|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 10:59:42   
kren
Najprej lep pozdrav, sem nov tukaj. Bi prosil za kakšen nasvet ali podatek od tukaj prisotnih.
Z partnerko sva se razšla pred dobrim letom, pa se še nisva uspela dogovorit glede preživnine in oskrbe za najinega 6-letnega sina. Sam sem se trudil, predlagal sem deljeno skrbništvo, ker je otrok več časa pi njej (70 do 75% časa) ji ponujan mesečni pavšal 80 € ter delitev ostalih stroškov (šola, garderoba,skratka vsi konkretni stroški...), ki bi jih kril v višini 70%, ker imam toliko večji OD, otrok bi ostal pri meni v davčni olajšavi, njen pa bi bili otroški dodatek- maksiamlni, če bi dogovor sklenila, tako se nama tudi najbolj splača po moje. Pa hkrat po možnostih, če je treba, peljem roka k zdravniku, v šolo, na dopust ga jemljem vedno zraven...Po moje zelo ugodna ponudba, za otroka in za njo. V tej obliki sva ves ta čas skrbela za otroka,  le potrdit bi še bilo treba sporazum. Ves ta čas nisem prejel nobene konkretne druge njene ponudbe, razen da hoče skrbništvo za sebe, pa da je moja ponudba preveč komplicirana (v vsakem primeru se stvar zakomplicira ko gresta dva narazen, če imata skupnega otroka, v tem primeru je to pač 15 minut dela na mesec - shranjevanje in seštevanje računov, potem pa nakazilo z moje strani).
No, ona mi pred kratim veselo sporoči, da me toži za skrbništvo in za 300 € preživnine, da bo njena odvetnica vse zrihtala. Naj še povem, da je razmerje najinih netto dohodkov približno 800€ proti njenim 450€, otrok pa je prvošolček z čisto povprečnimi potrebami. Kaj menite, bo v tem primeru storilo sodišče, glede na to, da je po moje moja ponudba zelo ugodna predvsem za otroka, da se moj prispevek sproti prilagaja otrokovim potrebam...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 11:04:49   
Colt
Jaz osebno ti kaj pametnega ne morem povedat...lahk ti sam rečem da mam občutek da si se fer in korektno spravil k stvari. kakšne pa so ambicije tvoje ex pri vsem tem, pa je druga zgodba. Močne živce ti želim in....dobrodošel v tem našem kurn--u oz kokošnjaku user posted image

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 11:15:29   
maruškaŠ
Sodišče bo skrbništvo verjetno dodelilo njej, tebi pa naložil plačilo preživnine.

Če kot praviš je med vama tolikšna razlika v dohodkih in je pri njej 70-75%časa (to pomeni, da imaš ti otroka 7,5 - 9 dni), kar se šteje pod stike in ne deljeno skrbništvo. Pošteno bi bilo 80€ + delitev vseh ostalih stroškov (v realnosti je tako dobro razumevanje med dvema bivšima partnerjema možno mogoče v 0,01%), pa s tem, da imaš ti otroka v olajšavi (zakaj ne oba? če si ostalo delita?), otroški dodatek pa je itak otrokov in ne njen.

Glej, tebi se je zdel ponudba poštena, njej ne. Na sodišču bo tehtnica skoraj sigurno pretehtala bolj na stran njenih želja kot tvojih.

Moje osebno menje? Jaz tudi ne bi sprejela takšne ponudbe.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 11:28:58   
kren
maruškaŠ,  samo jaz menim da je maksimalni interes, tudi sodišča, otrokove koristi. Kot vemo, veliko je takšnih zgodb namreč, da preživnina povsod drugje konča, ne pri otrocih. V tem primeru pa ne more, vse gre neposredno za otroka, in junija ji ni bilo problema dati v naprej 160 € za šolske stvari, ker sem jaz prispeval 70% . Tisti mesec, ko pa nič konkretnega ne potroši za njega, pa dobi toliko manj, pavšal pa po moje zadostuje za velik del dnevni potreb otroka - npr. čokolino za večerjo, en zrezek več v ponvi, nekaj več pralnega praška...Pa glede deljenega skrbništva, nikjer ni določeno koliko krat prespi pri komu, delitev pol-pol ne bi bila "zdrava" za otroka, pač pa to, da se oba aktivno vključujeta v otrokovo življenje, - roditeljski sestanki, prevoz v šolo, izlet čez vikend,....Po evidencah nakupov za to leto, pa se mi zdi mesećna preživnina 300 € naravnost smešna.
LP

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 11:30:46   
nejcko
Mene je pri vsem tem najbolj zbodel izraz "ponudba"user posted image  Haloooo? Ponudba za kaj? A kupuješ/ta kakšno stvar na avkciji al kaj? Gre za otroka, madona!

Ok, saj vem, da si se najbrž samo narobe izrazil, ampak vseeno. Vajin sin je star 6 let; res še nima pravice sam odločati, a za mnenje ga vseeno lahko vprašata na njemu razumljiv način. To, pri komu bo živel otrok, ne pomeni samo to, komu bo dav. olajšava in kdo bo dobil otr. dodatek, ampak pomeni tudi to, kje bo otrok imel svoj primarni dom, prijatelje, sošolce. In ja, šola tukaj igra veliko vlogo, saj otroku zapolni 60% časa - prav je, da imata to v mislih tako ti kot tvoja ex.

Pa srečno!


(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 11:38:32   
kren
nejcko ne vem, zakaj so vas zbodle te čisto normalne besede, saj na koncu se odrasli pač tako pogovarjamo, saj če ne veste, je pri tovrstni sporazumih stvari treba precizno dorečt, v igri so nažalost tudi številke, procenti...Pa ne razumet tako, da je otrok številka, ker mi pomeni vse na svetu. Pa te stvari se dogovarjam mimo otroka, razumljivo.  Končanje te zveze mi je prineslo določeno razočaranje, v msilih imam predvsem to, da bom za otroka poskrbel po svojih močeh v maksimalni meri, ona pa naj za svojo r.. sama skrbi. 

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 11:48:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kren
Kot vemo, veliko je takšnih zgodb namreč, da preživnina povsod drugje konča, ne pri otrocih.


A tole je srž vsega problema, a ne?

(odgovor članu kren)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 11:49:07   
marvica
Koliko pa je sedaj v povrečju znašal znesek, ki si ga ti prispeval na mesec. Lahko se dogovorita za ta povprečni znesek in rešita zadevo.
Glede olajšave pri dohodni bi bilo prav, da jo uveljavljata vsak pol, saj tudi to je del dohodka in kar izračunaj si koliko pridobiš letno, če uveljavljaš celotno olašavo in koliko izgubi bivša parterica, če ti uveljavljaš vse.

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 11:53:57   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: kren

maruškaŠ,  samo jaz menim da je maksimalni interes, tudi sodišča, otrokove koristi. Kot vemo, veliko je takšnih zgodb namreč, da preživnina povsod drugje konča, ne pri otrocih.


Sem si že prej mislila, da se zna zadeva tle okol zakomplicirat. Še enkrat tudi jaz ne bi sprejela tega, da moram očetu dokazovat točno kaj in koliko sem potrošila za lastnega otroka in to točno v določenem trenutku. (p.s. tudi elektrika, voda, ogrevanje, pralni praški, .... SO stroški za otroka).

Oziroma bi dokazovala, če bi on vsak mesec dokazoval meni, da več kot je dal res ne bi mogel dati in kaj vse jekupil s preostankom denarja. Drugače pa preživnina je za otroka in mati (če je uradna skrbnica upravlja z njegovimi prihodki). Jaz vem kaj je deljeno skrbništvo, vendar večina očetov v tem vidi ravno idealen vzvod za neplačevanje dokazov ali 'podjeba*****"bivše s tem točno kaj koliko in kdj je kupila za otroka.

p.s. 300€ preživnine verjetno tko in tko ne bo dosegla. Sicer pa otrok po nekih splošnih izračunih, mesečno v povprečku stane 400€, 70% od tega pa je 280€,..........

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 11:55:18   
maruškaŠ
ravno idealen vzvod za neplačevanje dokazov ali 'podjeba*****"bivše s tem točno kaj koliko in kdj je kupila za otroka.


ups, pardon - za neplačevanje preživnine....

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 11:57:26   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: kren

Pa glede deljenega skrbništva, nikjer ni določeno koliko krat prespi pri komu, delitev pol-pol ne bi bila "zdrava" za otroka, pač pa to, da se oba aktivno vključujeta v otrokovo življenje, - roditeljski sestanki, prevoz v šolo, izlet čez vikend,....


Za vse zgoraj našteto ne potrebuješ deljenega skrbništva,....samo starš moraš bit.

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:00:21   
kren
Povprečje tega leta je okrog 140 € mesečno, vendar ne poravnavam vsega v denarju - plačujem šolske položnice, mu kopujem stvari po potrebi - oblačila, obutev, to pa da je veliko časa tudi v moji dnevni oskrbi ne upoštevam.

Otroški dodatek pripada njej, zdaj se pač nažalost upoštevata oba dohodka, ker še nimava rešeno na sodišču, drugače pa bi dobila preko 100 € mesečno - se pravi iz vsega tega ima za otroka mislim da dovolj denarja.

Olajšavo pa bi bilo nespametno deliti na pol, ker njej se pozna mesečno 28 €, meni pa 54 €, na profitu bi bila samo država. Pa naj poudarim, da sem jo prosil za njene predloge ali dopolnila, pa nič od nje.

Ne vem, kaj si naj mislim o njej in njenih interesih. Pa 300€ mesečno???

Aja, pa ko sva se razhajala, sem si želel da bi otrok ostal pri meni, samo ga je pač odvlekla. Sem popustil, ne morem otroka dati na pol. Drugače pa je zelo rad pri meni, ime veliko prijateljev tukaj,...


(odgovor članu marvica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:12:55   
BLAŽIKA
Kot ti je že maruškaŠ napisala, mislim, da kaj manj kot 300€ ji sodišče ne bo določilo. Vem pa, da ti lahko vzamejo do 2/3 plače, če ona tako zahteva, tako, da bo verjetno kar lahko res dosegla ta znesek na sodišču ali pa kakšnih 20€ manj več pa ziher ne.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:15:27   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: kren

Otroški dodatek pripada njej, zdaj se pač nažalost upoštevata oba dohodka, ker še nimava rešeno na sodišču, drugače pa bi dobila preko 100 € mesečno - se pravi iz vsega tega ima za otroka mislim da dovolj denarja.

Olajšavo pa bi bilo nespametno deliti na pol, ker njej se pozna mesečno 28 €, meni pa 54 €, na profitu bi bila samo država. Pa naj poudarim, da sem jo prosil za njene predloge ali dopolnila, pa nič od nje.


Otroški dodatek pripada otroku - ona pa v otrokovem imenu upravlja z njim.

Olajšavo bi bilo nespametno deliti na pol - za koga ? Zate že, kaj pa zanjo? Potem pa uveljavlj ti in 28€ mesečno plačaj njej! (ne otroku - njej, ker bi ONA ostala brez tega).

Po razhodu bi vsi očetje 'obdržali' otroka, takoj ko bivša omeni preživnino. Glej, saj lahko da si čisto ok, ali pa ne (jaz te ne poznam), vendar uporabljaš vse tipične brezveznarije kot vsi ostali v katerih koš te trenutno mečem. Zakaj si pa v času življenja z bivšo njej zaupal skrb za otroka, nakupe za otroka in podobno? Zdaj pa kar naenkrat meniš, da tega ni sposobna.

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:15:45   
kren
"jaz ne bi sprejela tega, da moram očetu dokazovat točno kaj in koliko sem potrošila za lastnega otroka"

maruškaŠ - ne vem, zakaj je za večino mater, ki imajo v oskrbi otroka, tako nesprejemljivo polaganje računov, pa saj to res vzame 15 min na mesec. Pa naj dodam, da ne gre za podjebavanje, da do zdaj še nikdar nisem zahteval računov na vpogled, bi jih pa, če bi čutil, da mi kaj lažno prikazuje, sem zadovoljil z seznamom in ciframi. Pač hočem da gre denar tja, kamor je namenjen.

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:15:49   
BLAŽIKA
Se pa jaz z tvojo ponudbo tudi nebi strinjala, ker danes oz. pol leta je res lahko to, potem pa se na to rado hitro pozabi kaj je bilo dorečenega.

Glede na to, da naj ona sama skrbi za svojo rit pa je tako: če sta bila celo poročena, lahko od tebe tudi ona zahteva in dobi preživnino, celo to lahko zahtevaš na sodišču a veš?

Takšne stvari niso hec in se je treba res pametno dogovarjati ampak ponavadi oče nima kaj dosti besede na sodišču, bolj upoštevajo želje mame. Žal je pri nas še vedno tak sistem na sodišču.


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:19:26   
BLAŽIKA
Glede teh računov pa je tako, da ti v vsakem primeru ne bo vračala oz. se strinjala, da ji daješ manj. Če ne drugo bo na silo otroku kupila za oblečt in obut samo, da bo tvoj denar šel in da boš ti lahko videl te račune. To nima smisla, ker tukaj se pa potem lahko gre že predaleč oz. za pravo zaj......je.  Seveda, če bi ji sploh še ostalo kaj denarja, ker otrok kar stane danes še posebaj če je šolarček.


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:19:36   
BaNeLa
Živjo,

Moram rečt , da ti lahko samo čestitam, ker si oče, ki bi rad skrbel za otroka kot skupni skrbnik, ne glede na to, da ga ima več časa ona - to nima neke velike vloge pri tem kd bo imel skrbništvo . Bistvo tega je ,da se zavedata, da imata oba kot starša vlogo in enako skrbita za otoka v smislu raznih odločanj itd....je pa res, da je za to ptrebno ,da  se oba razumeta.

Poznam primere, ko hočejo ženske na vsak način skrbništvo - zato ker hočejo denar - lepo prosim, na koncu pa to izpade tako, da ima oče veliko otroka - če ne več kot ona in enako "mora" sodelovati pri plačilih raznih dodatnih stvari......


Jaz imam z ex skupno skrbništvo na mojo pobudo, pa so tudi otroci zaradi narave njegovega dela samo 1x (uradno, neuradno, pa jih ima kdaj tudi dalj časa) teden pri njemu in tam prespijo, pa vsak drug vikend - vse ostale stroške pa mu jaz zaračunam na koncu meseca - in ne bi verjeli - za dva otroka (brez hrane doma, praškov , elektrike, vode....itd) so moji stroški manjši od 200 evrov, s tem, da je en otrok s pp ( kar pomeni, da rabi še vedno plenice.....več ostalih stvari) in starejša gre šele zdaj v šolo, torej ne bomo več plačevali vrtca in najini plači sta primerljivi (oba zasluživa okoli 2000Evrov)

300 Evrov se mi zdi precejšnje pretiravanje za 1 otroka, pa tudi preživnine so nekje do 200 Evrov/otroka, razen če kdo bajno veliko zasluži.

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:21:09   
maruškaŠ
Izračun na hitrico - če se ti zdi katera številka sporna, kar vprašaj:








najemnina
50

elektrika
10

voda, smeti
12

ogrevanje
15

malica + kosila (šola)
80

šola potrebščine
2223

šola sproti
2627

hrana
100

oblačila, obutev
70

igrače
38
39

hobiji
4243

 
420

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:28:27   
maruškaŠ
Banela - brez zamere - pri vama se vidi, da imata zelo dobre plače, zato se vam 'fučka' za tistih par sto evrov preživnine.

Samo mi pa ni jasno kako lahko pri tako veliki plači daš tako malo za otroke. (pa ne mislim nič slabega), samo nekako se mi zdi, da ima človek pri takšni plači boljši standard in posledično tudi več, ker lahko.

Debata pri kr enem poteka predvsemokoli denarja in ne okoli tega koliko bi žele biti z malim. V bistvu bi ti rekla, poskrbi za kvalitetne stike, ostani v dobrihodnosih z bivšo, tudi če ne boš za vsak € vedel kam ga je dala (saj ji vendar zaupaš, ane - saj je bila dosedaj dobra mati) in predvsem si zapomni nekaj - pnavadi postane problem bivših, ko dobijo novo partnerko in si po možnosti ustvarijo novo družino. Zato nobene pametna ženska ne bo pristala na neizterljive dogovore.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:31:28   
Anonimen
Jaz na "polaganje" računov ne bi pristala že zato, ker sem preveč kaotičen oziroma pozabljiv človek glede tega. Biti sam z otrokom ni lahko, pa da bi zraven počela še nekaj, kar mi je blazno obremenenjujoče, ne hvala. Pa da bi se potem še začela vojna v smislu, kaj pa je bilo tega treba. Slej ko prej bi do tega prišlo, ker dva človeka pač nista enaka, sploh ne nekldanja partnerja.

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:31:45   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Izračun na hitrico - če se ti zdi katera številka sporna, kar vprašaj:








najemnina
50

elektrika
2021

voda, smeti
3233

ogrevanje
4445


malica + kosila (šola)
80

šola potrebščine
6668

šola sproti
7577

hrana
100

oblačila, obutev
9899

igrače
108110


hobiji
117119

 
420

 
Mal se je sf**** prenos:
 
najemnina 50€
elektrika 10€
voda, smeti 12€
ogrevanje 15€
malica + kosilo (šola) 80€
šolske potrebščine  18€
šola sproti 20€
hrana 100€
oblačila, obutev  70€
igrače 25€
hobiji 25€
 
SKUPAJ 420€

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:35:34   
kren
Vidm da nekateri me razumejo, nekateri ne. Sme se precej zanimal o teh stvarih, sem bral zakone,...itd. Skupno skrbništvo bi naj postala prioriteta pri razvezah, takšne so usmeritve, tista sklasika, saj veste, otrok vsak drugi vikend pri očetu, kot sem slišal od bivše, na to naj kar pozabi, hočem ohraniti stik z mojim otrokom in več časa preživeti z njim, da bo otrok vedel, kdo je njegov oče, da bo vedel kdo tudi skrbi za njega, kdo mu kopuje stvari, pa da ga ne bom videl v razcapanih oblačilih in mu bodo manjkale stvari kljub plačevanju preživnine, ki mu bi jih potem pač kupil, ker jih rabi, in bi tako dvakratno plačeval...Ne mislim vseh mater metati v isti koš, toda veliko jih teži k temu, da bi dobile čim večjo preživnino, ne glede na potrebe otroka, pa tudi nekatere tukaj bi prosil da me ne mečejo v isti koš z nekaterimi očeti, ki se izogibajo svojim obveznostim. Za sebe sem prepričan, da se fer obnašam. Z tovrstno brezplodno polemiko bi najraje končal. Prosil pa bi, če poda kdo kaj o svojih konkretnih izkušnjah z sodišč v tovrtnih zadevah, kako poteka, pa kako določajo višino preživnine. Na spletni strani ministrstva za delo. družino...sem namreč zasledil, da je povprečna dosojena preživnina 115 €, kar je manj, kot sam trenutno prispevam za otroka po svoji volji, kaj šele od tistih 300€.

(odgovor članu BaNeLa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:37:27   
Colt
Kren, samo eno podvprašanje...je tvoja ex dobra mati otroku?

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:45:06   
maruškaŠ
Preživnina naj bi zagotavljala, da otrok obdrži isti standard kot ga je imel pred razvezo staršev.

Če bo tvoja bivša uspela prikazati, da sta mesečno za vajinega sina kupila toliko in toliko in kolikšne ima dohodke, ter kolikšne imaš ti - potem boš plačal toliko preživnine kot jo zahteva (no računaj, da verjetno zahteva več kot dejansko pričakuje!) in to je to.

Sodišče gleda standard otroka pred razvezo in razmerje dohodkov med enim in drugim.

p.s. mene tudi zanima - ali je bilatvoja bivša dobra mama?

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?