|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj narest je sedaj vprašanje?
24.4.2007 8:15:37   
skuštrana
Bom še semle kopirala, tako za vsak slučajuser posted image


Kaj narest je sedaj vprašanje?

Situacija je takšna, naša prvorojenka bo januarja stara 3 leta, vedno sem jo imela namen dat v vrtec pri teh letih (v skrajšan program). Sedaj je vpis pod vprašajem, ker oktobra pričakujemo novorojenčka. Verjetno bom rodila na Hrvaškem, tako da bomo nameravam nekje začetek oktobra spakirat dol in ostat do poroda (kasneje bi prišli v Slo). Torej uvajanje septembra nima smisla , ker bi jo ravno začela uvajat, potem bi šli na Hrvaško, pa novorojenček....Obstaja druga možnost, da gre v vrtec januarja, kar bi bilo kar fajn, ker se bo nekje januarja ravno odprla nova enota blizu nas, ki je trenutno v prenavljanju in bi se ravno fajn izšlo. Ampak potem je pa spet problem, ker planiramo ostat v Sloveniji do največ maja 2008, potem pa gremo na Hrvaško, tako da spet nima smisla, da hodi v vrtec 4 mesece ...Torej, imam 3 variante:
1. da gre septembra v vrtec, v skrajšan program
2 . da gre v vrtec v januarju, tudi v skrajšan program
3. da sploh ne gre v vrtec,
in vse tri variante so pravzaprav vredne en drek ..Nobena ni idealna, moram pa najt optimalno . Res bi rada, da gre naša malo med otroke, saj ni, da nima družbe, ampak otrok pri treh letih že rabi malo svoje družbe, stran od staršev, po drugi strani pa se mi zdi tole tramakanje okoli vpisa in potovanj gor in dol malo preveč za njo.. Sem pa razmišljala še o 4 varianti, da jo vpišem v vrtec še na Hrvaškem pa bi potem bila do maja v vrtcu tukaj, potem maja bi šla pa v vrtec na Hrvaškem..Mislite, da je to preveč za njo, ali pa so otroci tako zelo prilagodljivi, da so moje skrbi odveč Morda je še najbolje, da zaenkrat ostane doma in jo pač vozim na razne igrice, v igralnice, na ure pravljic... Naj še povem, da meni ni problem imat prvorojenko doma skupaj z novorojenčkom, sem pa hotela, da gre malo v družbo zaradi nje same, ker ji bo doma najverjetneje malo dolgčas.
No, obstaja še varianta, da smo mi trije cel čas v Sloveniji, ati pa na Hrvaškem, ampak to zame ni opcija .Ali smo skupaj ali pa nas ni.

Eh, vse skupaj je ena velika klobasa, še spat ne morem, ko se spomnim na tole...Sicer pa se verjetno res malo preveč obremenjujem


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
24.4.2007 20:08:37   
_andreja_
preveč se obremenjuješuser posted image user posted image  jz je nebi dala v vrtec, ker bi bilo vse skupaj samo šok zanjo...navajanje na vrtec in nenavajanje na vrtec...to ni dobro, če mene kdo vpraša

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
24.4.2007 21:28:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu _andreja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
24.4.2007 21:34:29   
Anonimen
Vpiši jo v oba vrtca in jo septembra začni uvajat.

Na Hrvaškem je to precej cenejši špas kot pri nas in če manjka, tudi plačaš precej manj. Izpišeš jo lahko še vedno, če se vam ne bo obneslo.

Pa fajn je, da imaš neko varstvo ob dojenčku, vsaj za pol dneva. Lizi ne bo dolgčas, pa ti boš lahko zadihala.

A zdaj kaj več veš user posted image ?

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
25.4.2007 7:02:27   
skuštrana
Nalin, na Hrvaškem bi rodila zato, ker imajo v eni porodnišnici vse možnosti alternativnih porodov (porod v vodi, na pručki, na stolčku, na polležeči postelji).  So full izšolani v tej smeri in zelo podpirajo vse alternativne porode (babice se redno šolajo na Nizozemskem). Rada bi rodila v vodi, ampak ker to vedno ne gre bi rada imela na izbiro drugo alternativo - recimo pručko. V Postojno ne bi šla, ker si želi v vodi ostati do konca, v Postojni pa to neradi naredijo. Na koncu rodiš na postelji. Pa vem, da bodo zame full lepo skrbeli, ker sta najboljša prijatelja zaposlena tamuser posted image Pa še možnost shranjevanja matičnih celic imajo, sva tudi o tem razmišljala. Saj v Celju rodit je bilo ok, ampak si res želim v vodo.  No, saj še ne vem - bom videla. Ja, pa svoj app imaš, skupaj s svojim wc- jem in tušemuser posted image - no, malo doplačaš, ampak ni panike..Pa všeč mi je misel, da ne bo tri dni nobenega sorodnika blizu, ker če rodim pri nas bo spet cela garda v porodnišnici - kljub prepovedi. So mi šli že kar malo na živce, sploh tisti, ki jih drugače vidim 1 krat letno, a sedaj, ko sem pa rodila so se pa kar naslikali tam v porodnišniciuser posted image kot, da smo the best frendi..

Mič, saj se moram malo pozanimat kako je z vpisom dol. Mamo pri sosedih privatni vrtec, full lepo izgleda - imajo bazen, full igral, pa moškega vzgojiteljauser posted image , ki je by the way možev friend, samo ne vem kako je s palčilom teh privatnih vrtcev. Vem, da nekaj da občina, medtem ko za državne vem, da so full poceni..Mene vsi gledajo kot, da sem prišla z Marsa, ko jim povem naše cene, ki so res pretirane. Se mi zdi, da dol soseda za privat jaslice plača 500 kun mesečno pa ok zaslužita. Bi blo fajn da gre malo, že zaradi jezika.

Andreja, vem da se preveč obremenjujem user posted image Ampak si ne morem pomagat, tole je res nočna mora..user posted image Na koncu bo verjetno kar lepo doma ostala in so pravzaprav vsa moja obremenjevanja zamanuser posted image

Je pa še to, da je naša navajena vsakodnevne družbe in me malo skrbi, če te družbe kar naenkrat ne bo več ji bo full dolgčas.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
25.4.2007 7:07:48   
Anonimen
Jaz je ne bi vpisala v noben vrtec, dokler se ne boste prelili n Hrvaško. Če drugega ne, ti ne bo bolezni, ki jih je pozimi največ,  iz vrtca domov nosila, ki bi se jih novorojenček lahklo nalezel in bi potem laho eventuelno imela doma 2 bolana otroka. Tistih par mesecev bost že še pregurali. Ti jo kar na igralne urice in igrala vozii.
Pa še en šok - novorojenček je za 3-letnika po moje čisto dovolj.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
25.4.2007 7:14:49   
skuštrana
Ja, Splišni to mene skrbi še najbolj..Tale šok, pa tako blizu skupaj je vse - vpis in rojstvo. Sicer, predvidevam, da veliko problemov glede prilagajanja na dojenčka ne bo, ker je tamala res sladkorček, ampak nikoli se ne ve kaj se dogaja v teh malih glavicah user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
26.4.2007 12:05:14   
Anonimen
Tukaj se bom pa akr pod Spliško podpiala iz enega enostavnega razloga:

Sama sem študirala, kaj narediti s Črtomirom, saj bomo tudi mi najverjetneje decembra 4 (če bo vse po sreči - globoko upam, da sedaj bo). In sem se odločila za naslednje:
Pred porodom ga v vrtec ne bom uvajala zato, ker nimam nobene želje, da mi domov prinee kakšno bolezen (spomnite se moje agonije z VK), obenem pa mislim, da bo zanj dovolj velik šok, da bo decembra dobil še mlajšega bratca/Sestrico. Takoj po porodu se mi zdi nesmiselno, ker je zima in bo na tisoče bacilov. Nekako mi pa novorojenček ne gre skupaj z bolnim triletnikom.

Zato sem po svoji presoji ocenila tako: V vrtec gre najverjetneje maja. Če bo vse po sreči.user posted image

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
27.4.2007 15:50:53   
viv_
No, evo nas user posted image  Mirna je bila stara 2 meseca manj kot 3 leta, ko smo dobili Zarjo. Doma je bila en teden, ko sem prišla iz porodnišnice, potem je šla pa nazaj v vrtec. V vrtcu ni bila nikoli bolana in tudi ene stvari ni prinesla domov Zarji. Je pa res, da je v vrtcu že od 11 mesecev.

Sicer pa je meni najbolj mim skrajšan program. Po kosilu grejo lepo počivat, potem pa na igrišče in se imajo super. Če ga pa po kosilu vzameš ven pa dobiš enega zaspanega in utrujenega mulca, ki ne ve, kaj bi sam s seboj, ampak spat pa doma ne gre. Meni celo sedaj mori, ko ob 3 pridem po njo, da sem prezgodaj, da bi se še igrala.

Ima pa sedaj občasno Mirna počitnice, pa je kakšen teden doma, ali pa gremo kam in moram rečt, da obe imet doma je pa kar naporno.

Kar se tiče pa šoka - mi smo Mirno mesec pred Zarjinim rojstvom selili v svojo sobo, pa ni bilo šoka. Ji je bilo jasno, da mora Zarja bit v spalnici, ona pa v svoji sobici. No, zdaj sta pa itak že skupaj v sobi.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
27.4.2007 16:41:42   
Marogica
Z vsem, kar se lahko obremenjuješ, je to, da jo boš dala tako pozno v vrtec. Vse ostalo so malenkosti za otroka, koliko časa v vrtcu v katerem vrtcu..., ker otroci zelo hitro navežejo stike in se prilagodijo. Tako, da je tukaj strah odveč-kar se tega tiče.

Raje jo pripravljaj na prihod novega člana-kar smo mi delali že od začetka, še preden se mi je trebuh sploh poznal. Obstajajo slikanice, knjigice, kjer se takšne stvari na "otroški" način razložijo. In ni bilo nobenega ljubosumja in šoka za mojega ta starejšega.

In ne si mazat oči, da je enostavno, če si na porodniški in imaš dva hlačmana doma. To je prekleto težko in naporno, ker bosta seveda lačna oba ob istem času, lulat bo treba ob istem času.....Tam včasih "odpove" razum triletnika. Če imaš otroka v vrtcu, ti ta "ritem" vsaj pa pol dneva odpade in se lahko posvečaš samo novorojenčku. Naš otrok ni bil doma niti en dan, ko se mu je rodil bratec. Mu namreč nismo hoteli pokvariti ritma,kajti v vrtec je moral tudi potem hoditi, ko sva bila midva s tamlajšim doma celij devet mesecev. Zakaj torej na začetku biti doma? 

Odločiš se pa tako ali ta vedno po svoje.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
27.4.2007 18:30:21   
eva1
Mene pa zanima, kako boste potem razmišljele, ko boste imele oba otroka doma-naj povemda je to čisto nekaj drugega kot enega(z enim nimaš res nič dela(kot pravijo eden ni nobeden-in to še presneto drži, ampak to spoznaš šele takrat ko imaš drugega)! no vsaj jaz mislim tako! Jaz sem rodila začetek januarja in je Luka prenesel samo 2 majnša prehlada domov(brez AB, ali karkoli drugega) in vsako nedeljo komaj čakam, da je ponedeljek, da je vsaj tistih par ur ko je v vrtcu malo lažje in se lahko res posvetim mali(sploh če ati dela čez vikend, je noro včasih)! In moram povedati da sta oba nezahtevna otroka! ampak vsak zahteva svoje, ni kaj!
In pomoje se brez veze obremenjuješ ker otroci so neverjetno prilagodljivi...in v vrtcu res uživajo-pri nam v skupini se vse mamice borimo jih dam spravit, ker malčki še kr nebi šli...če bi mene vprašala, taprvega otroka v vrtec(bo tebi lažje) in on bo užival in se igral z vrstniki, ostalo pa se potem že nekako porihtauser posted image



(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
28.4.2007 13:35:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

In ne si mazat oči, da je enostavno, če si na porodniški in imaš dva hlačmana doma.


Se popolnoma strinjam. Eden ni nobeden, dva sta pa desetkrat bolj naporna.

Sploh se mi pa zdi nepotrebno, da Liza ne bi šla v vrtec zaradi dojenčka in s tem povezanega šoka (če bo šok).

Življenje gre naprej in rojstvo drugega otroka je nekaj najbolj naravnega. Starejši otrok njegov prihod mora sprejeti tako ali drugače in zavijanje v vato in prilagajnje celotne družinske dinamike njemu, ni v skladu z logiko življenja. Nov način bo nekega dne morala sprejeti in prej ga bo, lažje vam bo.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
29.4.2007 11:01:58   
Gordana-3
tako je, kot ste napisale viv, mič, marogica, eva. jaz si ne predstavljam, da bi bila doma z novorojenčkom in dvoletnico. tud mi smo jo takrat in jo še sedaj vzamemo iz vrtca za kakšen teden, ne samo takrat, ko so počitnice. in povem vam, da je takrat pri nas doma pravo razdejanje. sedaj sta stari 3 leta in 11 mesecev in še sedaj je težko in naporno, ko smo same. nrp. zadnjič sem ta manjšo dajala spat, ta večji lepo razložila, naj me počaka v dnevni, da pridem takoj. skoraj bi že ta manjša zaspala, ko se v sobo postavi ta večja, čist čist slečena in se smeji. uspavat smo morali spet novo na novo. pa še je takih zgod in nezgod. tako da mame, ki zmorete same doma z dvema majhnima otrokoma - svaka vam čast. bolezni pa tud pri nas ni bilo, razen večjih in manjših prehladov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
29.4.2007 11:09:33   
Anonimen
Moja prijateljica ima 4 otroke. Najstarejši je v šoli, drugi je bil v vrtcu, mala dva pa doma. Pa je še drugega vzela iz vrtca, ker je domov nonstop nosil bolezni, tako da je bila s tretjim (preden se je rodil četrti) veliko po bolnicah.
Sedaj ima torej doma 3, ampak ker ji pomaga mama, nekako znese. Ji je pač bolje, da ima doma 3 zdrave kot 3 bolane otroke. Tako da je, kar se teh bolezni tiče, res zelo različno.

Pa tudi kar se navajanja otroka v vrtec tiče, je zelo različno. Pir našem je bil že prehod v drugo skupino blazen šok, že to, da so novi prišli v skupino, je prejšnje leto bil, in je rabil zeloooo dolgo, da se je ponovno stabiliziral. Si ne predstavljam, kako bi bilo, če bi moral vrtce menjati. Tako da tudi tu so velike razlike.

(odgovor članu Gordana-3)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
29.4.2007 11:14:48   
Jančika_
Jaz sem imela prva dva meseca Vasjo še doma in je bilo fajn, ampak če ga pogledam zdaj - evo, danes smo tretji dan doma in bo umrl od dolgčasa, čeprav imamo skoz akcijo 100 na uro - a to ni to, to ni družba vrstnikov in Kajetan mu pri 10 mesecih ne more niti približno parirati (mama pa pri svojih 32ih tudi neuser posted image ). Torej jaz bi dala Lizo v vrtec in nikakor ne v skrajšan program. Tako, kot je napisala viv - po kosilu se tam fajn umirijo in še malo naigrajo, če ga pa takrat domov privlečem, je pa cel popoldan sranje.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
29.4.2007 20:59:39   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3
. nrp. zadnjič sem ta manjšo dajala spat, ta večji lepo razložila, naj me počaka v dnevni, da pridem takoj. skoraj bi že ta manjša zaspala, ko se v sobo postavi ta večja, čist čist slečena in se smeji. uspavat smo morali spet novo na novo.


Joj kolikokrat je pri nam tako, ko je ati čez vikend v službi, jaz pa sama z obema...Alja lih očke zatistne, pol pa luka pridrvi v spalnico,da vrata skor iz podbojev padejo in se dere mami prid sem...in spet jovo na novouser posted image ...eh ja, pol smo pa vsi zaspani in tečni!
jančika-Luka bi tut umru od dolgegačasa doma...kadarkoli ga vprašam če gre v vrtec reče ja in res z veseljem hodi!

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
29.4.2007 22:27:15   
Jančika_
Aja, skuštranka, še glede poroda na Hrvaškem. Popolnoma razumem tvoje želje glede poroda v vodi, ampak če je to glavni razlog, bi pripomnila tole. Kolikor vem, si prvič rodila hitreje kot jaz, jaz pa sem drugič bila v porodni sobi samo dobrih 15 minut. Po moje jim pri tebi ne bo uspelo niti vode pravočasno natočiti in je resno dvomim, da boš potrebovala kakšen pripomoček. Skratka v tvojem primeru bi jaz dala Lizo septembra v vrtec in rodila v Celju. 

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaj narest je sedaj vprašanje?
6.5.2007 11:04:19   
skuštrana
Hvala vam za odgovore...

Moja dilema ni okoli tega, ali naj gre v vrtec ali ne..Jaz si želim, da gre, največ zaradi družbe, ampak glede na našo situacijo ne vem, če je smiselno..Bo malo v vrtcu, pa malo spet ne..Pa potem bi spet šla..Ma, brezveze, bo najverjetneje kar doma ostala, vam bom potem povedala, če je res takoooo zelooo naporno user posted image .  Nekako se mi zdi, da bo full zmedena, če bo v vrtcu 1 mesec, potem pa spet nekaj časa ne, pa potem bi bila v vrtcu do nekje maja, aprila pa potem spet ne.. A ni to malo preveč za njo? Če bi mi bilo "normalnauser posted image " družina potem bi bilo vse ok, šla bi v vrtec, tako pa...Pa ne mi predlagat, da naj jaz ostanem v Celju, mož pa naj bo na Reki ker to ni rešitev..Trenutno je edino pametno, da otrok ostane lepo doma, dobimo novorojenčka, jebi ga, če bo naporno pač bo - sem navajena-, potem drugo leto pa lepo v vrtec...



_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?