|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakanje
1.10.2008 15:09:43   
maliva
Pozdravljene,
mali nadebudnež je bil celo poletje brez pleničke in ni bilo nobenega problema, da bi se kdaj kam polulal ali pokakal. Plenička je bila le še za ponoči in je večinoma ostala suha. S septembrom je šel v drugo skupino v vrtcu (ni več v skupini starostnega obdobja 2-3 leta, temveč 3-4, čeprav bo šele decembra dopolnil 3). Tudi vzgojiteljica in njena pomočnica sta drugi.
Zadnja dva tedna pa imamo problem, ker se v vrtcu vsaj enkrat dnevno pokaka v hlače, včasih tudi polula. Po novem (2 dni) kaka v hlače tudi doma. Ne vem, kaj bi lahko bil vzrok temu, še manj pa vem, kako naj se do njega obnašam.
To nenadno poslabšanje situacije se mi zdi, da ima globji razlog, vendar sin o tem še ne zna govoriti. Če ga vprašam, kako je bilo v vrtcu, reče vedno le "V redu, zlagali smo kocke" ali "risali smo" ali "vzgojiteljica nam je prebrala pravljico" ... Če ga vprašam če se vzgojiteljica kaj krega, vedno reče "aha,ampak mene ne krega".
Nekajkrat sem pozitivno sprejela, ko mi je sam povedal, da se je pokakal v hlače in se mi je zdelo, da sva se lepo pogovorila, da tega več ne bo in da naj lepo pove, da gre na  stranišče. Včeraj pa se je na poti domov najprej polulal v avtosedež in nato doma še pokakal (pod mizo, v hlače). Takrat mi je dvignilo pokrov in sem rekla, da bo lahko Gasilca Samota gledal le, kadar bo šel kakat na stranišče. Drugače bo DVD pospravljen. Hotela sem, da je nekako nagrajen, kadar gre na stranišče.
V bistvu sem pa zelo zmedena. Zdi se mi, da doživlja neko stisko, pa ne vem, kako naj se tega zdaj lotim. Kakšni nasveti?

_____________________________

Če smrdiš po opicah, še nisi Tarzan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakanje
1.10.2008 15:16:43   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: maliva
(ni več v skupini starostnega obdobja 2-3 leta, temveč 3-4,

Zdi se mi, da doživlja neko stisko,

Naš je podobni situaciji samo izgleda, da bo dobro prenesel - v novo skupino je šel še s tremi iz prejšnje, pa še z eno punčko je, s katero sta bila prijatelja, pa zadnje leto v različnih skupinah.

Kako se lotiti. user posted image
Ne vem. Prav gotovo doživlja stres. Mislim da je povratek nazaj k kakanju "v plenico" precej običajna reakcija otroka na stres.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 1.10.2008 15:17:49 >

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kakanje
2.10.2008 9:19:23   
Meceno
Kot sama praviš doživlja nekaj in boljše bi bilo da mu naslednjič rečeš samo: "Bi mi prosim hotel drugič povedati ? "

Za šalo ko ga vsega umiješ in urediš pa se ti samo z ritko pomeni v smislu....ritka,ritka a si malo ti danes zaspala? Haloo, zbudi se in povej mojem fantku da te tišči...


Samo mirno

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kakanje
2.10.2008 13:09:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maliva

. Hotela sem, da je nekako nagrajen, kadar gre na stranišče.



Hotela si. Ampak je pa kaznovan ker ne gre. to pa je velika razlika.

(odgovor članu maliva)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kakanje
2.10.2008 21:11:38   
frutka_
Tudi mi smo šli čez podobno situacijo in ti toplo svetujem da se pogovori z vzgojiteljico, če imaš kakršnekoli pomisleke. Vse ostalo je ugibanje.
Pri nas je izginilo čez noč, ko je prestopil v vrteško skupino.

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.
BLOG: Spet kričim, ker me nič ne ubogate
Kako biti v stiku z lastnimi avtentičnimi občutki in hkrati osebno odgovoren? In kje se pravzaprav začne tista točka odg...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?