|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 13:24:43   
Adelina
Ravno prejle sem za našim lumpom pospravljala po tleh olive z razbitim kozarcem, ki ga je z vso silo treščil po tleh. Ali pa prime skodelico čaja in ga nalašč polije po mizi. Ali vzame daljinec in ko mu rečeš naj ga da nazaj, ga zabriše po tleh. Kako ravnate v takih situacijah. Vem, da s kregom ali še čim hujšim ne bom dosegla nič. Tudi lepo pridiganje ima malo učinka oz. nič- preverjeno, pa tudi brala sem, da otrok itak ve kaj sme in kaj ne. Ampak kako se potem sploh odzvati, da mu pokažeš, naj tega ne dela?
Jaz prej pri olivah nisem rekla nič, le stran sem ga dala in začela brisat, pa pol na koncu sem mu rekla: Vidiš, kaj si naredil, sej zdej ne boš več, a ne. Ampak se mi tudi to ne zdi najbolša metoda, ne vem no. Kako torej na lep način otroka naučiti naj takih stvari ne dela več.
Lepa hvala, pa lep konec pustovanja vam želim!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 13:31:38   
Anonimen
Jaz v takem primeru mulo pošljem v njeno sobo, da se malo ohladi. Sama pride nazaj, ko je pomirjena.

(odgovor članu Adelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 13:33:49   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Vem, da s kregom ali še čim hujšim ne bom dosegla nič.

Tudi lepo pridiganje ima malo učinka oz. nič.

Jaz prej pri olivah nisem rekla nič, le stran sem ga dala in začela brisat, pa pol na koncu sem mu rekla: Vidiš, kaj si naredil, sej zdej ne boš več, a ne. Ampak se mi tudi to ne zdi najbolša metoda, ne vem no.

Ja ne vem no, se mi zdi da si že vse metode izključla... najboljš da se posmeješ pa rečeš kok je fajn naredu.

Jaz, če vidim da je zanalašč, res pa to skoraj nikoli ne naredi, povzdignem glas. In to kar precej. Kot prvo tako obnašanje nikamor ne sodi, kot drugo pa ne bo delala škode. Pa jasno, da tiste stvari ne dobi več v roke in to je to.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 13:34:18   
ona
Našega sem ponavadi dala v posteljico"kao" spat in sem vedno malček zakričala,da vsaj ve,da ni prav naredil!Saj to obdobje tudi enkrat mine!user posted image

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 13:34:21   
Anonimen
V takih primerih mu pa kakšna okrog riti sploh ne bo škodila. Kaj se pa to pravi. Jaz imam že malo večja otroka, pa kaj takega nista nikoli počela.
LP

(odgovor članu Adelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 13:37:11   
Anonimen
Koliko je pa otrok star?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 13:40:32   
bskrle
Če zanalašč polije mu odvzamem sok, juho, naša pogosto iz same trme strese vse hrustke po tleh. Dokler jih ne pobere, jih ne je.Včasih jih pobirava skupaj, včasih sama. Potem jih za kakšen dan skrijem ali pa ne dam.
Če je pa steklo potem pa mora otrok stran, da ni nevarno zanj.
Včasih mora pomagati brisati, saj nič ne pobriše v končni fazi, ampak pomaga pa popraviti škodo.
Ja včasih tudi kaj popridigujem, a tisto bolj zaradi lastne jeze kot zaradi otroka.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 13:41:29   
Anonimen
no moja dela isto. stara je 19. mesov. sicer razbija ne, ampak dela pa naprimer...s kako igračo plastično drgne po steni da se poznajo rajse od farbe iz igrače, pol s kastrolcam kovinskim tolče po tvju, pol cuka mačka da ga kr premetava, in toi dela tut z babičnim mačkom česar pa le ta ne odobrava in jo je že 3x fasala po obrazu, enkrat čist bliz uča, pa je nič ne izuči. mačka zdej zapiramo, ker je prenevarn, vse razmeče po tleh - igrače naprimer, pol neumorno pritiska tipke na dvdju, pol jemle cd iz cd plajerja in cdje nos okol v ustih pa take fore. moja reakcija je da povzdignem glas, tut po riti sem jo pa po roki, sploh k cuka mačke, pa sem njo pocukala pa ji razlagala koko boli. njena reakcija na moje pizdenje, udarec, al kar kol je smeh! user posted image  sploh ne vem kva nej ji nardim. če jo dam v njeno pojstlo pa rečem za kazen spat mi to ni kazen in tega ne delam, ker bo zasovražla spat hodt, pa še to je da je zlo rada v svoji pojstli in če jo dam not je to nagradauser posted image  in pol jo spet zagledam ko laufa za mačkom, ga drži za rep pa cvil zravn ne ne cukat ne ne..smrkla točn ve da ne sme, pa me gleda, se reži in dela točno to kar ne sme

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 13:43:24   
viv_
Maaaaaaaaaaaa... LARA.......... po riti si jo? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 13:44:38   
Anonimen
ja sem jo ja pa po roki tut...pa se smrkla sam smeje. enkrat sem jo mem plenice takrat se je mal pojokala pa me grdoi gledala sam prtiskala je pa še zmer po dvdju

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 13:47:46   
Anonimen
Lara, zaderi se, jo primi za roko in jo tako odnesi v spalnico, jo "zabriši" notri in vrata zapri. Pa še preden zapreš, se še enkrat zaderi, da bo že videla ali kaj takega, ampak resno. Bo že vzela zares, brez skrbi. Če je Tibor ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 13:51:31   
Anonimen
Joooj, ampak zdaj se to tako grozno sliši, da je še mene minilo.user posted image  Ne, to sem jaz naredila samo kakšne dvakrat, potem ni bilo več treba, ker je grožnja, da če bo šel v sobo, dovolj. Ampak tiste dvakrat pa sem, ker pač ni šlo drugače.
Sicer je pri takih otrocih najbolje umakniti vse, kar je nevarnega oziroma pokvarljivega. Brez veze se je iti kdo bo koga in izgubljat živce, ko bo pa najbrž že čez pol leta vse drugače.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 14:11:47   
mehurčica
David je glih včeraj raztresel napolitanke iz ene šalčke, ker jih ne mara in je pričakoval, da bo notri nekaj drugega. Sem se zadrla NE, to se ne dela! In ponavljam se že milijontič. Včasih mu rečem, da bo šel v sobo ali sedet na stol in se že začne jokat in k meni lazit-češ, da zdaj bo pa priden. Tako imajo namreč v vrtcu in sem tudi jaz začela to uporabljat. Tam je tako, da če koga potisne/udari..., gre na stolček sedet in more počakat, dokler ne reče, da se bo lepo igral in da bo priden. Seveda to velja za vse v njegovi skupinici. Na tak način je tudi nehal grizt in ščipat.user posted image


Sedaj je tako smešen, ko že vnaprej tako šobico naredi z ustmi, ko ve kaj bo sledilo.(star je 2 leti)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 14:20:52   
Anonimen
ma moja ne sedi na stolu tut dve sekunde. v pojstlo je pa ne bi rada zabrisvala, ker nočm da zasovraži pojstlo. pojstla je lepa zadeva kamr se hodi lapo pančkat ne pa kaznski kot. nimam pa ene sobe kamr bi jo dala za 5 minut na hlajenje, k ji je vse povsod zanimiv. ona bi se tut v kopalnci začela kuj igrat s šampončki pa ne vem čem še vse , kriza res!

(odgovor članu mehurčica )
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 14:28:06   
mehurčica
No, meni se postelja tudi ne zdi primerna za kazni. Itak bi od ipike verjetno hotel preko zlezt in bi dol padel.user posted image Sicer ga pa jaz samo skregam in mu rečem, naj gre. Pol gre ponavadi v spalnico in tam pač počne-ne vem kaj...karkoli. Sej ni važno. Glavno, da ve, da more bit tam, dokler se ne pomiri. Potem pa pride tak počasi nazaj in mu gre že na smeh. Hudiček. Potem se nama pa seveda vrže v objem in se normalno naprej igramo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 14:31:14   
Anonimen
Ja, to s posteljo se meni tudi tako zdi. Postelja ne sme biti kazen.

(odgovor članu mehurčica )
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 14:36:31   
Adelina
Ja, Lara, mislim da sta si kar podobna najina lumpa. Sej, naš je tud danes prvič razbil, ko je iz hladilnika sam vzel kozarec, pol pa ko mu je babi rekla, naj da njej, pa vrgel po tleh. Pa tudi jih je že dobil po riti ali roki ali pa sem se zadrla nanj, pa ni bilo učinka-zato pa sem zdej to nehala in sem zato vprašala za nasvet, kaj storit. Je pa naš 1 mesec starejš kot tvoja.
Bom sicer poskusla še to varianto z njegovo sobo, kot ste nekatere predlagale, pa bom vidla, kako se bo obneslo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 14:53:48   
Ajsha
Ne bo nič pomagalo, če boš vpila na otroka ali pa ga kam zapirala in podobno. Ker imajo malčki radi tvojo pozornost, vzamejo tvoje razburjenje kot  ene vrste igro. pri nas je zelo učinkovito to, da vzamem tisto igračo, s katero se najrajši igra - zadnjič je recimo stresla po tleh zemljo od rože in dva dni ni bilo lego kock. Ampak kock nisem skrila tako, da jih ne bi videla - dala sem jih na vrh omare, da jih je lahko kar naprej gledala, doseči jih pa ni mogla. Seveda sem ji vse razložila, zakaj ne sme metat zamlje in tako dalje. Večkrat sem jo tudi vprašala, zakaj sem ji vzela kocke, pa je povedala, da je bila poredna in metala zemljo, zato je bila mami huda. No, pri nas to popolnoma deluje in seveda zemlja je tam, kjer mora biti. Otrok pa tudi ve, da imajo dejanja konkretne posledice, ne pa mojega kričanja ali pa odnašanja v drug prostor ter udarcev.

Seveda so otroci različni in pri vse enake metode niso uspešne. Veliko uspehov!

LP!

_____________________________

Love is in the air...

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 16:38:45   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: viv

IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Vem, da s kregom ali še čim hujšim ne bom dosegla nič.

Tudi lepo pridiganje ima malo učinka oz. nič.

Jaz prej pri olivah nisem rekla nič, le stran sem ga dala in začela brisat, pa pol na koncu sem mu rekla: Vidiš, kaj si naredil, sej zdej ne boš več, a ne. Ampak se mi tudi to ne zdi najbolša metoda, ne vem no.

Ja ne vem no, se mi zdi da si že vse metode izključla... najboljš da se posmeješ pa rečeš kok je fajn naredu.

Jaz, če vidim da je zanalašč, res pa to skoraj nikoli ne naredi, povzdignem glas. In to kar precej. Kot prvo tako obnašanje nikamor ne sodi, kot drugo pa ne bo delala škode. Pa jasno, da tiste stvari ne dobi več v roke in to je to.



user posted image Se zelo strinjam.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 17:53:21   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

da otrok itak ve kaj sme in kaj ne.

S tem se sploh ne strinjam, da otrok ve, kaj sme in kaj ne. Mi straši smo dolžni otroka učit in mu pokazat, kaj se sme in kaj ne. Od kod bi pa naj to vedel? Mogoče tudi to v knjigi piše, bi me zelo zanimalo, ker v tem primeru, sem pa res vložila dosti energije za prazen nič in mojega (predvsem ) petletnika vsa ta leta vzgajala. Potemtakem bi se lahko kar sam.

Težko ti pa odgovorim, kako reagirati v situacijah, ki si jih opisala, ker je to odvisno od otrokove starosti.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 19:20:43   
Adelina
Marogica, če otrok 3x polije čaj, pa me pri tem gleda, oz. me pogleda takoj za tem, kaj bom naredila, mislim, da ve da tega ne bi smel. Je pa star 20 mesecev. Mi je že žal, da sem sploh postavla vprašanje.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 19:37:47   
Gina
Vsi otroci probavajo, samo da eni manj, drugi pa več. Enim pomaga, če rečeš ne, drugim pa to ne pomaga. In če samo čakaš in pucaš in si misliš, da bo že bolje, ti povem, da bolje ne bo. Vsako leto je samo slabše. Otrok se zdaj začenja učiti in zdaj začenja gotalvjat, koliko smo starši vredni, ali smo vredni zaupanja ali pač ne. In nekateri otroci probavajo čisto malo, nekateri pa čez vse meje dobrega okusa. Naš ne neha, dokler ne znorim. Potem pa lahko neha, a ni hec. Besed še ne razume toliko, da bi mu lahko razložila in niti kasneje ne bi bilo to smiselno pri eno leto starejšem. Čeprav zna besede, še vedno ne razume razlage. Mora pa vedeti, da se vsega ne sme. A če bo skakal na cesto pod avte, boš tudi mirno gledala in se spraševala, kaj pa zdaj. Ne boš, garantiram. Ampak če mu boš pustila kozarce razlivat, te tudi takrat, ko boš rekla ne pod avto skočit, ne bo poslušal. Eh, brez veze. Še vedno najbrž ne razumeš.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 19:46:09   
Marogica
Adelina, ne takoj zamerit, ker ni bilo tako mišljeno z moje strani. Jaz pač nimam dlake na jeziku, pa včasih izveni malce grobo. Tudi jaz nisem popolna, sem pa skorajuser posted image user posted image user posted image
Najprej naj napišem v zvezi s čajem, da otrok ne ve, temveč preizkuša tvoje/svoje meje in tvojo reakcijo. Enako je z olivami in daljincem. Pri nas se to ni dogajalo, pa ne ker bi bil moj otrok "zlat", temveč mu določenih stvari že od začetka nismo v roke dali, ker to niso igrače ali pa stvari, ki bi jih otrok smel v tej starosti uporabljati. Torej daljinec je začel uporabljati šele pri 3 letih, ko je vedel, kakšno funkcijo ima, olive jej jedel, vendar na plastičnem krožniku, enako je s čajem.
Mi smo pač tako delali, da če določenih pravil ni hotel sprejeti, smo mu to stvar vzeli, mu povedali tudi ZAKAJ smo mu vzeli in je ni dobil več v roke. Mislim, da ima otrok v tej starosti dovolj drugih igrač in stvari, ki SO zanj primerni. Če se je to ponovilo, smo ga poslali v sobo, pa če je bilo to 20x na dan, pa tudi prav. Je bilo naporno, vendar se je otrok naučil pravil.
Kaj pa misliš, kaj dela moj ta manjši (14 mes)? Najprej se zažene proti daljincu, če ga slučajno vidi, vendar mu ga vedno, striktno iz rok vzamemo in mu ponudimo v zameno drugo igračo.
Torej jaz sem mnenja, da je treba otrokom postaviti meje in to čimprej, da mi ne bi na koncu po glavi hodil, pa še njega bi obsojala, kakšen je. Otroci niso nikoli krivi za vzgojo, ki jim jo nudijo starši, pa naj bo karšnakoli že je. Otrok je PRODUKT starševske vzgoje.
Pa brez zamere.


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 20:44:22   
Magi*
Adelina, moja pupa je stara 14 mesecev in je zelo nabrita. preizkuša meje, trmari... kaj šele bo?

tudi čaj ali kaj podobnega je že nalašč v tla zabrisala, ja. jaz ji pač takoj vzamem tisto stvar, jo dam nekam, kjer je ne more doseči in ji s strogim glasom razložim, da se to ne dela in te stvari ne bo več dobila, dokler ne bo lepo delala z njo. za enkrat mi je ratalo, da rože pusti pri miru in jih samo voha, za ostalo se "učimo" sproti. sva pa rože obdelovali kar nekaj mesecevuser posted image

v taki situaciji ostani mirna, pokaži pa jasno, odločno in s strogim tonom, da se tega ne dela. če ti bo pa trmaril, ga pa kar malo pusti, da se strma (pri nas zgleda tako, da se vrže na tla in cepeta ter tuli), ti pa lepo delaj naprej stvari, kot da se ni nič zgodilo. hitro ga bo minilo in bo pricapljal za tabo. pa srečno.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 20:51:42   
Adelina
Marogica, saj je tudi pri nas daljinec od nekdaj prepovedan in ravno zato si ga še toliko bolj želi. Tudi olive je sam vzel iz hladilnika. Čaj pa ima ponavadi na mizi, ker pije sam, ko je žejen. Pa saj, da ne bo pomote, ni tako katastrofalen, kot je mogoče zdej izpadlo. Saj zna ubogat tudi na lepo besedo ali pa če zavpijem, včasih pa se mi zdi, da enostavno nič ne pomaga-ne zlepa ne zgrda- in takrat enostavno ne vidim več razloga, da bi se drla in pač le pospravim, njega pa postavim stran. Tega s sobo še nismo probali, vendar pa je v svoji sobici rad in bo verjetno hitro pozabil, zakaj je sploh v sobi. Vsekakor pa bom poskusila tudi to varianto.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...




katero ime vam je bolj všeč?
nika23



Lana (26%)

Ema (25%)

Eva (24%)

Nicole (6%)

Lia (15%)

Sarah (5%)


Število vseh glasov: 379

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!