|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako lahko še otroku poomagam?
11.8.2010 13:45:47   
fedrček
Hči jer star tri leta. Ima intrinzični atopijski dermatitis, pojavjati se je začelo počasi pri letu in pol. Letos na morju se je koža poslabšala. Rdeči in srbeči so bili vsi pregibi, suho kožo je imela tudi po trebuhu, hrbtu, tudi ritka je bila spraskana. Sprejeti sva bili na dermatološko kliniko, kjer testi zopet niso nič pokazali (tako kot tudi kožni testi pri alergologinji). Mazali so jo dvakrat na dan z negovalnim mazilom (voda v eucerolu) ter z kuteridom, za domov sva dobili advantan v belobazi. jemlje tudi rinolan pol tabletke vsak večer. Dobili sva dieto Urtikaria 3, kar pomeni hrana brez konzervansov, lešnikov, medu, konzerv, hrenovk, kečapa, citrusov, kivija, svinine, čokolade.. Problem je v tem, da se hčeri to ves čas ponavlja, tudi če se izogibava tej hrani. Ne vem na kak način lahko zmanjšam njene teževe? Ukinila sem tudi že mehčalec. Ali katera ve, kako je s praškom, kateri je manj agresiven? Zdravnica je rekla, da so najbolj ariel in persil. Ali uporablja katera kroglo za pranje? Ali katera ve, kje bi se dalo dobit opal-pasto za madeže? Prosim za kak nasvet, kaj je pomagalo pri vaših otrocih. Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
11.8.2010 14:51:56   
naja17
Moja sestra tudi ne sme jest konzervansov, čokolade, svinjine itd... Ampak vedno ji ta alergija ven udari, ko spremeni okolje, tako da, ko je enkrat prišla iz Švice, je šla kar direkt na infuzijo.... Ste ugotovili v katerih primerih se ji ponavlja? Naša tamala je pač že navajena, tko da kamor pač gre, vzame tablete s sabo in se pripravi na vse možne variante.

(odgovor članu fedrček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
11.8.2010 15:17:24   
mini86
kaj pa kšna homeopatska zdravila..probaj mogoče še to..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
11.8.2010 15:50:56   
mate0ja
Otrok moje kolegice ima tudi težave praktično od rojstva. Priporočali so ji kopeli iz hrastovega lubja. Baje se lubje kupi v lekarni, skuha kot čaj in doda vodi za kopanje. Pravi da pomaga. Ti pa predlagam, da se prej posvetuješ s pediatrom ali dermatologom, da ne bi blo še slabše.

Glede pralnih krogel. Jaz z njimi perem eno leto in so zakon. Pralnega praška sploh nimam več doma, mehčalec pa dodajam le pozimi, da mal osveži vonj, ker perilo sušimo v stanovanju.

_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
12.8.2010 7:08:39   
klavdijas
alternativa, kakšen/a bioenergetik ali homeopatija....


Lp,

      Klavdija

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
20.8.2010 11:11:44   
anci banci
za prašek lahko svetujem dreft sensitive, kremo za atopični dermatist pa Atopiclar
nam se je stanje sedaj izboljšalo, samo če pa revček zašvica se mu na pregibih pojavi spet.

preden smo odkrili na kaj je alergičen, smo bili na tej ta strogi dieti, sedaj ko vemo da sta krivca jajce in mleko pa jemo normalno(sveda brez jajc in mleka in teh izdelkov)

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
20.8.2010 11:37:03   
7lina7
oj,

poskusi s kremo od A-derme - exomega. dobiš jo v lekarni! preverjeno!!

_____________________________

Lin@


(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
25.8.2010 21:58:30   
sanelaa
Jaz imam super kremo za atopični dermatitis.........sicer draga, naročujemo jo iz beograda, ampak pomaga pa čudežno. Jo je že kar nekaj uporabnic tega foruma preizkusilo in so vse zadovoljne.
Če vas zanima me lahko kontaktirate na zs.

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
28.8.2010 15:34:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sanelaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
28.8.2010 15:40:35   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: flower

Jaz pa uporabljam bio pralni prašek iz dm-a. Krema od sanele je pa res zakon!


Kateri pa je to?

Drugače pa imamo pri nas tudi alergije na pralni prašek. Najhujši je ariel ali persil, prav res. Pa tudi slučajno ne smeva mehčalca od daleč videt, ker sva še hujša. Jaz dobim ne samo pike, ampak zlo grdo reakcijo, da vsaj en teden ne pridem k sebi, ap dihat ne morem pa tako. Edini prašek, po katerem nimava s ta malim flekov je dash. Jaz sicer perem zadnje čase samo z naribanim pralnim milom iz eurospina zredčenim z vodo (tak gel pride). No na trdo milo tudi nimava alergije.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
29.8.2010 17:36:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
16.9.2010 15:15:04   
bolhamala
ZA nas je tudi bila borba atopični dermatistis. Do enega leta. Nam je pomagalo mleko Neocate, stroga dieta, izgogibanje vsej kemiji. ČIstiti sem začela s kisom (bljak), ariel zamenjala za navaden prašek s čimmanj vonja (pralne kroglice se mi niso obnesle), kremice od LAvere prav za dermatistis (pardon za reklamo), črtala vso hrano iz trgovine, razen eko izdelkov.Najbolj pa se mi zdi da je pomagalo, da sem ga manj umivala in samo z vodo!!! Zvečer samo s krpicami mal ritko in pregibe, skopala pa samo ekrat na teden (s hrastovim lubjem). POtem se je koža po nekaj mesecih popolnoma sčistila. Aja, preden pa smo pričeli z ukrepi, so ga pa pošteno namazali kortikosteroidi, mi pa smo od takrat naprej pač vzdrževali stanje kolikor se je dalo, mazali še prav čas, če se je začelo kaj delati. A derma nam je nekaj časa tudi pomagala, kasneje ne več. Sedaj sem na sebi sprobala še kokosovo mast in bom poskusila pri njem, meni je super, pa še natur, kupim pa tako bio nepredelano.
KOžo smo kar kmalu porihtali, smo pa še dolgo imeli težave s krčki. Aja, pa kapljice FEnistil sem prosila, da mi zamenjajo za nekaj drugega. SEdaj imava Xzyal, dosti bolj prime ta sirup (včasih mu zateče oko, pa tudi prej še ko smo imeli težave z dermatitisom mu je bolj pomagal, pa še siten ni bil tako kot po Fenistilu).

Aja, pa ni nujno, da je alergična zgolj na to kar so odkrili. Pri nas so vedno našli še kak nov alergen, ki ga človek ne bi sumil: ječmen, krompir... ZAto smo od začetka preventivno nekaj mesecev jedli samo tisto na kar dokazano NI bil alergičen (6 živil, prava muka, ampak je pomagalo).
Toliko iz mojih izkušenj, pa upam, da se kaj izboljša. Škoda, da morje ni pomagalo, nam na srečo je kar dosti. ČImveč na svežem zrakecu. Aja, pa  v stanovanju imam pozimi raje malo hladneje kot toplo, toplota mu je ful škodila, ko je imel težave.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
16.9.2010 18:05:29   
sanelaa
Tudi mi se zdaj po tistem, ko smo kožo pozdravili, izogibamo kemiji.
Luka se umiva vsak dan, samo z vodo, samo za ritko in lulčeka uporabljamo milo, pa še to ne vsak dan.
Uporabljamo torej eno naravno negovalno kremico, naravno milo s kamilico in naraven, organski losion z aloe vero.
IN nič drugega.
Kar se hrane tiče, je bil pozitiven na beljak in lecitin, ampak dieta pri nas ni pokazala izboljšanja. Niti majhnega.
Najboljše je res, da se nikoli 100% ne zanašamo na teste in da si upamo sami malce riskirati in testirati otroka.

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
16.9.2010 18:10:15   
sanelaa
Aja, Fedrček je napisala da testi na dermatološki niso pokazali ničesar.
Naj povem da obstaja ena uporabnica te kreme za atopični dermatitis, ki jo jaz tako hvalim.
Stvar je v tem, da je sin te uporabnice imel še hujše ekceme kot naš Luka, testi na dermatološki niso pokazali nič, oni so pa otroka imeli na Neocatu, ker so mislili da bo tako najboljše za malega. No, pa ni bilo, in tiste, ki se borite z AD verjetno veste koliko stane Neocate. Ampak na dermatološki so ji zatrjevali, da je otrok hud alergik, a žal nič ne morejo dokazati.
Uglavnem, s to kremo ki jo imamo mi, so se rešili ekcemov, ki se nikoli več niso pojavili in čez nekaj časa šli celo na navaden Aptamil, pa se niti pojavila niti ena negativna reakcija.

In takšnih zgodb je še ogromno................

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
17.9.2010 8:19:50   
an12ka
jaz sem ukinila prašek in mehčalec,uporabljam avo soda efekt,je očitno čist klasična zadeva in nam odgovarja.opal pasta je naprodaj v trgovinah,ni panike kupit,jo uporabljamo in je vse ok,za ekceme pa mi uporabljamo sudocrem in se zadeve takoj umirijo...navsezadnje pa nismo si isti,enim pomaga to,drugim drugo,ni pravila,žal...

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
17.9.2010 9:25:12   
sanelaa
A kar tisti sudocrem ko je za ritko? 

(odgovor članu an12ka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako lahko še otroku poomagam?
17.9.2010 11:41:42   
an12ka
ja v sivi okrogli škatli,neke 3 eure stane...ta krema je za ekceme,plenične izpuščaje,opekline,vneto kožo itd. našmu pobčku to super pomaga,ker drugače smo imeli vso glavo v krasti,vse vneto,katastrofa je bla,nato sem začela to uporabljat in po dveh dneh očitno izboljšanje

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?