|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izkoriščanje
9.3.2007 1:07:18   
*A*l*y*a*
Imam par vprašanj

Moj fant ima zelo velike problem z svojo nekdanjo partnerko s katero ima tudi otroka, sedaj starage 6 let. Razšla sta se pred 5 leti, ker pač se z njo ni dalo več živet. In od takrat naprej nima mira pred njo. Skoraj vsaki mesec dobi pošto ali iz CSD ali iz sodišča v katerih ga nekdanja partnerka obsoja vse mogoče stvari. Problem je pa tudi v tem da ima moj fant zelo rad svojega sina in bi mogel imeti stike z njim vsakih 14 dni ampak mu ona to onemogoča, češ da otrok noče it k očetu. Tako da otroka že ni videl celih 5 mesecov. Obsoja ga da se je otrok takrat ko je bil pri njemu udaru, padu s strehe (halooo), da je mogu fejst delat, da se je vedno prhladil pri njemu, da je vednu pršu domov umazan (po njeni pameti je lahko otrok dva dni v istih oblačilih čisto nič omazan) in take ki so daleč od resnice. Ampak naša preljuba država vse to pusti. Sploh pa ženska je že 7 let na zavdu za brezposelne (ima poznanstvo) in dobiva socialno pomoč okoli 400€ poletg tega da dobiva še visoko preživnino za otroka 150€. Katero sedaj moj ne plačuje zato ker ne dobi otroka in tudi za to ga toži. Čeprav je socialni problem hodi okol urejena kot največja podjetnica in po mojem menju ima otrok od denarja ki ga ona dobi in nasploh od nje bol malo v svojem ubogem življenju. Poleg tega ima ona pravico do prezplačnega odvetnika ker je nezaposlena, moj si ga pa z svojo plačo ne more privoščiti.
Na vsak način bi ga rada psihično in fizično uničla, sploh bi ga pa rada spravla v zapor, ker potem izgubi pravico do otroka, to je pa tudi sama izjavla.

Obračam se na vas, na vaša mnjena in nasvete, ker sama ne vem več kaj naj naredim. Rada bi tako kot jaz in moj partner MIR. Vse te stvari uplivajo na najin odnos, čeprav poskušava te probleme rešiti ločeno od najinega razmerja, sploh ker vema da se ona "gospa" lepo sladko smeji, ker ji je tudi želja spravit naju narazen.
Res ne vema več kaj naj narediva. Prosim za pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 7:11:40   
srki
Kakšnega pametnega, zakonskega nasveta nimam.

Ne razumem, kako se lahko to dogaja. Kako imajo nekatere matere, takšne pravice, očetje pa, kot da niso očetje. Res grdo.

Naj gre še on na CSD ali pa kar nasodišče. Če ima dovoljenje sina videti, ona pa mu ga ne pusti videti? Naj bije bitko z njo, naj ne pusti, da ima sina samo zase. Jaz bi na CSD-ju težila vsak dan, da kako je to mogoče, da kljub dovoljenjem, da obiskuje sina, žena tega ne dovoli?

Upam, da se bo vse uredilo in bosta končno zaživela v miru.

(odgovor članu *A*l*y*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 7:56:01   
marsovcek
Klasika, preko otroka težit bivšemu. Svetujem mu, da naj v ničemer ne popušča, drugače bo še naprej manipulirala z njim, to ji je najbrž cilj.  Če mu ne dovoli stikov pa po pravni poti, čim manj pregovarjanja z njo. 

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 8:06:20   
tina a
Oprosti ampak ne morem mimo ... Res ne ...

Sem sicer na drugem bregu ... sem mama ... kmalu ločenka ... in imam dva otročka stara 9 in 7 let.

Prvo kar me je zbodlo - pa oprosti, je da si napisala, da je preživnina 150 eur visoka. Ni visoka ... niti malo ne. Otrok pri tej starosti potrebuje mnogo več. Glede na to, da vsaj priližno veš kakšni so stroški vode, elektrike, ogrevanja, hrane si lahko izračunaš koliko je strošek "bivanja". Načeloma porabiš za otroka tam okoli 370 eur na mesec (všteti vsi zgoraj navedeni stroški + šola, obleka, čevlji, kakšna igrača, darila za rojstne dneve prijateljčkov) ... se pa ta znesek tudi viša. Jaz porabim za njiju malo več ... in tisto kar ne pokrijem z njegovim delom preživnine ... pokrijem sama. Ampak moj problem je v tem ker plačuje tako kot se njemu zazdi. Enkrat polno, drugič samo 100eur na otroka, tretjič nič. Jaz pa imam stroške vsak mesec enake. Mi ne nihajo gor in dol.

Drugo pa - predvidevam, da poznaš samo njegovo plat zgodbe. Kako je bilo življenje z njo neznosno in nemogoče. Si se mogoče vprašala da ni bilo tako? Da je bil tudi on tisti, ki je bil nemogoč. Veš za prepir sta vedno potrebna dva. Tako da ne sodi ... če ne poznaš obeh strani zgodbe.

Tretje pa - to pa ne razumem zakaj mama preprečuje stike. Jaz jih kljub njegovemu nagajanju meni ne preprečujem ... Jih nočem ker je to pravica otrok in ne mene. Priporočam mu (ne tebi, ker je to zgodba med njim in njo), da se pozanima na centru kako je s tem. Lahko gre v tožbo ... vsekakor pa naj ne obupa. Kljub temu naj plačuje preživnino - tako ona ne bo imela tega orožja v roki in en razlog več zakaj mu otroka ne da. Naj proba na CSDju izsiliti vsaj nadzorovane stike ... če ne gre drugače. Naj se bojuje, eventuelno on njo toži za skrbništvo. To je sicer zelo umazano ... ampak mogoče en način da pride do stikov. (madona nikoli si ne bi mislila da bom dajala takšne nasvete).

In draga moja zapomni si ... tako kot njo tudi tebe lahko doleti enaka usoda. Zelo hitro,

(odgovor članu *A*l*y*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 8:21:43   
NEVA-1
A prov razumem 370 EUR na otroka..., ja kaj pa je tok drago, prosim za mal večjo analizo, ker tole je pa tako pretravanje, halooo...

Hvala Bogu nimam teh problemov, ampak običajo se mamice res preko otrok hočejo maščevat.

Najin kolega se tud ločuje in mu je žena sredi zime dala napol oblečene otroke za vikend, naj jima kar svoje cune kupi, če hoče met oblečene...Pa ji plačuje visoko preživnino za dve deklici 80.000-bivših jurjev...

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 8:48:41   
noe
Načeloma porabiš za otroka tam okoli 370 eur na mesec (všteti vsi zgoraj navedeni stroški + šola, obleka, čevlji, kakšna igrača, darila za rojstne dneve prijateljčkov) ... se pa ta znesek tudi viša.



Moj tud plačuje 150 e, pa se mi zdi da je to visoka preživnina, kolegica dobiva  od države samo 62 e, in zasluži 450 e, od česa pa pol ona živi, od zraka???

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 9:44:51   
marvica
150 € visoka preživnina, dajte bodite no resne.
Ne vem koliko imate ve stroškov z otrokom, jaz plačujem mesečno vrtca 200€, kje pa so še ostali stroški, pa ne pozabit, da za vsak dan bolniške dobim 20% manj plače kar pa je tudi strošek, ki ga vsi pozabite. In ko sem v bolniški ne dobim dodoatka za malico, ki je tudi prihodek. Kje pa so moje izgubljene priložniosti za boljšo službo, ker vsako bolj odgovorno delovno mesto zahteva od tebe več časa in manj časa za otroka, kar si ne morem privoščit.

Tako da če nekdo plala 150 € in ima mir, na 14 dni pride za dva dneva po otroka, če ima slučajno čas in nima svojih obveznosti mi verjamite da zelo malo plačuje.

Kolikorat pa se on potrudi, da bi nekaj naredil in imel stike z otrokom. Ja najlažje je rečt mi ga ne da.
Tudi jaz vem kako je če daš v petek zdravega otroka in ti ga nazaj pripelje bolanega z vročino in potem sem spet jaz tista ki sem en teden doma z njim in to se že ponavlja celo zimo. On na to reče saj veš, da jaz ne znam tako skrbet, kaj pa jaz vem kdaj je preveč oblečen kja pa premalo.

Do kler ne izkusiš tega sam je najlažje reč bivša je ****.

Kako pa jev, da ona otroka govori naj ne gre.
Moj sonček ima zelo rad svojega očeta pa ga morem vedno prepričevat naj gre, ker mu ni všeč na očetovem domu, on bi rd da je oče pri njem v najnem stanovannju. Pa mu nikoli ne govorim naj ne gre.
Malo se vprašaj zakaj otrok noče k njemu, mogoče tudi zaradi tebe ne, ker imata zelo negativen odnos do mame in on to čuti, mama pa je le mama.

Ne privoščim ti da bi se ti to kdaj zgodilo, da bi ostala sama, samo potem boš videla da boš razm,išlajla drugače

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 9:58:46   
šmarnica
370 EUR za enega otroka je res malo huda cena. Niso poceni, tako zelo dragi pa tudi ne. Stoške bivanja imaš pa tudi, če stanuješ sam. Otrok jih ne poveča. In če si samohranilka tudi vrtec ni tako drag. Zato se strinjam z predhodnico - tako visok strošek je res pretiravanje. A moram potem jaz računati, da mene moji štirje pridejo 1500 EUR - halooooooooo, nikoli in nikdar.
Je pa res, da 150 EUR ni visoka preživnina - če mu pa bivšja partnerka preprečuje stike, je pa še to preveč. Jaz tako "omejenim" ženskam ne bi plačevala NIČ. Otrok ni last mame in potrebuje oba starša.


_____________________________

Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu marvica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 10:13:29   
Mina1
150 € visoka preživnina, dajte bodite no resne.
Ne vem koliko imate ve stroškov z otrokom, jaz plačujem mesečno vrtca 200€, kje pa so še ostali stroški, pa ne pozabit, da za vsak dan bolniške dobim 20% manj plače kar pa je tudi strošek, ki ga vsi pozabite. In ko sem v bolniški ne dobim dodoatka za malico, ki je tudi prihodek. Kje pa so moje izgubljene priložniosti za boljšo službo, ker vsako bolj odgovorno delovno mesto zahteva od tebe več časa in manj časa za otroka, kar si ne morem privoščit.

Tako da če nekdo plala 150 € in ima mir, na 14 dni pride za dva dneva po otroka, če ima slučajno čas in nima svojih obveznosti mi verjamite da zelo malo plačuje.

Kolikorat pa se on potrudi, da bi nekaj naredil in imel stike z otrokom. Ja najlažje je rečt mi ga ne da.
Tudi jaz vem kako je če daš v petek zdravega otroka in ti ga nazaj pripelje bolanega z vročino in potem sem spet jaz tista ki sem en teden doma z njim in to se že ponavlja celo zimo. On na to reče saj veš, da jaz ne znam tako skrbet, kaj pa jaz vem kdaj je preveč oblečen kja pa premalo.

Do kler ne izkusiš tega sam je najlažje reč bivša je ****.


BRAVO, tudi jaz tega ne privoščim nobeni. Probajte, pa boste videle kako in kaj. Se sicer strinjam, da nekatere oz. nekatro skušajo samo iztržiti čimveč in živeti lagodno žviljenje, JAZ pa moram preživeti dan, mesec, leto z dvema otrokoma!!!!!

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu marvica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 10:21:10   
marvica
Šmarnica, tudi če si samohranilka je vrtec tako visok moja plača je 190. 000 SIT, za vrtec plačujem 50.000SIT, tako da ne govorit da ni toliko če ne veš koliko je. Ni kar avtomatsko da če si sam potem pa ne plačuješ vrtca, me zanima kje je tako, bi tudi jaz to. In otroških imam 6500 Sit.

Tudi v ceni stanovanja je razlika, če si sam lahko stanovanje deliš si cimer, ko pa imaš otroka pa rabiš večje stanovanje.

Se pa ne strinjam s tem če mati ne dovoljuje obiskov, ker jih mora, ne vemo pa pri vsem tem če otrok res noče k njemu in zakaj noče.

In veliko vprašanje je kaj pa on sploh naredi nea tem da bi ga otrok obiskoval. Če je nehal plačevat, to za moje pojme vse pove, nehal se je sploh trudit za pravice do svojega otroka in tudi dolžnosti je začel zanamarjat. Tako da če začneš zanemarjat dolžnosti, kakšne pa še imaš pravice. Vsi samo pišemo o praivcah očetov, kaj pa njihove dolžosti?

In Alya, kaj pa tebe briga kako je oblečena mama. A imaš dokaze da je otrok zanemarjen, potem jo prijavi, če imaš konkretne dokaze, če jih pa nimaš, pa se brige za sebe. Človek je lahko tudi z malo denarja urejen!!! Če je otrok pri njem pa ga verjetno v dveh dnevih mora tvoj fant preoblečt in za dneve, ki je pri njem mora imeti oblačila. Res ni dolžnost mame, da mu za čas, ki je pri očetu da zraven oblačila in obutev. Potem pomeni, da ga je oče tudi zanemarja, če ga ima dva dni v istih cunjah? Kaj pa praviš na to a si ti dva dni v istih cunjh?

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 11:22:32   
Nattka
Marvica:
Ne vem koliko imate ve stroškov z otrokom, jaz plačujem mesečno vrtca 200€, kje pa so še ostali stroški, pa ne pozabit, da za vsak dan bolniške dobim 20% manj plače kar pa je tudi strošek, ki ga vsi pozabite. In ko sem v bolniški ne dobim dodoatka za malico, ki je tudi prihodek. Kje pa so moje izgubljene priložniosti za boljšo službo, ker vsako bolj odgovorno delovno mesto zahteva od tebe več časa in manj časa za otroka, kar si ne morem privoščit.

20% manj plače in je potem to strošek? Na kakšen način pa? Pa izgubljene priložnosti za boljšo službo..........zakaj že?

Res ni dolžnost mame, da mu za čas, ki je pri očetu da zraven oblačila in obutev.
 
Aja???  Tole se sliši ravno tako, da če ti daš otroka nekam drugam, naj pa tisti, dajo oblačila in obutev user posted image
Meni je enako al gre otrok v varstvo, ali v tem primeru k očetu, ali v vrtec, al kamorkoli........meni se zdi, da je mama tista, ki otroku da zraven oblačila in ostalo, kar otrok potrebuje za čas, ko ni doma.

(odgovor članu marvica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 11:49:39   
NEVA-1
Ni dožlnost mame da da otroku oblačila...........

In to napiše mamica, ki za svojega otroka hoče le naj, naj...ne morem verjet

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 13:24:19   
marvica
Ja oprosti ampak mislim, da ko je otrok pri očetu je to njegova skrb.A potem naj še dam zraven hrano, pa pijačo, denar za potrebe če jih slučajno ima. Ker nisi v tem ne veš kako težko je mamam, ki so same z otrokom.

Saj oče je dolžen skrbet za otroka ko je pri njem, zato si mora poskrbet stvari ki jih otrok potrebuje pri njem.
Brez veze debatirat o tem ker pač ene vidite to drugače.

Nattka oče ni nekdo drug, ki mu ga daš v varstvo, tam bi naj otrok tudi imel dom, saj gre domov k očetu ne pa v varstvo. In dioma imaš obleke, obutev igrače, to te tam čača, ne da si sabo prineseš. 20% manj plače pomeni, da sem prejšnji mesec ko sem bila doma dva tedna zardi bolezni otroka dobila ccc 100 € manj plače. Veš vrtec oseane skoraj ista cena, če ga ni vse ostale položnice pa tudi. To pomeni, da če je bolam jaz izgubim ta del dohodka, metem ko ga oče ne izgublja na račun otroka, ker pač ni z njim ko je bolan.


(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 13:53:49   
Nattka
Otrokov dom je verjetno  pri tebi doma.
Ne rečem, da otrok ne bi imel pri očetu kakšne stvari, ki jo potrebuje, sigurno jih ima, ampak osnovne stvari so pa tvoja naloga.
Nihče ni rekel, da bi morala dajat še za hrano, pijačo........ Za to, pa bo menda oče poskrbel, ne.

(odgovor članu marvica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 14:11:22   
NEVA-1
Mene je zelo zmotilo to, da ni mamica hotla dat smučarskih kombinezonov, ker so se šli sankat in je potem še na socialni povedala, da jih je prehladil, ker sta bili pomankljivo oblečeni, kar pa sploh ni bilo res, ker sem mu sama posodila sm. hlače, pa še fotke je imel...

Verjamem, da vam ni lahko in da mora imet tud oče svoje stvari za otroke, jaz pač poznam ta primer in o tem lahko pišem...da pa mu je punčko brez bunde postavla pred stanovanje, pa tud ni prov...

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 14:26:45   
Nattka
Še nekaj bi dodala.
Moje mnenje je, da je preživnina denar, ki je namenjen za otroka, za njegove potrebe, torej za obleko, obutev in ostale stvari, ki so povezane z otrokom. In zato mislim, če je mama tista, ki skrbi za otroka, je njena skrb, da je ta denar porabljen v otrokove namene in ne samo za takrat, ko je pri njej. A oče pa naj za k njemu kupi svoja oblačila? Zakaj? Pa saj je plačal preživnino prav za otrokove potrebe. Po tvojem, Marvica, pa naj oče plačuje preživnino, poleg tega pa še kupuje stvari za takrat, ko je otrok pri njem?

Seveda pa so stvari drugačne, kadar oče preživnine ne plačuje.

< Sporočilo je popravil Nattka -- 9.3.2007 14:27:33 >

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 15:36:29   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: marvica
Res ni dolžnost mame, da mu za čas, ki je pri očetu da zraven oblačila in obutev. Potem pomeni, da ga je oče tudi zanemarja, če ga ima dva dni v istih cunjah? Kaj pa praviš na to a si ti dva dni v istih cunjh?

-------------------------------------
Daj no, MARVICA, ta pa je malo mimo, ne user posted image ?!
Jaz peljem svojega sina in bivšega še na drsališče ali pač kam gresta skupaj in pol še bivšega dostavim domov, če je treba. Malico pripravim za oba, če gresta kam v hribe, samo da sta skupaj in uživata. Bivši je bolj smotan, kar se tiče raznih čistilnih robčkov, dodatnih hlač za preoblečt ali manjše malice za zraven- zato to sama napravim, SAJ VENDAR DELAM TO ZA SVOJEGA SINA, ne? In če foter zraven poje kak sendvič, ki sem ga jaz pripravila, me ne bo nič manj, ne? Bivši pa mu kupi kakšno večjo igračo, ker je trenutno finančno na boljšem kot jaz.
Vse, kar počnem, počnem v dobro svojega otroka. Tudi zato imam zelo korekten odnos do njegovega očeta. Ne zaradi otrokovega očeta, ZARADI OTROKA VENDAR!

Kar pa tu čitam, (v ostalih postih, ne MARVIČINIH!), pa je večinoma nabijanje krivde in slabe vesti prizadete in maščevalne matere. 
Otroka na pol oblečenega, poslat k očetu, češ naj mu sam kupi cunje user posted image ?! Potem pa še reči, poglej kakšnega očeta imaš, še cunj ti ni kupil, jaz- dobra mama, pa sem ti kupila tisto lepo toplo bundo, ki jo lahko nosiš le, ko si pri meni. Ja, bravo, ti- ki ti jaz ne bi rekla mama user posted image !

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 9.3.2007 15:37:48 >


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu marvica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 15:49:17   
NEVA-1
Bravo Rožoca-1, da delaš za svojega otroka...sem prov vesela, da obstajajo tudi tako misleče "bivše partnerke"....pa lep vikend vsem skupaj

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 15:55:33   
Anonimen
Če vam ne paše višina preživnine, se pa pritožite. A veste koliko je takih, ki ne dobijo nič? Ko bivši ravno zaradi tega pustijo službo?

Glede anonimne: tvoj dragi naj da prošnjo za znižanje preživnine, pa bo sodišče ponovno o tem odločalo. Če pa tista bivša cila na to, da bo dvignila preživnino na tak način, da otroka ne bo dala očetu, naj se obrne na CSD. Al pa odvetnika, še bolje tako. In ne, ne mislim s tem povedati, da je preživnina prevelika, samo ko pomislim, koliko je otrok bosih in lačnih...mi gre na bruhanje ob takih podatkih.

(odgovor članu NEVA-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 16:20:06   
mika
preživnino za otroka 150€. Katero sedaj moj ne plačuje zato ker ne dobi otroka in tudi za to ga toži.

pa sej ne morem verjet!!!!!!!!!!!!!

komu je preživnina namenjena?!! a ni za otroka?!?! zakaj hudiča se maščuje bivši, prikrajšan je pa otrok??????
naj on toži njo za stike, ampak OBVEZNOSTI DO OTROKA MoRA IZPOLNJEVATI.

(odgovor članu *A*l*y*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 22:13:45   
*A*l*y*a*
Hvala za vaša mnenja - graje

Pol mi pa neki povejte, ko pravte kok so dragi otroc. Ok, nisem več otrok, ampak kok se naj kot izredna študentka preživim z 75€ na mesec, ki jih oče dobi za mene kot otroški dodatek, ker druga od socialne ne morem dobit. Delat pa na žalost že nekaj mescov ne morem in jih še tudi nekaj ne bom smela zaradi zdravja (terapij).
Kar se tiče denarja.

5 let se že tužujeta za preživnino in stike. Ker po njenm mnenju ni dober oče, ko ti pa otrok sam reče "Ati jaz bi bil raje pri tebi, ker mi je pri tebi bolše kot pri mamici" se pa mal zamisliš. Pa tud ko ji sama sodnica reče "Gospa ......, boljše bi bilo če bi si  poiskali službo in nebi imeli več toliko časa za tožbe, sploh bi pa takrat morali tožbe plačevati." Ker sedaj je opravičena vseh sodnih taks, ker je nezaposlena. Ena sodba pa znaša v povprečju od 417€ do 834€

Glede oblek. Če odpreš pri nama doma omaro v njej vidiš polno otroških oblek za sina, ki jih boma lahka vrgla počas stran, ker jih bo prertsto. Zakaj bi jih kupovla? Zato da jih boma stran metala ko ne ve gdaj bo sina dobil.

Moja mami je vzgojila 3 otroke, 4 vnuke in ko je prebrala izjave iz CSD katero je dobil  kako po njenem mneju ravna z otrok se ja semo razjokala.

Pa še to, nikol nisem rekla da je ****, **** al pa kaj podobnega. Nimam te nevade, pa čeprav je morda človek ko ga videt ne morem.


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Izkoriščanje
9.3.2007 22:24:08   
*A*l*y*a*
Pa še to. Otrok je za svoja leta pre suh, sama kost pa koža. Ko je bil pri nama je jedu samo čokolino pa pudinge, od kosila je pojedel par žlic, več ni hotu ker je vedno reku da ne bo več, ker tega še ni nikol jedu. Pa smo vedno gledal da bo za kosilo ja kaj takega kar bi le jedu. Pa da otrok pri šestih letih ne zna oz. noče it na wc na veliko potrebo ampak samo na kahlco, je to normalono? Zna se pa samo igrat z igračksmi ponavadi avtočki in gledat televizijo. Žoge na zna prijet oz. se jo boji. Je za to kriv oče ko ga ima vaskih 14 dni, če ga sploh dobi al je za to kriva mama ko je skoz z njim!?!

(odgovor članu *A*l*y*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Izkoriščanje
10.3.2007 13:40:47   
Rožica I
ALYA- iz tvojega posta pa sem jaz med drugim razbrala, da si ti mal fauš bivši od tvojega gospoda glede njenih prihodkov.
Morda se motim, ampak en post si začela s tem, potem pa nadaljevala kako je otrok ubog..
Menim, da ne moreš metati stvari v en koš, kar pa je pri tebi precej očitno. Da bi bila ena mati tak zmaj na vseh področjih, je pa malo huda, veš! Pri njej ti gre zgleda vse v nos, tako da tvoje pisanje zame ne more bit merodajno.
Samo moje skromno mnenje user posted image

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu *A*l*y*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Izkoriščanje
10.3.2007 14:17:52   
mika
Glede oblek. Če odpreš pri nama doma omaro v njej vidiš polno otroških oblek za sina, ki jih boma lahka vrgla počas stran, ker jih bo prertsto. Zakaj bi jih kupovla? Zato da jih boma stran metala ko ne ve gdaj bo sina dobil.


zakaj pa jih ne bi raje otroku poslala. kljub temu da mati preprečuje stike, so oblačila za otroka in ne zanjo. sigurno je očetu hudo, da ga ne vidi in se bori za stike, mu bo pa lažje, če bo izpolnjeval svoje dolžnosti(dokaze naj shranjuje), da bo nekega dne pokazal otroku, da se je boril zanj, da je zanj poskrbel na najboljši možen način.


< Sporočilo je popravil mika -- 10.3.2007 14:22:36 >

(odgovor članu *A*l*y*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Izkoriščanje
10.3.2007 15:25:42   
*A*l*y*a*
Čisti primer vsega tega je dogodek ki je je zgodil pred kratkim, na žalost zelo tragičen, čeprav oče nima nobene pravice narediti tega kar je, se pa tu pokaže kakšni so zokani naše preljube Slevenije in kakšne pravice ima mama proti očetu.

http://24ur.com/naslovnica/svetkanala/temadneva/20070226_3090964_16168358.php?ar=10





(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?