|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JESICA, PROSIM POMOC!!!!
15.6.2007 12:09:41   
zirafa76
pozdrav...Verjetno se spomnis mene in da sem tudi sprasevala o tvoji nosecnosti z dvojcki monoamnioti..

jaz sedaj padam v depresijo po malem, namrec prebrala sem, da te naj bi podrobneje nadzirali od 24.tedna vsak dan, poleg se poslusanje srcka ter da nosecnice dobijo inekcije za razvoj pljuc..Sicer te v Zda dajo v bolnico ( se poznala eno mamico), kako pa je to tu???
Si bila doma, so tebe tudi tako nadzorovali>>?????

moja g. tukaj je malo bolj na "easy", o kaksni bolnici niti slisat noce, rekla je edino, da se moram zdrzat 12 tednov..Drug g.pa mi je rekel enako, le da poroda ne misli opravit pred 36 tedni..res me je postalo strah in ne vvem kaj naj..mislis, da imajo pri nas vsi izkusnje s tako nosecnostjo ali se je smiselno obrnat na LJ?????

sorry za kup vprasanj, ampak tvoja nosecnost se je koncala uspesno...upa, da se bo moja tud...drugace pa zivo brcata...user posted image user posted image
pozdravcek 

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
15.6.2007 13:04:03   
puncica
Zakaj pa ji ne pišeš privat?user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
15.6.2007 13:25:47   
Anonimen
Jesica



(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
15.6.2007 13:41:26   
zirafa76
ja, lahko bi poslala privat, vendar mislim, da je prav tako, mogoce bo imela katera podobne tezave, ki so zelo redke in drugacne od normalnih nosecnic...pri nas pa itak je malo znano...

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
15.6.2007 16:34:38   
pikceva
Ojla

Zirafa, glede te kontrole jaz ne vem (dnevne mislim). Zadnjič pa sva z mojo G govorili glede dvojčkov, posteljic in votline. Jaz imam sicer vsakega v svoji P in V in zaradi tega hodim normalno na preglede na en mesec. Rekla mi je, da bi v primeru, da bi imela oba isto P ali sploh V , morala hoditi pogosteje in sicer zaradi kontrole rasti ploda. Se mi zdi pa čudno, da bi ti delali UZ vsak dan, razen v primeru, da bi pristala v bolnišnici. Mogoče se tvoj user posted image user posted image  ne razlikujeta v veliki meri po velikosti in te kontrolirajo redkeje kot enkrat na dan, vsekakor pa pogosteje kot 1 krat na mesec.

Mimogrede, kolikšna je ocena velikosti tvojih user posted image user posted image  ? In na koliko časa imaš pregled?

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
15.6.2007 16:36:37   
pikceva
Aja in še nekaj: Inekcijo za razvoj pljučk boš skoraj 100 % dobila, a ne še sedaj. Najbrž jo bom dobila tudi jaz, ker jo v primeru večplodne nosečnosti skoraj vedno dajo.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
15.6.2007 16:55:04   
emaa
Kontrole ne verjamem, da boš imela dnevne, vsaj nikjer, da bi jaz to slišala ne prakticirajo, v ZDA pa sploh ne verjamem. Če si v bolnici, pa tudi nimaš dnevnega UZ, saj nič ne pove, tedenski pa ja, saj se šele takrat vidi. Imaš pa dnevni CTG, da vidijo, da ni kaj narobe, v vsakem primeru kontrolirajo ali je utrip. Če pa je kaj čudnega, te pa itak bolj natančno pogledajo. Ti bojo pa merili pretoke čez popkovnico, rast plodov in skratka vse, kar je treba. V bolnici pa boš čim bojo indikacije za to. Dnevne kontrole pa ne boš imela, tedensko ali pa na 14 dni, po moje. Jaz sem bila 4x, zadnjič sem šla potem rodit, tako da ti verjetno ne uide. 

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
15.6.2007 20:03:52   
NAVT
Jaz nosim  enojajčna z eno posteljco, a vsako v svojem ovoju. Na NS sem dobila prvič to informacijo, pred tem je bilo rečeno, da sta dvojajčni. V izvidu NS je bilo priporočilo, da se me spremlja z UZ na 14 dni. G, ki je delala NS (dr. Tul) je še povedala, da se take nosečnice v ljubljanski regiji spremlja na kliniki in se dela uz na 14 dni zaradi zgodnjega odkrivanja znakov TTTS. Tako sem povedala tudi svoji G (v Izoli). Zaradi tega sva se malo prijeli, a nisem popustila. Tako da je pristala in me od 14. tedna spremlja na 14 dni. Vsakič naredi UZ, premeri obe princeski in preveri pretoke. Mislim, da se je vmes tudi sama pozanimala o tako pogostih pregledih in ji je najbrž kdo pritrdil. V času prvomajskih praznikov je bila namreč nekaj na dopustu in je bilo med enim in drugim pregledom 3 tedne, pa mi je naročila, naj grem kar v porodnišnicoi delat UZ, če se mi bo zdelo, da je kaj narobe oz. če me bo kaj skrbelo. Enkrat sem bila tudi hospitalizirana (v 21. tednu) in G, ki me je v bolnici pregledovala je tudi potrdila, da se take nosečnosti spremlja pogosteje.

Dvomim, da bi se v tvojem primeru delalo dnevne UZ, sama ne vidim smisla, razen morda ko bo stvar tik pred zdajci. Kvečjemu tedenske. Sama sem tudi prebirala tuje strani na temo TTTS, vendar postane stvar nesmiselna, saj je odvisno od prakse, razpoložljivosti strokovnjakov in materiala v posamezni državi in še kaj. Rajši sem se pozanimala kako se to dela pri nas, kateri so zgodnji ukrepi, kaj naredijo... Za enkrat imam očitno srečo, saj razen napačnega alarma pred dvema tednoma (pojavila naj bi se pretirana razlika v oceni teže), sta moji dve enako veliki. Razlika, ki se nenehno pojavlja je do 50g, kar je zanemarljivo.

Še to: fajn se mi zdi, da si odprla temo in da nisi pisala na ZS, saj se tako lahko vključimo še ostale.

Srečno!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
15.6.2007 21:16:27   
zirafa76
ja, hvala za podporo..osebno mislim, da je o taksnih tezavah in tipih nosecnostih premalo pri nas povedano, se posebej moras vse inf.iskat v tujih linkih..
moja dva user posted image user posted image  sta zaenkrat zdrava, se vedno rasteta enako, zelo zivahna..vendar pri meni ni taksne nevarnosti TTTS, ker nimata pregrade, ampak bolj da se zavezeta z popkovinami.Ta nevarnost se poveca od 24.t naprej, takrat pa te nekje spremljajo z pregledi vsak dan oz. tri krat tedensko.Je ze bil primer, ko so mamico sprejeli v bolnico, jo izpustili, po treh dneh pa je eden umrl.zadavljen..pol pa se je pojavilo vprasanje ali je bilo pametno je ne spremljati vsak dan..le tako lahko zaznajo vsako spremembo in ukrepajo..
Ampak se enkrat..to velja samo za enojaj.dvojcke, ki nimata nobene pregrade, torej se dotikata in neovirano premikata oktog...Takih nosecnosti je 3% na svetu....ena izmed njih sem jazuser posted image , vem pa da je tudi Jesica bila enako, je rodila in vse je bilo kul..
Je pa ogromen psihicni pritisk,ampak user posted image nocem se vdat...
HOCEM moje otroke...user posted image user posted image ...se posebej sedaj, ko sta tak aktivna...

Je pa user posted image , ce ti tvoj g.rece, da sem prva z dvojcki in se z takimi povrhu???!!!user posted image  jaz imam sedaj na 3 tedne preglede, v tujini, kjer pa se bom preselila kmalu, pa tudi hodim pa na 14 dni ze kar dolgo...

zato pa bi rada cimvec inf.in da se jih deli z vsemi potencialnimi mamicami..in tiste, ki taksneuser posted image user posted image ze imate......




pozdravcke od nas treh....user posted image user posted image user posted image

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
15.6.2007 23:48:18   
NAVT
Zirafa76, a so ti kaj rekli, kako ukrepajo, če ugotovijo, da se je npr. eden zapletel?

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
16.6.2007 22:35:42   
Jesica
Evo mene.....Preglede sem imela na 14 dni. Vmes dvakrat celo na 3 tedne. V bistvu niti nisem imela občutka, da bi imela kako posebno obravnavo samo zato, ker sta bili monoamnijska dvojčka. Pri meni je bila taka štorija, da je najprej v 9t Pušenjak videl monoamniota in mi predlagal splav. Potem v 12t sem šla do Cerarja in je videl biamniata. Potem v 24t pa je Cerar ugotovil, da se je zmotil in da sta bila res monoamniata. Tako, da sem nekako živela v zmoti in se seveda posledično manj žrla. Po 24t pa sem kar nekako odgnala slabe misli in bila pozorna na to, da ju vsak dan čutim.

Vem kaj doživljaš....panika te daje....vsak dan si ful pozorna a ju čutiš ali ne...Mene je mislim, da ene 2x popadla panika in sem se cmerala. Pa živčna pred vsakim UZ, a sta živa ali ne....Žirafa to so normalni občutki s katerimi se boriš. To spada zraven mislim, da kar k vsaki nosečnici. Bodi pogumna. Očitno si močna in sposobna ženska, če ne ti življenje ne bi naložilo takega bremena.

Menim, da kake posebne obravnave ne boš dobila samo zato, ker sta monoamniata. Jaz je nisem. Injekcije dobiš nekje v 27t. Žal tudi G-ji gledajo na to kot na loterijo. Ali se zafecljata ali ne. Vem, grdo se sliši, ampak to je res loterija. Meni je Pušenjak rekel, da če en plod odmre, težko rešijo drugega, ker sta v isti plodovnici. Verejtno, če ugotovijo dost kmalu, lahko s porodom še enga rešijo. Je pa res verjetnost za enojajčne dvojčke 1:250, od tega pa le 3% monoamnijskih. Mislim, kot da bi igrala na lotu.

Meni je G vsakič oba ploda premeril in opazoval plodovnico. Če je povečana plodovnica to kaže na TTTS. Ampak pri tebi res ni tok nevarnosti za TTTS, bolj da se zafecljata.

Glede pogostosti UZ, vsi bodo mnenja, da je brezveze, da ti jih delajo vsak dan. Nič se ne da naredit. Jaz ti predlagam sledeče: na 14 dni je že fajn, da ga imaš. Da vidijo kaj se dogaja. V kolikor pa recimo en dan ne čutiš otrok, pa pojdi takoj na urgenco. Tam narediš cirkus, da ne čutiš otrok in te morajo pregledati. Jaz sem enkrat to naredila, ker mi je ful trebuh dol pritiskal, da so mi izmerili MV. Pač tam sem izpadla mal histerično, ampak sem bila pa vsaj mirna potem.

Ne vem, če boš pri nas našla zdravnika, ki te bo spremljal vsak dan. Razen, če so kake indikacije te že hospitalizirajo. Mislim, pa da 'le' to, da sta monoamniata žal ni dovolj. Jaz sem obletala en kup ginekologov, ki naj bi nekaj veljali v Slo (Pušenjak, Cerar, Merlo, Blejčeva, Strahova). In stroka si je bila enotna. Če vidijo monoamniate, zmigajo z glavo in ti rečejo, da je to celo sranje in med vrsticami ali pa kar direkt predlagajo splav. Da je to prevelik stres za žensko, ker lahko recimo v 25t izgubi otroka. Tehnično gledano je to vse res. Samo problem je, ker so tu še čustva in borba, ki jo imamo v sebi.

Ne vem kako obravnavajo drugi G, verjetno so izjeme. Če plačaš, vse dobiš. Samo jaz menim, da ne boš nič na boljšem, če ti vsak dan delajo UZ. Pa še to, da moraš zdržati 36t...Meni je Cerar rekel, da bo gledal kako napredujeta in se odločil za porod. Verjetno me dalj od 34t, mogoče35t, ne bo pustil. Ravno zaradi zafeclanja. Ker v 34t so lahko čisto ok dojenčki, seveda s pomočjo intenzivne. Pa obvezno imaš CR, ker je naraven porod preveč rizičen. Kako dolgo bodo pustili tvojo nosečnost je stvar odločitve in presoje tvojega G.

Dejstvo je, da je to taka nosečnost, ko je danes vse v redu, jutri pa ne. Ampak s tem moraš živeti, še teh par tednov. Tako si se odločila, ko si se spustila v to. GInekologi nimajo kaj dosti naredit, kot da te pozorno spremljajo: UZ na 14 dni. In se potem sproti odločati, kdaj te poslat rodit.

Kot sem rekla, niti nisem imela neke posebne obravnave. UZ na 14 dni, kri, voda normalno kot vse ostale. Flosteron v 30t, ker so mal pozabili in sem jih morala sama spomnit. AMpak normalno je v 27t, da dobiš injekcije. Pritisk sem imela itak nizek. Drugo pa nič takega. Mogoče je fajn, da izmerijo MV, kar je indikacija za prezgodnji porod.

Žal je tako, da je tale tvoja nosečnost nekaj vmes. NI fajn prekmal rodit, zarad nedonošenosti, ni pa fajn, da te predlogo pustijo, ker se s tem poveča potencialna nevarnost da se zafecljata. In to je ta umetnost, kar ločuje dobre od manj dobrih ginekologov. Oz. od izkušenih in manj izkušenih. Jaz sem še Cerarju ful hvaležna...res je, da se je zmotil, ampak po eni strani je bilo boljše, ker se tako nisem tok živcirala.

Npr. PI (ena izmed nas) pa je prišla do 36t, naredili so CR in je šla po 5 dnevih domov. Vse ok. Mogoče se bo kaj oglasila na forum ali jo pa pobezaj.

Malce sem 'naložila'...upam, da ne preveč. Držta se NAVT in Žirafa76, pa javljajta se...

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
17.6.2007 7:05:04   
emaa
Ja zirafa, če se ti bo zdelo, da ju slabo čutiš, kar na urgenco, tudi jaz sem šla enkrat zato, pa sem pol noter ostala, sicer zaradi popadkov, ampak meni je sestra rekla, boljše paniko 10x zagnat, kot enkrat prepozno pridet. 

(odgovor članu Jesica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
17.6.2007 21:59:41   
zirafa76
JA, POZDRAV SE OD MENE...res sem vam hvalezna za vse inf.Jesica vem, da sva se o tem ze pogovarjale, ampak sem res malo panicna..Jutri imam morfologijo, pa vam bom mal porocala..sem v tujini, pri mojem drugem ginek. pa bomo vidl kaj bo rekel..
Sem pa danes izvedla, da je zelo odvisno od kolicine plodovnice, kaj bo z njima.ce jo je malo, nimata tolk moznosti se gibat in je manjse tveganje...
Jesica, sem se pa res zamislila o tvojih besedah...da sem verjetno mocna oseba, da se mi je to zgodilo...hja, glede na moje dosedanje zivljenje, ki je bilo polno preizkusenj, trpljenja, borbe,ponizevanja in skratka same slabe stvari, sem to nosecnost dozivela sprvo kot se eden udarec usode, da se ravno meni, ki sem imela tako zanic zivljenje mora to zgodit...
Sedaj pa se borim se za eno stvar, najboj dragoceno in naj me vrag, ce ne bom dala vse od sebe, da ta dva prideta na svet, pa cetudi cepim vsak dan v bolnici...pa sem ze misla, da sem vse slabo dozivela...najhujsa zivcna vojna do sedaj....Ampak aktivna pa sta moja dva//hiperaktivna..user posted image user posted image user posted image user posted image

Mislite, da moram pocakat z nakupi???moj se veseli, da bi zacel kupovat stvari, jaz pa imam strah....

drage moje...vas obvestim kaj bo jutri...pozdravcek vsem in se enkrat hvala...............................ze vnaprej se za kak inf.user posted image user posted image

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
18.6.2007 8:08:25   
pikceva
Zirafa, srečno na morfologiji. Saj bo vse ok. Mam pa eno vprašanje; kako je s tvojimi pregledi v tujini? Mene so totalno preplašili z dopustom v tujini. Ker nosim user posted image user posted image  seveda, čeprav se jaz prav v redu počutim. Hotela sem it za  kaka dva tedna v mesecu juliju in takrat bo 26,27 teden. A je res, da je kritje zavarovalnic pri rizičnih nosečnosti drugačno od normalne? Avtomatično sem noter, a ne?


Kako ti krije zavarovalnica? Ali moraš vsak pregled posebej plačat? Ali imaš mogoče urejeno začasno prebivališče?

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
18.6.2007 11:29:20   
zirafa76
ja, pozdravcek...kolker vem, zavarovalnice ne krijejo rizicnih nosecnosti, celo imajo klavzule, da do 24 tednov al 25 t ne krijejo, opravijo nujno pomoc al nekaj podobnega....najboljse da si preberes tu na forumu je nekdo ze omenjal zavarovanja ali pa se pozanimaj..in pazi na drobni tisk...drugace pa grem jaz na Hrvasko za teden dni, ampak bom definitivno kasneje doma..blizu mojih zdravnikov, se posebej po 25 tednu...govori z tvojim g.on ti bo najbolje povedal...mogoce pojdi tu kam blizu..meni je definitivno odsvetoval letala in daljse situacije, pa res naj bo karkoli, pa ne mores drvet k zdravniku...


morfologijo pa se imam popoldan...upam, da bo vs o.k.

pozdravcki

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: JESICA, PROSIM POMOC!!!!
18.6.2007 11:35:02   
zirafa76
sem sele zdaj vidla, da te zanima moja situacija
vendar jaz imam tu zacasno bivalisce, zato sem tudi upravicena do normalne zdravstvene oskrbe...je cisto drugo kot da si na dopustu..sem v Bratislavi, tako da se lahko vozim gor ko je potrebno, ker mojega moza se ni doma, pride cez sest tednov, zato sem v vecini v SLO, Celju..doma...
Ko pa se nisem imela urejeno zdravstvo, pa sem se posteno naletala, da sem ugotovila na koncu, da ti vseovsod nudijo samo osnovno oskrbo, brez nosecnosti, tako da...

cao

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?