|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj lahko jem??????
20.1.2005 12:41:12   
mašinca
Živjo!

Čisto sm že zmešana :zmeden:. Ker sem se odločila, da bom svojo hčerko dojila, sem se poskusila na vseh možnih koncih in krajih pozanimat kaj smem in kaj ne smem jesti. Vse lepo in prav, če ne bi vsak povedal malo drugače, tako da sploh ne vem več kaj bi. Ali obstaja kakšen seznam, česa ne smem ali kakšni uporabni recepti, ker postajam že čisto obupana :((. Povrh vsega pa malo še napenja in zvija, tako da imamo zvečer prave žurke s histeričnim, neutolažljivim jokom. Rada bi svoji hčerkici prihranila te težave, zato vas prosim za pomoč in nasvete. Poleg kakšnega seznama prehrane, tudi mogoče možna "zdravila", ki bi ji olajšala tegobe.

Hvala vsem
Mašinca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kaj lahko jem??????
20.1.2005 12:59:31   
Tipi
Ja s to hrano je res pravi:hudicek:. Eni zagovarjajo to drugi spet čisto nekaj x, da človek res ne ve kaj naj bi jedel. Jaz ti povem iz svoje izkušnje. Mala je bila do 6. meseca samo dojena. Prve tri mesece nisem jedla nič surove zelenjave in sadja. Moj jedilnik je bil sestavljen iz mesa, pašte, polente, marmelade ... pa še kaj bi se našlo. Potem pa smo počasi pričeli eksperimentirati. Edino tako vidiš kaj ji paše in kaj ne. Res pa je da še danes ne jem enolončnic, ker jih ne pogrešam. Previdna moram biti pri stvareh, ki že v osnovi napinjajo - fižol, zelje ...
Poskusi z iskalnikom še kaj pobrskati ... je bilo kar nekaj napisano o prehrani v času dojenja.

LP

(odgovor članu mašinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kaj lahko jem??????
20.1.2005 13:55:46   
Anonimen
To sem sicer že nevemkolikokrat napisala, pa bom zdaj še enkrat.

Prebavni trakt novorojenčka še ni dokončno razvit, zato ga rado zvija in napenja. seveda na to vpliva hrana, ki jo poje mamica, saj gre vse v mleko. Nikakor ni pravilo, da bo malega zvijalo tisto, kar tudi tebe napenja ali obratno.

Jaz sem prvi mesec jedla izključno na vodi kuhan riž, čez pa popražen paradižnik (ki nekatere rad napenja, mi nismo imeli težav) in korenje. Brez čebule seveda. Pa kakšno juhico sem pojedla, pa pire krompir in blitvo ali pa pire krompir in bučke ali kumare. Na začetku nisem jedla nobenega mesa ali sadja ali druge zelenjave. Čisto odkrito povedano, po enem mesecu mi je ta hrana že iz r... ven gledala. No, prebavno trakt otroka se počasi razvija, pa tudio mamica mora dobit potrebne vitaminčke zase in za otroka. Zato potem počasi začneš jesti še ostalo hrano. Seveda ne tri jedi na dan ampak po možnosti le neo na par dni. Da vidiš, če je kaj reakcije ali zvijanja.
Od sadja se izogibaj hruškam in zelenim bananam ter agrumom(ki naj bi kar precej napenjali), lahko ješ kaki, jabolko. Kaj dosti drugega se zdaj ne dobi.
Od zelenjave pa se izogibaj na začetku stročnicam, zelju, zeleni solati, repi, kolerabi...
Nekaterim paradižnik tudi povzroča probleme. Lahko ješ špinačo, bučke, korenje, krompir, blitvo...
Lahko ješ testenine in riž. Izogibaj se čebuli in česnu ter svinjskemu mesu ter jajcem. Prav tako niso priporočljive suhe salame, pršut ter gazirana pijača.
Vsak dan popij dva litra tekočine najbolje vode ali kompota.
Da bo dovolj mlekca.

Skratka enkrat je treba začet normalno jest. Ampak previdno, najraje uvajaj novo hrano dopoldan, da ne bo ponoči preveč joka.

(odgovor članu mašinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kaj lahko jem??????
20.1.2005 21:26:52   
NinaŠ
Nekaj receptov:

http://med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/alergije/07-recepti.htm


(odgovor članu mašinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kaj lahko jem??????
20.1.2005 21:53:30   
Jančika_
Jaz sem pa od vsega začetka jedla vse. Tako priporoča tudi LLL. Nobenih krčev, nobenih izpuščajev.

LP, J.

(odgovor članu mašinca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kaj lahko jem??????
20.1.2005 21:54:25   
Jančika_
Aja, itak pa ne jem mesa. Tak da razne suhe salame niso prišle v poštev:).

(odgovor članu mašinca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kaj lahko jem??????
21.1.2005 7:38:52   
puri
Jaz sem jedla, vse, pa nismo imeli nobenih problemov!
Malo probavaj, pa boš videla, kako bo kaj prenesla!

lp:)

(odgovor članu mašinca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kaj lahko jem??????
21.1.2005 11:16:34   
Anonimen
Ne morem se strinjati s tem, da lahko ješ vse.
dobro, vsaki privoščim, da bi lahko jedla vse in ne bi bilo krčev. Ni pa res, da če je podvržen krčem jih bo imel tako ali drugače.
Mi nasplošno z njimi nismo imeli težav. Če pa sem se pregrešila s kakšnim koščkom čokolade ali še česa pa jih je imela.

Res je, mleka ne bo če ne boš jedla ampak to ne pomeni da jej vse kar ti pride pod roke. Tekočine vsaj 2 l na dan, hrano pa si v jedilnik uvajaj postopoma, če bo imel krče.

(odgovor članu mašinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kaj lahko jem??????
22.1.2005 16:05:51   
SISI25
Jaz jem od vsega začetka vse razen kakšnih suhih salam ali pršuta in podobne stvari ali pa fižola, zelja. jem pa meso in tudi čokolado res pa z njo ne pretiravam kakšen košček na dan mogoče. in moja dva nista imela nikoli krčev. je pa mogoče res bolje da paziš sploh če ima že probleme. Sem pa tudi v nosečnosti vse to jedla.

(odgovor članu mašinca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?