj zanima...

(odgovor članu MansY)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 20:15:26   
janč
resnično mi je žal in ni je besede s katero bi te potolažila
jaz bi jim poslala pisno pritožbo, z vsemi težavami ki jih si imela, kajti jaz mislim da ti bo malce odleglo, čeprav ti ne bo žal vrnilo hčerkice
tudi jaz sem trenutno v 28 tednu, včeraj sem pokopala mami in zelo me je skrbelo, ker je bil moj otroček blazno nemirem, ampak upam in mislim da je danes malce boljše, vsaj počutim se boljše
vse lepo in veliko volje ti želim da boš lažje prebolela

jaz vedno in povsod pravim, da ima vsaka mam prav da ve kaj se z otrokom dogaja, vendar nisi ti kriva če nisi jedla folne kisline
jaz sem rodila že 2x in nikoli nisem jedla folne, pa sta oba fantiča zdrava
za to so krivi kromosomi in nesposobni zdravniki, med katerimi jih je samo kaka petina ki znajo delati uz.
žal je tako
resnično ti v prihodnosti želim več sreče

(odgovor članu MansY)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 20:17:46   
Maxica
Iskreno sožalje.user posted image
Pa vendar-nikar ne krivi samo sebe. Nič nisi kriva. Tudi jaz nisem jemala folne kisline, pa je z otročkom hvala Bogu vse ok. Včasih nam usoda ali Bog, kakor hočeš, postavi nerazumljivo težke preizkušnje v življenju. Pa vendar ti jih ne bi, če jih ne bi bila možna preživeti in premagati. Le pogumno naprej-tudi tebi je namenjen en zdrav zakladek.
Glede UZ pa tako-mislim, da nosečnici pripadajo dva ali trije UZji. Kljub temu nekateri ginekologi (moj je k sreči med njimi) na vsakem pregledu naredijo UZ. Če svojemu ginekologu ne zaupaš več, ga menjaj pred naslednjo nosečnostjo.
Želim ti vse dobro. Srečno!user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu MansY)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 20:27:10   
Magi*
najprej moje iskreno sožalje. si sploh ne morem predstavljati te bolečine. je pa imela punca, ki je ležala poleg mene v inetnzivni podobno zgodbo, le da se je njej pripetilo v 32. tednu - ko je nič hudega sluteč prišla v prodonišnico z popadki. njen G ni videl, da ima dete hudo anomalijo... okamenela sem, ko so na viziti prišli povedat kako je z našimi otročki in njej povedali, da ne bo v redu...

vedi, da nisi ti čisto nič kriva, četudi nisi pila folne kisline. žal je to bolj kruto naključje kot kaj drugega. ti pa zagotovo nisi kriva.

želim ti čimlepšo nosečnost (ko bo) in najlepšega ter najbolj zdravega otročka. in ja, imaš prav, nosečnice tretirajo kot hipohondre, če pojamrajo, da se jim nekaj ne zdi v redu. zato moramo tečnarit in pika.user posted image  naj Luno čuvajo anglečki.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu MansY)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 20:48:12   
lan
Moje sozalje!Res mi je hudo pri srcku,ko sem prebrala tvojo zgodbo.
Res so nekateri zdravniki zelo malomarni in ne opravljajo svojega dela pri tako pomembni stvari kot je nosecnost.Ne vem,ampak ali ne dojamejo,da lahko cloveku unicijo zivljenje.
Zal mi je,Luna zate pa enuser posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 20:51:01   
muki1
Draga Mansy

Zelo mi je žal. Kot so že ostale napisale, človek ne najde besed, ki bi lahko potolažile žalujočo mamico. Žal se je to zgodilo in s tem boš morala živeti vse življenje. Svoje Lune ne boš nikoli pozabila in vedno jo boš nosila v srčku. Vzemi si čas, sooči se z bolečino, nasloni se na bližnje.
Kar se tiče folne kisline, tudi sama je nisem jemala, sem prehitro zanosila, potem mi je ginekologinja tudi ni predpisala, pa mi je na moje skrbi odgovorila, češ, da je folna kislina, kako bi rekli,,modna muha,, ker se je dovolj da vnesti v organizem s prehrano. Pa moram reči, da je kar znana in cenjena ginekologinja v našem okolju.
Kar pa se tiče tvoje jeze in gneva, ki se je nabral v tebi zaradi nesposobnosti zdravnikov, te popolnoma razumem. Morda pa lahko storiš kaj v tej smeri, apeliraš na pristojne službe, na organe, ki imajo vpliv na ginekologijo. Ne vem, morda si dovolj trmasta in zagrižena, da se boš ravno ti zakrpala eno nišo. Saj ne pravim, da boš naredila revolucijo v Slovenskem zdravstvu, to je itak nemogoče. Ampak  če se boš dovolj gnala, boš morda pripomogla. Lahko recimo sodeluješ pri kakšnih dobrodelnih akcijah za nakup novejših aparatov, tega je veliko....
Seveda pa bo najprej potrebno veliko časa, da prideš malo k sebi in se soočiš s tako tragično izgubo. Držim fige zate in za tvojega ljubega, naj vaju vajin mali angelček čuva, da bosta prebrodila te težke čase.


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 20:57:22   
Anonimen
Iskrene sožalje!
Ko sem brala tvojo zgodbo so mi sloze tekle po obrazu.
Ker sem se tudi sama spomnila, kako presneto malomarni znajo biti zdravniki. In za to nič ne odgovarjajao.
Tudi sama sem rodila otročka z eqvinovarusom, in to tako hudim, da so zdravniki v Ljubljani rekli, da je to komaj drugi primer v Sloveniji.
In to bi mogla moja vrla ginekologinja na ultrazvoku opaziti. Pa ni. Pravtako ne, da je brez prstka, prav tako ni vidla, da ima težave s srčkom....
In potem ko sem rodila, se se začele težave. Dihalna stiska, za katero se nobenemu v kr. porodnišnici ni ljubilo rit vzdiginiti in pogledati kaj se dogaja z mojim otročkom. Kljub mojim opozorilo.
Res nisem hotela v tvojo zgodbo vpletati še moje, vendar je povezana s tistim delom, ko sama sebe kriviš
In tako sem krivila jaz sama sebe. Dolgo, predolgo.
In še danes včasih pomislim, da nisem dovolj naredila, da bi rodila zdravega otročka.
Vendar iskreno povedano, iz dneva v dan je lažje in zavedaj se tega, da si ti naredila čisto vse. Tako kot sem jaz naredila čisto vse. V najinih primerih (pa še v mnogih drugih) je zatajila zdravniška etika.
Jaz imam danes otočka s CP. Zame je najbolj lušten fantek, kar jih premore ta svet.
In vem, da bo preteklo še mnogo časa, predno boš sploh lahko "normalno" zaživela, vendar zavedaj se tega, da nekje nad teboj sije ena zvedzica po imenu Luna. In takrat se nasmehni.
Mogoče sem sedaj malo preveč čudno vse skupaj napisala, vendar sem hotela povedati samo to, DA NE IŠČI KRIVDE PRI SEBI. Ker nisi kriva!

(odgovor članu MansY)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
20.10.2005 21:13:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 21:19:03   
CIPRESA
Mansy!!!
Ko berem te zgodbe me oblije kurja polt in po licih začnejo teči solze. To so najbolj krute zgodbe ki jih piše življenje in želim si da bi vsaki izmed vas lahko pomagala, da bi lahko obrisala vsaj eno solzo ki zdrsne po vašem licu....pa sem žal nemočna.
Zdaj ni čas da se obremenjuješ in kriviš samo sebe naredila si vse kot jaz in tisoč drugih mamic...a usoda je hotela drugače, kljub temu pa je luna čutila 28 tednov tvojo ljubezen in toplino in to je pomembno dala si ji vse kar si ji lahko.

Iz srca ti želim in verjamem v to da se ti izpolni želja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 21:37:42   
rija
mansy,

poskušam čutiti s teboj!Tudi sama sem v 28 tednu in spreletava me groza ob misli, kaj se ti je zgodilo! Pa nikar krivde ne pripisuj sebi in folni kislini, marskikdo sploh ne ve, da bi jo naj jemal...
Da boš kmalu mami pa ne dvomim.
Pošijam ti objem.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 21:41:41   
LARIKA
Mansy,..nikakor si ne morem predstavljat tvoje izgube in tvoje žalosti ob vsem skupaj. Resnično ti želim,da bi se pobrala in svojo Luno za vedno nosila v svojem srčku, sčasoma pa se Vama bo pridružil še nekdo,prav tako poseben kot Luna in Vaju bo nezmerno osrečil. Naj te user posted image  varujejo in ljubezen naj ti da novih kril.

lp larika

(odgovor članu MansY)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 22:25:35   
anajmad
Iskreno sožalje.Tudi sama sem podoživljala podobno,zaradi zdravniške malomarnosti,sem prezgodaj rodila.Povem ti,da tistega g.,ki mi je lani vodil nosečnost,bi najraje zadavila z lastnimi rokami,seveda če bi kej pomagalo.Toda na žalost ne,mojga sinčka mi ne bo povrnilo nazaj.
Kaj naj ti rečem,čas prinese svoje,toda pozabila ne boš nikoli.Izkriči svojo bolečino,ker vem kakšna sem jst bila takrat.Vse na svetu bi pobila,umrla z njim.
Žal mi je zaradi tvoje punčke in žal zaradi vaju dveh.
Jst hodim sedaj v LJ,ker ne zaupam nobenemu več.Res je Lj je Lj,kapo dol.Meni vodijo sedaj nosečnost zelo lepo,pa čeprav me je gromozansko strah,da bi zopet kaj šlo narobe.Toda,ko vidim kako se g.potrudi zame,non stop ene preiskave,kontroliranje...nimam besed.
Res,še enkrat moje iskreno sožalje in drži seuser posted image .
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu MansY)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 22:38:27   
Nannn
user posted image user posted image user posted image  iskrene sozalje se od mene in ko tole berem me postane zelo strah saj sem v 29 tednu...res imas prav definitivno se nase G ne potrudijo za nas in nas sibajo kot po tekocem traku...ce pa se zelis postaviti saj malo zase pa te naderejo ces kaj se gres user posted image user posted image  in to me najbolj moti pri vsem tem....

Srecno user posted image user posted image user posted image

Nannn user posted image

(odgovor članu MansY)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
20.10.2005 22:58:41   
piščanc
iskreno sožalje ob veliki izgubi in veliko poguma za naprej

strinjam se s tabo, da JE TREBA težiti non stop tem glupim dohtarjem, ki mislijo da so za tekočim trakom, kjer ne more iti nič narobe. Če en bi bila jaz bojl panične sorte, mi tud Žigca ne bi imeli in to zaradi slabega pregledovanja z UZ!!!! ampak na srečo sem šla dovolj kmalu v porodnišnico.

glede folne kisline je pa meni ginekolog takole rekel. folna kislina se dobi v hrani, ker pa imajo predvsem zahodni američani tako slabe prehranjevalne navade, so jim že preventivno začeli predpisovati folno kislino. razlike so že med zahodno in južno ameriko, ker južnoameričani imajo na dosegu veliko sadja. evropejci imamo zelo veliko vrednost folne kisline v hrani in tudi dobre prehranjevalne navade, zato folno kislino same priporočajo.

kaj je bil vzrok tako hudi obolelosti tvojega srčka ne boš nikoli izvedela, verjamem pa da bi bilo laže, če bi to izvedela pri rednem UZ.


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Izgubila otroka v 28. tednu
21.10.2005 0:23:43   
Anonimen
Moje sožalje...user posted image user posted image user posted image  Tako sem pretresena, da sploh ne vem, kaj bi ti rekla v tolažbo...user posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?