|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšna naj bo prehrana matere med dojenjem
15.12.2005 9:55:17   
Anonimen
Doječa mama porabi zaradi dojenja od 300 do 600 kalorij več,na dan.
Zaloge črpa iz maščob na trebuhu,bokih,zadnjici in stegnih,ki se je nabrala med nosečnostjo.
Prehrana pa se ne razlikuje od tiste med nosečnostjo.
Uživati mora dovolj beljakovin,vitaminov in mineralov,ki so vsadju in zelenjavi.
Polovica sadja in zelenjave naj bo surovo pol pa kuhano.
Doječa mamti naj uživa vse vrste mesa,razen zelo mastno svinjsko in izdelke iz svinjine.Namesto mesa lahko tudi ribe.
Zdravniki mamam priporočajo večje količine mleka in mlečnih izdelkov,ker vsebujejo beljakovine in poreben kalcij.

Hrano dušite ali kuhajte,nikakor pa ne ocvrte ali preveč soljene.
Zavedati se moarte,da da vaša prehrana daje okus vašemu mleku,ki ga dojenček zaradi tega ne bo hotel piti.
Doječa mamti naj popije 3 litre tekočine na dan.
Pije naj raznovrstne tekočine:od vode do čaja(za diječe mame)mineralnevode brez mehurčkov,kompotov ali sadni sok,pa napitke iz sadnega sirupa,ki ne vsebujepreveč sladkorja.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakšna naj bo prehrana matere med dojenjem
15.12.2005 10:03:42   
cmokec
Neva6, dober si to napisala. Jaz iščem pa čudežno formulo, da je mleka dovolj in da hujšaš. Ker pri nas se Pia bolj in hitreje redi, kot jaz zgubljam odvečne kg. Prve 14 dni sem izgubila 4 kg, zdaj pa 14 dni ni najmanjšega premika in imam še 8 kg viška.  

Seveda mi je prvo, da čimdalj dojim, zato o kaki dieti sploh ne razmišljam. A če bi obstaja formula, da bi zmogla oboje naenkrat. To bi bla pa novička te zime. user posted image



_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kakšna naj bo prehrana matere med dojenjem
15.12.2005 10:14:38   
Anonimen
Cmokec,bolj kot napisala skoraj prepisalauser posted image
Računaj koliko mesecev nosečnosti si se redila,toliko mesecev boš zgubljala sedaj po porodu kile in počasi pridobival prejšno postavo,no ne čisto,tako kot prej,ker nosečnost pač spremeni žensko telo.

Pa še z napakamiuser posted image je tekst.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 15.12.2005 10:15:29 >

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kakšna naj bo prehrana matere med dojenjem
15.12.2005 10:25:56   
Pajaca
Cmokec, evo ti formulo iz prve nosečnosti... upam, da bo v drugo tudi uspešna.

Moja Pajacka je bila sicer neobčutljiva na mojo prehrano in res je nisem dolgo dojila... 3m, pa konec. Tako da sem po tem lahko hujšala. A do takrat sem se že stlačila v moje normalne hlače.

Formula pa taka..... sprehodi, sprehodi, sprehodi. Zraven vzameš vodo in kakšno sadje in nič drugega (še denarja ne, da ne zaviješ po sladkarije). Doma skrij vse sladko in redilno in jej res samo tisto kar potrebuješ.... zdaj ni več tistega, saj bo šlo po porodu že dol.

Ko boš začela uvajat gosto hrano ne postani kanta za smeti!!!! Torej, raje vrži stran tiste četrt frutka, jogurta, skutke kot da bi sama pojedla.... ok saj je škoda, a zakaj bi se ti redila če se ti ni treba. Ko boš kofetkala s prjatlcam je čist vseeno če poješ še tisto tortico al je ne, pa čeprav jo vse papajo.....

Pa ti bo ratal. Jaz sem bila po 6m že na svoji idealni teži, ok res je šlo zadnjih 5kg z dieto, a vseeno....... sam to pazi pa bo šlo. Mi je šlo pa prej tistih dobrih 10 že dol.

Drgač sem pa že od dostih slišala, da dokler so dojile jim ni šlo nič preveč dol, ko so pa nehale pa ful.

Sam kdaj bo lepo vreme da bomo šle lahko ven, saj sonček je že, sam kaj ko je tak mraz, pa Pajacka ne upam ven peljat!!!


(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kakšna naj bo prehrana matere med dojenjem
15.12.2005 11:20:06   
zoya24
Jaz prve tri mesece z dojenjem nisem spravila nič dol. Potem pa je imel naš malček preskok v rasti pri treh mesecih, pa sem shujšala v parih dneh dve kg. Pa tudi zdaj bi verjetno še kakšno dol dobila, če ne bi zvečer ko gre mali spat dve ure sam jedla. Da ne govorim o sladkarijah, ki jih pojem na tone. Torej mislim, da če se odrečeš sladkarijam, bo sigurno šlo dol. 

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kakšna naj bo prehrana matere med dojenjem
15.12.2005 11:38:04   
cmokec
Kva ste se potrudile. user posted image user posted image user posted image

Prvič sem se tudi tolk zredila in sem imela ob Sarinem enem letu prav toliko kg, kot pred zanositvijo. Lepo bi bilo, če bi bilo sedaj isto.

Razlika je edino v tem, da prvič nisem imela časa gledat na tehtnico. Stalno sem bila utrujena, nič nisem imela tako pospravljeno, vse sem porabila za Saro. Pa ni bila težaven dojenček, samo jaz sem imela tolk dela z njo, da ni za povedat. Pa nisem komplicirala, le sproti sem se mogla vse naučiti.
Sedaj mi je z dvema otrokoma lažje. Vse je narejen, zraven pa prav uživam. Zgleda, da je drugič postati mamica lažje, ko že imaš izkušnje. Saj sem utrujena in se ne stuširam vedno takrat, ko bi si sama želela, a razlika je zelo velika. In tako imam čas stati na tehtnici in spremljati moje kg. Za prvič sploh ne vem, kdaj sem shujšala. Je šlo mimo mene.

Drugač pa res veliko pijem, sladkarij pa ne jem. Verjetno se mi tudi pozna, da ne morem pit čisto nesladkane čaje in kompote. Pa ne sladkam veliko, a čez dan se nabere. Probala sem s sadnim sladkorjem, a Pii povzroča krče. Saj kak Bebi čaj še gre grenak, a kompot in ostali čaji - to pa ne morem pit grenko. Voda pa spolh odpade.

Tko da bolj kot ne, sem mogla Nevi6 nekaj napisat, ker se je tolk potrudila. Kak kg bo že še šel, a tega otročka sem si resnično tako želela, da so kg na 100 prioritetnem mestu. Trenutno samo uživam in ko neham dojit, je vrsta na meni, da shujšam.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kakšna naj bo prehrana matere med dojenjem
15.12.2005 12:31:24   
lelaval
Jaz jem, kar mi paše (še največ sladkarij), pa imam vseskozi enako kg. (9 jih je še vedno prilepljenih name), mleka pa imam, da bi jih še 4 lahko dojila user posted image . A išče katera dojiljo? user posted image user posted image  Ful dosti pij - najboljše vodo, da ni kalorij - samo, da je tekočina, predvsem pa POPOLNOMA BREZ STRESA. Mene takorekoč nič več ne vrže iz tira. user posted image
Sicer mi drugi pravijo, da sem shujšala, a meni se ne zdi. user posted image   Mislim, da se mi je le postava malce lepše izoblikovala. Je pa res, da vsak dan izkoristim za vsaj dva sprehoda po 1 - 1,5 ure intenzivne hitre hoje, zvečer pa če mi je (oz. če mi otroci spijo) "zaštartam" sobno kolo user posted image , pa je film in vsaj 1 ura že mimo.user posted image user posted image . Pavem, da sem nareeila nekaj zase. user posted image user posted image  

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kakšna naj bo prehrana matere med dojenjem
16.12.2005 8:46:08   
Anonimen
Meni pa se vse zdi,da je upadanje kilograov po porodu odvisno tudi od
organizma samega.
Zdele ko tako berem,kako težko hujšate,sem kar začudena.
Moja hči je šest mesecev po porodu že bila ćisto blizu prejšni teži,po letu dni pa pod težo,ki jo je imela preden je zanosila.Kile so ji vidno šle dol,jedla pa je normalno,ne preveč,samo toliko,da je bila ona sita in,da je otroček z mlekom dobil potrebne snovi.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?