|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Januarski sončki 2009
4.2.2009 11:56:20   
barba
Tako, zdaj smo skoraj že vse januarske mamice rodile in lahko naprej čvekamo tukaj, user posted image  čeprav nimamo ravno veliko časa. user posted image

Ploha - tudi ti pridi k nam user posted image

_____________________________

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Januarski sončki 2009
4.2.2009 12:06:24   
snikolina
SUPER!!! Upam, da se bomo zalaufale hitro.

Tudi mene zanima glede hrane. Že nekaj dni raziskujem prehrano doječih mater pa nič ne najdem. Tudi našega dajejo vetrovi.  Jem pa res lahko hrano, nič sveže zelenjave, sadja, večinoma mlečne proizvode. A lahko jem navadne "muslije" z jogurtom, ki sem jih jedla pri sladkorni dieti??

Pa še to: kako je z dudami? Nekateri jih odsvetujejo. Naš jo redko sprejme. Verjetno je to dobro, a ne?



(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Januarski sončki 2009
4.2.2009 12:25:37   
nina166
barba super da si odprla novo temo user posted image  user posted image

Meni pa je patronažna rekla, da naj bi mamica na začetku jedla vse po vrsti, potem pa bi postopoma izločala tisto hrano za katero bi videla, da otročeka po njej mučijo krčeki. Ker nekatere otroke krči sploh ne matrajo, pa lahko mamica poje kar hoče. Drugače pa se tudi jaz kar pazim.

snikolina naša nima dude, ker je noče. Sicer ji jo poskušama dajat, samo zelo redko nama uspe. Je pa duda boljša kot pa prst. Ker tisti otroci ki nimajo dude potem raje vlečejo svoj prstek, to pa je veliko slabše kot pa duda. Tako da če jo hoče mu jo ti kar daj. Tudi jaz bi rada Dašo navadla nanjo.


_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Januarski sončki 2009
4.2.2009 12:37:53   
ronja
snikolina, glede hrane ti lahko povem, kaj pravijo pediatri - alergologi. Doječa mamica naj je vse, če otrok nima težav. Če jih ima, naj pač ne je tiste hrane, ki povzroča otroku težave.
Kar se pa krčev tiče, verjamem jaz teoriji, da niso povezani s hrano, ampak da so posledica 4. trimesečja, ko pač otroček še ful veliko rabi mamico, da je z njo, na njej, da jo čuti, fizično. Sem si prebrala knjigo The happiest baby on the block in lepo razloži zadeve in sem pri Ronji preventivno tako delala in ni mela krčev in spet tako delam pri Lejli in jih tudi nima (stara je ravno 1 mesec). Lahko da jih tudi sicer ne bi imeli, ampak škodi vsekakor ne.

Jem pa vse, sveže sadje in zelenjavo brez problemov, tudi kako malo pekočo zadevo (ne pa fejst, ampak fejst itak ne maram, ampak recimo če je not svež ingver,...), mleko, jogurte, jajca, oreške, čokolado, pomarančni sok, vse... trenutno jem svež ananas. Nobenih problemov. je za probat to metodo, če ne bo nič pomagalo.

če noče dude, je jaz ne bi dala. Lejla je tudi ne mara, pa je ne siliva. Sva probala 2x, to ej pa tudi to. Ronja je pa hlastnila po njej, ko da je zlatauser posted image . Lejla ma pa mezinček - ampak ne svoj, ampak MOJ mezinček, hehe. Ronji sva dudo dala, ko je začela svoje prste cuzat, ravno iz tega razloga, kot ga nina navaja - boljše duda (ki jo lahk vzameš, pa spraviš), kot pa prst, ki ga ne moreš dat proč... Lejla svojih prstkov ne cuza, rada pa kdaj cuza moj ali lubijev mezinček, ampak tega seveda tudi lahko vzameva, tak da to ji pa davauser posted image (seveda morava met roke umite).

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Januarski sončki 2009
4.2.2009 12:41:18   
ronja
Aja, pa moram vam povedat, da lejla ne spi več toliko, je že čisto "normalna" za naše razmere (ko nič ne spimo;). Ronja je pa zlata! Lejla seveda tudi, itak. Ampak hočem rečt, da se Ronja lepo sama zaigra, se da zmenit z njo, če moram skočit k Lejli, ji rečem, pa jo vprašam, če je ok, pa prikimauser posted image , pa ful je srček!
je pa naporno, to pa itak, ker bi rada, da je obema vseeno lepo, da mata vse potrebe izpolnjene, pa da se z vsako tudi posamič ukvarjam. Ampak gre, pa vedno lažje bo, ko bomo lahko šle ven!Edino tole zgodnje vstajanje, ker se je lubijeva služba preselila, me ubija... Zdaj pa vstajamo ob 5h...

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Januarski sončki 2009
4.2.2009 13:02:52   
Ploha
barba: sej tud če me ne bi vabla, bi se kr sama uturila sm, tako da brez skrbi da ne bi bla kle, nekje pač morm bit user posted image user posted image drgač pa hvala user posted image

jej kok ste dobre user posted image user posted image dejte še kšne lušte mi narest, pa mal slikic gor prilimat user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Januarski sončki 2009
4.2.2009 13:06:34   
PAJO
no potem se pa se jaz pofockam.

kako se kej?a ste ble ze vse zunej z otrocki?
mi se nc nismo bli,ker je bolj slabo vreme skoz ta tedn ko smo doma.

kaj kej pocnete?pocivate velik?

lp,anauser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
4.2.2009 13:12:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
4.2.2009 13:13:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Januarski sončki 2009
4.2.2009 13:37:57   
ronja
Naj pa bi bili nasploh pogostejši pri fantkih, pa mi ni jasno zakaj.

hehe, fantki so bolj navezani na mamiceuser posted image . Mal se hecam, mogče zato, ker so na splošno počasnejši v razvoju (rastejo pa navadno hitreje - nekaj časa, seveda, ampak prvo leto so navadno večji od punc, te pa bolj spretne, hitreje shodijo, spregovorijo,...)

niia, verjemi, da mam jaz tegale vremena še bolj poln kufer kot ti! najprej sem bila celo poletje, ker Ronja še ni hodila, jaz je nisem smela nosti in celo jesen doma, ker nisem nikamor smela, pa obljubljeno, da bom lahko po 35. tednu delala marsikaj, potem je Ronja sicer hodila in začela hodit po stopnicah, pa sem dobila popadke, pa spet nič, potem je bilo mrzlo ko hudič, pa takoj tema, pa itak nisem smela nosit tamale po stopnicah, tak da sami nisva mogli it, potem sem mislila, evo, januarja pa bomo, pa se Lejla takoj rodi, potem je pa od takrat tako mrzlo, da ne morem z njo na sprehod, grrrrrr!!!!!
Mam kr slabo vest, ker Ronja ne gre nič venuser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Januarski sončki 2009
4.2.2009 13:40:37   
Ploha
niia: sm kr v redu, ja sj pravm v nedeljo bo user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Januarski sončki 2009
4.2.2009 13:41:35   
Ploha
aja zdej smo se odločil, da bomo veselo sexal, baje pomaga, pol pa naj bo kar hoče,...

dejte mi povedat kakšna je ta teorija o 4 trimesečjuuser posted image kje bi lahko to prebrala?

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
4.2.2009 13:50:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
4.2.2009 13:50:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Januarski sončki 2009
4.2.2009 14:05:35   
ronja
Ploha,jaz jo poznam iz knjige: The happiest baby on the block.

niia, a maš kako evidenco, kok je user posted image , pa kok user posted image ?

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Januarski sončki 2009
4.2.2009 14:11:57   
Ploha
ojoj v angleščini pa to ne bo šlo, pol pa daj nona hitro razloži, da se bom poj tega držala, sicer bom pa še na netu poiskala,...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Januarski sončki 2009
4.2.2009 22:56:53   
Anonimen
se še jst pofočkam tuleuser posted image

snikolina kar se hrane tiče, se strinjam z ronjo...škoda je se odpevodovat vsemu živemu, sploh sadju in zelenjavi, da nebi otroka zvijalo....zvija ga pa pol tko al tko, pa si že na samem rižu, pa ga še kr zvija...sem že tam napisala - pri Uli so ble težave glih po mleku in mlečnih izdelkih, ostalo sem jedla vse - še pikantno, kislo, ma vse, pa ni blo nič...
ona teorija  pa koker se spomnem je nekaj o tem, da se otroček itak prekmalu rodi tri mesece, samo če bi bil tako dolgo v maternici, se sploh nebi mogu rodit, zaradi prevelike glave itd...in tak se pač rodi 3 mesece prekmalu in je temu primerno nerazvit - črevesje oz. komplet prebavni sistem...in je toliko bolj občutljiv - zato bi tudi naj te kolike po treh mesecih izzvenele. nekaj v tem stilu, zdaj če je ronja mislila to teorijouser posted image

niia, če bi otrok začel vlečt prst, pol je sigurno boljša varianta duda, drugače mu je pa ni treba silit, če noče. Ula recimo ni hotla dude niti pod razno, pa tud prsta ni vlekla, sej če ma otrok zadovoljene te sesalne potrebe na joški, pol ne bo iskal nadomestila. je pa res, da je bla nonstop na joški na začetkuuser posted image Neo zdej pa tud nima dude, je sploh kupla nisem in mu je tud ne mislim ponujat, razen seveda če bi začel vleči prst. men je to z dudo tko - najprej jo vsilimo otroku zato, da je nam lažje, pol k se pa nam zdi da je zadost, mu jo pa na silo vzamemouser posted image tko da jst nebi silila.

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Januarski sončki 2009
5.2.2009 9:05:06   
PAJO


DOBRO JUTRO

kje pa ste danes vse?ena user posted image za vas za boljse jutro.
upam da ste se naspale.nasa zana spi,drugac se pa enkrat na noc zbudi
upam da bo tako tudi ostalo.

kako ste kej??

lp.ana

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Januarski sončki 2009
5.2.2009 9:26:44   
Ploha
ej niia, pozabila si eno dodat med mamice,...mimi30 je rodila špelo 3770g, 51,5 cm (rodila 3.2, PDP pa je bil 31.1.) user posted image user posted image

(odgovor članu PAJO)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Januarski sončki 2009
5.2.2009 9:45:19   
Ploha
no evo k mam ful cajta sm se mal šla "statistiko" user posted image

razmerje    25 user posted image : 14 user posted image   (ps: za kinokijo ne vem kaj ima, jst pa še rodila nism user posted image )

najlažji novorojenček je tehtal: 2660g (DETECE)
najtežji novorojenček je tehtal: 4340g (snikolina)

povprečna teža novorojenčkov: 3469g
povprečna velikost novorojenčkov: 51.7 cm


upam, da so rezultati točni, ker nimam nobenga pametnega kalkulatorja, imam enga za zelje prodajat user posted image



(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Januarski sončki 2009
5.2.2009 9:59:11   
nina166
Dan!

Današnja noč: zvečer jo je malo zvijalo, sva se cartale, jedle, cartale, pele...okoli 11 je zaspala, potem se je ob 3 spet zbudila, sva spet jedle, potem me je pa gledala kot mala sovica...kot bi bil dan in ne noč...sva se še kar dolgo cartale, jedle, okoli 5 je spet zaspala, potem pa me je ob 7 zbudil Domen.

Ali vaši dojenčeki vsi spijo v svoji posteljici ali je kateri ki spi pri mamici? Domen je skoz spal v kinderpetu, Daša pa podnevi spi, ponoči pa hoče pri meni...in jaz zato zelo rahlo spim.

Ploha a ti si se pa odločila da boš rodila na slovenski kulturni praznik user posted image ...če boš tako dolgo čakala, pa počakaj še en dan in boma imela s tvojim user posted image  na isti dan rojstni dan user posted image

ronja a lahko na kratko opišeš, kaj si delala pri Ronji, da ni imela krčekov...ker jaz te teorije ne poznam

Pajo tudi mi še nismo bili zunaj...je še itak premala, pa še tako vreme je. Bomo še počakali kakih 14 dni in če bo kaj boljše vreme bomo šli na kak krajši sprehodek. Počivam pa jaz skoraj nič...če že Daša spi, pa Domen ne, tako da je to bolj težko izvedljivo user posted image

Ploha user posted image  user posted image  user posted image  za statistiko






_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Januarski sončki 2009
5.2.2009 10:00:02   
African queen
Dobro jutro!

Končno smo na novem čveku!!

plohca,še vztrajaš v enem kosu??Ma kolk čez rok si že??Upam,da se kmalu rešiš,mora bit že full naporno..user posted image user posted image
Aja,kinokija je rodila punčko Tino 24.12,ampak sodeluje pri Božičkovih pomagačih,detece tudi..

Danes sva z Noo kar dobro spala,prejšnje noči pa so bile user posted image ..upam,da se bo s časom izboljšalo to naše spanje.
Kar se tiče hrane-izogibam se le sveži zelenjavi,suhim salamam in preveč začinjeni hrani..

niia,na tvojem mestu ji dude ne bi silila,je pa vsekakor boljša duda kot prst....Naoh je dudo sprejel že drugi dan v porodnišnici,jo ima rad...ga zelo pomiri..

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Januarski sončki 2009
5.2.2009 10:07:49   
African queen
nina,moj spi ponoči kar pri meni v postelji,ker se mi ne da še v sred noči hodit gor in dol po sobi..čez dan pa v košu....tako je bilo tudi pri mojih prvih dveh.

hmm,krči so pa hudič...mojega tudi precej zvija,jaz ga velik nosim,obrnem ga na trebušček ali pa si ga položim na prsni koš in ga velik božam..ko ga previjem, pa mu trebušček mal masiram z  oljem Weleda..pa tudi kapljice Biogaia mu dajem,sem opazila, da je precej bolje.

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Januarski sončki 2009
5.2.2009 10:21:15   
OLjica
Pozdravljene punce,


mene pa zanima, kako glede hranjenja ponoči? Ene je napisala, da mali spi ponoči 5-6 ur. Naš je navsaketri ure, ne vem ali naj ponoči tamauga pustim spati, pa kadar se zbudi mu dam jest?! Pa večkrat se zbudi čist moker, ne vem a so plenice krive?!

AQ, kje pa dobim ta olje, naš ma tud krče. Sem pa slišaleza ene zeliščne kapljice, da so dobre. Pa še to kaj pa kapljice za kosti' Midvasva to zdej dobila, baje pada povzročajo jrče?

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Januarski sončki 2009
5.2.2009 10:39:32   
ronja
sej če ma otrok zadovoljene te sesalne potrebe na joški, pol ne bo iskal nadomestila

Ja, to sem tudi jaz mislila, pa ni čisto tako: če ima otrok ful močan sesalni refleks,to pač ni dovolj, na žalost. Ronja se je dojila na pol ure in bila gor kar dolgo, pa tudi sem ji vedno dala joško, kadar je hotela, pa je vendar potem začela še nekaj s prstom motovilit in sva ji zato dala včasih dudo.
Lejla recimo pa dude sploh ne mara, pa tudi na joški noče skoz viset - vseeno pa se ful pomiri ob najinem mezinčku. In takrat, ko recimo rabi to za posesat za pomirit, NOČE joške! Ker iz joške teče, pa mora požirat in ji gre na živce. Ker iz mojih jošk pač skoz teče in potem se ji zaleti in se zbudi in jo razjezi. Tak da ni glih čist tak izi...

Glede mleka - seveda, če je otrok na nekaj alergičen, tega seveda ne smeš. Če je pa vse ok, potem pa škoda karkoli spuščat (zdravega, seveda). Meni zdaj mleko ful paše, se vidi, da rabim kalcij, mala pa nima nobenih problemov po njem. Ampak punce, ne se bat, malo opazujte, pa bo, saj alergije navadno kar sami starši pogruntajo. Ronja recimo dobi flekce okoli ust, če je cimet. Na žalost ga ima zelo rada, pa ji ga zdaj ne dam več in midva ga zdaj pač dodajava na krožniku.

ulla, zakaj bi pa mel mali premalo, saj Ula verjetno bolj malo poje, pa ne doji se prav dostikrat - sicer pa itak - ponudba in povpraševanje. Jaz si moram dostikrat mal prej ven spumpat, da sploh lahko je, ker se ji sicer tok zaletava, da ji gre ful na živce in ne je in čaka, da bo ven oteklouser posted image . POl ko odteče (al pa če si prej spumpam), je pa ok. Tak da če maš dovolj mleka, po moje ni krize. Lubi me heca, da bo LJ. mlekarne poklicaluser posted image . Vsekakor bi pa komot mela dvojčke, torej, zakaj ne bi mogla dojit starejšega otroka, ki itak ful malo poje?
Ronja je zdaj parkrat probala, pa ji ni všeč, ko priteče mleko takoj ven - je bila čisto paf, pa mi skoz kazala, ko da naj nekaj naredim v zvezi s tem... Ja, kaj pa naj, miki, če potegneš, bo curilouser posted image . no, potem pa ni več probala, očitno ji ni več všeč okus. Sem se prav smejala, ko se je tak namrdnila. Sem si mislila, pred 2-3 meseci si ti to še veselo cuzala, punčiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?