|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako povečati količino mleka
25.9.2008 16:30:06   
*zoe*
Zanima me, kako naj si povečam količino mleka?

Vem, da s počivanjem, čaji, čim pogostejšim dojenjem,...

Prej sem imela v eni dojki dovolj mleka za 1 obrok (na začetku še preveč), zdej pa že mleko iz obeh dveh ne zadostuje za obrok.

Kako hitro pa se sploh dela mleko? Moj malček je približno na vsake 3 ure in v treh urah se meni nabere v posamezni dojki le 30 ml, v šestih pa 60. Sedaj pa ne vem, ali se mi bo količina mleka povečala ali ne? Zgleda ne preveč obetavno. Počivati pa tud ne morem cel dan.

Res se trudim z dojenjem, ker želim, da bi se user posted image  dojil vsaj 6 mesecev. Da ne omenjam bolečin, samo se še vedno trudim.

Kako hitro se vam dela mleko?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 17:14:27   
Doll
Črpanje mleka ni merilo koliko mleka dejansko imaš.
Če je vsake 3 ure,potem ni lačen.To bi se videlo tudi v pleničkah,če ne bi dovolj dobival,neutolažljiv jok itd.
Pristavljaj to je edini način.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 19:42:40   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

Pristavljaj to je edini način.



user posted image

Sicer pa ne razumem... a črpaš in mu daš po flaški? Jaz recimo nimam pojma, koliko poje, ker jo pač dojim, kolikor ona zahteva in tako nimam niti najmanjšega pojma, koliko ml spije ob obroku..
Ker je v praksi to tako - vedno lahko dojenček izsesa več mleka, kot ga ti lahko s črpalko izčrpaš.  

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 19:50:55   
*zoe*
Jaz ga najprej podojim na obe dojki, pa stehtam in vidim koliko je pojedel, pol pa če še tečnari in odpira usta, mu dam pa še flašo umetne hrane, če je to potrebno.

Ker je bil nedonošenček so mi težili s tehtanjem in pol človek rata zasvojen user posted image  in samo kalkulira. Bo treba tehntnico počasi vržt stran.

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 19:55:54   
Alfabeta
Tudi jaz ne razumem ali dojiš ali črpaš in po flaški daješ...ker če si črpaš moraš vedeti da dojka ne dela tako kot če bi se user posted image  dojil, ker on vleče drugače in iz večih vodov kot pa črpalka. Ponavadi tiste ki črpajo prej prenehajo s svojim mlekom.

Res pa je glavni povdarek na pristavljanju. Oz. ponudbi in povpraševanju. Več bo vlekel, več se bo delalo. Pa sprosti se, bolj boš mirna več bo mleka. Ne pretiravaj z delom, ampak počivaj. Ne vem sicer koliko si po porodu....je pa dejstvo da se iz začetnega navala mleka in trdih prsi kaj kmalu spremeni v bolj mlahave, na občutek bolj prazne dojke, pa ni tako. Mleko se dela in je. Samo se ustali, pa dojki nista več boleči.

Mleko pa se občutno poveča po kakem pivu (brezalkoholnem, prosim!), polenti, pa meni je zelo pomagal na začetku čaj od Galex-a Čaj za dojenje. Jaz ga od Hippa nisem hotela ker nisem želela dodatnih kalorij, ker je sladkan.

Pa jesti moraš. Sama dojim že skoraj 8 mesecev, ima samo 1 G obrok, včasih nama ratata 2, torej je skoraj samo dojena, pa ima 8500g, kar je nad povprečjem. Ampak ko pa sama ne jem, je občutno mleka manj, jo moram dojiti iz obeh. Sicer pa se mi naje že na 1.

Še to...Jaz jo že od začetka dojim tako, da jo recimo podojim na L in naslednjič na D, nato spet na L..... Nisem delala tako, da bi dojila na L in D, pa potem spet začela na tisti na kateri sem končala. Vedno drugo.

Upam, da vama uspe!

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 19:58:20   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: *zoe*

Jaz ga najprej podojim na obe dojki, pa stehtam in vidim koliko je pojedel, pol pa če še tečnari in odpira usta, mu dam pa še flašo umetne hrane, če je to potrebno.

Ker je bil nedonošenček so mi težili s tehtanjem in pol človek rata zasvojen user posted image  in samo kalkulira. Bo treba tehntnico počasi vržt stran.


Glej, če je zadovoljen in ni tečen, lepo napreduje (to lahko sama preveriš na lestvici) res umakni tehtnico stran! Samo obremenjuje te. Saj ti ga lahko podojiš na L in potem na D in ga daš nazaj na L. Ko ti na D dojiš se mleko dela na L. So pa eni lenkoti in nočejo vlečt, ker začetno mleko hitro teče in je redko, potem je pa gostejše in počasneje teče, pa se jim ne da vlečt

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 20:10:14   
*zoe*
Ja saj najprej je bilo mleka na tone, da sem že v bolnici staknila vnetje (kljub temu, da sem skoz sestram jamrala kako me že vse boli), pol zdej doma je pa najprej bilo dost iz ene joške na obrok in sem delala tako kot ti - en obrok L en obrok D in je šlo, pol je pa mali dobil večji apetit - logično - men se pa mleko ne dela tko hitr kot bi mali to rad. Tako da sem mu mogla kupiti umetno mleko in dodajati kadar je to potrebno. Sedaj pa mu dam obe dve joške na obrok, da jih poje, pol pa če je tečen pa še dodajam (ne dodajam pa pri vsakem obroku - samo če je tečka in kaže znake, da bi še jedel).

Kar se pa pristavljanja tiče se pa popolnoma strinjam, da večkrat ko je, več je mleka. Imam pa zelo velik problem okrog tega, in sicer neznosne bolečine. Upam, da minejo v roku 1 meseca, ker pravijo, da naj bi se to po 2 -3 mesecih umirilo. Tako da vsako dojenje je zame pravi križev pot. Tako da si res ne morem privoščit, da bi user posted image  skoz visel na mojih joškah - je prevelik stres. Se pa dojimo na vsake 3 ure (povprečno) in se ful potrudim, ker želim, da bi user posted image  bil dojen, ne filan z umetno stvarjo. Bo še dost umetnih zadev v življenju lahko pojedel.

Takle mamo.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 20:13:34   
Doll
Mleko se dela dovolj hitro;)

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
25.9.2008 20:13:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *zoe*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 20:19:29   
*zoe*
A pa se ti je pol povečala količina mleka?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 20:20:49   
Laubica
mene je pri obeh na začetku -kaki mesec dojenje ful bolelo pol pa mine-preverjeno pa je da ko sem dojila sem po dojenju spila 6 dcl malinovca in se mi je mleko začelo bolj delat-moj je zdaj star 11m in še vedno pijem za žejo malinovec in midva se še vedno dojiva-želim ti da bo čimprej vse okuser posted image

_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 20:20:56   
Alfabeta
zoe, težave ob dojenju ....ah ne reci...meni je tamala v P tako zgrizla bradavice, da mi je ko sva prišli domov kri tekla iz bradavic. Sem jo dojila na nastavek in je bilo v nastavku več krvi kot mleka user posted image . O reševanju tega ne bom izgubljela besed, ker ti nič ne koristi.
V tem času mi je še prvorojenec zelo zbolel in sva hodila po bolnišnicah, mož je imel pa doma tamalo. In sem mu pripravila stekleničko z umetnim, še pred tem pa načrpanim. In sem ugotovila, da takrat ko sem obrok spustila in ji je dal stekleničko AM nisem imela cel dan toliko mleka kot prej sicer. Pa tudi kadar sem potegnila več kot čez normalen ritem (tam nekje na 1,5 ure sva se dojile) se je poznalo na količini.

Bolečine pa...minejo ja, ponavadi prej kot pri 3 mesecih. Najhujše je od začetka, pa tam do kakega meseca in pol. Potem pridejo pa druge tegobe.

Pa si poskusila, da ga daš še enkrat na prvo dojko, po dojenju na drugi?

Meni še vedno mleko ko se doji na eni iz druge brizga, da moram imeti non stop blazinice,

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 20:22:24   
Alfabeta
Je pa res, da jaz bi čas med dojenjem skrajšala kot pravi Hruška

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 20:28:38   
*zoe*
Jaz imam pa bradavice ok, lepe, nič zgrižene, kot iz škatlice, drugače mali večinoma lepo je, samo tista ubitačna bolečina, ne vem od kod to pride sploh. Drugi si sploh ne morejo predstavljat, da lahko dojenje tako boli. Tudi babca je mislila, da ga narobe pristavljam, ampak je ugotovila, da mali lepo zagrabi bradavico in lepo sesa - če ne bi imela poškodovane bradavice, pa jih (na srečo) nimam. Tako da ne vem od kod se vzame ta neznosna bolečina. V sekundi zašvicam kot konj in se zvijam ko kača. Upam, da res hitro mine, če ne bo prej mene minilo dojenje. Zdej smo stari 1 mesec, tako da res upam, da bo minilo kmalu.

Men pa nič ne brizga mleko iz bradavic če dojim na eni. Pa blazinic tudi sploh ne potrebujem. Edino zjutraj ko vstanem, mi začne malo mleko ven tečt, to je pa vse.


(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 20:31:22   
*zoe*
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

Je pa res, da jaz bi čas med dojenjem skrajšala kot pravi Hruška


Se danes že cel dan pripravljam, da mu ne bi nič dodajala ampak da bi ga pustila in ga pristavljala vsakič ko se bi oglasil - pa mi še ni uspelo zbrat poguma. Bom pa sigurno to probala. Pol pa ma da se dela mleko 100 na uro.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 21:14:48   
Alfabeta
zoe saj o krvavih bradavicah sem ti hotela samo povedati da vem kaj so težave ob dojenju.

Bolečine ob dojenju so pa normalne od začetka. Bolijo same dojke, sploh ko vleče je pa user posted image . Vem, mislim da smo po večini dale to čez. Ampak to traja do kakega 2 meseca

No, mi pa smo sedaj že v fazi ko z zobki močno ugrizne bradavico in ne spustiuser posted image .

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 21:21:55   
urskas
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

Črpanje mleka ni merilo koliko mleka dejansko imaš.
Če je vsake 3 ure,potem ni lačen.To bi se videlo tudi v pleničkah,če ne bi dovolj dobival,neutolažljiv jok itd.
Pristavljaj to je edini način.



točno tako, kot pravi Doll.
Moja se je prva dva meseca dojila tudi vsaki dve uri ali še manj če je bilo potrebno. 
Sicer pa če meniš, da nimaš dovolj mleka si prirpavi čaj za dojenje ali pa sezamov čaj, ki preverjeno deluje že po dveh dneh.


(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 21:32:48   
Doll
Večina žensk ima težave ob dojenju,to je logično ;)
Jaz sem malega dojila na pol ure !!!!
Si lahko misliš... pa niti enkrat nisem pomislila da nimam dovolj mleka,ker je to larifari.
Mleko ni samo hrana,otrok ne more vedno točno na 3 ure jest,otrok je tudi žejen,rad bi se crkljal... in še nešteto razlogov.
Zame dojenje ni bilo samo da nahranim sina.
Zame je bilo dojenje neka posebna vez,crkljanje.
In ni mi žal ,enako bi naredila.
Moje bradavice so bile fuč... saj so bile vedno na vlažnem-v njegovih ustih,tako da sem imela razpokane.A to me ni motilo,sem se pač večkrat mazala.
Dojila sva se pa na pol ure do njegovega 8 meseca.
Do njegovega 14 meseca pa sva se dojila po vsakem obroku in ponoči na  1-2 uri
Spremenila ne bi nič,velikokrat pa pogrešam dojenje

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 22:06:56   
reba
Moj Luka je star 4 mesece in se dojiva že od začetka. Dojiva se  približno na dve uri in pol. Pred 14 dnevi pa se je začel med dojenjem jezit in jokat, dvakrat je potegnl in se odstavil in se spet pristavil, tako da sem ga začela pogosteje pristavljati in še vedno ni bilo boljše, pa cel dan je samo nekaj tarnal in jokal. Ne vem čemu je vzrok, ne bom rekla da imam premalo mleka, ker boste sigurno napisale, da mleka ni nikoli premalo, zgleda pa da ga je nekaj že moralo mučiti. Potem pa sem se odločila da mu po dojenju še dam malo umetnega in da vidimo kako bo, in seveda se je takoj zadovoljil. Tako da iz tega lahko sklepam da mu je bilo dojenje premalo.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 22:11:43   
Alfabeta
reba, jaz bi rekla, da je prej tole pri tebi. preberi si o večernem blues-u
http://www.ringaraja.net/forum/kri%C4%8Danje_pred_hranjenjem_zve%C4%8Der/m_3132101/tm.htm

(odgovor članu reba)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 22:12:04   
Doll
priporočam v branje dojenje.net
To kar si ti napisala reba je v bistvu,da se otrok krega z dojko :) ,saj sesanje pri materi je zelo težko,flaška pa zelo lahko.
preberite si,ne bo vam žal
recimo
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4953263,4960910#msg-4960910
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4896330,4900251#msg-4900251
http://med.over.net/forum5/search.php?94,search=krega+z+dojko,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=THISONE
ogromno branja.
meni so svetovalke tudi zelo pomagaleuser posted image

(odgovor članu reba)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 22:13:33   
Alfabeta
Tako je Dolluser posted image user posted image

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 22:27:31   
nynna
*zoe* midve imava popolnoma isto situacijo. Tudi jaz ne vem če imam dovolj mleka, nič mi ne šprica, blazinic sploh ne rabim, boli pa kot user posted image user posted image . Tako boli, da včasih stiskam kaj v roki ker bi drugače začela vpit. Dojim na 1 ali 2 ali 3 ure nikoli ne vem če je sita. Je ne vagam, ker sem se pri prvi tako napsihirala kot se sedaj ti saj sem jo nonstop vagala, tako da so mi na koncu vago vzeli. Da si vsaj malo spočijem bradavice jo podojim ob 8 zvečer potem ji dam ob 10 flašo in jo potem spet normalno dojim ponoči. Meni to kar malo pomaga. Jutri ti sporočim kako se reče tistim blazinicam, ki ti vsaj malo ublažijo to bolečino. Ziher imava dovolj mleka, če se pa nebi s tem živcirali bi ga imeli pa najbrž še večuser posted image . Vse se bo uredilo ko naju bo nehalo tako sv...ko boleti.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako povečati količino mleka
25.9.2008 22:45:34   
Piruri
Pri moji sem jo dopoldan dojila na eni dojki iz druge sem si pa sproti črpala mleko( teče hitreje)...to sem počela ene tri obroke...med obroki sem veliko pila, tako, da sem imela skozi ogromno mleka...popoldan oz. zvečer - okoli 19h, ko sem bila čisto "sesuta" pa je tatko segrel izčrpano mleko (med 180 in 200 ml) in jo "podojil"...tačas sem jaz počivala in pred spanjem sem jo še malo podojila, če ni že predtem zaspala...
Tako sem delala od njenega 3. meseca do 7. meseca... potem smo pa začeli dodajat hrano in ni bilo več potrebe....sem pa dojila do 14. mesecev....

Naj ti še povem, da razen večernega počivanja, čez dan nisem kaj dosti mirovala...dej veliko pit...jaz sem pila goste sokove, predvsem 100% ananasovega....

_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako povečati količino mleka
26.9.2008 7:40:26   
Carmenka
Pozdravljena!

Mene so bolele bradavice 2 meseca in 6 dni, bolečina je bila huda tako da sem bila cela v krču prvih par minut, potem so bolečine dobesedno čez noč izginile. Tudi sama sem imela bolj malo mleka, potem sem pa začela res ogromno pit (cca. 6-7 litrov na dan) in se je zelo poznalo, tako da moja ni nikoli dobila umetnega mleka.

LP Karmen

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?