|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 17:31:07   
Kerensa*
Zanima me ena "malenkost", kateri zadnje dneve ne pridemo do dna - gre pa za nepremičnino.

To nepremičnino (hišo) je nekdo zgradil leta 1980. Ja, nekdo - ker ne vemo, kdo. Vprašanje št. 1 je torej - kako ugotoviti, kdo jo je zgradil?

Ta hiša stoji na parceli. S tem mislim samo na tisto zemljo, ki je direkt pod hišo - zemlja okrog te hiše je na GURSu zabeležena kot dve drugi parceli. So pa vse tri parcele (vključno tista s hišo, torej) v lasti občine.

Po podatkih GURSa je občina lastnica tako hiše, kakor zemlje, na kateri hiša stoji (podatki s prostor.si). Po podatkih s sodišče.si se je lastništvo za parcelo z Republike Slovenije preneslo na občino, kar je tudi urejeno (vpisano) v ZK.

Hiše pa uradno ni. user posted image

Na prostor.si ima hiša, katere uradno ni, v realnosti pa prav stabilno stoji, svojo številko - prav tako tudi parcela, na kateri hiša stoji. Ko številko hiše, skupaj s katastrsko občino, vpišem na sodišče.si, pa stavba ne obstaja. "Neobstoječa" stavba tudi ves čas, odkar je postavljena, ni vpisana v ZK - tudi zdajle ne.

Po razmeroma zanimivem brskanju sem prišla do fizične osebe, ki trdi (dokazov mi ni predložila), da je lastnica hiše, ne pa tudi parcele. Trdi, da jo je po Jazbinškovem zakonu kupila od občine pred davnimi leti in da ves tačas poskuša (nazadnje menda lani) hišo vpisati na svoje ime v ZK, vendar ji občina predlog/zahtevo/vlogo konstantno zavrača.

Istočasno na občini, na oddelku za ravnanje z nepremičninami, trdijo, da so oni lastniki, ampak da "se že desetletja nekaj dogaja". Kaj se dogaja, seveda ne vedo, ker so izgubili oz. založili vso dokumentacijo. O dotični hiši sem jaz, ko sem prišla tja, vedela več, kakor oni. Oni je, pravzaprav, najprej sploh niso našli v lastnih evidencah, saj uradno ne obstaja. GURS pa je za to "neobstoječo" hišo celo navedel ocenjeno vrednost. user posted image

Vse lepo in prav, ampak meni je zmanjkalo pameti.

Kako torej ugotoviti, kdo je lastnik hiše (lastništvo parcele ni sporno)? Kakšen je lahko razlog, da občina zavrača vpis v ZK za tisto fizično osebo, ki trdi, da je lastnica? Obstaja kje register (kopije, recimo) kupoprodajnih pogodb, sklenjenih med občinami in posamezniki (menda občina ve, komu kaj proda)? Ali možnost vpisa v ZK res zastara (naletela na ta podatek nekje med brskanjem po Internetu)?

V glavnem - jaz moram izvedeti, kdo je lastnik te nepremičnine. Kako, če uradno ne obstaja, jaz pa vsak dan stojim pred njo in jo gledam? user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 17:47:54   
LuLu
V tej hiši nihče ne živi ali je živel? Bi njih vprašala, če kaj vedo.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 17:52:31   
Kerensa*
V tej hiši nikoli nihče ni živel. Nekoč davno je bila oddana nekemu društvu v najem oz. uporabo, zdaj pa že 25 let tudi to ne. Fizična oseba, ki trdi, da je lastnica, pa ima v tej hiši prijavljen sedež podjetja (poslujejo na drugi lokaciji). Kolikor je meni znano, sedeža podjetja ne bi mogla prijaviti, če ne bi imela nekega dokumenta. Najemne pogodbe zagotovo nima - če ima, ima kupoprodajno (z bivšo enoto občine, zdaj združeno pod Mestno Občino), ki pa je, kakor berem po pravniki.info, neveljavna, saj ne moreš biti lastnik nepremičnine, če nisi istočasno tudi lastnik parcele, na kateri stoji ta nepremičnina. To fizično osebo je torej nekdo lepo nategnil, ampak to se mi zdi čudno, glede na to, da naj bi bila prodajalec občina. Če se je pa parcelo z RS preneslo na MO, se mi zdi pa še bolj nelogično, da se ni istočasno tudi hiše.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
20.7.2012 18:00:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:02:46   
Kerensa*
Recimo, da je res, kar mi je rekla fizična oseba, ki trdi, da je lastnica nepremičnine... hišo je po Jazbinškovem zakonu kupila od občine. Torej je s tega vidika praktično (pa teoretično tudi, po mojem) nemogoče, da bi bila hiša črna gradnja. Gradbeno dovoljenje je torej moralo biti izdano in to leta 1980 ali prej, kajti hiša je bila po podatkih GURSa zgrajena leta 1980. Še v času YU, torej.

Kdo ima pravico za vpogled v to gradbeno dovoljenje? Pravni interes lahko izkažem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:17:12   
Vijoličarka
Pišuka, ti najdeš primere! user posted image

Vprašanje: na podlagi kakšne dokumetnacije skuša gospa, ki se ima za lastnico, vpisati stavbo v ZK?

Laik sem, ampak nekako imam v glavi, da se lastništvo stavbe navezuje na lastništvo parcele. Drži pa, da so bili ljudje, ki so na črno zidali na občinski zemlji, pa so nekako uspeli urediti lastništvo. Kako, pa ne vem. Treba bi bilo najti enega takega črnograditelja, ki je gradil na občinski zemlji.

Hecno se mi zdi, da bi ona od občine kupila samo stavbo, ne pa tudi zemlje in to celo po Jazbinškovemu zakonu. Ali ona ima pogodbo?

Občine so ena taka hecna stvar. Vsaj včasih so bile. Spomnim se, kako sem z eno in isto pogodbo včasih letala iz sobe v sobo in povsod so jo samo arhivirali in naslednjič trdili, da niso ničesar prejeli. Enkrat mi je hotel nek uradnik to dokazati in je odprl predmetni spis, na vrhu pa so bile tri kopije pogodbe, ki jih on ni nikoli prejel. user posted image

Stanovanje sem kupila od osebe, ki ga je kupila po Jazbinškovem zakonu. Gospa je bila strašno vestna in mi je izročila vso dokumentacijo o tem nakupu (pa čeprav je nisem rabila, saj je bilo ZK stanje urejeno). Vsaka taka pogodba ima svojo številko in dam roko v ogenj, da če že ne dokumentacija, pa mora na občini obstajati vsaj nekakšen imenik teh pogodb. Vsaj seznam in zraven splošen opis predmeta. Če je ta tvoja gospa res kupila to nepremičnino, potem mora biti pogodba vsaj navedena na seznamu.

Drugi možni kandidat je Davčna uprava. Na pogodbi vidim, da je Občina od prodanega stanovanja odvedla davek in da obstaja tudi neka številka prijave tega davka. Če se ne motim, je takrat Davčna uprava dobila tudi kopijo pogodbe.  Ali so se za to nepremičnino kdaj plačevali kakšni davki? Če so se, na kakšni podlagi?

Tretji možni kandidat je stanovanjsko podjetje, ki je do prodaje upravljalo s temi nepremičninami. Ta podjetja imajo zdaj v glavnem pravne naslednike in po zakonu bi morali dokumente, če jih niso obdržali, izročiti Arhivu RS.

Ta slednji se mi zdi še najbolj zanimiv. Ker če ji je občina prodala hišo, potem je morala ta hiša biti nekje zavedena.

Kaj pa Geodetska uprava, ki dodeljuje hišne številke? (če jo nepremičnina ima). Se da ugotoviti, kdo je zaprosil zanjo? Vsaj seznam odločb bi moral biti.


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:38:06   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
na podlagi kakšne dokumetnacije skuša gospa, ki se ima za lastnico, vpisati stavbo v ZK?

Če sem jo prav razumela (govorili sva 1x po telefonu), pravi, da ima kupoprodajno pogodbo.
Laik sem, ampak nekako imam v glavi, da se lastništvo stavbe navezuje na lastništvo parcele.

Tako pravijo tudi pravniki na pravniki.info.
Drži pa, da so bili ljudje, ki so na črno zidali na občinski zemlji, pa so nekako uspeli urediti lastništvo.

Če bi bilo tako, bi ta gospa hišo kupila od fizične osebe - tako pa trdi, da jo je od bivše občine Moste - Polje (ki je sedaj MOL).
Hecno se mi zdi, da bi ona od občine kupila samo stavbo, ne pa tudi zemlje in to celo po Jazbinškovemu zakonu. Ali ona ima pogodbo?

Pravi, da jo ima, vendar ne ve, kje, niti ne ve, kaj v njej piše. user posted image Dobila sem jo ravno ob odhodu na dopust, tako, da se slišiva (in menda vidiva) v 2. polovici avgusta, ko se vrne (če bo držala besedo).
Občine so ena taka hecna stvar. Vsaj včasih so bile. Spomnim se, kako sem z eno in isto pogodbo včasih letala iz sobe v sobo in povsod so jo samo arhivirali in naslednjič trdili, da niso ničesar prejeli. Enkrat mi je hotel nek uradnik to dokazati in je odprl predmetni spis, na vrhu pa so bile tri kopije pogodbe, ki jih on ni nikoli prejel. user posted image

Pri tebi so vsaj mapo/fascikel našli - pri meni danes niso niti tega.
Vsaka taka pogodba ima svojo številko in dam roko v ogenj, da če že ne dokumentacija, pa mora na občini obstajati vsaj nekakšen imenik teh pogodb. Vsaj seznam in zraven splošen opis predmeta.

Kako mi je bilo danes povedano (se pa to tudi meni zdi neverjetno), registra kupoprodajnih pogodb ni.
Ali so se za to nepremičnino kdaj plačevali kakšni davki? Če so se, na kakšni podlagi?

Pojma nimam. Bom na DURSu preverila takoj v ponedeljek. Ampak glede na to, da jim že tekoči podatki delajo težave, se mi zdi, da bom naletela na enako stanje, kakor na občini.
Tretji možni kandidat je stanovanjsko podjetje, ki je do prodaje upravljalo s temi nepremičninami. Ta podjetja imajo zdaj v glavnem pravne naslednike in po zakonu bi morali dokumente, če jih niso obdržali, izročiti Arhivu RS.

Ker je to hiša, ni nikoli imela upravnika (če to misliš). Razen, če je občina pooblastila koga, da upravlja z njeno nepremičnino (ampak dvomim, da so bili tako neumni). Kje oz. kako ugotovim, če je kaj takšnega slučajno bilo?
Ta slednji se mi zdi še najbolj zanimiv. Ker če ji je občina prodala hišo, potem je morala ta hiša biti nekje zavedena.

NBa GURSu je še vedno. Celo vrednost je napisana zraven. Ima svojo številko stavbe. Ampak v katastrski občini na parceli pa po podatkih sodišča te stavbe ni. Jaz jo pa gledam. user posted image
Kaj pa Geodetska uprava, ki dodeljuje hišne številke? (če jo nepremičnina ima). Se da ugotoviti, kdo je zaprosil zanjo? Vsaj seznam odločb bi moral biti.

Ima hišno številko ter 3 osnovne priključke (elektrika, voda, kanalizacija), ki pa so odklopljeni oz. niso v uporabi, saj tudi hiša ni. V ponedeljek grem itak še na GURS.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:40:19   
Anonimen
Ali gre to za enostanovanjsko stavbo? Če da, potem logično da ti vpogled v ZK ne vrne rezultata saj se takih stavb v ZK ne vpisuje, ker velja načelo, da je lastnik stavbe lastnik parcele na kateri stavba stoji (razen naprimer če obstaja stavbna pravica na parceli naprimer). V ZK se vpisujejo samo stavbe z več deli za katere obstaja etažni načrt (kar nekaj starih blokov tega še nima urejenega).
Gospa ki trdi, da je zadevo odkupila od občine se v ZK lahko vpiše, če ima pri sebi celotno verigo overovljenih kupo-prodajnih pogodb, če jih nima ima pa problem s katerim bi se morala obrnit na kakega pravnika.

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:42:36   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Ali gre to za enostanovanjsko stavbo? Če da, potem logično da ti vpogled v ZK ne vrne rezultata saj se takih stavb v ZK ne vpisuje, ker velja načelo, da je lastnik stavbe lastnik parcele na kateri stavba stoji (razen naprimer če obstaja stavbna pravica na parceli naprimer).

Gre za enostavovanjsko stavbo - hišo oz. še za to ne, pravzaprav. Gre za stavbo v obliki hiše user posted image , ki pa je po podatkih GURSa namenjena nestanovanjski dejavnosti. Na GURSu je kot lastnik hiše vpisana MOL - prav tako je MOL tudi lastnica parcele.

Ampak če predpostavljam, da šus babji ne laže - kje in kako je lahko dobila kupoprodajno pogodbo samo za hišo? Ker brez kupoprodajne ali najemne pogodbe v hiši ni mogla prijaviti sedeža podjetja (to vem), najemne pogodbe pa zagotovo nima.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:45:56   
Anonimen
Ne boš verjela kake kupo-prodajne pogodbe so se včasih sklepale ... jih vidim veliko v službi, ko mi jih stranke prinesejo ... in malo manjka da bi v kateri pisalo: Predmet prodaje: "tretja hiša na levi v Cankarjevi ulici" ... brez heca ... resno ... user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:47:08   
emaa
Občine tudi izgubijo pogodbe, nam se je to zgodilo, smo ugotovili, da zadeva ni vpisana v ZK, ker po pogodbi, bi morali oni poskrbeti za vpis. Pa smo se menili, da sem na koncu jaz uredila vpis (nam je bilo v interesu, če smo odkupili), brez občine pa tega nismo mogli narediti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:49:24   
Kerensa*
Ampak takšna kupoprodajna pogodba (po moji zdravi kmečki logiki), kakor naj bi jo imela ta gospa, ni veljavna? Če že obstaja, je nična in vse, kar ona poskuša doseči z njo, se da izpodbijati? Mogoče pa občina zato ne dovoli vpisa v ZK?

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 20.7.2012 18:50:50 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:50:33   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: emaa
Občine tudi izgubijo pogodbe

Očitno so jo tukaj tudi - sploh, ker je še iz časov YU.

Kaj se potem naredi v takem primeru (če nekdo želi najeti ali kupiti - odda ali proda mu lahko samo dejanski lastnik)?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:52:53   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ampak takšna kupoprodajna pogodba (po moji zdravi kmečki logiki), kakor naj bi jo imela ta gospa, ni veljavna? Če že obstaja, je nična in vse, kar ona poskuša doseči z njo, se da izpodbijati? Mogoče pa občina zato ne dovoli vpisa v ZK?

Če je kupoprodajna pogodba pravnomočna, potem bi se na podlagi te lahko kadarkoli vpisala v ZK ... samo če ji občina negativno odgovarja, bi vsekakor moral poiskati nasvet pri za to temo dobro usposobljenem odvetniku.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:54:48   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Če je kupoprodajna pogodba pravnomočna, potem bi se na podlagi te lahko kadarkoli vpisala v ZK ... samo če ji občina negativno odgovarja, bi vsekakor moral poiskati nasvet pri za to temo dobro usposobljenem odvetniku.

Kupoprodajna pogodba pa postane pravnomočna, ko jo podpišeta obe pogodbeni stranki in ko se jo overi pri notarju, kajne?

Zdi se mi neverjetno, da bi občina prodala svojo nepremičnino, ne da bi to uredila.

Razlog za zavrnitev vpisa lastništva hiše v ZK mora biti torej nekje drugje... menda ni šla ženska brez kupoprodajne pogodbe na ZK? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:55:12   
Vijoličarka
OK, s pogodbo v roki bo marsikaj bolj jasno.

To, da ne obstaja seznam teh pogodb, se meni zdi čisti bullshit, s katerim ti hoče nekdo zamazati oči, da ti ne bi naprej težila, pa da se njim ne bi bilo treba ukvarjati z zadevo ali pa nima pojma in se mu ne da s tem ukvarjati.

Točno vem, kako se je še delalo tam okoli leta 1991, ko so se te nepremičnine prodajale. Računalniška obdelava je bila še bolj v povojih in obstajalo je na kupe zvezkov, kamor so se vpisovale zaporedne številke vseh živih dokumentov. Včasih smo temu rekli, da si 'vzel številko'.  Če mogoče ni seznama v računalniku, potem se mora nekje veljati kakšen zvezek. No, če se bo pogodba našla, se ti s tem ne bo treba ukvarjati, drugače pa bi lahko kaj imeli v Arhivu MOL.


Čeprav ta hiša ni večstanovanjska, je z njo upravljajo stanovanjsko podjetje, ker je to upravljalo z vsemi družbenimi stanovanji oziroma nepremičninami v družbeni lasti. Četudi ni večstanovanjska, je moral nekdo zaprositi za vse vse priključke - voda, elektrika etc. In pa, če se je kdaj kaj pokvarilo, potem je moralo za popravilo poskrbeti to podjetje.  Četudi ni nikoli nič naredilo, je moralo imeti roko čez. Pravni naslednik bi bil v tem primeru SPL, tole je pa zgodovina:

http://www.spl.si/o_spl/zgodovina/


Ker naslov obstaja, bi se na tej podlagi mogoče dalo kaj najti.


Zdaj pa še mene firbec matra, kdo je to bajto zgradil.



_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:56:48   
Anonimen
Mogoče ji negativno odgovarjajo tudi za to, ker hiša nima svoje parcelne številke in stoji na dveh drugih parcelah in pač v ZK ni možno vpisati lastništva samo na hišo, ampak bi bilo možno spremeniti lastništvo na obeh parcelah, kot pa razumem je bila predmet kupoprodajne pogodbe samo hiša in ne dvorišče okoli nje ... v tem primeru bi pomagalo , če se hiši s parcelacijo določi svoja parcelna številka ... vendar mora vlogo geodetu za parcelacijo oddati ZK-lastnik parcele, ki je v tem primeru občina.

< Sporočilo je popravil Otika -- 20.7.2012 18:59:10 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:57:41   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Zdi se mi neverjetno, da bi občina prodala svojo nepremičnino, ne da bi to uredila.

To ni tako zelo nevrjetno. Se pogosto dogaja.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 18:58:06   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
To, da ne obstaja seznam teh pogodb, se meni zdi čisti bullshit, s katerim ti hoče nekdo zamazati oči, da ti ne bi naprej težila, pa da se njim ne bi bilo treba ukvarjati z zadevo ali pa nima pojma in se mu ne da s tem ukvarjati.

Ta nekdo je pa optimist. user posted image
Točno vem, kako se je še delalo tam okoli leta 1991, ko so se te nepremičnine prodajale. Računalniška obdelava je bila še bolj v povojih in obstajalo je na kupe zvezkov, kamor so se vpisovale zaporedne številke vseh živih dokumentov. Včasih smo temu rekli, da si 'vzel številko'.  Če mogoče ni seznama v računalniku, potem se mora nekje veljati kakšen zvezek. No, če se bo pogodba našla, se ti s tem ne bo treba ukvarjati, drugače pa bi lahko kaj imeli v Arhivu MOL.

Sama sem prišla do podatka, da se je parcela z Republike Slovenije na MOL prepisala glede na podatke, pridobljene iz ročno vodene zemljiške knjige iz leta 1999. To bo to, a ne?
Pravni naslednik bi bil v tem primeru SPL

A pa ravno oni, s katerimi je največ težav? user posted image
Zdaj pa še mene firbec matra, kdo je to bajto zgradil.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
20.7.2012 18:59:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 19:00:23   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Mogoče ji negativno odgovarjajo tudi za to, ker hiša nima svoje parcelne številke in stoji na dveh drugih parcelah in pač v ZK ni možno vpisati lastništva samo na hišo, ampak bi bilo možno spremeniti lastništvo na obeh parcelah, kot pa razumem je bila predmet kupoprodajne pogodbe samo hiša in ne dvorišče okoli nje ... v tem primeru bi pomagalo , če se hiši s parcelacijo določi svoja parcelna hiša ... vendar mora vlogo geodetu za parcelacijo oddati ZK-lastnik parcele, ki je v tem primeru občina.

Ne ravno...
Hiša ima svojo številko stavbe (zavedeno v GURSu, na sodišču pa ne obstaja). Hiša stoji na parceli (tisti drugi dve poleg sta nebistveni - edina povezava je ta, da je lastnica vseh treh MOL), ki ima parcelno številko (parcelo najdeta tako GURS, kot tudi sodišče). In vse je lepo popredalčkano v katastrski občini.

Da ne more vpisati lastništva hiše, ker ni istočasno tudi lastnica parcele, mi je jasno. Ampak po drugi strani pa kupoprodajna pogodba samo za hišo, ne tudi istočasno za parcelo, ni možna, kajne? Ni veljavna, je nična - al' kako?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 19:01:25   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*
Nekdo je tudi moral pošiljati na ta naslov položnice za elektriko, vodo in komunalne smeti ter dati soglasje za gradnjo - mogoče se lahko obrneš na VO-KA, če imajo oni kaj v arhivih. Številko parcele imaš, naslov pa tudi.

Ena od možnosti, ja... uf, še eno pitje mojih živcev v ponedeljek. Ampak ajde - bom šla preverit.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
20.7.2012 19:03:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 19:05:39   
Vijoličarka
Otika je precej razsvetlila zadevo.

Tudi stanovanja (kot del večje stavbe) v bistvu ne vpisuješ v ZK samostojno. Ampak vpišeš v bistvu del stavbe, ki se nahaja na parcelah te in te številke.  Vpišeš etažno lastnino, na podlagi etažnega načrta.  Bolj po šolsko povedano, vpišeš v ZK sicer stanovanje, ampak v bistvu pa nek delež lastništva nad parcelami, na katerih stavba stoji. Zato pa je 'zemljiška knjiga', ki vodi lastništvo nad zemljo.

Če so parcele last občine, ona ni mogla kupiti samo stavbe, brez da bi zraven kupila še parcele, na katerih stavba stoji. Njena zgodba mi je malo čudna.

Te je ona kontaktirala? Ponavadi greš s tako zadevo k odvetniku ali notarju. Ali hoče samo prihraniti? Malo hecno se mi zdi, da nekoga prosiš za pomoč, pa mu še dokumentacije ne dostaviš. Morda gre za kakšno nerealno osebo, ki pričakuje, da boš ti zamahnila s palčko v roki?

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
20.7.2012 19:05:42   
Kerensa*
Internet obračam na glavo že nekaj časa, pa ne najdem nič.

Očitno bom morala iti čisto od začetka - kdo je torej zgradil to hišo. To moram najprej ugotoviti, potem pa dalje. Any help?

Birokrati naj pa tačas meljejo po svoje. Jaz sem dala vlogo/zahtevo/ponudbo/whatever - so mi pa rekli, da ne vedo niti tega, kdaj jo bodo začeli obravnavati (in kdo jo bo), kaj šele kaj drugega.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?